BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 8 miesiąc temu #715857 przez Pyśkaaaa
Kaś_O masz absolutna racje ( ja to nazywałam babcia dobra rada) zawsze robilismy po swojemu i nie żąłuję niczego :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #715870 przez Gosica
Dzien dobry :)

Dziewczyny pisałyscie o burzach, że u Was były, to niech że i do mnie przyjda :) Wprawdzie nic przyjemnego ale moze ta duchota ustąpi. Dzis mimo tego że słonca za bardzo nie ma i wieje wiatr, to takie gorąco i duszno że czekam z niecierpliwoscią na jakiś deszcz.Chyba jakies modły i tance rytualne zaczne odprawiac w tej intencji :P

WhiteBlacberry gratuluję córuni :)

Mefina ciągle było gadane ze rodzi się wiecej dziewczynek, że na jednego chłopca ich przypada tyle i tyle to pewnie się nasza mamusia natura wkurzyla i odwraca statystyki co by w koncu pzestali narzekac :P
To i tak ze masz piwnicę :P Ja mam taką mini, tylko troszkę nizej od normlnego poziomu to nawet tam chłodu nie ma.Ale co tam, przeniosę się do wanny z chłodną wodą najwyżej :P

Od rana mam wene na porządki. Przewalilam cała szafe do góry nogami zeby w niej poukladac jakos i zrobic segregacje typu "w to się mieszczę" i "te ciuchy sie cos dziwnie skurczyly" :P. Potem pranie, sprzatanie, mycie podłog i na razie tyle. Żeby mi sie nzow Synus nie pogniewal ze matka go męczy :)

I foteczki piękne na mailu, dzis moge je obejrzec w koncu bez problemu, bo ostatnio cos net strajk urządzał.
Wrzucam tam kolejne zdjątka i stopuję bo jak sie rozpedze to cała pocztę zasmiecę :P

Miłego dnia :kiss:

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #715872 przez moofka
Kaś u mnie tak pewnie będzie z teściową :dry: już teraz denerwują mnie jej teksty: a może byś wyszła na dwór, a może byś zjadła to albo tamto, nie siedź za dużo przy komputerze.... intencje dobre ale ja nie mogę tego słuchać.... jak się dziecko urodzi to się zabarykaduję w mieszkaniu ;)

11 lata 8 miesiąc temu #715876 przez Pyśkaaaa
moofka napisał:

Kaś u mnie tak pewnie będzie z teściową :dry: już teraz denerwują mnie jej teksty: a może byś wyszła na dwór, a może byś zjadła to albo tamto, nie siedź za dużo przy komputerze.... intencje dobre ale ja nie mogę tego słuchać.... jak się dziecko urodzi to się zabarykaduję w mieszkaniu ;)

moofka nie wpuszczaj :P ja swoim powiedziałam że pomoc to mi moga obiad ugotować a dziecmi zajmowac się bede ja sama :P

chodz teraz przydają się jak czasem chcemy gdzieś wyjśc :P
przestały komentowac i o wszystko mnie pytają :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #715880 przez Pyśkaaaa
Gosiaca sliczny brzuś :)
i ubranka tez cudowne

11 lata 8 miesiąc temu #715889 przez jeta
Hej!

2 dni i tyle nadrabiania. Strach pomyśleć co będzie po mojej tygodniowej nieobecności :silly:

Zdjęcia obejrzane. Ubranka śliczne.
Brzuszki cudne :)

Gosica - lista wyprawkowa bardzo fajna i czytelna, na pewno się nią pokieruję.

kamcia287 witaj :laugh:

Pyśkaaaa - Lista skopiowana :) Zdrówka dla synka!

monia19109 - hej! :laugh: Mamy ten sam termin ;)

Nutka - ale taniocha te łóżeczka! :ohmy: Też poszukuję białego. Przeprowadzka - fajnie - lubię zmiany :)

WhiteBlackberry - gratuluję dziewczynki!

Kaś_O - lista zapisana. Dziś chyba sobie posiedzę nad tym, M w pracy to sobie poczytam różne i pomodyfikuję. Ewentualne zmiany jeszcze będę wprowadzać, ale będę miała już swoją główną. 3 listy już mam więc jedną sklecę ;) Kurczę, ja się boję, że nie będę czegoś wiedziała, co zrobić, jak postopić. Tak mnie czasem przeraża to wszystko...

U nas wczoraj nie do wytrzymania było. Przegorąco po prostu. Dziś lepiej. Słońca brak, wiatr wieje. Nadają burze ale może to i dobrze. Lepiej się będzie spało. Poza tym nic nowego. Zdjęcia wrzucę jak wrócimy z wyjazdu. M coś na pewno pyknie, bo teraz nie ma nic ciekawego. Lecę po kawkę i zabieram się za produkcję listy. Poszperam też za jakimiś łóżeczkami, pościelą.

Miłego dnia Kochane :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #715896 przez Pyśkaaaa
Jeta nie wiem jak inne mamy ale my pościel bedziemy teraz kupowac (tzn dla starszego synusia)jak mu łóżko "dorosłe" kupimy :P

11 lata 8 miesiąc temu #715897 przez jeta
A do tej pory tylko kocyk lub śpiworek? Żadnej kołderki? Bo o poduszkach wiem, że powinny spać na płaskim.

11 lata 8 miesiąc temu #715924 przez Pyśkaaaa
jeta napisał:

A do tej pory tylko kocyk lub śpiworek? Żadnej kołderki? Bo o poduszkach wiem, że powinny spać na płaskim.

na poczatek mielismy poduszke typu klin allegro.pl/matex-poduszka-smart-klin-60-...wka-i3407457672.html bo ulewał a ja sie bałam żeby sie nie zakrztusił do przykrycia spiworek potem juz tylko kocyk i tak do tej pory zima troszkę grubszy a latem cienki albo wogole bez a poduszkę wywala z łóżeczka mały cwaniak :P więc mu nie daję...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #715932 przez WhiteBlackberry
Jak dobrze, że mamy doświadczone mamusie, które podpowiedzą co i jak :)
Te listy do dobra rzecz, ja też muszę sobie skopiować i leciutko zmodyfikować :)
A mam pytanko dotyczące kombinezonów na zime... np. na wyjście ze szpitala. Bo nie mam pojęcia jaki rozmiar brać. Czy 56 czy już 62/68?

Gosica Słodki brzusiu i ile ciuszków dla syncia już masz :D
To prawda, facetom wystarczy woda, piwo i kobieta hahaha i radość gwarantowana :D
Motywujesz mnie do zrobienia przeglądu mojej szafy i sortowania ubrań :D

W ogóle wszystkie brzuszki cudowne! :kiss:

Moja malutka właśnie mnie zaskoczyła :ohmy:
Siedze spokojnie w pracy, czytam, a tu nagle czuje coś po lewej stronie brzucha tak poniżej pępka. Ja patrze, brzuch bardziej z tej strony wystaje, dotykam, twarda 'kulka', a to moja malutka tak się wypięła i mnie kopie :D
Za chwile się przesunęła i już jest normalny brzuszek :D

11 lata 8 miesiąc temu #715938 przez mefiana
Witam wtorkowo :)
Po cudownej deszczowej nocy przywitał mnie chłodny poranek :) Teraz jest 20stopni, więc prawdziwa ulga :)
Jeśli chodzi o pierwszą ciąże, to ja też na avencie leciałam :)

Winka- ja też mam nadzieje, że nic się nie zmieni, bo już się zupełnie z tym oswoiłam, że będziemy mieli córeczke :)

WhiteB- to imię już było wybrane dla dziewczynki ja pamiętam czy coś mieszam? W każdym razie bardzo ładnie :) O to malusia piętusią mame uraczyła :laugh:

Kaś O- bardzo podoba mi się to co napisałaś o tych "radach" trafiłaś w samo sedno :) My postępoowaliśmy intuicyjnie i mieliśmy o tyle dobrze, że byliśmy sami i nikt nam się nie wtryniał. Teraz może będzie ciut inaczej (teściowa, babcia etc.) ale damy rade B)

Gosica- a może i właśnie się natura pobuntowała heh. Zobaczymy jak to na koniec nasza tabelka będzie wyglądała :) Zdjęcia super, brzusio pięknie przoduje :laugh: Porządki w szafie to i ja bym musiała zrobić :huh:

Brukselka odezwij się :)

Ja mam kołderke i podusie po synku, który dostał w prezencie. Podusia się póżniej przydała a kołderka u nas w sumie od razu. Jak ją z tej mojej biednej szafy wygrzebie to i fotką pośle :) Tymczasem ide się ogarnąć, bo czas ucieka :) Do napisania :)

11 lata 8 miesiąc temu #715952 przez moofka
Gosica zmotywowałaś mnie i też postanowiłam przejrzeć szafę. zaczęłam od sukienek, zmierzyłam 4, z których tylko w jednej udało mi się upchnąć cyce i zniechęcona porzuciłam zajęcie :dry: dobrze, że na jesień i zimę będę miała w czym chodzić, bo mam dużo swetrów oversajzów i tylko legginsy sobie kupie do nich :)

mefiana pożycz trochę chłodu.... u nas dzisiaj lepiej niż wczoraj ale mogłoby być jeszcze parę stopni mniej.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #715965 przez WhiteBlackberry
Posłałam na maila fotki moich wczorajszych łowów z H&M :D
Zakupki mamusiowe :D Musiałam w końcu kupić spodnie bo w żadne się nie mieszcze.
moofka ja właśnie z myślą o jesieni już zrobilam zakupki dla siebie :D

11 lata 8 miesiąc temu #715971 przez moofka
WhiteB fajne zakupy, ja do spania kupiłam sobie 2 męskie koszulki w lidlu po 10 zł :) dzisiaj jadę do CH, bo muszę zawieźć L4 do pracy przy okazji odwiedzę kilka sklepów, jak coś znajdę fajnego to też sobie kupię :)

nawiało u nas trochę chmurek! jejejeje!!! :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #715972 przez Marta82
Czesc Dziewczyny :)

Odnosnie "dobrych rad" i pomocy po nardzinach maluszka mam do Was pytanie.
Z racji ze mieszkamy za granica i nie mamy tutaj zadnej rodziny ktora w razie czego moglaby nam pomoc zastanawiamy sie z mezem czy powinnismy sprowadzic kogos z Polski na sam poczatek.
Z jednej strony chcialabym byc sama bo wierze ze damy sobie rade i nasz instynkt podpowie nam jak zajac sie malym ale z drugiej strony jestem pelna obaw.

A wy jak byscie postapily albo planujecie postapic?
A mamusie ktore juz maja dzieciaczki jakie macie doswiadczenie z pierwszych dni po powrocie do domu?

Meczy mnie to troche i mysle ze juz pora zeby podjac jakies decyzje.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka