BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 8 miesiąc temu #714395 przez Kaś_O
Hej dziewczyny, ostatnio nie mam za bardzo czasu zeby zagladac dlatego tez nawet nie dalam rady was doczytac :(

jesli chodzi o wozek to postram sie dowiedziec jaki to model i firme..

Mój to tako warrior

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #714646 przez jeta
Mefiana - rajstopki czaderskie :) Chyba też się zaopatrzę w te wkładki...

WhiteBlackberry - w 8 miesiącu to ja chcę mieć już wszystko gotowe i co najwyżej sobie to prać, prasować i układać. Nie dość, że odkładając to na tak późno będzie Ci później ciężko łazić z brzuchatkiem, to masz rację - jednorazowo wydasz kupę kasy. A tak stopniowo. Mniej odczujesz. Mam w planach obkupywanie przez wrzesień i październik.

Nutka - najlepsza odpowiedź to cięta riposta ;) Zazdroszczę tej kołyski... Też chcę zrobić wyprawkową listę, tylko nie wiem jak się za nią zabrać. A z sylwestra to się cieszę, że problemu nie będzie. Jakoś nie lubię tej imprezy. Przereklamowana jak dla mnie.

Dziewczyny może macie wyprawkowe listy? Podsyłajcie, może je trochę zmodyfikujemy. Te, które spodziewają się kolejnego dzieciątka na pewno coś podpowiedzą.

Milady_de_Winter - gratuluję dziewczynki :)

Gosia82 -szerokiej drogi!

My dostaliśmy kolejne prezenty od znajomych. Mamy wanienkę dla naszego bachorka. Dostaliśmy coś, czego wcześniej nie widziałam, ale jest super opcją do małych łazienek (czyli do naszej) i można ją zabrać na każdy wyjazd. Mamy dostać do niej jeszcze taką wkładkę dla maluszka.
www.fabrykawafelkow.pl/wanienki-do-kapie...ladana-wanienka.html
Czytałam opinie i większość osób była zadowolona.

Mam pytanie - jak robicie z butelkami? To znaczy ja planuje karmić piersią, ale wiadomo, że różnie bywa. Mam w planach zaopatrzyć się w jedną butelkę dla niemowlaka. Słyszałam, że tommee tippee antykolkowa się sprawdzają. A Wy? Planujecie taki zakup? Czy macie jakieś sprawdzone firmy?

Pozdrawiam weekendowo! :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #714676 przez Nutka
Jeta ta kołyska jest od samego początku w naszej rodzinie. Bujali się w niej moi bracia, moje kuzynki, ja i cała masa innych dzieciaczków. Co do listy to ja raczej swojej nie będę podsyłać. Moj mąż sam stwierdził ze mam fioła, a całość wyprawki opiewa na prawie 6 tys :)
Wanienka jest mega pomysłowa. Muszę mojemu M ja pokazać :)
A co do butelki to trafiłaś w mega momencie :) dzisiaj właśnie zakupiłam w Smyku jedna 150ml Tommee Tippee antykolkową z czujnikiem temperatury :) docelowo na początek pewnie będziemy mieć dwie.

11 lata 8 miesiąc temu #714683 przez jeta
My też mieliśmy taką kołyskę, ale po pożyczeniu trochę dalszej rodzinie przepadła... Bez pytania ją spalili!
Tak sobie pomyślałam, że dzieciom daje się też czasem herbatki jakieś (nie wiem jeszcze co i jak, bo wszystko przede mną, ale coś się daje ;) ), więc butelka się przyda, a te tommee nie są jakieś strasznie drogie.

11 lata 8 miesiąc temu #714725 przez moni31
Hej

Moja kumpela , która ma roczną córeczkę poleca mr brown. Coś takiego www.bangla.pl/opinie/p2706/dr-browns-nat...lka-z-szeroka-szyjka
one maja jakąś rurkę antykolkową chyba...

Aventa np nie poleca...

A tej Tommee Tippee nie znam...

Jeta wanienka super, ale cena powala...

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 8 miesiąc temu #714733 przez jeta
Slyszalam tez o dr brown wlasnie. Zbieram opinie. :)
A jesli sami mielibysmy kupic taka wanienke - na pewno bysmy sobie darowali, wlasnie ze wzgledu na cene.
Przepraszam za brak polslich znakow - pisze z tel.

11 lata 8 miesiąc temu #714741 przez moofka
jeta bardzo fajna wanienka, ale rzeczywiście żeby dostać w prezencie. na szczęście nasza łazienka ma z 10 metrów więc spokojnie zmieści się w niej zwykła :)

ja listy wyprawkowej nie mam. we wrześniu przyjeżdża moja siostra cioteczna i wybieram się do niej po rady :)

w poniedziałek mamy usg i może w końcu poznamy płeć, nie mogę się doczekać i już się zaczynam powoli denerwować :huh:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #714917 przez Gosica
Witam niedzielnie :)

Wracam po tej chwilowej nieobecności :) U mamusi było oczywyscie fantastycznie, nie nudziłam się ani chwili. Czwartek był dniem wspolnych zakupow(oczywsicie znow cos dla maleństwa kupione trudno się powstrzymac) a piątek zazywalysmy sportu :p Wsiadłysmy na rowerki i jazda w swiat w sumie jakies 20 km pokonalysmy :) Az sie zdziwilam ze dalam rade z moim brakiem kondycji :P A tu wszystko było super tylko tyłek do tej pory czuje od siodełka :P
No i ciezko było wracac znow tutaj,do szarej rzeczywsistosci. Gnebie meza zebysmy sprzedali ten dom w cholere i kupili cos mniejeszego i przede wszystkim gdzie indziej. bo mowie Wam kochane w tej miejscowosci ludzie są skrajnie dziwni. Wredni, zacofani do tego okropni plotkarze. Ostatnio zostalam obgadana ze w ciazy jestem a papierosy rzekomo pale. Ktos to powiedzial do tesciowej, tesciowa od razu do mojego Ł. (jak by w ogole miala cos do tego). Az dziwie sie ze komus chce sie takie glupoty wymyslac, bo palenie rzucilam jak tylko dowiedzialam sie o ciazy.A to tylko jeden przykladow.Echhh uroki wsi. W wielu miejscach przebywalam ale to przebija wszystkie inne w dziwnosci.
Dzis za oknem mam tropiki, wiec nawrt z domu nie wychodze, a wieczorem moze wybierzemy sie na koncert, o ile pogodze sie z moim Ł. bo chwilowa zimna wojna :P Oj ma ten chłop ze mną przerąbane :P
Tak duzo naprodukowałyscie ze chyba nie czuje sie na siłach podopisywac cos :) Przeczytac oczywiscie przeczytałam :)
Tym, ktore poznały płec Maleństwa, gratuluje :)
Wyprawkę powoli kompletujemy, ciuszkow juz cała połka (zasługa babci)i tak jak Nutka pisała tez wiele z nich mam z używanej odziezy, mozna cudenka znalezc,do tego całkiem nowe(mamuska moja upolowala np. ostatnio dla wnusia tam taki sliczny NOWY kombinezonik na zime). Oczywsicie w nowe rzeczy tez sie zaopatrze :) I wozek prawdopodobnie bedzie juz na dniach :) Duzo rzeczy dostaniemy, tak ze kilka wydatkow juz odpadnie.

Była tez mowa o liscie z wyprawka. Ja znalazlam kiedys cos takiego www.mieszko.freehost.pl/index.php?show=wyp i mniej wiecej tym bede sie kierowac.

Miłej niedzieli zyczę :)
Buziaki :)

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #714965 przez mefiana
Witam niedzielnie :)
Wróciliśmy ok 17 od znajomych, było super :) Teraz po prysznicach leżymy z synem i oglądamy leniwie bajki(zrobiłam sobie w tym przerwe dla was :laugh: ) jest zbyt gorąco i duszno by wykonywać jakies ruchy więc udajemy "placki" B)

Nutka- śliczne ciuszki :) Te kombinezoniki słodkie :) 44 letnia kołyska :ohmy: To robi wrażenie :)

Milady- no to moje gratulacje :) Kolejna dziewczynka :lol: Ja chyba w tygodniu ide gdzieś na usg, bo wczoraj poznałam dziewczyne której do 8msca 2 lekarzy widziało dziewczynke a w 9 okazało się, że siurak. Ja oszaleje jednak :huh:

Agacior- ja mam wyprawke w sumie taka liste w kalendarzu ciąży z brioko i tak tylko orientacyjnie na nią zerkam :)

WhiteB- jak nerka? mam nadzieje, że to jednorazowe.

Jeta- świetna ta wanienka, no ale cena wiadomo- typowo prezentowa :laugh: Ja będę miała jakąś klasyczną na początek, bo póżniej to w wannie z taką gąbką profilowaną. Zobaczymy. Butelki miałam z Aventu i na początku 2 bo zdarzało mi się odciągać etc.

Kończe bo syn marudzi :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #714978 przez motylek270
Cześć dziewczyny,

wróciłam: najedzona, wypoczęta...A tu taki upał- na szczęście w domu chłodek.

Milady gratuluję córeczki!!!

Moni31- pamiętaj w ciąży trzeba nam się oszczędzać. Jak teraz byłam u teściów, była taka rodzinna impreza i zawsze biegałam, roznosiłam jedzenie, napoje, a teraz sobie myślę: O nie...maleństwo niech rośnie a nie "cierpi" przez brykanie mamy...Ja też pracuję w szkole i mi Pani Dyr. powiedziała, że na 2 tygodnie września mogę wrócić, ale nie uśmiecha się jej potem w połowie semestru szukać zastępstwa. Znajdzie sobie na początku a ja mam iść na L4. Pogadaj może i z władzami swojej szkoły. Moni zobaczysz i widzisz- wszystko jest dobrze i tak będzie!!!

Dziewczyny trzeba myśleć pozytywnie. Jesteśmy w 5 miesiącu ciąży maleństwo nas słyszy. Wie, ze ma się trzymać i być zdrowe- będzie dobrze!!!

Gosia82 życzę Ci zdrowia tzn.: uporania się z wysypką i miłego wypoczynku w naszym kraju :)

Moofka no no no- czekamy na wieści o płci- na pewno piękne i zdrowe maleństwo!!!Nie denerwuj się :)

Gosica cieszę się że wypoczęłaś. No i podziwiam odwagę- mój lekarz kategorycznie zabronił mi jeździć rowerem mimo, że kochałam ten sport- nie wyczynowy, a wypoczynkowy. Jest to niebezpieczne ze względu na możliwości urazu.

11 lata 8 miesiąc temu #715019 przez moofka
hej,
upał dzisiaj straszny a mnie w środku dnia naszło na czipsy i nie odpuściłam dopóki nie pojechaliśmy z mężem do sklepu :) raz na jakiś czas sobie pozwalam :)

na maila poszła fotka brzucholka, dzisiaj mąż zrobił.

Gosica ja na działce jeździłam trochę na rowerze, ale kurka zaraz chciało mi się siusiu :P jak Ty dałaś radę taką trasę przebyć to ja nie wiem :)

motylek jutro po usg w nagrodę za moje nerwy zamierzam zrobić pierwszy dziecięcy zakup :)

11 lata 8 miesiąc temu #715050 przez Marta82
Hej Dziewczyny,

Widze ze weekendy sie wszytkim udaly :)
W Polsce panuja tropiki takie jak u mnie juz od miesiace i jeszcze przynamniej poltora przed nami.
Trzeba to jakos przezyc.

Jesli chodzi o liste wyprawkowa to jak swoja tworzylam w oparciu o rozne list ktore znalazlam w necie.
Przyznam sie jednak ze juz troche od niej odbiegam bo nie potrafie sie czasami powstrzymac. W sobote udalo mi sie kupic kilka. rzeczy z ktorych jestem bardzo zadowolona.

Na maila wyslalam zdjecia z dzisiejszej wyprawy na plaze.

Dobrej nocy

11 lata 8 miesiąc temu #715053 przez Marta82
Wlasnie sobie przeczytalam moj wpis i zauwazylam ile narobilam bledow.
Z gory przepraszam ale chyba slono mi dzisiaj zaszkodzilo a poza tym jest juz pozno.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #715105 przez Nutka
Hej kochane :)

Właśnie byłam na naszy mailu :) ślicznie brzucholki macie :) :) :)
Uświadomiłam sobie że ja swojego jeszcze nie zamieściłam :) ah ta moja krępacja :) ale się poprawię.

Mefiana po Twoim podpisie maila aż osłupiałam i musiałam urządzić sobie wycieczkę w przeszłość forum. Zdawałoby się że tak niedawno dołączyłam do Was a to było 104 strony temu (ponad 3 miesiące temu), początki ciąży a to już u mnie 20 tc a u Ciebie 23 tc. Ależ ten czas zapiernicza...

Moofka trzymam kciuki za jutrzejsze badanie :)

Motylek święte słowa!!! Pozytywne myślenie jest drogą do sukcesu :)

Gosica wiem co masz na myśli pisząc że ludzie są skrajnie dziwni. Niestety u moich rodziców jest podobnie. Nie dasz rady się nigdzie ruszyć żeby cię nie obgadali. Ciagle patrzą na Ciebie "spod byka". Ostatnio jak byłam u rodziców sama bez M, obrączki na palcu nie miałam (nie noszę bo palce pachną) to juz teksty że samotna dała sobie brzuch zrobić. Co go kur*!%#^* ma być??? Też namawiam moich rodzicieli żeby sprzedali dom i wrócili w Elbląskie strony.

Jeta przykra sprawa z tą kołyską. Przykro mi... Ahh.. Ludzie czasami nie potrafią uszanować rzeczy innych.

Weekend, weekend i po weekendzie... My dzisiaj odwiedziliśmy moją kuzynkę, byliśmy nad jeziorkiem, małż trochę popływał :) najfajniejszym punktem dzisiejszego dnia był deszcz który spadł z nieba :) od razu inne powietrze i człowiekowi lepiej się oddycha :)

A tym czasem mówię... Dobranoc :)

11 lata 8 miesiąc temu #715110 przez Gosica
Spiesze z sprostowaniem- te 20 km to nie od razu :P Jechalysmy do mojej bratowej ok9-10 w jedna a po spedzeniu tam pol dnia kolejne 10 w druga :) Jak sie zmeczylam to byl spacerek. Tez sie bałam czy dam rade i nic sie nie podzieje, ale udało się bez zadnych komplikacji i jechalo sie super. Tylko ten bolący tyłek... :P

Nutka ja gardzę takimi ludźmi. Nie wiem co im daje takie cos. A juz ta ciekawosc wszystkiego co sie dzieje u innych to w ogole parodia.Wbijanie szpil sprawia im radosc, tylko ze w koncu moja cierpliwosc do tych wiejskich plotkarzy sie skonczy i poznaja drugą twarz Małgorzaty :P

Wlasnie wrocilismy z koncertu Libera. Mmmmm kawał ciacha z niego(oczywiscie zalezy co kto lubi) :P Fajny koncercik i oko nacieszylam :P a nasi mezowie(bylismy z para przyjaciol) stali obok i musieli sluchac naszych zachwytow :P Na szczescie nawet ich to nie ruszyło ;) Bo wiadomo pogadac mozna, popatrzec mozna, a co swoje to i tak najlepsze ;)

Zmykam spac, jutro wczesna pobudka,obiecałam kolezance tez ciezaroweczce, jechac z nia rano na badania.

Dobranoc

[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka