BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 miesiąc temu #716273 przez Pyśkaaaa
co do Tesciow to ja sie chyba wylamie wkurza mnie moja czasem ale juz ja ustawilam przynajmniej tak mi sie wydaje dobry z niej czlowiek ale czasami az ta swoja dobrocia przesadza i mdlo sie robi :p

moofka sliczne ubranka

Dzieciaczki wychwale jutro bo pisze z telef

Kas ja stycznosc z maluchami mialam od zawsze ale moj M nie nigdy nie zapomne jak w 6 miesiacu ciazy poszlismy do znajomych i kumpel dal mu potrzymac coreczke 9 mieisecy a on do mnie Co ja mam z nia zrobic a trzymal ja na wyciagniecie rak z dala od siebie zwatpilam a teraz cudowny tatus nikt nam nie pomagal a ja przez 3 miesiace nie umylam synka on zawsze to robil w sumie tak jest do tej pory ja go myje jak go nie ma :p

asiula zaciskam za meza bedzie dobrze

ale sie rozpisalam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #716281 przez moni31
Hej

Asiula trzymam kciuki za dobre wieści. wierze, że będzie dobrze i to nic groźnego...

Dziewczyny współczuję teściowych, od tego tu jestesmy, aby kazdej wysłuchać pozwolić się pouzalać nad sobą...
Moja też nie jest święta, ale ostatnio jakoś ma do nas inny stosunek, bo na kim sie "wyzywać", poprostu od 6 miesięcy mieszka z nią brat mojego męża z narzeczona i dzieckiem... Szwagier zreszta za granicą siedzi a Ewa ma przerypane...

Mefiana super, ze z córunią wszystko ok... I juz 0,5 kg... Mój mały w środę miał 217 gram, ale pewnie rośnie bo coraz bardziej go czuję...

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 4 miesiąc temu #716321 przez Agacior
Hej mamuśki :kiss:

Trochę ochłody Wam przesyłam, bo u nas dziś w końcu burza po upałach i jest czym oddychać :laugh:

Widzę, że temat teściów powrócił :) No ja się wyłamuję bo nie mogę na swoich narzekać. Tzn. też czasami mnie wkurzają, irytują (mieszkam z nimi) ale tak naprawdę są bardzo w porządku. Moja mam mówi, że nawet mam lepiej z nimi niż u niej :lol: Bo bardzo o mnie dbają itp.

Dzięki za listy. Na 100% się przydadzą. Dziś przytargał M od mojej mamy 2 wielgachne torby ciuszków :woohoo: Coś czuję, ze niektórych nawet nie zdążę założyć. A najgorsze jest to, że ja sama jeszcze nic nie kupiłam :) Także kolekcja pewnie się powiększy bo na pewno wpadnę pod koniec ciąży w szał zakupów :P

Asiula również trzymam kciuki. Musi być dobrze i wszystko ok. Nie ma innej opcji :)

Gratuluję wszystkim nowych pięknych odczuć a mianowicie kopniaczów :woohoo: Ja swoją Niuśkę czuję już od miesiąca ale tylko wieczorami. W dzień z raz może mnie uraczy kopniaczkiem i tyle. Najbardziej szaleje dopiero ok. 22 :ohmy: Także jak po porodzie też będzie w nocy nam tak szałała to cięzki okres przed nami. Chyba jakaś imprezowiczka na maksa z niej będzie :laugh: Ech ciekawe po kim :P

Co do obawy, ze nie będziecie wiedziały co zrobić z maluszkiem, jak postępować itp. ja mam tak samo :dry: :dry: Czasami mnie to przeraża ale z 2 strony, inne matki jakoś dały radę z pierwszym dzieciątkiem to i my damy :)

Mykam na maile bo dawno mnie tam nie było :)

Buziaczki :kiss:

PS. Super że smerfiki zdrowe i pięknie rosną :) Aby tak dalej.

11 lata 4 miesiąc temu #716385 przez moni31
Ech a ja mam "super" dnia ciąg dalszy... Wygląda na to, ze zaginął mój portfel. Mój mąż zabrał go wychodząc z auta po pomidorki na targ. często tak robił. A ja chciałam iść niedawno do sklepu i nie ma portfela. Dzwoniłam do męża a on nie pamięta co z nim zrobił.... Kurde a dzisiaj wypłacałam kasę, było tam ponad 200 zł.... Dobrze, ze chociaż dokumenty nosze osobno...

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 4 miesiąc temu #716395 przez moofka
moni dzień się kończy, jutro musi być lepiej :)

Agacior u nas też pogoda duuużo lepsza, jest chłodniej uffff :)

mój mąż dostał niedawno mega kopniaka od naszego dziecia :lol: sporo tych kopniaków ogólnie było, może dlatego że w tle mecz leci ;)

na maila poszła nowa fotka :)

11 lata 4 miesiąc temu #716449 przez anitka90
Hej dziewczyny! Jak Wam noc minęła? Odwiedzilam wczoraj maila, śliczne te córeczki Wasze! O ubrankach to już nie wspomnę :) ja właśnie siedzę w poczekalni i czekam na badania. Tak strasznie zawsze panikuje przed pobraniem krwi, że masakra. A jeszcze lekarz tyle badań zalecił - toxo igm, morfologia, cmv igm i igg a oprócz tego badanie moczu. Jeszcze badań nie zrobiłam a już boję się o wyniki. Taka panikara że mnie.
Miłego dnia Kobietki :*

11 lata 4 miesiąc temu #716505 przez WhiteBlackberry
Dzień dobry :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kaś_O Tak właśnie myślałam, że większy... i większy wezme, bo dzieciaczki szybko rosną.

Asiula315 Trzymamy kciuki aby to nie było nic złego :*

moni31 No nieźle :dry: Oby okazało się że zawieruszył się gdzieś w domu...

anitka90 Nie martw się, będą dobre wyniki :)

11 lata 4 miesiąc temu #716527 przez motylek270
Gratuluję dziewczynom, które poznały płeć swoich maleństw.

Asiula głowa do góry, musi być dobrze!!! Tak nas wiele trzyma za Was- Ciebie i męża kciuki!!!

Sprawa teściów- mnie nie dotyczy. Moi teściowie to luzacy. Nawet myślimy o tym, żeby jak będę miała wracać do pracy teściową zatrudnić no i z nią zamieszkać, bo dzieli nas odległość 150 km. Ona będzie już na emeryturze, więc sprawa załatwiona. Gorzej mam z moją mamą- ona wszystko nam planuje. Ostatnio wpadła na pomysł, ze jak urodzę to powinnam przeprowadzić się do domu rodzinnego- 120 km od naszego...Nie chcę się kłócić więc się nie odzywam w tej sprawie.

Moofka fajny zakup- bluza rzeczywiście neutralna.

11 lata 4 miesiąc temu #716561 przez monisia100100
Witam po dłuugiej przerwie
U mnie od zeszłego tygodnia w domu sajgon i to całkowity mieliśmy malowac tylko jeden pokój a zrobiło sie z tego remont całego mieszkania, wszystkie pokoje , kuchnia, do tego nowe podłogi, nawet ciężko swoje ubrania w kartonach pochowane odnaleźć. Meble przyjeżdzają mi jutro, gdzie to wszystko ogarnąć, to ja nie wiem. Zmęczona już jestem tak że nie mam siły rąk do góry podnieść. Śpię po kilka godzin bo tak faktycznie to nie ma nawet gdzie, wieczorem jedziemy do brata męża i rano przed 7 się zbieramy.
Muszę nadrobić ponad 10 stron bo nawet laptopa nie widziałam przez ten czas.
Pozdrawiam

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716606 przez Gosica
Witam środowo :)

Dzien zaczelam tym ze mocno sie wkurw... No bo nasz sasiad, kuzym mojego Ł., młody chlopak o godz 5 rano wlaczyl muzyke na caly regulator. Wczoraj gral cały dzien i pol nocy, dobra jakos wytrzymalam, ale dzis budze sie na siku, wracam do lozka, chce zasnac a tu kuźwa "łubudup" takie ze mozg sie lasuje. Myślałam ze dostane kociokwiku. Obudzilam meza i mowie mu ze jak cos z tym nie zrobi to sama pojde do tego przychlasta i mu nagadam. Ł. napisal do niego sms zeby sciszyl i łaskawie po jakims czasie to zrobil, choc i tak bylo słychac. Trzeba miec w głowie nie halo, wydaje mu sie ze sam jest w okolicy.Dziwie sie rodzinie jego ze pozwalaja sobie na to, tym bardziej ze mieszka z nimi jego brat ktorego zona jest w 8 mies ciazy. Masakra jakas. Jak kolesia spotkam to mu powiem zeby zastopowal bo nie on jeden mieszka tu.Sie mi trafił sąsiad.

Moofka śliczniutkie ubranko :)

Pyskaaaa rozwiewasz moje obawy co do mężą i jego opieki nad dzieckiem :) Bo jak narazie to on sie nie nadaje do tego zupelnie. Jak bral swoja chrzesnice na rece kiedy byla malenka to nie moglam na to patrzec, a teraz ostatnio bral ja na kolana i chustal tyle ze przy okazji walil jej glowa o szafki, oczywiscie tego nie zauwazając :P Nie mial stycznosci z dziecmi i troche sie boje jak to bedzie.

Asiula zaciskam kciuki za męza, uszy do gory, bedzie dobrze :)

Agacior nasz synus tez głownie wieczorami sie rozbrykuje :) Ma dwie pory rano przed południem i całkiem wieczorem :)

WhiteB uroki naszych przepisow i urzednikow. Nikogo nie interesują ludzie bo wzniejsze sa jakies durne przepisy i kawalek papierka. A ten co sie nie zgadzal to totalny idota z gatunku "Pojebus-Pojebanus" razem z urzednikami tego samego gatunku. Nie denerwuj sie, szkoda zdrowia na debili :kiss:

monisia100100 wytrwaloscie przy remoncie zycze, wiem czym to pachnie :pinch:

Dzis mam mezusia, bo wolne ma to przynajmniej nudno nie bedzie :) Zmykam bo juz mnie wola po cos :)
Miłego dnia :)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #716720 przez Marta82
Czesc Dziewczyny,

Dziekuje Wam bardzo za Wasze opinie.
Zobaczymy jak sie to wszytko potoczy. Wierze ze nawet jak bedziemy sami to sobie poradzimy bo zawsze ze wszystkim sobie radzimy.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A my w piatek idziemy na kolejne, tym razem dokladne USG (chyba nazywa sie polowkowe).
Nie moge sie doczekac az zobacze mojego babla.

11 lata 4 miesiąc temu #716750 przez Monia_T
Cześć Mamusie :)

Czy któraś z Was nie planuje może zakupu wstawki do spodni?
Mam do sprzedania nową wstawkę z bawełny organicznej w kolorze granatowym CARRIWELL FLEXI BELT
Tak to wygląda www.babymama.pl/Wstawka-ciazowa-do-paska...Flexi-Belt-p277.html

Z pewnością przydatny gadżet, można nosić długo ulubione spodnie :laugh: Ja wygrałam go w konkursie, a już od prawie 6 miesięcy moje maleństwo jest na świecie :)
Opakowanie oryginalnie zamknięte.
W sklepie kosztuje ok 85zł z przesyłką, ja sprzedam za 40zł + 8zł na list polecony lub 4zł na list zwykły, kupię coś za to córci, po co ma leżeć.

Zapraszam do kontakt na PRIV.

Pozdrawiam i spokojnego noszenia brzuszków życzę :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #716872 przez anitka90
Hej dziewczyny! Jak Wam noc minęła? Odwiedzilam wczoraj maila, śliczne te córeczki Wasze! O ubrankach to już nie wspomnę :) ja właśnie siedzę w poczekalni i czekam na badania. Tak strasznie zawsze panikuje przed pobraniem krwi, że masakra. A jeszcze lekarz tyle badań zalecił - toxo igm, morfologia, cmv igm i igg a oprócz tego badanie moczu. Jeszcze badań nie zrobiłam a już boję się o wyniki. Taka panikara że mnie.
Miłego dnia Kobietki :*

11 lata 4 miesiąc temu #716879 przez jeta
Hej :)

Dziś nareszcie jakiś możliwszy dzień. I pogodowo i samopoczuciowo ;)

Teściowe były na tapecie :) Ja już pisałam, że mieszkam ze swoimi teściami. Ogólnie są w porządku. Nie doradzają, nie wtrącają się. Zobaczymy jak będzie gdy pojawi się bobo, bo to będzie ich jedyny wnuk. Mój M jest jedynakiem. Ale jak już kiedyś wspominałam - chciałabym tak wychować syna jak teściowa wychowała mojego M. Gdyby się okazało, że doradza za bardzo - będzie rozmowa. Staram się narazie tym nie martwić. Zakładam, że będzie ok.

Nutka - teksty Twojej teściowej ... nie wyobrażam sobie jak się musiałaś czuć słysząc to od niej. Co za babsko!!! :angry:

Asiula315 - trzymam kciuki by wszystko było dobrze! :)

Moni31 - dobrze, że dokumenty miałaś oddzielnie. A kasa - jeśli był kontakt jakiś do Ciebie, nie wykluczone, że się ktoś odezwie. Są jeszcze dobrzy ludzie ;)

Whiteblackberry - współczuję przejść... Niektóre przepisy są tak popieprzone, że ręce opadają. Człowiek lata, załatwia by zdążyć na czas, a oni - nigdy nie spieszący się poinformują, że jeszcze jednak czegoś brak. Brak słów. Mam nadzieję, żer wszystko skończy się dobrze i szybko!

Monisia100100 - znam te remontowe klimaty... Szybkiego zakończenia i wypoczynku!!!

Mój M też jakoś podejścia do dzieci nie ma. Nie widziałam go by trzymał na rękach bobasa, który nie potrafi chodzić. Zawsze się przed tym bronił. No ale teraz nie będzie miał wyjścia :)

Moja wizyta dopiero za tydzień - oczywiście nie mogę się doczekać. Ciekawe czy się nic nie zmieni jeśli chodzi o płeć ;)

Miłego wieczoru! Buziaki!!!

11 lata 4 miesiąc temu #716903 przez anitka90
o jej... przepraszam dziewczyny, za poprzedniego posta. Nie wiem co się stało, ale chyba telefon mi wariuje (bo rano z tel pisałam do Was) i nie wiem co wykombinowałam, ale teraz patrze i się zastanawiam co to jest :) tak kurcze zaśmiecam to forum....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka