BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 miesiąc temu #716928 przez gatita
hej dziewczyny,

na początku przepraszam, że się "wcinam", ale może któraś będzie zainteresowana:

Ubranka po moim synku

są naprawdę śliczne, wszystkie w idealnym stanie - POLECAM :)

przepraszam, że przeszkadzam i dziekuję za uwagę :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #717129 przez mefiana
Witam wieczorowo:)
Ja dziś byłam u fryzjerki swojej, włoski obcięte i zafarbowane. Lżej na głowie od razu. Pogodowo nawet przyjemnie :) Choć od jutra już ma ciepełko uderzać zaś :dry: Dziś syn, babcia i siostra mieli przyjemność dostać kopniaka od córci hehe :) A i właśnie z tymi ciuszkami to na początek nie wiadomo jak wybrać, ale ja pamiętam, że w najmniejszych i tak Fif delikatnie pływał, a urodził się 51 długi. Myśle, że Majcia też nie będzie dłuższa, no ale z najmniejszymi ciuszkami nie ma co przesadzać, bo to moment i za małe :)

WhiteB- śliczna córeczka Ci rośnie :) Kur... ale cyrk ja perdziele :angry: Kpina na maxa! Ciekawe ile teraz będą się cackać z tą uchwałą :angry: Trzymam kciuki by chamy się sprężyły :kiss:

Nutka- ten płaszczyk jest mistrzowski!! Dużo masz tych niedrapków :) Mi 2 pary były aż nadto :)

Moofka- superaśna ta bluzunia :laugh: Brzuchalek ekstra :)

Moni- jesteś w 19tyg teraz jak widze w suwaczku i wagowo wg mnie jest idealnie. Moja w 19 tyg miała ok 224g :blink: W widełkach się mieszczą dzieci i wiecej nam nie trzeba :)

Agacior- no to moja też jakoś nocne harce urządza :) W nocy jak sie przebudze, to malutka sie wierci też :laugh: Szalone dziewczynki :lol:

Monisia- tak właśnie myślałam o Tobie, że zamilkłaś i chyba Cie myślami przywołałam :laugh: Kurde to się faktycznie zapędziliście z tym remontem, ale uważaj na siebie mimo wszystko :kiss:

Asiula- mam nadzieje, że z mężem to nic poważnego :kiss:

Anitka- wyniki na pewno dobre!

Śpijcie doobrze brzuchatki :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717142 przez Nutka
Witam wieczorowo :)
Dzisiaj podglądaliśmy naszego glusia :) 400 gram szczęścia :) byliśmy u gin z wynikami. Morfologię miałam trochę kiepską. Jakieś bakterie i od dzisiaj jestem na antybiotyku.
Zdjęciem malucha się nie pochwalę ponieważ werdziolek mamusi odwrócił się plecami i ani myślał się odwrócić :) śpioch kochany :)

Wyprawka co raz większa :) kupiliśmy dzisiaj łóżeczko :)

Mefiana łapek niedrapek mamy 5 par :) pozostałe 5 opakowań to czapeczki pilotki :)

11 lata 4 miesiąc temu #717184 przez Kaś_O
Dziewczyny to powiedzenia w waszych sprawach.. Starajcie sie jak najmniej denerwować..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #717221 przez Pyśkaaaa
hej :)
Mefina śliczna córeczka :*
WhiteB śliczna Twoja malutka :* a z tymi urzędnikami to masakra..
Nutka jakie cudowności :)
Moofka sliczny brzuś :)
Monia
wracaj po remoncie do Nas :)

dla wszystkich spokoju zyczę i radosnego dnia :*

a mój synus bryka różnie i jest dośc silny :D

a i ja muszę se jakąs focie zrobić :)i podesłać bo już wielka jestem jak nie wiem :P

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #717252 przez WhiteBlackberry
Cześć mamusie :)

Kolejny dzień który od rana tylko nerwy strzępi...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

monisia100100 A ja się zastanawiałam gdzie zniknęłaś... a to remontujecie się :)
No duuużo do poczytania tu u nas :)

Gosica No to fest sąsiad... :angry: Ja już nie mam sił do tych urzędasów... ileż można? :huh:

jeta Też mam nadzieje, że szybko to się wyjaśni, choć nie zapoowiada się żeby miała się szybko ta sprawa rozwiązać.

mefiana Pokaż nową fryzurke :D To malutki Fifi był :)

Nutka Wow, już łóżeczko kupiliście? :D To pokazuj fotki :D Gdzie te rzeczy typu pieluchy tetrowe, pilotki i niedrapki kupiłaś? :) Kuruj się kuruj :)

Kaś_O Ooojj u mnie cieżko opanować nerwy... ciągle mi ktoś na nich gra.

11 lata 4 miesiąc temu #717313 przez Nutka
Witam czwartkowo :)

Widać że weekend zbliża się :) coraz mniejsza aktywność :) fajnie by było gdyby reszta dziewczyn Grudnióweczek, które od dłuższego czasami milczą dały znać że wciąż są z nami. Nowe dziewczyny w dalszym ciagu nie przesłali mi danych do tabelki.

Jeta te teksty to jest niewielka część umiejętności mojej teściowej. Bywają gorsze i to niekoniecznie w moją stronę.. Mojemu M też nie raz się oberwało i to tak, że ja już bym dawno pogoniła taką matkę.

WhiteBlack łóżeczko kupiliśmy na Alledrogo :) jedno z tych co wstawiałam aukcje. Zdjęciem pochwałę się w późniejszym okresie, na razie nie będziemy go rozstawiać, bo fizycznie nie mamy gdzie, a poza tym jeszcze nie czas :) Tetry, niedrapki, okrycia kąpielowe, pilotki i podkłady zakupiłam też na Alledrogo :)
allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17454731 <--- link do sprzedawcy :)

Z naszej listy wyprawkowej co raz więcej już mamy :) i już zaoszczędziliśmy ponad 400 zł :) a to łóżeczko tańsze kupiliśmy, a to podgrzewacz butelek używany a nie nowy (chociaż niewiele odbiega wyglądem) itd.

11 lata 4 miesiąc temu #717318 przez jeta
Hej brzuszki :)

Mam pytanie, może trochę za wcześnie, ale... Jakiego proszku planujecie używać do prania ciuszków? Macie jakieś polecone/sprawdzone?

WhiteBlackberry, Nutka - współczuję takiej rodziny... Obyśmy my były kiedyś dobrymi teściowymi ;)

11 lata 4 miesiąc temu #717330 przez WhiteBlackberry
Nutka O, super, dzięki :D
No teraz jeszcze za wcześnie łóżeczko rozstawić :) Ja mojego wczoraj konkretnie uświadomiłam, że wyprawke trzeba już teraz zacząć kupować... powolutku ale po troszku, zawsze to później lżej finansowo :) A teraz pełno wyprzedaży także chce skorzystać :)

jeta Chyba czytasz mi w myślach :D Wczoraj akurat o tym rozmawiałam z moim bo tak czytałam inne dziewczyny i dużo osób chwali sobie proszek do prania Dzidziuś.
No ale też jestem tego zdania, że samemu trzeba przetestować, bo nie wiadomo jak dzieciątko zareaguje na proszek... czy nie dostanie uczulenia jakiegoś czy co...
Wg mnie najgorsze zakupy to właśnie z tą chemią niemowlęcą.

11 lata 4 miesiąc temu #717366 przez jeta
Też słyszałam o Dzidziusiu - i do tego nie jest bardzo drogi i podobno ładnie pachnie. Wiadomo, że jeśli bobo nie będzie go tolerować to trzeba zmienić. Ale jakiś wywiad na początek trzeba zrobić ;)

11 lata 4 miesiąc temu #717401 przez Pyśkaaaa
my używaliśmy loveli synus alergik i trfilismy z proszkiem :) a jeżeli chodzi o kosmetyki to oilatum balneum na poczatek u używalismy( w sumie przez pierwsze 6 miesiecy) potem przezuciliśmy się na nivea i tez jest super :)

11 lata 4 miesiąc temu #717635 przez moni31
hej

White Blackberry współczuje sytuacji . Trzymam kciuki aby sprawa się szybko rozwiązała...
U nas w PL licza się tylko papiery!!! Masakra

Monisia oby remont szybko się skończył... I nie przemęczaj się za bardzo...

Gosica nie zazdroszczę sąsiada... Ale wiesz jak to mówią z rodziną na zdjęciu

Mefiana pokaż się po metamorfozie:)

A u mnie jakoś kiepsko - mój mąż wczoraj przyznał się ,że wg niego nasz lekarz wysyła mnie do innego, bo coś jest nie tak. Pomimo, ze dr powiedział , że jest ok, ale w naszej sytuacji chce konsultacji... Oczywiście przeryczałam wieczór... Mój mąż zaczął czytac o wodogłowiu, bo lekarz powiedział, ze dziecko ma duża głowę - strasznie się zdenerwowałam,mowie że nic takiego nie pamietam, że mówił coś takiego ale chyba na 2-giej wizycie kiedy dziecko się rozwija i głowa jest wielkości tułowia i to normalne... wtedy stwierdził, że widocznie mu się pomyliło... A ja pomimo tego,że niby wiem ze jest dobrze cały czas się denerwuję , ciągle o tym myślę ale niestety musze czekać na wizyte do 23.08...

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 4 miesiąc temu #717712 przez Winka_
Hej dziewczynki:) później poodpisuję ale jestem na bieżąco z czytaniem. Ja to mam takie teraz nerwy, ostatnie 2 tygodnie szkoły, właśnie miałam prezentację spałam bardzo krótko jeszcze obiad dzisiaj zrobić, lecieć po paczkę na pocztę nie wiem czy dam rade. Jestem zła bo zawsze staram się nie stresować prezentacją, robię wszystko co mogę żeby się nie stresować ale nie mogę nad tym panować i koniec. Głos mi drży a teraz mam jeszcze taką grupę dzikusów i się pytają czy to moja pierwsza prezentacja. Już tyle prezentacji robiłam i nic mi To jest silniejsze ode mnie. I jestem zła bo tyle się napracowałam a inni olali ale na luzie mówili i pewnie lepiej pozaliczają
echhh.

To się wygadałam

A jeszcze Marta82 ja mam ten sam dylemat. Najpierw rozmawialiśmy na luzie o przyjeździe i pomocy, ale teściowa już się nastawiła że bierze urlop na luty na miesiąc bo na krócej się nie opłaca tu lecieć. Moja mama to podsłyszała i mówi że planuje przyjazd w grudniu żeby pomóc. No i nie wiem co tu zrobić.
W sumie zamierzam cały grudzień siedzieć w domu bo nie chce się przemęczać ale w styczniu wracam na ostatni semestr szkoły. Musze tygodniowo wziąć 9 godzin zajęć. :huh:
Pewnie byśmy to jakoś ogarnęli we dwójkę ale co z gotowaniem, sprzątaniem itd. Już teraz odczuwam ten nawał obowiązków i że nikt nie jest w stanie nas choć trochę odciążyć a ja jak jestem zmęczona to nie potrafię nad tym zapanować już echhh :dry:

Acha jeszcze moni31 powiem Ci że stresy są okropne dla dzidziusia ja czułam że mnie brzuch boli i teraz po prezentacji nadal czuję kłucie z nerwów, staraj się chociaż nie denerwować na zapas bo to bez sensu :kiss: będzie dobrze :)

Trochę jestem zła że jeszcze do kwietnia muszę się uczyć nie wiem jak to ogarnę będzie ciężko to na pewno.

11 lata 4 miesiąc temu #717748 przez Kaś_O
Moni moze faktycznie nia ma sie czym martwić.. A powiedz mi czy Twoj lekarz wysyła Cie do innego na USG polowkowe?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #717759 przez moni31
W sumie tak, bo to ma być 20-23 tydz. do wczoraj byłam spokojna, bo lekarz powiedział, że wszystko dobrze. Zrozumiałam to tak, ze chce się upewnić, bo pierwsze dziecko straciliśmy, mały przestał się rozwijać, więc chce zasięgnąć opinii innego lekarza. A mój mąż ubzdurał sobie wodogłowie... i efekt jest taki, ze on wyluzował i uspokoił się, a ja ciągle myślę czy aby napewno jest dobrze?

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka