- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Motylek270 miłego wypoczynku

Milady na 90% gratuluję córeczki

W domu stoi już przywieziona przeze mnie od rodziców 44 letnia kołyska

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moni31
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Monisia nic się, nie przejmuj,chyba większość z nas ma apetyt na smaołyki z maca albo kfc, ja zawsze jak jestem w pobliżu kfc muszę zjeść kanapkę z kurczakiem i np frytki. w macku dawno nie byłam , bo mój mąż nie przepada... Ja taakiego wielkiego apetytu nie mam, ale jakoś na słodkie mnie ciągnie i nie moge się opanować. A lapka nie zjadaj:)
Mefiana rajstopki cudne:) A doktorek wysyła mnie do innego lekarza, żeby się upewnić, że wszystko ok.Ja mam cudnego lekarza (który nie uwaza siebie za pępek swiata), który zrobi wszystko ,aby sytuacja sie nie powtórzyła i żeby nasz synek urodził się cały i zdrowy. Mam mieć to usg między 20-23 tyg bo wtedy najlepiej wszystko widać

Motylek spokojnego , udanego weekendu
Milady_de_Winter gratuluję córeczki:)
Nutka taka kołysanka to cudo:) Super
Jeśli chodzi o ciuszki, to ja nie będę wiele kupować, bo te kupione dla pierwszego synka czekają, a że będzie chłopiec to wykorzystamy.
Musze Wam powiedziec, że w środe po tym usg byłam szczęśliwa, ale i tez zestresowana bo to w końcu znowu chłopiec i właściwie ten sam termin... Nie spałam do 3:30 , miałam 1000 mysli na minutę, ale już jest ok.. Dziś w nocy odespałam (11 godzin spałam)
Wczoraj byłam w pracy zanieść zwolnienie. Pracuje w świetlicy szkolnej i teraz przenoszą ją do innego pomieszczenia. Dlatego pani dyr poprosiła, żebym przyszła z koleżanką i zobaczyla co nam się jeszcze przyda, a co możemy wyrzucić. Właściwie to koleżanka do mnie zadzwoniła, bo dyrka nie miała odwagi. A wczoraj na miejscu okazało się że to co nam się przyda mamy przenieść do nowego miejsca na drugi koniec szkoły, po schodach. Zapieprzałysmy ponad 4 godz i nie skończyłysmy. Jak wróciłam do domu to nie miałam siły na nic. Nie mogłam ustać tak mnie bolał krzyż i brzuch na dole. Zastanawiałam się czy wrócić od września do szkoły na 2 miesiące, ale wczoraj sie wyleczyłam z tych myśli. Masakrycznie się bałam, że zaszkodziłam dziecku. ale jak poleżałam było ok. Kurcze niby nic wielkiego nie nosiłam, ale z drugiej strony biegałam w w ta i z powrotem...
Miłego dnia
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nutka Ja ogólnie przy pierwszej ciąży byłam bardzo przesądna, ale jednocześnie tak podekscytowana że nie mogłam się opanować i weszłam do Smyka oglądać wózki i 2 dni później poroniłam... przez to teraz unikam dosłownie takich sklepów bo się autentycznie boje. Dlatego ja nie kupuje ciuszków dla maluszka i się tego boje. Ostatnio tylko ten komplecik kupił mój Ł. no i czapeczki moja babcia i chrzestna.
My mamy łóżeczko ponad 20 letnie

motylek270 Udanego weekendu

Milady_de_Winter Gratuluje córci!

moni31 Kochana przepraszam za pytanie, ale to kiedy Ty straciłaś dzidziusia skoro już znałaś płeć i co się stało?

Wiem, że to bardzo przykre i bolesne... jeszcze raz przepraszam.
Ja cały czas się modlę żeby było wszystko w porządku z naszymi maluszkami itd.
Bo musi być w porządku! Nie ma innej opcji!
Uważaj na siebie

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja was poczytuje ale jakos tak pisac mi sie nie chce...weny brak:(
co do wózków to my mamy emaljunge www.wozki-emmaljunga.pl/pl/p/Mondial-Duo-Combi/77
o taki tylko starszy model ma więcej szarego...wada jego jest to że jest cięzki

ale teraz marzy mi się ten www.maxicosi.pl/pl-pl/produkty/w%C3%B3zk...pacerowe/mura-4.aspx
ale cóż mamy wózek więc wybrzydzac nie bedę....
Motylek odpoczywaj

Milady gratuluje córeczki
Moni wiesz co ja jak sie nalatam za moim dwulatkiem tez mnie boli a Ty odpocznij sobie i wydaje mi się że wracanie do szkoły na koniec ciąży jest bez sensu ale to twoja decyzja :*
dziewczyny rajstopki na mailu są cudne i powiem wam że chce juz grudzien

ale narobiłyście mi apetytu na maca
- moni31
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Pyśkaaaa napewno nie wrócę. Miałam przez chwilę taki pomysł, że jeśli bedę się dobrze czuła to wrócę, bo nie mam na stałę umowy po 3 latach pracy, a w tym roku zmienila mi sie dyrekcja... Ale nie zaryzykuję..
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A rajstopki - rewelacyjne

Moni głowa do góry kochana! Wszystko będzie dobrze! Ja zawsze sobie powtarzam, ze życie nie może być na tyle popier..... Żeby zawsze wszystko było pod górę. Trzeba myśleć pozytywnie!!! Przesyłam Ci pozytywne fluidy

WhiteBlack ja od samego początku patrzyłam na rzeczy do wyprawki. Wózek mamy wybrany od 7 tc

Z ta ciąża było inaczej. Marzec, ja wypoczęta, jak tylko dowiedziałam się o ciąży to zaznaczyłam szefowi, żeby mi więcej imprez nie dokładał niż to co już mam, a nawet kilka zabrał. Jakoś tak z M planowaliśmy żeby zajść w marcu - kwietniu, poród w grudniu - styczniu. Do maja mam 5 miesięcy na regenerację głosu po "śpiewie" na porodówce i dalej można wrócić do pracy. Z niczym mi to nie koliduje. Jedyna impreza jaka mi wypadnie to Sylwester

Się rozpisałam.... Następnym razem mnie hamujcie

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nutka i u was bedzie dobrze musi byc kochane :)a ubranka cudne

ja musze przejzec co mamy a czego nie bo zaraz sierpien czas nagli a chciałabym miesic wczesniej miec wszystko ogarniete a jeszcze majty podpaski itp itd
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja na dzisiaj uciekam

Miłego popołudnia i wieczorku

- Agacior
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jak zwykle mam dużo do nadrobienia

Przede wszystkim dzięki dziewczyny za słowa wsparcia z M. Wiem, ze każdy jest inny i różnie podchodzą do ciąży. Ale macie rację najważniejsze, że nas kocha i bardzo cieszy się z córeczki

Moffka- hehe ja mam tak samo z brzuchalem ;D też mogłabym ciągle chodzić wokół ludzi i się nim chwalić ;D I też się zastanawiam czy mi zazdroszczą hehe ;D Super, ze z M wszystko ok, aby było tak dalej;)
Co do porodu z M to ja bym b. chciała tym bardziej, że mogą być komplikacje przez te cholerne bakterie;/ Myślę, ze psychicznie lepiej to zniosę wszystko, jak będzie ktoś bliski koło mnie. Być może będzie musiał mnie sprowadzić na ziemię jak będę za bardzo panikowała

WhiteBlackberry - co do basenu to są specjalne tampony z florą bakteryjną zabezpieczające przed infekcjami. Myślę, że fajna sprawa dla kobiet ale lepiej poradzić się jeszcze Swojego gin. czy nie widzi p/wskazań, bo nie wiem czy kobiety w ciąży mogą używać tampony

Asiula315 - ciężkie wyzwanie przed Tobą. Ale dacie radę. Kobiety są silne

Co do apetytu to ja mam o dziwno b. mały tylko 3 posiłki dziennie i czasem jakaś zachcianka: owoc, lód czy ciastko. Najlepsze jest to, że mimo to tyje, ciągle tyje i to sporo

Moni - teraz będzie dobrze, musi być, nie ma co się przejmować na zapas bo nic dobrego z tego nigdy nie wychodzi;) Teraz jesteś pod szczególną opieką więc zakończenie będzie bajeczne. Tego się trzymaj

Co do ubranek to właśnie dziś trochę ich wybieliłam i poprałam. Oczywiście w grudniu jeszcze raz wszystko dokładnie przepiorę. Mam już ich sporo i różne rozmiary, ale sama jeszcze nic nie kupiłam. ;D Jak na razie babcie szaleją z zakupami i ich koleżanki no i trochę w spadku mam.
A tak w ogóle macie jakąś specjalną listę na wyprawkę dla maluszka. Może bardziej doświadczone mamusię podpowiedzą pierworódkom co na 100% nam się przyda ewentualnie w co dobrze się zaopatrzyć

- moni31
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Zresztą wszystkie będziemy miały zdrowe dzieciaczki:)
- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258
przyszłam się przywitać z rana, pewnie dzisiaj znowu będzie tu cisza i spokój bo weekend ładny to trzeba korzystać

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Pyśkaaaa Super masz wózeczek

moni31 Współczuje Ci

Nutka No dokładnie, Sylwester w domku... a ja się przedwczoraj zastanawiałam "gdzie spędzimy w tym roku Sylwestra" , a mój mi na to "jak to gdzie? na porodówce" hahaha

GOSIA82 Spokojnej drogi i aby wysypka przeszła

A mnie dzisiaj w nocy obudził przeraźliwy ból nerki...

Aż bałam się zasnąć.