- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Winka_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ostatnio strasznie niezdarna jestem niedawno tym kapslem tymbarka też sobie palca rozcięłam a wcześniej mi się to nie zdarzało.
Ide robić jedzonko dla męża ale nie bede zmywać mam uraz
do odwołania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Uffff Dziewczynki produkujecie pełną parą Ja dopiero teraz mam czas zajrzeć od wczoraj. Wczoraj wlasnie sobie dowaliłam, podzwigałam troche i dzidzia mi sie buntowała potem pół dnia A dopiero co pisały tu Dziewczyny o tym i zeby uwazac A Dzis mamusia zrobila mi niespodzianke i wybrała się do mnie w odwiedziny Spedziłam z nia prawie cały dzien i naładowałam akumulatory powytywnie Achhh kocham tą moją mamuśkę, prawdziwy skarb
motylek270 te koszulki są świetne! Chce takie
WhiteBlackberry haha nie uwierzysz ale dzis zasiadłysmy z mamusią na allegro i ogladałysmy min. ten sam kocyk bo nam się również bardzo podobał
My tez mamy łoze ogromne i szczerze to czasem tesknie za tym jak na poczatku spalismy na malenkim łożku ledwo się mieszczac ale zawsze przytuleni bo inaczej sie nie dało. A teraz to każde się dupskiem odwróci jak mu wygodniej
monisia100100 gratuluję córy !
moofka ja równiez zdecydowalam sie na poduche bo same pozywtywy słysze o niej.
Winka ojjj nie dobrze. Oby rączka szybko doszła do siebie i nie bolała
Jutro mam wizyte u gin. Troche sie boję czy wszystko ok, ale doczekac sie nie moge zeby si dowiedziec jak tam mój mały skarb. Moze maluszek w koncu pokaze co ma między nózkami Napiszę jutro jak juz będę po co i jak
Dobranoc
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jaka pogoda dziś u Was? u mnie ciepluko, słoneczko pięknie sobie świeci. Dziś czeka mnie bardzo długi dzień... najpierw sprzątanie całego domku, zakupy i na urodziny do teściów... ech...
No właśnie, gdzie się podziewa nasza mefiana?
Winka uważaj na siebie!
Gosica czekamy na wiadomości
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
motylek a wczoraj badał Cię lekarz? nawet jeśli nie powiedziałaś o śluzie a on zaglądał to i bez tej wiedzy by się zorientował gdyby było coś nie tak nie martw się, mi ciągle lecą jakieś
Gosica trzymam kciuki za badania
rzeczywiście coś mefiany nie ma, kochana odezwij się!
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
monisia100100 Mi też łezki lecą przy każdym USG Więc nie ma się co dziwić, że mamusia płacze ze szczęścia widząc swoje maleństwo zdrowiutkie i fikające beztrosko w brzuszku
jeta My też nie upolowaliśmy tej niani
Winka_ Uważaj kochana na siebie! Ja też ostatnio niezdarna jestem, wszystko z rąk mi leci
Gosica Kochana oszczędzaj się Dobrze, że akumulatorki naładowane pozytywną energią
A ten kocyk jest po prostu boski! Mówi do mnie "Kup mnie"
Również mi brakuje jak spaliśmy na małym, zawsze przytuleni A teraz tak jak mówisz, każdy w swoją strone dupskiem się odwróci i śpimy Aż dzisiaj w nocy mojego opierdzieliłam za to, bo chciałam żeby mnie przytuli Nie bój się wizyty, na pewno jest wszystko ok z dzidzią! Zdaj nam relacje
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
W sumie nie jest aż tak źle. Mi smakowała Tylko zapach strasznie mi przeszkadzał więc piłam zatykając nos żeby pawia nie puścić
Ale ogólnie nienajgorzej. Wynik wyszedł mi dobry także jestem spokojna.
Nie miałaś badania ginekologicznego? Ja mam przy każdej wizycie...
Badanie ginekologiczne, USG, wywiad ogólny jak się czuję itd, analiza wyników, wpisy i autografy do karty ciąży i bite 30 czasami nawet 40 minut siedze.
Ja już dzisiaj z rana byłam oddać siuśki i krew na morfologie, po 15 idę odebrać wyniki
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie troche się działo i nawet nie miałam ochoty nic pisać ani nawet zaglądać do lapika. W każdym razie po wczorajszej wizycie wszystko dobrze Szyjka zamknięta, czyściutko i podsłuchałam serduszka i pięknie tłucze. Najlepszy hit jest taki, że aparat do usg zapsuty NFZ A i jeszcze zmienili grafik lekarzy i przyjął mnie dość starszy pan, który się praktycznie nie odzywał. I zapytali czy czuje ruchy, to mówie, że tak od 15tyg takie, ze na jelita nie zgonie, to się zdziwili jakoś dziwnie Pani pielegniarka mówi, że ona ma zanotowane, że na poprzedniej wizycie jak pytała to powiedziałam, że nie (To był jakoś 17 tydzień z tego co pamietam). A to nie możliwe bo miałam date zapisaną w karcie ciąży. W ogóle się jakoś poczułam jakby to było jakąś anomalią normalnie Dostałam skierowanie na wyniki: morfologia, mocz, toxo i glukoza 75g i to ostatnie jest dla nowością Nastepna wizyta 19 sierpień
Teraz was poczytam i nadrobie, bo produkcja jak w Wedlu:kiss:
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kaś_O- mój syn skończył 4 lata w maju Za tym wózkiem się na pewno porozglądam
WhiteB- brzusio pięknie rośnie :)Prezenciki cudne Z tą podusią to myśle, że lepiej na allegro poszukać, bo ja widziałam tam taniej Jak się dziś czujesz? Ten pomarańczowy kocyk elegancki Z tą wodą to ponoć są 2 opcje, że poród w wodzie ale finał poza i poród do wody z finałem w niej Albo zaś coś pokręciłam, boo ostatnio mi się to zdarza Trzymam kciuki za wyniki
Marta82- brzuszek też śliczny Z wagą to się zgodze z Tobą, bo mam 6,5 kg na plusie i nawet tego nie odczuwam jakoś. Tyle co brzuch i cycolki właśnie Mi stopy nie puchną tfu tfu, ale przyjaciółce mojej bardzo i ma zalecenie kontrolować ciśnienie, bo te zatrucie ponoć może tak się objawiać jak dochodzi ciśnienie z tego co mi mówiła, bo ja się na tym w ogóle nie znam. Napisz jak po wizycie
Gosica- to słowo bardzo dobrze wyraziło Na wesoło Czekam na relacje z wizyty
Jeta- z tego co mi wiadomo, nie ma rejonizacji i ma się prawo rodzić w którym szpitalu się chce
Motylek- brzusio ślicznie rośnie Jak będziesz mogła to wrzuć fotke z twarzyczką, bo się tam poujawniałyśmy, by było przyjemniej pisać Super, że po wizycie wszystko jak trzeba, a kg się nie przejmuj, jedz dla dwojga a nie za dwojga Ja mam sporo śluzu, co prawda nie znajduje go na ściance muszli, ale bez wkładek ani rusz. Jak nie ma zapachu i brzydkiego koloru to chyba norma
Brukselka- ciesze się, że wszystko w porządku
Nutka- super, że wszystko w porządku na usg Oby tak dalej :)Pysiaka widać dobrze A ja mam mały problem, może jestem ślepa albo nie wiem, ale jak mam podglądnąć tablelke?
Asiula- no to zakupki na pewno udane Fotki będą mile widziane Zaparć nie mam, ale chyba jakoś owocowo można temu zaradzić
Pyśkaaa- u to i tatuś ma powtórke z rozrywki, u mnie też już tatulek jest pokopywany Fajnie
Milady- to z rozłożeniem rodziny chyba mamy podobnie
Moofka- takie porządki to i u mnie by się zdały
Agacior- ale szczęście, że wszystko wyszło i możesz się teraz podleczyć! Ja pierdziele! Ja tam też na połówkowym dowiedziałam się o dodatkowej żyle u kruszynki i postanowiłam w ogóle tego nie googlować. Bierz systematycznie leki i na pewno wszystko dobrze będzie Z tym znieczuleniem to w sumie jest tak, że chyba te szkoły rodzenia bardzo pomagają by urodzić bez znieczulenia o ile dobrze pamiętam
Monisia- Wow!! Super! gratuluje!! I w takim stanie powinny kobiety wychodzić w ciąży z usg Czekamy na foteczki małej kruszynki
Winka- to przygoda z talerzem taka nie fajna, ale maluszek ładnie incydent podsumował
Anitka- u nas zaraz 12:00 i jest już 24stopnie w cieniu Dziś masz wizyte, dobrze pamietam?
Gosia- ty także masz dziś wizyte, to pisz prędziutko jak będzie po
W ogóle to tak miło, że zauważyłyście moje milczenie Nie planowane to było. Spokojnego popołudnia mamuśki
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja już po!!!
Miałam na 9:45,ale córkę wiozłam na 8:50 do szkoły i później prosto na usg a tam pusto,mało kobietek to mnie przyjęli wcześniej.
Tak więc synuś zdrowy(chłopak na 100%-wielkie jaja i ptak!!! ),serduszko bije,zdrowe,badane też w poczerwieni,mózg idealne proporcje,nerki są,żołądek itp.bardzo ruchliwy i śliczny,zaraz dodam zdjęcia na maila.Bardzo się cieszę...
P.S Odebrałam raport szkolny mojej córci(coś jak świadectwo szkolne) i wyniki jej egzaminów na koniec 2-giej klasy,matematyka -2a-tzn.bardzo dobrze,angielski:pisanie,czytanie i mówienie-3c-poziom 3-ciej klasy! Mamusia jest dumna!!!
Miłego Dnia
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja proponuję żeby tabelkę po aktualizacji wysyłać na naszego maila, będzie nam łatwiej znaleźć niż tu przeglądać starsze strony. Nutka da radę tak?
motylek dziwne, że Cię nie zbadał ginek mi tam zawsze zaglądają. glukozy jeszcze nie miałam.
sprzątnęłam jedną szafkę i już nic mi się nie chce.... wczoraj mężowi się pożaliłam, że myślałam że będę mu gotować super obiadki, sprzątać i czekać na niego z uśmiechem, a zamiast tego zrobię jedną rzecz i już wymiękam powiedział, że oszalałam mam wypoczywać i nie robić nic na siłę oczywiście się popłakałam
Gosia super wieści!
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
No i chyba się zdecyduje na wodny poród
GOSIA82
Hahaha uśmiałam sięchłopak na 100%-wielkie jaja i ptak!!!
Ja zobacze we wtorek co moje szczęście skrywa między nóżkami
Zdolna córcia
moofka, mefiana Wczoraj wieczorem po kąpieli poprosiłam mojego żeby zrobił mi ciepłe mleko z miodem i czosnkiem. Wypiłam i poszłam spać i już dzisiaj gardło nie boli Także dopiero to mi pomogło, a przez 2 dni piłam herbatki z miodem, cytryną, sokiem z malin i nic, tylko to mleko pomogło
Naturalny antybiotyk
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
WhiteB dobrze, że Ci przeszło