BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 miesiąc temu #718751 przez mefiana
Witam w tę jakże gorącą sobote :)

Wczoraj byliśmy w domu przed 21 :) Woda była super, dzieciaki oczywiście by z wody nie wychodziły w ogóle :)
Dziękuje dziewczynki za pochwalenie fryzurki :) Ja co prawda zawsze chciałam mieć długie włosy i nawet miałam, ale u mnie problem polega na tym, że mam bardzo cienkie kłaczki i na dłuższą mete nie wyglądam korzystnie, mimo że mi się marzą :dry:

Motylek- ja o niskim łożysku za wiele nie wiem, ale to może mieć coś wspólnego z przodującym. Miałam ponoć takie w pierwszej ciąży i przez tydzień oszczędzania się wróciło do normy. U mnie powodem być może był wysiłek fizyczny, ale moge się mylić. Ładniutkie zaokrąglenie :lol:

Gosica- z porodem na pewno wszystko będzie jak trzeba, tzn z organizacja dojazdu itp. Teraz to pewnie ciężko ogarnąć umysłem, ale im bliżej tym się wszystko wyklaruje :) Wózek elegancki, kolorek tak samo, podoba mi się, choć jestem fanką 4 kółek jeśli chodzi o takie pojazdy :)

Jeta- wypoczywaj :kiss:

WhiteB- im bliżej przeprowadzki tym może być mniej znośnie coś mi się wydaje. Wytrwałości :kiss:

Asiula- dobrze, że z mężem to taka diagnoza a nie inna :) Kurde, to z tym serduszkiem alarm podnieśli, na szczeście kruszynka ma się dobrze :)

Marta M- Ale piłeczka Ci rośnie fajna :laugh:

Ide coś sprzątnąć może choć z chęcią bym nawet palcem nie kiwnęła :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #718883 przez mefiana
Ale cisza tu u Nas sobotnia zapanowala:-) Ja sie nudze strasznie. Leze plackiem Na lozku. Mam zatkany nos. Od 2 dni katar mnie meczy. Cos Pieknego. Jednak Nie Kiwnelam palcem i Ograniczylam sie do wywieszenia prania. Do tej pory Jestem w pizamie. Nawet obiadu Nie jadlam. Corka jakas niespokojna tez, co chwile podryguje, podskakuje Aj

11 lata 4 miesiąc temu #718982 przez Marta82
Czesc Dziewczyny,

Witam sie z Wami wieczorowa pora :)

U nas wszystko dobrze chociaz upaly odbieraja energie.
W piatek mielismy USG polowkowe i nasz maly wircipietka tak sie ruszal ze lekarz mnie mogl go dokladnie zbadac tak wiec w poniedzialek bedziemy konczycbo wczoraj lekarz sie spieszyl do szpitala na porod. Z maluszkiem wszytko jest dobrze i rosnie bardzo szybko. Wazy juz 508 gram gdzie 2 tygodnie temu wazyl tylko niecale 300 gram. Lekarz powiedzial ze duzy i aktywny z niego chlopiec.
Milismy tez okazje zobaczyc jego buzke w 3d. :) super
Moj maz od razu stwierdzil ze maly jest do niego podobny. :))))))) Zobaczymy w grudniu

Moni31 - ja USG polowkowe i to w 12 tygodniu ciazy tez mialam robione u innego lekarza. Lekarz u ktorego bylam jest w tym wykwalifikowany. Tak mi sie wydaje bo na jego wizytowce jest to nawet zaznaczone ze sie zajmuje diagnostyka USG. Moim zdaniem to nawet dobrze ze inny lekarz tez moze spojrzec na nasze maluchy.

A co do zatkanego nosa to tez mam z tym problem i wydaje mi sie przez to nie moge normalnie oddychac.

AAAAAAAA i zapomnialabym dodac ze wczoraj zakupilismy tez wozek :) Ten sam o ktorym pisalam wczesniej - Graco Evo. Maz zadowolony bardzo z nowej bryki dla synusia, ja tez.

Zycze Wam milej niedzieli :)

11 lata 4 miesiąc temu #718983 przez Nutka
I ja się witam sobotnie :)
Jutro postaram się Was nadrobić i coś skrobnąć więcej...
Dzisiaj jak to w reguły bywa - pracuję :) jestem właśnie na weselu i patrzę ja goście pląsają po parkiecie :)

Miłej soboty :)

11 lata 4 miesiąc temu #719001 przez motylek270
A ja odpoczywam u rodziców na wsi. Wczoraj już mama mnie zdenerwowała i byłam skłonna wracać wraz z mężem w niedzielę do domu. Postanowiliśmy jednak, ze do środy posiedzę tutaj, a w środę mnie odbierze. No chyba że wszystko będzie ok, to posiedzę do piątku- mąż przyjedzie, a w sobotę wieczorem lub w niedzielę wrócimy. Kurcze już ledwo się ruszam- ogromny obiad, po którym zasnęłam, teraz grill, maluszek chyba tak najedzony, ze nawet nie dyga...

Pozdrawiam wieczorowo...

11 lata 4 miesiąc temu #719133 przez Kaś_O
Witam was dziewczynki :) u nas wczoraj grill i urodzinki meza.. Zrobiłam tort i wszyscy zachwyceni :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #719308 przez Pyśkaaaa
witam dziewuszki niedzielnie :)

Kas pochwal sie tortem :)

a my dzis nad woda pobylismy troche pote, pijechalismy do rodzicow na obiadek :) dzien zaliczam do udanuch :)

potem postaram wrzucic cos na maila

11 lata 4 miesiąc temu #719328 przez Asiula315
Melduję sie i ja.. Wczoraj grill a dziś cały dzien nad wodą, było super jestem zmęczona jak nie wiem.... Ale zadowolona hehe :laugh:
Od jakiegoś czasu codziennie bolą mnie plecy.... Nie moge zbytnio długo siedzieć, po jakimś czasie w każdej pozycji mi nie wygodnie.... Tez tak macie ? A tak pozatym wydaje mi sie ze czuje jak dzidzia do mnie puka ;) czekam na mocniejsze kopniaczki :)
Kas o..... Nie rób smaka tym tortem... Zjadlabym.... A jaka masa ?
Pozdrawiam....buziaki

11 lata 4 miesiąc temu #719348 przez motylek270
Jaki tu spokój,na na na na...

Asiula ja jak popracuje trochę: sprzątanie, stanie w miejscu to bolą mnie plecy.Od siedzenia jeszcze nie. Ostatnio staram się wiele leżeć, szczególnie jak gorąco, ale leżenie na lewym boku mnie męczy, więc wolę siedzieć.

Od wczoraj pobolewa mnie, a właściwie kłuje mnie w macicy. No i znów strach co to może być...Ma któraś z Was tak? Zdarza mi się to podczas chodzenia, jak wstaje, siadam, a nawet siedzę. Tak sobie myślę że być może to maleństwo gdzieś się wierci mi uciska na jakieś nerwy. Mąż pojechał do domu, a ja zostałam u rodziców. Cały tydzień ma być upalny, a jakoś ciężko znoszę te upały i powiem Wam ze właściwie jem regularnie posiłki, a czuję się jak słonica. Z dnia na dzień kilogramów mi przybywa. Cieszę się ale i boję, żeby nie było że w końcu przewyższy normę. Brzuszek też ładnie rośnie, co mnie ogromnie cieszy. Napiszcie coś o tym kłuciu...

Jakaś zmęczona jestem, chyba o 21 zasnę.

Dobranoc :)

11 lata 4 miesiąc temu #719412 przez moni31
Hej

Witam po weekendzie

motylek mnie ostatnio tez pobolewa podbrzusze, ale to chyba normalne.. Własnie jak wstaje, idę...

Chowam się przed upałami, na szczęście dziś było chłodniej... Byłam u kuzynki i jej 5- letniej córeczki... i stwierdziłam , że ciąża sprawiła że nie mam cierpliwości ... halas mnie drażni, jak mała nawijała ciągle to tez miałam dość, szybko się zmączyłam... Mam nadzieje ze do porodu mi przejdzie

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 4 miesiąc temu #719438 przez Gosica
Witam :P

W koncu sie dorwalam do neta, bo jak maz zaczal wgrywac programy, tak system w kompie szlag trafil :P

Jeta milego wyjazdu :)

WhiteBlackberry Oj tam od razu panikę :P A tescia nie ma co zazdroscic. Są ludzie i parapety.

Mefina Pierwsza ciaza, to nie wiadomo czego sie spodziewac i czlowiek mysli i gnębi sie jak to bedzie :) Co do wozka to mial byc 4kołowy, ale wyszlo jak wyszlo :P Ten nagle wpadl w oko i tyle z planow :P

Juz odwiezlismy mamusie do domu, fajnie zlecialy te 3 dni razem. Wczoraj krolowalysmy w kuchni. Narobilysmy tyle zarcia co mala restauracja :P i do tego dwa placuszki- mmmm pyszota :) Lodówke mam zapchana do granic mozliwosci :P Dzis rodzinny grill i tak zlecialo. Weeekend i po weekendzie.Mały fika ostatnio w brzuszku jak szalony. I cholercia chcialam dzis ubrac sukienke elegancka, a tu niespodzianka juz ledwo wcisnelam sie w nia i zrezygnowalam. kurdeee rosnie wszystko ze hej, brzuchol najbardziej :) A apetyt ostatnio niesamowity. Bedzie mnie Ł. woził na tym wózku widłowym jak nic :P Echhh zycie :)

A teraz trzeba nynac :)

Dobranoc :)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #719448 przez anitka90
Witam Was nocną porą :)

Motylek kłuciem się przejmuj. to się rozciągają więzadła czy coś takiego z tego co mi lekarz mówił, więc wszystko pod kontrolą.

Mefiana śliczna fryzurka!

Dziś mój bobas chyba sobie wolne wziął, bo jak codziennie tak fikał to dziś może z 5 kopniaczków było i to na tyle.
Wczoraj byłam z moim mężulkiem na rynku w Krakowie, gorąco, że masakra... o 21 było jeszcze 31 stopni. Oczywiście kfc zaliczone :) tak ten twisterek chodził za mną, a jak go zjadłam to czułam się jakby mnie ktoś napompował :)
Dziś niedziela bardzo leniwa i w sumie pół dnia przespałam i dalej mi się chce spać.
Miłej nocki :*

11 lata 4 miesiąc temu #719453 przez Kaś_O
Dziewczyny przewaznie to normalne, bierzcie nospe i odpoczywajcie.. A nie jest tak przypadkiem ze bol pojawia sie po spacerkach albo jakis takich wysilkach jak sprzątanie, zakupy, itd??

Masa czekoladowa ;) a sprobuje moze maila wyslac zaraz :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #719455 przez Kaś_O
Jesli pobolewanie jest pobokach czasem promieniuje na pachwiny i do kręgosłupa to woezadla.. Jak na dole na stodgy to juz macica i twardnieje to z przemeczenia przewaznie..

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #719488 przez WhiteBlackberry
Witam Was dziewczynki :)

Nie miałam nawet czasu napisać cokolwiek... w sobote byliśmy na 25-leciu ślubu wujka i cioci, było super, impreza się udała, brzuszek zmacany przez ciotki haha, komary nas pogryzły jak nie wiem. :D Zanim pojechaliśmy to jeszcze znowu nerka mnie złapała, z bólu aż płakałam, mój chciał mnie zawieźć do szpitala ale się nie dałam. Zaś w niedziele jak co tydzień odwiedzanie wszystkich babć, prababć, pradziadków, ciotek itd. :D
Dostaliśmy wczoraj od kuzynki mojego podgrzewacz do butelek :) (fotke wyśle na maila)
A dziś już siedzę w pracy, ukrop niesamowity...roztapiam się po prostu! A to dopiero 8 rano.

Asiula315 Mam nadzieje, że z mężem, Tobą i dzidziusiem będzie wszystko ok :) Chwile grozy przeżyłaś! Też tak mam z humorkami... raz uśmiech że aż miło, a za chwile ponurak i wszystko wkurza. Przyjdą lepsze dni! :) Oj staram się nie denerwować, ale nie da się :(

mefiana No kochana chyba masz racje :D

Marta82 Wow, już duży synciu :D Pokazuj bryke dla małego! :D

Nutka Pracowity weekend :)

motylek270 A mnie zaś boli brzuszek jak za dużo chodze :(

moni31 Powiem Ci, że nie jesteś sama :P U nas jest 2 dzieci (11l , 13l) i wysiedzieć w domu nie mogę bo ciągle krzyk. Zakleiłabym ich plastrem najchętniej! :D

Gosica Śliczny wózeczek, jeden z moich ulubionych kolorków :D Sama się zastanawiam nad takim kolorkiem :D A jak się prowadzi? :) My oglądaliśmy w sobote wózki i kurcze jestem strasznie do nich mała (165cm) i dosyć dziwnie wyglądam :dry:

Kaś_O A ja się zastanawiałam cóż mi jest jak promienieje na plecki i pachwiny... a to jednak wiązadła. No prosze :D Dzięki :)

Ah i muszę się pochwalić :D Moja malutka wczoraj tak kopła, że ja poczułam, bylo czuć jak rękę się przyłożyło i było nawet widać! :D Ale tatuś nie zdążył przyłożyć ręki :(, a ja aż się popłakałam ze szczęścia :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka