- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

U mnie słonko na pełnych obrotach, a ja już w pracy

moofka Płakałaś przez ananasa?

anitka90 Kupujesz już pierwsze ciuszki?

Mój się obruszył i powiedział, że on mnie samą na sale porodową nie puści i on też musi być haha

Gosica Super te fotki! Widać, że wycieczka się udała, pogoda dopisała i o to chodzi!

Nutka Hahaha mój wczoraj powiedział to samo

piranetka Ja wstaję codziennie o 7, no i zaczynają się moje rytuały czyli "nie mam sie w co ubrać", "nie ma nic ciekawego do jedzenia", "w tej kitce wyglądam jak dziewczynka z przedszkola, ale włosy nie chcą mi się ułożyć inaczej"

Hahaha nieźle miałaś z tym cukrem i naczyniami

GOSIA82 Też fajny ten wózek!

jeta Rozwinął się temat o mężach i ich relacjach z brzuszkami... mój fakt faktem codziennie wieczorem słucha brzuszka, głaska mnie po brzuszku i przy obiedzie itd, ale dzisiaj rano gdy wychodził do pracy pierwszy raz sprawił, że się popłakałam i poczułam jak mocno kocha mnie i nasze maleństwo

moni31 Tak, o tą poduche chodzi, nawet ja pisałam jakiś czas temu właśnie o niej

My wczoraj zaliczyliśmy dłuuugi spacerek wieczorem po okolicy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

WhiteB no płakałam przez ananasa - mąż kupił świeżego i powiedział że witaminki nam kupił a ja się tak wzruszyłam, że się pobeczałam na całego

Gosia uśmiałam się z tych majtek w kibelku

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

Jestem mama z kwietnia ,prosimy o głosy w konkursie na mojego Dawidka

www.bobovita.pl/home/klub/galeria/33022
Za wszystkie głosiki dziękujemy

- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Gosia82- Quinny Buzz to moje marzenie i bardzo mi sie podoba ale nie jest tutaj tak popularny jak w UK i cena powala. Sama spacerowka bez zadnych dodatkow kosztuje ponad 400 Euro. Szukam jeszcze czegos z UK ale wiekszosc sprzedawcow nie wysyla do nas. Kiedys udalo mi sie znalesc go z przesylaka ale kosztowala 150 funtow.
Jeta - ja w ciazy zrobilam sie strasznie zapominalska i roztrzepana. Przeciwienstwo tego jaka jestem zazwyczaj.

Jesli chodzi o meza przy porodzie to nie wyobrazam sobie zeby mialo go nie byc szczegolnie tutaj. Mysle ze on ma podobne zdanie. Zapowiedzialam mu tylko ze bedzie stal obok mnie i do przodu nie bedzie zagladal. Jak bedzie to sie okaze

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nadrobiłam zaległość znowu kilku stron i muszę stwierdzić że nie pisałam o tym sama wcześniej bo myślałam że to tylko mnie tak humorki biorą i aż wstyd, ale widzę że macie podobnie.
Przede wszystkim moja energia do życia to chyba odparowała, spałabym tylko, nawet w domu nie chce mi się nic zrobić. Nerwy to mam na wszystko i wszystkich. Wykończyć się można, a miało byc tak pięknie w 2 trymestrze. Co się będzie działo później to nawet strach pomyśleć.
Wózeczek quinny moodd to i moje marzenie ale niestety troszkę za drogi, i prawdopodobnie zdecydujemy się na tako city move.
Nutka nie wiem czy dostałaś wiadomośc na priv, poprosze jeszcze o zmianę w tabelce na Kielce bo jakoś zostało od początku świetokrzyskie

- moni31
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Motylek nie czekaj. Ja jak zadzwoniłam do lekarza, zapytał mnie jakie sa te upławy, jak powiedziałam ze zaczyna mnie swędzieć to pomimo tego, ze był na urlopie zadzwonił do apteki, która wydała mi clotrimazolum - globułki na receptę. Czyli to widocznie bardzo ważne. a jesli chodzi o higienę, to chyba kazda z nas o siebie dba, ale w ciąży niestety infekcje nie są rzadkością. Przez ostatnie kilka lat nic nie miałam, a w ciązy już 2 razy!!!!Zmienia się flora bakteryjna...
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Anitka90 ja bardzo chcę żeby mój mąż był przy porodzie, ale on tak do tego ostroznie podchodzi. Mysle jednak ze jak wszystko pojdzie dobrze to bedzie przy narodzinach. Innej opcji nie widzę, wydaje sie mu ze to takie proste i przyjemne to niech widzi jak jest naprawde

WhiteBlackebrry mój tez mówi ze nas kocha, bedzie nas bronil, wszystko robi dla nas zebysmy byli szczesliwi itd. Aż miło słuchać

Ciesz sie że Twój che chodzic na spacery, bo moj to nigdy tego nie lubil, po 5 minutach jego "bolą nogi" i romantyczny spacer trafia szlag

monisia100100 oj humory daja o sobie znac. Są chwile gdy sie ciesze z niczego, ale ostatnio o mam faze na płacz i mega doły. Zero radosci, nic sie nie chce i wogole "szału ni ma". Ale jakos musimy to przetrwac.
No hehe nie rozumiem Twojego męża, przeciez bycie ze wsi to nie wstyd. Ja ze wsi pochodze, na wsi mieszkam i jakos zyje

Dzis popołudniu mąż mnie zawozi do mamusi.Odzyje trochę i "odchamię się"

Do soboty znikam

Miłego dnia

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

No i zastanawiam się, czy jechać czy nie... no bo z jednej strony to wskazane dla kobiet w ciąży, a z drugiej strony infekcje :/
Jak myślicie? Bo nie mogę się zdecydować czy jechać, czy nie.
Gosica Miłego wypoczynku

Ale wczoraj o dziwo to ja wyszłam z inicjatywą

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

Gosica miłego wypoczynku

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a więc tak:
brzusie wszystkie do wygłaskania cudowne

co do porodu to w pierwszej ciązy miało męza nie być ale jakoś się śmiesznie złożyło że był

co do zaangażowania mi jakoś nie przeszkadza że do dzidzi często nie mowi itp itd wiem że nas bardzo Kocha przytula i całuje i mi to wystarczy

Mefina super Twoj synuś

Gosica odpoczywaj u mamusi:P
White
szoruj na basen i się nie stresuj :*
- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Upalna środa się zaczęła, że aż nas to zmusiło by obmyśleć plan weekendowy (ponoć ma być straszna fala upałów) i chyba pojedziemy do znajomych na weekend base, ogródek, grill blisko las tak jak ostatnim razem w sumie tyle, że zostaniemy na noc i być może w ogródku rozłożymy dzieciakom namiot na noc by mieli frajde, tatusiowie z nimi będą nocować jeśli dzieci będą chciały oczywiście

Anitka- syn się urodził długi na 51cm i miałam kilka takich ciuszków, no bo wiadomo, że dzieci różne się rodzą to wiekszość od 56 lepiej mieć

Mój był ze mną przy porodzie syna i nigdy nie widziałam go takiego szczęśliwego (przez moment przestraszonego

Gosica- sama bym na taką wycieczke się wybrała

Piranetka- ja z reguły wstaje ok 9 czasami przed. Syn w sumie tak samo i jakoś się zgraliśmy. Pamietam, że pod koniec ciąży pierwszej jak już nie pracowałam, to spałam do 12-13

Gosia- mam nadzieje, że szyjka bardziej się skracać już nie będzie

Jeta- niech te dni do Ciebie nie wracają już

Motylek- dobrze, że zadzwoniłaś, bo to jednak uspokaja jak się usłyszy od lekarza co robić. Mi na te swędzonko pomogło szare mydło i lactacyd o dziwo z resztą i pare dni póżniej lekarz stwierdził, że tam czyściutko, wiec albo było i się zmyło albo nie było w ogóle.
WhiteB- ja tam z basenów nie rezygnuje, po prostu profilaktycznie po basenie lub przed można zaaplikować kwas mlekowy jest on bez recepry, ja teraz jeszcze tym szarym mydłem jakby co i jest dobrze. Nad wodą byliśmy to też jak dziecko prawie z niej nie wychodziłam. Jakoś mi to pluskanie dobrze robi na psychike

Pyśkaaa- u to ty też weselicho jak Nutka zaliczyłaś

A z kupowaniem ciuszków to ja tak ostrożnie, bo dalej mi gdzieś w głowie siedzi, że inna płeć nagle etc

Ochłody na reszte dnia mamuśki

- moni31
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
White Blackberry ja bym nie rezygnowała z basenu. Gdzieś czytałam,że jak gdziekolwiek na basenie siadasz to na swoim ręczniku, mam tylko nadzieje, że woda czysta bakteriologiczie:)
wiecie co nic mi się nie chce, mam strasznego lenia. a musiałabym ogarnąc trochę w domku.
Poducha zamówiona, teraz tylko czekam na dostawę...
Nutka kupiłam dziś żel do usg posmarowałam dość grubą warstwa brzuch i znalazłam serducho maleństwa!!!! Już nie mogę się doczekać aż mój mężuś wróci z pracy, co by mu pokazać...
A dziś wieczorem wizyta u doktorka:) Trochę się denerwuję, czy wszystko dobrze, lekarz ma też zobaczyć wynik badania na zespół downa... Ale z tego co wyczytałam to chyba jest ok i przyzierność była 1 . Może w końcu dowiem się kto mieszka w brzuszku. Tylko nie wiem co zrobić, bo mój mężuś nie chce wiedzieć, a idzie ze mną... woli niespodziankę, a ja jestem taka ciekawa...
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ale sobie dałam dziś do wiwatu plecy to nie wiem czy kiedyś tak mnie bolały, wysprzątałam łazienkę, i zabrałam się do sprzątania w szafach, chciałam niepotrzebne rzeczy powyrzucać przed poniedziałkowym malowaniem, aby było tego wszystkiego jak najmniej a teraz ruszyć się nie mogę. Jeszcze zostało te wory śmieci powynosić i już będzie lepiej.
No i poproszę choć troszkę ciepła i słoneczka od Was
- Winka_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Właśnie dowiedzieliśmy się że będzie dziewczynka

Wszystko dobrze wyszło z usg
Najpierw mąż mówił że nie wytrzyma z dwoma babami w domu

Od początku mieliśmy takie przeczucia że to dziewczynka

Tak się cieszę że wszystko wyszło ok z tych badań ahhh
Lecę nadrabiać