BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu #709775 przez WhiteBlackberry
Dzień dobry mamusie :lol:

Nutka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kaś_O To super, że z synkiem wszystko ok :D

moofka Ja też nie mogę się doczekać aż poznamy płeć :D
Do mnie przychodzi koleżanka która urodziła na prima aprilis córcie :D Hahaha ciągle sobie przypominam jak w nocy o 3:15 dostałam smsa "Odeszły mi wody. Będę rodzić!"

Marta82 Wiercipięta hihi :D Długi synek :D
Całe szczęście, że to nie zakrzepica. Kamień z serca ;)

Gosica Ja wczoraj wieczorem weszłam na wage i waże równe 58 kg :)
Też luuubie wage u mojej pani doktor :D

Znalazłam kolejny kocyk :D Tak myśle czy by nie kupić takiego do wózka dla dzidzi :)
Są też inne kolory tych podszyć miękkim materiałem także poczekam aż poznamy płeć i wybiore kolor i kupie :D
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #709829 przez mefiana
Witam sobotnio :)
Pogoda zapowiada się elegancka. Jest przed 11 a już 22 stopnie w ceniu B) Pranie się pierze jak zwykle chyba u mnie heh. Dzisiaj rano tak mi brzuch falował i podrygiwał że hej, a oczywiście jak chciałam nagrać to cisza, wyłączyłam kamere i znowu fika, jakieś żarty z mamą sobie urządza czy co :lol:
Nutka- z twoja teściową to ledwo pewnie liczenie do 10 pomaga, ale znoś to dzielnie i sie nie daj :kiss:

Kaś_O- to i Ty zaliczyłaś wczoraj wizyte :) Super :) Już prawie pół kilo w brzuszku ci fika, nie przelewki :lol:

Marta- Mały rośnie jak na drożdżach :)

Gosica- nie ważne jaka płeć bo i tak radość ogromna :) Mój teraz na wieść o córce w mig zaczął obmyślać plan na za 14 lat coś w stylu tego lustra weneckiego pewnie :blush:

WhiteB- śliczny ten kocyk, wygląda jak kołderka taka...milusia :)

Monisia- kiedy nam pokażesz swoją córcie :lol:

Piranetka coś zamilkła ostatnio

11 lata 5 miesiąc temu #709858 przez moofka
mefiana ale fajnie z tym brzuchem :) ja wczoraj poczułam dzidzie przyciskając palce do brzucha :lol: szkoda że tatuś nie zdążył, ale na pewno się doczeka :)

WhiteB w prima aprilis się urodzić to niezły termin :) moja siostra urodziła się 25.12. taki prezencik na święta :) teraz ja mogę trafić na taki termin :ohmy:

ja harrego nie oglądałam bo mąż chciał mecz, ale za to miałam dłuuuugie drapanko po plecach więc nie mogę narzekać :)

dzisiaj planuję nic nie robić :lol: na obiadek jedziemy do moich rodziców, będą gołąbki i jeszcze dostaniemy na wynos :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #709882 przez Gosica
Czesc :)

Uffff padam z nóg. Od rana sprzątanie, pranie itd itd. Mąż w pracy a ja się produkowałam. I znów synuś nie zadowolony bo brzuchol zaczal bolec. U mnie pogoda nawet nawet, raz słoneczko, za chwile chmury,ale nie pada i za gorąco tez nie jest. Ł. wroci z pracy i ruszamy do mojej mamuski. Gosia jedzie "possac cycusia" :P
A jutro w planach ta ciagle przekladana wycieczka,ma byc pogoda więc mam nadzieje ze sie uda.

WhiteBlackberry kolejny sliczny kocyk.
Ja narazie to jestem na etapie szukania nie kocykow i w ogole niczego dla dziecka ale prezentu dla rodzicow na 40 rocznice slubu. I jak narazie zednego konkretnego pomyslu nie mam.Będzie cięzko :)

mefiana ja tak mysle ze te nasze "chłopy" jak sobie przypomną co sami robili i jak by jakis kawaler mial robic to samo z ich ukochana coreczką to te lustra weneckie od razu im na mysl przychodzą :P
O to bobasek sobie pogrywa z Tobą :) Urwisek :)

moofka nie ma to jak u rodzicow :) a wracajac jest sie zaopatrzonym w jedzenie na kilka dni :)

Mam takie pytanie Kochane, bo gin. powiedziala mi ze mam ta szyjke macicy skroconą troche, wyczytalam w necie ze to nie jest zbyt dobrze. Orientuje sie moze ktoras z Was w tym temacie? Bo w sumie to juz sama nie wiem o co chodzi :)

Pozdrawiam :)

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #709906 przez Asiula315
Hej dziewczyny przepraszam że nie odpisuje ale no nie mam czasu hehe jak sie ogarne i wrócę do domku to i porobie fotki dodam na pocztę i dopisze.... Pozdrawiam wszystkich gorąco, przesylam buziaki i życzę miłego weekendu......ja sie pakuje a jutro powrót do domu.....:)

11 lata 5 miesiąc temu #709931 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny
Gosica-musisz oszczędzać się z tą szyjką.Leżeć jak najwięcej.Ja miałam skracającą się w pierwszej ciąży,brzuch mnie dosyć mocno bolał,dostawałam leki przeciwskurczowe,założyli mi specjalny krążek itp.Wszystko zależy jak krotka jest,czasem bywa,że przy nastepnej wizycie jest już ok.Podstawa:odpoczynek,ale nie siedzenie,tylko leżenie...

11 lata 5 miesiąc temu #710039 przez jeta
Hej dziewczyny.

Ja skromnie. Ostatnio jakieś gorsze dni. Energii brak, nic się nie chce. Podczytuję Was oczywiście na bieżąco.

GOSIA82 - gratuluję syneczka :) i zdolnej córeczki :)

Przepraszam dziewczyny, ale nie popiszę się dzisiaj.

Melduję się tylko i obiecuję poprawę jak się poprawi moje samopoczucie.
Miłego wieczoru.

11 lata 5 miesiąc temu #710189 przez Kaś_O
Gosica lepiej się oszczędzaj w większośc prac sobie odpuśc. Nie miałam skróconej szyjki ale z tego co sie orientuję to dośc niebezpieczne w ciąży. Dużo dziewczyn rodzi przed czasem :(

Jeta szybkiego powrotu do formy..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 5 miesiąc temu #710305 przez mefiana
Witam w tę leniwą niedziele :)
Na słońcu w blokach to jest porażka totalna. Ja chce nad wode :(
Małam w dodatku jakąś kiepską noc. Nie dość, że chyba była pełnia albo coś koło tego i wierciłam się w nocy strasznie, to się jeszcze z synem jak nigdy objedliśmy parówek na kolacje i tak mnie suszyło całą noc, że chyba z litr wody wydoiłam. Syn mi się budził z 3x w nocy, że chce kakao (jest od niego uzależniony) dałam mu herbatki i sie położyłam wściekła, że mnie to wstawanie w grudniu czeka to do tego czasu nie chce żadnego wstawania w nocy. Jak już zasypiałam to słysze - tup, tup, tup, tup i otwieraną szafke w kuchni :angry: Wstaje i ide, zapalam światło a tam Fif trzyma rączke od szafki w której są kubki i na śpiąco "ja chce swoje ulubione kakałko" no masakra :dry: Ale jakoś wystarczyła w końcu ta herbatka i zasnął no i ja też. Ajjj i teraz taka właśnie typowa niedziela, że nic sie nie chce nawet.

Mam nadzieje, że u Was lepiej dzisiaj :)

11 lata 5 miesiąc temu #710314 przez WhiteBlackberry
Cześć mamusie :D

mefiana Ja nie mogę się doczekać aż mój brzuszek będzie tak falował :D
Co do słońca i mieszkania w blokach to coś o tym wiem... :dry: Grzeje nieźle ledwo idzie wytrzymać. Teraz mamy mieszkanie w kamienicy (dopiero będziemy remontować bo jeszcze mieszkamy z rodzicami mojego) i mamy mieszkanie na poddaszu... ukrop niesamowity :ohmy: Słodkiego masz syncia :D Mi teraz w ciąży strasznie serduszko zmiękło :D

moofka Ja pierwszy termin miałam na 26 grudnia :D Zobaczymy kiedy nasze maleństwo się zdecyduje wyjść :D

Gosica Ty poszukujesz prezentu na 40 rocznice ślubu rodziców, a ja na 40 urodziny mojej chrzestnej :D I również nie mam pojęcia co kupić...:(

Miłego dnia dziewczynki! :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #710369 przez monisia100100
Cześć dziewczyny
Dziś taka ładna pogoda a ja siedzę sama w domu, nastrój też ostatnio nie najlepszy wiec nawet nie bardzo się udzielam na forum, wolę nie dołować jeszcze innych.
Przesyłam choć narazie jedno obiecane zdjęcie córeczki
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #710390 przez Brukselka
mefiana - odpoczywaj, jak dla mnie nieprzespane noce w ciąży są bardziej obciążające niż dwa miesiące wymiotów. My na przykład przedwczoraj w nocy przetaczaliśmy kotu krew, kot odżył jak jakiś komandos, a ja do teraz śpię.

monisia100100 - piękna córeczka!

Mój mąż doprowadził mnie dziś do łez. Dowiedział się, że dziecko już słyszy :ohmy: Poprosił, żebym się położyła, odsłonił mi brzuch, postawił na nim cymbałki (lekkie, uff!) i zaczął grać. Nie uwierzycie, ale mała, która od rana smacznie spała, zaczęła się ruszać. Nie wiem czemu, ale czułam, że jej również sprawiało to przyjemność :blink:

Pozdrowienia niedzielne!!!

11 lata 5 miesiąc temu #710417 przez Asiula315
Hej dziewczyny ja juz dojechalam 11 godzin jazdy jakoś przeżyłam trochę mnie pupa i plecy bolą ale teraz leże i wypoczywam....wszędzie dobrze ale w domku najlepiej....! Mam nadzieje ze raz bede miec wiecej czasu....ten wozeczek który kupiliśmy z M to jest firma Edrema Iq... Tutaj daje linka mozna oblukac .... galeriadziecieca.com.pl/edrema-iq-wozek-...funkcyjny-p-350.html
Ja sie na firmach wózków kompletnie nie znam....więc dla mnie przy wyborze wózka było najważniejsze jak sie prowadzi i czy ma fajne amortyzatory zeby mozna było dzidzie bujac....hehe ja wybrałam kolor żółty....ale w rzeczywistości kolor jest ładniejszy niż na zdjęciach...mam nadzieje ze sie sprawdzi ;) inne zakupy tez zrobilam to jak znajdę czas porobie fotki i pośle na pocztę.. :silly:
Brukselka... Hehe fajny miał pomysł twój M .....ja bym chyba sama na to nie wpadła....to bardzo miłe :)
Monisia100100... Życzę poprawy nastroju....a córcia śliczna ;)
Whiteblackberry.....mamy podobny czas ciazy...i takze z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy dzidzi....ale to musi być niesamowite....a czujesz juz jakieś bulki....czy zupełnie nic ? Bo mi sie czasem wieczorem wydaje ze cos mi sie tam przelewa...hehe ale moze mi sie to tylko wydaje hehe, mieszkanie na poddaszu...współczuje to faktycznie masz saune za darmo w takie upały....pij dużo wody :)
Mefiana....to widzę ze sie nie nudzisz w nocy hehe i jak tu odmówić dziecku kakao....ale dla jego zdrowia faktycznie lepsza herbatka.... Ja sie właśnie obawiam tego czy jak urodzi mi sie dzidzia to trochę złagodnieje....tzn. Chodzi mi o to ze nerwowa jestem i nie wiem czy bede miec dosyć cierpliwości do dziecka...ale mam nadzieje ze tak :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #710497 przez monisia100100
Brukselka jak miło że mąż tak dba juz w tym momencie o maleństwo, niestety nie wszyscy doceniają kontakt z dzieckiem w łonie mamy.

asiula315 bardzo ładny ten wózeczek, rozglądałam się też już po sklepach ale tej firmy nigdzie u mnie nie widziałam, co tam jeszcze kupiłaś ładnego dla dzidziusia

11 lata 5 miesiąc temu #710553 przez Kaś_O
dziewczyny jak kupujecie wózki to jeszcze patrzcie jaki jest dostęp do wentyli w kołach. Czy nie będzie problemu z pompowaniem. Mojego M siostra teraz urodziła i kupili wózek, wszystko w sumie ok ale kół nie da sie napompować za żadne skarby bo wentyl wychodzi wprost na szprychy szczególnie w tych małych kołach i masakra bo koła są niedopompowane i ciężej sie go prowadzi..

Asiula życzę Ci dużo cierpliwości przy maluszku. Czasami z rozrabiającym dzieckiem trzeba zrobić kila oddechów żeby emocje opadły..

UuU dziś dużo spacerów i brzuszek się odezwał i lekko napina... No nic idę spać bo wczoraj była ciężka noc bo faktycznie nieprzespane noce mocno obciążają organizm..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka