BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #708871 przez Winka_
dziewczyny a ja akurat byłam w trakcie zmywania i mi talerz pękł w ręku nie wiem jak to się stało i rozcięłam sobie rękę w paru miejscach, kałuża krwi strasznie boli i jeszcze czarne myśli a co jakby się coś poważniejszego stało ja sama w domu i akurat wtedy poczułam kopnięcia pewnie przeszły moje stresy na maluszka:( ale dał znać że nie jestem sama, jakby mówił "hej przecież masz mnie" :cheer:

Ostatnio strasznie niezdarna jestem niedawno tym kapslem tymbarka też sobie palca rozcięłam a wcześniej mi się to nie zdarzało.
Ide robić jedzonko dla męża ale nie bede zmywać :P mam uraz :S
do odwołania :S :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #708888 przez Gosica
Hej :)

Uffff Dziewczynki produkujecie pełną parą :P Ja dopiero teraz mam czas zajrzeć od wczoraj. Wczoraj wlasnie sobie dowaliłam, podzwigałam troche i dzidzia mi sie buntowała potem pół dnia :) A dopiero co pisały tu Dziewczyny o tym i zeby uwazac :) A Dzis mamusia zrobila mi niespodzianke i wybrała się do mnie w odwiedziny :) Spedziłam z nia prawie cały dzien i naładowałam akumulatory powytywnie :) Achhh kocham tą moją mamuśkę, prawdziwy skarb :)

motylek270 te koszulki są świetne! Chce takie :)

WhiteBlackberry haha nie uwierzysz ale dzis zasiadłysmy z mamusią na allegro i ogladałysmy min. ten sam kocyk bo nam się również bardzo podobał :)

My tez mamy łoze ogromne i szczerze to czasem tesknie za tym jak na poczatku spalismy na malenkim łożku ledwo się mieszczac ale zawsze przytuleni bo inaczej sie nie dało. A teraz to każde się dupskiem odwróci jak mu wygodniej :P

monisia100100 gratuluję córy ! :)

moofka ja równiez zdecydowalam sie na poduche bo same pozywtywy słysze o niej.

Winka ojjj nie dobrze. Oby rączka szybko doszła do siebie i nie bolała :kiss:

Jutro mam wizyte u gin. Troche sie boję czy wszystko ok, ale doczekac sie nie moge zeby si dowiedziec jak tam mój mały skarb. Moze maluszek w koncu pokaze co ma między nózkami :) Napiszę jutro jak juz będę po co i jak :)

Dobranoc :)

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #708970 przez motylek270
Dziewczyny mam pytanie: czy Wam też towarzyszą upławy z pochwy? Jak załatwiam potrzebę fizjologiczną to czasem w muszli klozetowej na jej ściankach jest tak wiele białawego gęstego śluzu. Oczywiście na bieliźnie też są pozostałości. Czy to normalne? Mam panikować? Wizytę u lekarza mam dopiero za 3.5 tygodnia, czekać? Wczoraj oczywiście zapomniałam zapytać :( Czy któraś z Was miała lub ma taki problem i wie co to jest?

11 lata 5 miesiąc temu #708984 przez anitka90
motylek270 to normalne, ta biała wydzielina z tego co mi lekarz mówił, chroni przed bakteriami, żeby nie dostały się w niepożądane miejsce :)

Jaka pogoda dziś u Was? u mnie ciepluko, słoneczko pięknie sobie świeci. Dziś czeka mnie bardzo długi dzień... najpierw sprzątanie całego domku, zakupy i na urodziny do teściów... ech...

No właśnie, gdzie się podziewa nasza mefiana?

Winka uważaj na siebie!

Gosica czekamy na wiadomości :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #709012 przez moofka
Winka uważaj, ja dzisiaj ciachłam sobie palca przy rozkrajaniu bułki....

motylek a wczoraj badał Cię lekarz? nawet jeśli nie powiedziałaś o śluzie a on zaglądał to i bez tej wiedzy by się zorientował gdyby było coś nie tak :) nie martw się, mi ciągle lecą jakieś
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Gosica trzymam kciuki za badania :kiss:

rzeczywiście coś mefiany nie ma, kochana odezwij się!

11 lata 5 miesiąc temu #709020 przez WhiteBlackberry
Witam, witam :)

monisia100100 Mi też łezki lecą przy każdym USG :) Więc nie ma się co dziwić, że mamusia płacze ze szczęścia widząc swoje maleństwo zdrowiutkie i fikające beztrosko w brzuszku :)

jeta My też nie upolowaliśmy tej niani :(

Winka_ Uważaj kochana na siebie! Ja też ostatnio niezdarna jestem, wszystko z rąk mi leci :(

Gosica Kochana oszczędzaj się :silly: Dobrze, że akumulatorki naładowane pozytywną energią :D
A ten kocyk jest po prostu boski! :lol: Mówi do mnie "Kup mnie" :D
Również mi brakuje jak spaliśmy na małym, zawsze przytuleni :( A teraz tak jak mówisz, każdy w swoją strone dupskiem się odwróci i śpimy :( Aż dzisiaj w nocy mojego opierdzieliłam za to, bo chciałam żeby mnie przytuli :D Nie bój się wizyty, na pewno jest wszystko ok z dzidzią! :) Zdaj nam relacje :)

11 lata 5 miesiąc temu #709096 przez motylek270
moofka typowego ginekologicznego badania nie miałam, tylko badał brzuch. Spojrzał na badania moczu i krwi i stwierdził, ze nie jest źle. Następnym razem mam tylko krew do badania, no i glukozę. Miał ktoś z Was już ten niewdzięczny pomiar?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #709104 przez WhiteBlackberry
motylek270 Tak, ja już miałam glukoze robioną :)
W sumie nie jest aż tak źle. Mi smakowała :D Tylko zapach strasznie mi przeszkadzał więc piłam zatykając nos żeby pawia nie puścić :D
Ale ogólnie nienajgorzej. Wynik wyszedł mi dobry także jestem spokojna.
Nie miałaś badania ginekologicznego? Ja mam przy każdej wizycie...
Badanie ginekologiczne, USG, wywiad ogólny jak się czuję itd, analiza wyników, wpisy i autografy do karty ciąży i bite 30 czasami nawet 40 minut siedze.

Ja już dzisiaj z rana byłam oddać siuśki i krew na morfologie, po 15 idę odebrać wyniki ;)

11 lata 5 miesiąc temu #709106 przez mefiana
Witam dziewczynki :)
U mnie troche się działo i nawet nie miałam ochoty nic pisać ani nawet zaglądać do lapika. W każdym razie po wczorajszej wizycie wszystko dobrze :) Szyjka zamknięta, czyściutko i podsłuchałam serduszka i pięknie tłucze. Najlepszy hit jest taki, że aparat do usg zapsuty :laugh: NFZ :lol: A i jeszcze zmienili grafik lekarzy i przyjął mnie dość starszy pan, który się praktycznie nie odzywał. I zapytali czy czuje ruchy, to mówie, że tak od 15tyg takie, ze na jelita nie zgonie, to się zdziwili jakoś dziwnie :ohmy: Pani pielegniarka mówi, że ona ma zanotowane, że na poprzedniej wizycie jak pytała to powiedziałam, że nie (To był jakoś 17 tydzień z tego co pamietam). A to nie możliwe bo miałam date zapisaną w karcie ciąży. W ogóle się jakoś poczułam jakby to było jakąś anomalią normalnie :angry: Dostałam skierowanie na wyniki: morfologia, mocz, toxo i glukoza 75g i to ostatnie jest dla nowością :) Nastepna wizyta 19 sierpień :)

Teraz was poczytam i nadrobie, bo produkcja jak w Wedlu:kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #709183 przez mefiana
Święta po przylocie spędzaliśmy zawsze po przylocie pół na pół, bo moja rodzinka mieszka kilka bloków dalej na tym samym osiedlu co my :) I też mam nadzieje, że jednak nie będzie aż tyle śniegu w grudniu :)

Kaś_O- mój syn skończył 4 lata w maju :) Za tym wózkiem się na pewno porozglądam :)

WhiteB- brzusio pięknie rośnie :)Prezenciki cudne :kiss: Z tą podusią to myśle, że lepiej na allegro poszukać, bo ja widziałam tam taniej :) Jak się dziś czujesz? Ten pomarańczowy kocyk elegancki :laugh: Z tą wodą to ponoć są 2 opcje, że poród w wodzie ale finał poza i poród do wody z finałem w niej :) Albo zaś coś pokręciłam, boo ostatnio mi się to zdarza :blush: Trzymam kciuki za wyniki :)

Marta82- brzuszek też śliczny :) Z wagą to się zgodze z Tobą, bo mam 6,5 kg na plusie i nawet tego nie odczuwam jakoś. Tyle co brzuch i cycolki właśnie :blush: Mi stopy nie puchną tfu tfu, ale przyjaciółce mojej bardzo i ma zalecenie kontrolować ciśnienie, bo te zatrucie ponoć może tak się objawiać jak dochodzi ciśnienie z tego co mi mówiła, bo ja się na tym w ogóle nie znam. Napisz jak po wizycie :)

Gosica- to słowo bardzo dobrze wyraziło :laugh: Na wesoło :lol: Czekam na relacje z wizyty :)

Jeta- z tego co mi wiadomo, nie ma rejonizacji i ma się prawo rodzić w którym szpitalu się chce :S

Motylek- brzusio ślicznie rośnie :) Jak będziesz mogła to wrzuć fotke z twarzyczką, bo się tam poujawniałyśmy, by było przyjemniej pisać :) Super, że po wizycie wszystko jak trzeba, a kg się nie przejmuj, jedz dla dwojga a nie za dwojga :) Ja mam sporo śluzu, co prawda nie znajduje go na ściance muszli, ale bez wkładek ani rusz. Jak nie ma zapachu i brzydkiego koloru to chyba norma :)

Brukselka- ciesze się, że wszystko w porządku :)

Nutka- super, że wszystko w porządku na usg :) Oby tak dalej :)Pysiaka widać dobrze :) A ja mam mały problem, może jestem ślepa albo nie wiem, ale jak mam podglądnąć tablelke?

Asiula- no to zakupki na pewno udane :) Fotki będą mile widziane :lol: Zaparć nie mam, ale chyba jakoś owocowo można temu zaradzić :unsure:

Pyśkaaa- u to i tatuś ma powtórke z rozrywki, u mnie też już tatulek jest pokopywany :laugh: Fajnie :)

Milady- to z rozłożeniem rodziny chyba mamy podobnie :)

Moofka- takie porządki to i u mnie by się zdały :huh:

Agacior- ale szczęście, że wszystko wyszło i możesz się teraz podleczyć! Ja pierdziele! Ja tam też na połówkowym dowiedziałam się o dodatkowej żyle u kruszynki i postanowiłam w ogóle tego nie googlować. Bierz systematycznie leki i na pewno wszystko dobrze będzie :kiss: Z tym znieczuleniem to w sumie jest tak, że chyba te szkoły rodzenia bardzo pomagają by urodzić bez znieczulenia o ile dobrze pamiętam :unsure:

Monisia- Wow!! Super! gratuluje!! :lol: I w takim stanie powinny kobiety wychodzić w ciąży z usg :lol: Czekamy na foteczki małej kruszynki :kiss:

Winka- to przygoda z talerzem taka nie fajna, ale maluszek ładnie incydent podsumował :kiss:

Anitka- u nas zaraz 12:00 i jest już 24stopnie w cieniu :) Dziś masz wizyte, dobrze pamietam?

Gosia- ty także masz dziś wizyte, to pisz prędziutko jak będzie po :)

W ogóle to tak miło, że zauważyłyście moje milczenie :kiss: Nie planowane to było. Spokojnego popołudnia mamuśki :)

11 lata 5 miesiąc temu #709205 przez GOSIA82
Hej Dziewczynki!
Ja już po!!!
Miałam na 9:45,ale córkę wiozłam na 8:50 do szkoły i później prosto na usg a tam pusto,mało kobietek to mnie przyjęli wcześniej.
Tak więc synuś zdrowy(chłopak na 100%-wielkie jaja i ptak!!! :laugh: ),serduszko bije,zdrowe,badane też w poczerwieni,mózg idealne proporcje,nerki są,żołądek itp.bardzo ruchliwy i śliczny,zaraz dodam zdjęcia na maila.Bardzo się cieszę...
P.S Odebrałam raport szkolny mojej córci(coś jak świadectwo szkolne) i wyniki jej egzaminów na koniec 2-giej klasy,matematyka -2a-tzn.bardzo dobrze,angielski:pisanie,czytanie i mówienie-3c-poziom 3-ciej klasy! Mamusia jest dumna!!!
Miłego Dnia

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #709211 przez moofka
WhiteB a Tobie przeszło to gardło?

ja proponuję żeby tabelkę po aktualizacji wysyłać na naszego maila, będzie nam łatwiej znaleźć niż tu przeglądać starsze strony. Nutka da radę tak? :)

motylek dziwne, że Cię nie zbadał ginek :unsure: mi tam zawsze zaglądają. glukozy jeszcze nie miałam.

sprzątnęłam jedną szafkę i już nic mi się nie chce.... wczoraj mężowi się pożaliłam, że myślałam że będę mu gotować super obiadki, sprzątać i czekać na niego z uśmiechem, a zamiast tego zrobię jedną rzecz i już wymiękam :( powiedział, że oszalałam mam wypoczywać i nie robić nic na siłę B) oczywiście się popłakałam :blush:

Gosia super wieści!

11 lata 5 miesiąc temu #709223 przez WhiteBlackberry
mefiana Martwiłyśmy się już o Ciebie tak nagle zamilkłaś :silly:
No i chyba się zdecyduje na wodny poród :blink:

GOSIA82

chłopak na 100%-wielkie jaja i ptak!!!

Hahaha uśmiałam się :lol:
Ja zobacze we wtorek co moje szczęście skrywa między nóżkami :D
Zdolna córcia :)

moofka, mefiana Wczoraj wieczorem po kąpieli poprosiłam mojego żeby zrobił mi ciepłe mleko z miodem i czosnkiem. Wypiłam i poszłam spać i już dzisiaj gardło nie boli :) Także dopiero to mi pomogło, a przez 2 dni piłam herbatki z miodem, cytryną, sokiem z malin i nic, tylko to mleko pomogło :)
Naturalny antybiotyk :)

11 lata 5 miesiąc temu #709246 przez motylek270
WhiteB i ogólnie dziewczyny. No właśnie zdawać by się mogło ze jak się idzie do ginekologa to zrobi badania ginekologiczne. Ja takie miałam dwa razy na pięć wizyt jak do tej pory- w tym jedna to cytologia. Poza tym lekarz bada tylko brzuch, wielkość macicy. No i moja prywatna wizyta trwa 10 minut. Lekarz analizuje badania, bada brzuch, wpisuje do książeczki ciąży dane, opowiada mi co może mi się przytrafić w czasie od wizyty do wizyty, zaleca badania i właściwie tyle... Kurcze jak tak piszesz WhiteB o swojej wizycie to powiem Ci czuję się zaniedbana przez tego lekarza...Czy każda z Was ma zawsze badanie ginekologiczne? Czy może podobnie jak ja 10 min. i następny...

11 lata 5 miesiąc temu #709254 przez moofka
motylek to mów na wizytach, że chcesz na fotel! albo powiedz że coś Cię tam swędzi to wtedy musi zajrzeć :P jeszcze mi się nie trafiła wizyta, żeby gin nie zaglądał, chyba że umawiam się na usg bo wtedy jest w specjalnym gabinecie. teraz mi się kazał umówić i na zwykłą wizytę i na usg właśnie, żeby też zajrzeć na fotelu. ogląda szyjkę, sprawdza pH w pochwie, waży, mierzy ciśnienie, słuchamy serducha, ogląda wyniki badań i zleca następne. zawsze jeszcze coś tam go wypytam przy okazji :) nie daj się!

WhiteB dobrze, że Ci przeszło :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka