BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu #709279 przez WhiteBlackberry
motylek270 Może poszukaj lekarza innego? Nie mam pojęcia dlaczego nie bada Cię dokładniej... Ja jak zauważyłam, że przy każdej wizycie mam badanie ginekologiczne to od początku pytałam czy na każdej wizycie będzie robione bo zdziwiłam się, bo u poprzedniej lekarki miałam tak ja Ty... np. tylko USG 10 minut i tyle. A ta moja aktualna lekarka zdziwiona na mnie popatrzyła i mówi, że oczywiście na każdej wizycie badanie ginekologiczne obowiązkowo, USG, pomiary wszystkie, waga, ciśnienie, wywiad, recepty itd. Mówi że to jest podstawowa wizyta ginekologiczna, a jak dla mnie to pełen pakiet dlatego bardzo się cieszę.
Ja nie byłam zadowolona z mojej poprzedniej lekarki i dlatego znalazłam tą i ją po prostu uwielbiam! Anioł, nie kobieta! Cały czas uśmiechnięta, miła, wszystko wytłumaczy na spokojnie i przeznacza tyle czasu ile potrzeba.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #709286 przez motylek270
Ten lekarz pracuje tam gdzie chcę rodzić i zapewnia mnie ze przy porodzie będzie, więc przy nim pozostanę. Ciśnienie i wagę również mi sprawdzają, bo oprócz niego w gabinecie obecna jest położna, która wykonuje te czynności. Ten lekarz również o wielu rzeczach opowiada, pyta czy mi coś dolega? No i mam z nim kontakt cały czas. Daje pacjentkom swój numer telefonu i już 2 razy go wypróbowywałam- odbiera po 1-2 sygnale. No i udziela porad przez telefon. No cóż - następnym razem poproszę o badanie ginekologiczne.

Wysłałam Wam dziewczyny moje zdjęcie :)

11 lata 5 miesiąc temu #709296 przez WhiteBlackberry
motylek270 No to dobrze :) Może po prostu nie widzi potrzeby... no nie mam pojęcia :)

11 lata 5 miesiąc temu #709319 przez Gosica
Witajcie Dzieczynki :)

Już po wizycie.Na szczęsci wszystko z maluszkiem w porządku, rosnie zdrowo, serduszko pieknie bije :) No i najwazniejsze- w koncu nam się ujawniło co ma między nózkami:) Bedziemy mieć synka :) Na początku się wstydził i nie chciał pokazać, ale jak juz rochylił nózki to nie pozostawil zadnych watpliwosc ze jest małym mężczyzną :) Mąż chodzi dumny jak paw choc niestety nie mogl byc dzis ze mna, bo praca, ale zaraz pojechalam mu sie pochwalic :)

Badanie ginekologiczne dzis mialam pierwsze dopiero, troche mam szyjke skróconą ale ogolnie ok, ale cytologi itd nie robila mi jeszcze. Wiem ze na pewno zrobi wiec sie nie martwie tym.

Wrzuciłabym fotke ale bardzo niewiele na niej widac więc raczej nie ma sensu.

No i podbudowalam sie bo waga pokazala tylko 2,5 kg wiecej niz na poczatku ciazy. Lubię tą wagę heheh bo moja pokazuje trochę więcej :P

Pytałam sie o te moje spuchniete nogi, Pani doktor je obejrzala i stwierdzila ze niestety taka moja uroda i taka mam dziwną skórę w ogóle i zebym sie nie przejmowala. No to sie nie przejmuje, nie dzis :)

Pozdrawiam i milego popoludnia :kiss:

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #709331 przez WhiteBlackberry
Gosica Kochana gratuluje synka! :kiss:
Mówiłam, że będzie wszystko w porządku z maluszkiem :)
Ja już drugą cytologie będę mieć robioną we wtorek na wizycie, a co do skóry to mi ostatnio lekarka powiedziała, że mam strasznie suchą, atopową skróre :(
Także oliwkowac się, oliwkować i jeszcze raz oliwkować ;)
Waga oszustka :D

11 lata 5 miesiąc temu #709332 przez GOSIA82
Motylek-inny lekarz=inne podejście do ciąży.W pierwszej ciąży miałam tak jak WhiteBlackberry-co wizytę badanie,usg itp.Teraz mieszkam w UK i tu nikt Cię nie bada ginekologicznie,masz dwa usg na całą ciążę, spotkania tylko z położną i kobiety rodzą zdrowe dzieci bez problemów.Dopiero jak coś się dzieje to otaczają Cię bardziej szczególową opieką.Ja na przykład miałam operację szyjki,więc tu mam extra usg dopochwowe.Zawsze możesz zapytać dlaczego Cię nie bada,jeśli jego odpowiedź Cie zadowoli to przynajmniej martwić się przestaniesz
Strona 100-wow

11 lata 5 miesiąc temu #709357 przez monisia100100
dziękuję dziewczyny za gratulacje :laugh:

Co do porodu w wodzie to ja osobiście chyba raczej nie byłabym zainteresowana, ale wiele osób chwali sobie. Zaś do poduszeczki o której wspomniałyście to muszę też jak najszybciej zakupić, teraz to kombinuję z kołdrą ale wiadomo nie wygodnie.

Winka uważaj na siebie, może lepiej nie zmywaj
WhiteBlackberry nie przypuszczałam że na każdej wizycie można się tak rozklejać, już nie mogę sobie nawet wyobrazić tego szczęścia jak zobaczę ją i przytulę do siebie, ważne że maleństwo zdrowe i się rozwija. Glukozę już miałam robiona z obciążeniem 75g nic strasznego.
mefiana nic się nie denerwuj durniami
moofka super pomysł z tabelką
gosia gratuluję synka
jeżeli kogoś ominęłam to przepraszam nadrobię później bo już w międzyczasie miałam 3 tel czy już wyszłam z domu bo się umówiłam i troszkę spóźniam.

Mamyn już 100 stron :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #709362 przez mefiana
Z tym badaniem ginekologicznym to u mnie też nie co wizyte. Np teraz mnie zbadał, ale msc wcześniej nie, chociaż spytał czy swędzi czy piecze etc pewnie jakbym powiedziała, że tak to siup na fotel a tak to na leżanke.

Gosia- no to wizyta udana :) Gatulacje dla córki za wyniki :)

Moofka- ja już po sobie zauważyłam, że owszem wchodząc w II trym poczułam się lepiej jakoś, ale nie odczułam tego energetycznego bum i na konkretne sprzątanie mnie bierze raz na tydzień lub nawet dwa i niestety po ostatnim plecy mnie nawalały nie mało. W ciągu dnia robie tyle ile moge, np wstawie pranie i odkurze podłoge, albo zrobie obiad i...wiecej nic :blush:

WhiteB- z tym ciepłym mlekiem to zawsze mój M startuje jak tylko go zaczyna brać :lol: Jak ja choruje to i mnie zmusza wręcz do wypicia, bo bardzo tego nie lubie, ale pomaga czy mi się to podoba czy nie :) Mój dodaje ciutke masełka o ile dobrze pamiętam ten smak :S

Gosica- moje gratulacje!! Mąż na pewno wyższy o głowe :lol: Cóż to za waga :silly:

Motylek- miło widzieć twarzyczke :)

Monisia- ja mam wziąć cytryne ze sobą na tą glukoze, to może faktycznie będzie ok :)

Zaraz M wróci od dentysty i lece się spotkać z koleżankami. Może po kryjomu jakaś pizza za te 100 stron B)

11 lata 5 miesiąc temu #709364 przez WhiteBlackberry
monisia100100 Ja się strasznie wzruszam jak widzę jak figluje w brzuszku :D To takie małe a jednak wielkie szczęście :D
Poczułam dzisiaj takie bulgotki w brzuszku i odgłos jak na basenie taki dźwięk cichy 'blu' co pod wodą powstaje jak ręką poruszy szybko. I to takie dziwne uczucie... bo to nie było jelitko ani na bączka ani na kupke... więc to dzidziolek? Śmieszne uczucie haha :D

11 lata 5 miesiąc temu #709375 przez Nutka
Hej mamusie :)

100 strona! Czas otworzyć szampana :) oczywiście Picolo :)

Monisia gratuluje córci :) Gosica gratuluje syncia ;) ależ mamy powodów do świętowania!

Ja na chwile obecną staram się wyciszyć. Moi rodzice są u nas i pojechałam dzisiaj z nimi do teściów. Teściowa oczywiście dała popis swoich umiejętności podnoszenia ciśnienia.

Tabelkę dzisiaj podesle na maila :) No problemo :D

11 lata 5 miesiąc temu #709382 przez Kaś_O
Ja wczoraj tez byłam na wizycie :) serducho bije ładnie 150 i mały waży 400g oczywiscie wywalił siusiaka ale nieśmiało to robi.. Ja tez mam u swojej ginki badanie ginekologiczne za kazdym razem.. Sprawdza twardosc brzucha, pozniej szyjke i chyba ph albo czy wody sie nie przedostaja.. A pozbiej USG :) waga i pomiary.. Oczywiscie waga i ciśnienie przed badaniem.. I zawsze jest USG a przeciez np niektórzy lekarze tylko co jakis czas robia USG a tak słuchają serduszka detektorem..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 5 miesiąc temu #709395 przez moofka
Dziewczynki gratuluję synusiów i córeczek :kiss: i jeszcze bardziej nie mogę się doczekać aż poznam płeć swojego maluszka :cheer:

właśnie byłam na spacerze z koleżanką, która urodziła synka w 7mym miesiącu ciąży. teraz mały ma prawie 2 miesiące. fajnie było sobie tak pogadać o dzieciach, a jej synio taki malutki słodziak :) spał całą drogę i tylko co jakiś czas się przeciągał i robił jakąś minę, no cudo :woohoo: przyczaiłam przy okazji że ma bardzo fajny wózek i muszę zapytać ile kosztował.

Nutka nie daj się zdenerwować!

11 lata 5 miesiąc temu #709513 przez Marta82
Hej Dziwczyny,

Ja tez juz po wizycie.
Wszystko jest w jak najlepszym porzaku.
Maly rosnie jak tzeba i wazy juz ok 300 gram i ma ok 23 cm (razem z nozkami). Nie udalo nam sie zmiierzyc go dokladnie bosie krecil maly wiercipieta. : )
Nie spodziewalam sie ze urosl tak duzo. Za 3 tygodnie idziemy na kolejne USG tym razem na to dokladniejsze.

Co do moich nog lekarz powiedzial zeby sie nie martwila bo zakrzepica to raczej nie jest i tak jak pisala Gosica taka moja uroda chyba. Lekarz mi powiedzial ze gdyby noga byla spuchnieta caly czas i mocno bolala to wtedy bylby to problem.
Tak wiec moge odetchnac z ulga i cieszyc sie weekendem.

A teraz zabieram sie za ogladanie filmu o moim ulubionym czarodzieju. : )

Milego wieczoru mamuski

11 lata 5 miesiąc temu #709593 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny! Same dobre wiadomosci po wizytach-super.
MARTA82-super,ze z nogami to nic powaznego,my wlasnie z corcia Harrego ogladamy;-)

11 lata 5 miesiąc temu #709678 przez Gosica
WhiteBlackberry Ta moja to oszustka, tak sie pocieszam a co :P za to tą u gin. lubie ojjj lubie :)
Co do Twoich bulgotków, to własnie dzis mi doktorka mówila zebym koniecznie zapisala gdy poczuje pierwsze ruchy dziecka i przyblizyla ze to bedzie wlasnie taki odglos i uczucie jak piszesz, jak taka rybka by plusneła, więc Kochana tak- dzidzius :)

Mefina a żeby o głowe :P Taki chodzi zadowolny jak nigdy. Ja nie wiem co faceci maja z tym ze jak pierwszy syn to tacy dumni :) chociaz wiem ze z coreczki tez by byl mega dumny :) Ale powiedzial że gdyby mial córkę to w całym domu a głownie jej pokoju kiedys zamiast drzwi to lustro weneckie jak narzeczonych zacznie sprowadzac :P Taki mądry :P
Haha ja dzis jadłam pizze, wiec powiedzmy ze to na czesc tych 100 stron :)

Nutka nie przejmuj sie tesciowa,szkoda Twojego i Dzidziusia zdrowka i nerwow. :kiss:

Marta82 to zesmy sie dowiedziały :P Ja nie obejrzalam Harrego, nie zdazylam, a tez bardzo lubie.

My dopiero wocilismy do domku przeszlismy sie spacerkiem do przyjaciol na pogaduchy. Oj jak fajnie bylo tak teraz wracac noc piekna cieplutka, super :)
Zmykam spac jutro intensywny dzien sie zapowiada :)

Dobranoc :)

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka