- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A więc tak urlop leci mi bardzo szybko.... Juz w niedziele wyjazd z powrotem....jestem zadowolona ponieważ kupiłam pare rzeczy dla malenstwa... Moze to i wcześnie ale prawdopodobnie nie bede juz w Polsce w tym roku...więc chciałam cos kupic bo tu taniej.....sprawa oczywista.....hehe kupiliśmy wozek...śliczny bardzo mi sie podoba fajnie sie go prowadzi ten 3w1 i jest koloru...czarno żółty...hehe naprawde fajny....pozatym pościel haftowana...o wiele tańsza niż u mnie w Niemczech to od razu wzięłam druga na zmianę.... Noi pare ciuszkow i takich pierdolek....takie zakupy sprawiają dużo przyjemności...i humor od razu lepszy....ostatnio męczą mnie zapracia...a wy dziewczyny macie cos takiego? Jak sobie z tym radzicie?
Pozdrawiam gorąco...miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziś mam wizytę u lekarza. Zobaczę co mi powie, no i zleci na pewno usg połówkowe. Już nie mogę się doczekać. W chwili obecnej najbardziej mnie martwi, że maleństwo jeszcze nie daje oznak, nie kopie i w ogóle go nie czuję
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
White ale masz fajny brzuchalek :*Ty czujesz takie pókanie czy kłócie? bo jak pokanie to pewnie maluszek
Motylek ale jestes szczuplak :)a brzuś kochany :*
Nutka dzidziulek sliczny
Marta cudwony brzuś
wogole wszystkie macie świetne brzuszki do wygłaskania
a mój dzidziuś kopnął Tatusia wczoraj:)
miłego dnia
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Brukselka Źle się wyraziłam, bo napisałam że kłuje w podbrzuszu, a to takie pokłuwanie 'poszturchiwanie' po bokach brzuszka mniej więcej na wysokości pępka ale po bokach i pod pępkiem. Skórcze to nie są, bo na ostatniej wizycie pytałam lekarke bo czułam takie ciągnięcie po bokach i powiedziała że to normalne, a skórcze to wtedy gdy czuje ból jak na miesiączkę.
Już we wtorek mam wizyte także zapytam co to mogą być za pokłuwania. W sumie jestem spokojna, bo to takie uczucie jakby ktoś mnie dźgał palcem
A co do tego czekania w szpitalach... to jest porażka jakaś. Ostatnio pojechałam z moim na prześwietlenie bo skręcił sobie kostke i czekaliśmy 4 godziny! Ludzie no tragedia co w tych szpitalach wyrabiają :/ A ludzi przed nami było aż 3. Także nie było tłumu.
Nutka Bobasek śliczny
Asiula315 Wrzucaj zdjęcia zakupów na maila Zaparć nie mam, mnie zaś takie 'przeczyszczenia' na początku łapały i w sumie teraz też czasami się zdarzają Nie lubię tego! Taki nagły ból brzucha i bieg do kibelka. Ale na zaparcia jedz śliwki, pij kefiry, dużo wody, kiwi też jest dobre na takie dolegliwości.
Pyśkaaaa No właśnie to jest dziwne, bo nie czuję takiego bąbla powietrza jak to wiele dziewczyn opisuje tylko takie puknięcie i cisza, a zaraz znowu i później spokój.
- Milady_de_Winter
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do nóg się nie wypowiadam. Co prawda stopy zmieniły rozmiar na większy ale nie są jakoś wyraźnie popuchnięte. Spytać lekarza nie zaszkodzi.
My mieszkamy w małym miasteczku: do jednych rodziców mamy 400 m do drugich 600 m :)W wigilię obskakujemy obie rodziny + rodzeństwo rodziców. I i II święto tak samo: mniej więcej po pół dnia. Choć nie ukrywam, że u moich rodziców jesteśmy częściej... chyba lepsza atmosfera. Ciekawe jak będzie w tym roku. Po raz pierwszy nie marzę o mega białych Świętach
Ja też dla swojego męża zostawiłam mój ukochany Toruń: znajomych, dobrodziejstwa wynikające z życia w dużym mieście. Mimo, że w Rypinie mam rodzinę i tak ciężko było mi się z powrotem zaaklimatyzować. Życie towarzyskie już nie takie bujne jak wczeniej; siostra daleko; znajomi zwykle starsi i z dziećmi. Dlatego też sie kłócę ze swoim Małżem żeby poświęcał mi jak najwięcej czasu mimo że kolegów i brata ma na miejscu.
Na chorobę rzeczywiście tylko domowe sposoby: woda z cytryną i miodem, łóżeczko. Niech się nie rozwija choróbsko.
Pozdrawiam
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
wczoraj byliśmy z mężem na zakupach i wpadły mi w oko takie maciupkie śpioszki w misie, no ledwo się powstrzymałam zwłaszcza że mojemu mężowi też się podobały i jeszcze znalazł ciapki do kompletu.... ale byłam dzielna i się nie złamałam
mi na razie nogi nie puchną, mogłoby tak zostać. moja siostra cioteczna strasznie zatrzymywała wodę i cała była opuchnięta
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Zaczęłam przeglądać sklepy z ubrankami dla dzieci i zobaczcie jakie śliczne i zabawne koszulki. Napisy mnie rozbawiły do łez- M. się złości, że mało poważne są. Niech maleństwo już od pierwszych dni będzie wesołe.
allegro.pl/koszulka-roz-56-smieszne-napi...tis-i3408157633.html
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
WhiteBlackberry - hehe jak już się przełamywać z zakupem to na maksa ;D Teraz mam zamiar kupić łóżeczko, bo koleżanka sprzedaje więc warto skorzystać tym bardziej, że porządne.
Mam identyczną poduchę, tylko n arazie nie używam bo za małe mamy łóżko ;D Ogólnie jak w dzień śpię to fajna jest, bardzo wygodna tylko najgorzej jak chcesz się obrócić na 2 bok to ja się budzę bo z poduchą się nie da i muszę trochę się nagimnastykować Ale mam ją od koleżanki i była nią zachwycona. Jej pomogła bardzo na kręgosłup.
Na gardełko możesz kupić sobie tabletki do ssania prenalen dla kobiet w ciąży na miodzie lub aerozol Argentin T. Warto mieć coś takiego i od razu działać. Też mam kłucie z boku, tylko ja bardzo silne gł. ja chodzę. Ale po jakimś czasie mijają. Ale myślę, że u Ciebie to maluszek daję znać Bo ja mam stałe takie kłucie a jak masz, że ukłuje raz dwa to na 100% maluszek. Bo ja też nie czułam baniek jak to niektóre pisały tylko właśnie takie kopniaczki
Gosica -dobrze, że już z brzuchatkiem lepiej
jeta - dzięki za cynka na pewno się przyda Chociaż u mnie nie ma tesco ale koleżankę poproszę żeby kupiła u siebie, a ja będę miała pretekst żeby ją odwiedzić
Marta82 -lepiej powiedz o tym lekarzowi bo może to jest zapalenie żył, ale wtedy ponoć piekilenie to boli, w sumie nie musi być nic poważnego ale warto dmuchać na zimne. Na spuchnięte nogi jest lioven żel dla kobiet w ciąży myślę, że ulgę trochę na pewno przyniesie.
Asiula315 - gratuluję udanych zakupów. Mi też one sprawiają wielką frajde choć na razie sama kupiłam tylko szafeczkę ;D Co do zaparć, ja z tym się użeram od samego początku. Na pewno trzeba duuuuuuuużo pić i ja jem teraz dużo zieleniny, owoców i jogurtów i na razie nie zapeszać jest w miarę ok
motylek270 -nie martw się na zapas. Każda z nas jest inna i lada dzień możesz poczuć. A też czasmi jak człowiek zabiegany to możę przegapić, bo z początku są naprawdę bardzo delikatne. Super, że jest wszystko ok a koszulki mnie rozbroiły. Na pewno się zaopatrzę w którąś hehe.
A u mnie jak zwykle coś. Dziś byłam u lekarza bo miałam złe wyniki z posiewu moczu i pochwy. Okazało się, że mam Streptococcus agalactiae i inne bakterie:( Ponoć niebezpieczny dla maluszka przy porodzie. Jak zaczęłam czytać w necie, to się załamałam i poryczałam. Dziś gin trochę mnie uspokoił, dał antybiotyk, globulki no i za jakiś czas mam znowu zrobić badania. Ponoć jeszcze przed porodem dostanę antybiotyk dożylnie po i prawdopodobnie maluszek. Ech ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok musi być. W sumie lekarz powiedział, że dobrze że go wykryliśmy, gorzej by było jakbyśmy o nim nie wiedzieli. No i stwierdzam, że lepiej chyba mniej wiedzieć w naszym stanie i się nie nakręcać. Więcej nie będę nic chyba czytała w necie bo tylko stres na maksa sobie dostarczam.
Rozmawiałyście wcześniej o znieczuleniu dziś pytałam o to położna i u nas nie ma czegoś takiego Powiedziała mi jedynie daje się gaz rozweselający podczas skurczy jeżeli poród trwa bardzo długo żeby w nich ulżyć. Ech także ja mogę już zapomnieć o tym cudzie
Ps. Brzuszki cudowne
- Winka_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Z tym opuchnięciem to rzeczywiście lepiej dmuchać na zimne bo co bedzie jak +10 kg będzie?!
Asiula315 super ze porobiłaś juz zakupy dla malucha. ż tego co mówisz to już sporo rzeczy powybierałaś. A na jakiej firmy wózek się zdecydowaliście? Mnie męczyły zaparcia w pierwszych 3 miesiącach i lekarz powiedział że mam pić jakiś płyn ale lepiej nic nie kupuj na własną rękę nawet jak bez recepty, spytaj na wizycie co możesz brać
WhiteBlackberry chyba to nie dzidzia jak to kłucie jest. Mi się zdaje że to rozciąganie macicy jest bo teraz nam się poszerza wszystko aż do wysokości pępka, a ty dopiero masz 17 tydzień, ja odczułam lekkie ruchy w 18 tyg więc na pewno poczujesz bąbelki
My ostatnie święta spędziliśmy z rodziną znajomych. Ci znajomi to są znajomi znajomych rodziców ale zawsze zapraszają nas na święta do siebie. W tym roku sobie darujemy bo nie chcę z takim małym dzieckiem ludziom się zwalać na głowę. Zobaczymy jak oni podejdą do tematu. W przyszłym roku już zamierzamy być w Polsce a że nasze rodziny mieszkają na tym samym osiedlu w Warszawie to mamy 15 minut do wszystkich więc problemu nie będzie raczej.
Motylek270 a ile kg masz do przodu jak na razie? Kurczę, czyli jednak powinnyśmy już zacząć tyć, ja idę na wizytę w środę to zobaczę co mi powie bo na wizycie mi sprawdzał i miałam tylko +1kg ale mówił że ok w sumie teraz mam +1.5 kg jak wchodzę na swoją wagę ale ona chyba nie jest taka dokładna sama nie wiem.
A koszulki rzeczywiście fajne na pewno kupię jakieś śmieszne o tacie to będziemy mieć ubaw Ja kupię po kryjomu i potem będzie miał niespodziankę hehe
Ja wam powiem że tu jest taki upał że się w ogóle wytrzymać nie da. Pocę się nic nie robiąc, bez klimy to w ogóle nie ma jak wysiedzieć w domu. Od wczoraj odczuwalna temperatura to 40-45 stopni. Dzisiaj nie poszłam na zajęcia a miałam test i quiz. Muszę z tymi nauczycielami porozmawiać, jeden wie o mojej ciąży ale drugi nie. Mam nadzieję że dadzą mi napisać w przyszłym tygodniu bo do piątku ma być ta fala upałów. Wczoraj wieczorem tak mi brzuch spuchł i był twardy jak kamień mąż mówi że w razie co to do szpitala jedziemy ale poleżałam i powoli przeszło, a dzisiaj spałam 13 godzin!!Nie wiem to chyba ogólne wycieńczenie organizmu bo w upały nic nie robiąc już się poci człowiek. Najgorzej to mają dziewczyny w 3 trymestrze w lato.
Agacior nie stresuj się tak jak gin powiedział- bardzo dobrze że to jest wcześniej wykryte- będą mogli działać od razu przy porodzie. Nie martw się kochana! Ciekawe czy taki gaz rozweselający dużo daje
Idę oglądać zdjęcia na mailu bo dawno nie wchodziłam.
A mefiana kochana gdzie jest?????
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jedz, jedz niech na zdrowie Wam idzie Super, że z maluszkiem wszystko w porządku i uspokoiłaś się przynajmniej co do tego twardnienia Też oglądałam te bodziaki słodkie są no i te teksty haha
Agacior No prosze prosze Jak szaleć to szaleć
My mamy łoże 200x200 i jest za duże bo aż się szukamy w nocy hahaha Ale skoro warto to sobie ją zakupie Chociażby nawet żeby pospać w niej po pracy hihi
Kochana, będzie dobrze! Musi być! Trzymam kciukaski, dostaniesz leki i zniknie to dziadostwo! Dobrze, że wykryty wcześniej. Trzym się!
Winka_ Czyli jednak bąbelki? No więc czekam
Właśnie, gdzie nasza Mefiana ?
A ja dziś w pracy w nudów szperałam na allegro i znalazłam koc który mnie oczarował!
I chyba się skusze na niego bo jest cudownyyy, a ja uwielbiam takie pluszowe kocyki
Są jeszcze do niego poduszki
A poza tym znalazłam ciekawą stronke z rzeczami dla maluszka takimi np. do kąpieli itp. www.tublu.pl/
Chciałam Was jeszcze zapytać... co myślicie na temat porodów w wodzie? Ja się zastanawiam czy by nie wybrać taką opcję... ponoć jest szybszy i mniej bolesny bo woda łagodzi ból.
Na maila wysyłam zdjęcia czapeczek które kupiła dzisiaj prababcia naszemu skarbusiowi Wszyscy przekonani że dziewczynka!
I skarpecie, które kupiłam chyba z rok temu
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jestem po długo wyczekiwanej wizycie usg 3d wyszłam ogromnie szczęśliwa, nawet w trakcie badania poleciały mi łezki tak ślicznie było wszystko widać, dowiedzieliśmy się że rośnie nam w brzuszku córeczka. Doktor wszystko super wytłumaczył, w ogóle przesympatyczny człowiek byle więcej takich lekarzy.
Tak więc oficjalnie potwierdzam kolejną grudnóweczkową córeczkę, jutro wkleję kilka zdjęć bo nawet sama wszystkiego jeszcze nie oglądałam.
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
monisia100100 gratuluję córeczki!
Mi nogi póki co nie puchną.
Udało Wam się upolować nianię w tesco? Mi tylko i wyłącznie dzięki koleżance, która tam pracuje. Okazało się, że na cały sklep były aż dwie sztuki
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Monisia100100-Gratuluję córeczki!
WhiteBlackberry-myślę,że to dobry pomysł,ale musisz lubić letnią wodę,bo za ciepła nie będzie.Ja rodziłam dawno i wanny były tylko w nielicznych szpitalach,ale położna pozwoliła mi pójść pod prysznic-pomogło bardzo,ale ja zaaplikowałam sobie dość gorące bicze na plecy w czasie skurczy, Chciałabym w wannnie,ale jakby nalali mi gorącą wodę,ale wiem,że tego nie zrobią ,nawet teraz już nie kąpię się w mojej ukochanej,gorącej kąpieli i bardzo,bardzo mi tego brakuje...ach...
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
monisia gratuluję córeczki
ja jutro zamawiam taka poduche do spania, mamy duże łóżko ale ja się i tak zawsze rozpycham
jeta byłam wczoraj w tesco i jakoś nie wyhaczylam tej niani.