BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 miesiąc temu #719836 przez Kristi
A wyślecie mi dane do tego maila ciekawa jestem waszych brzuszków maluszków i gadżetów:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #719845 przez Kristi
Kurcze super dziewczyny te zdjęcia brzuszków i wogóle :lol:
Myślalam że tylko ja nie mogę wytrzymać wchodząc do sklepów dla maluszków ale widzę że nie jestem sama:) co prawda wózka jeszcze nie zakupiliśmy ale mamy juz swój na oku:) ale jeśli chodzi o ubranka to juz nie mogłam się powstrzymać i jak z siostrą weszlam do sklepu to nie mogła mnie z tamtąd wyciągnąć;p Ona też ma córeczkę więc wiekszość rzeczy będę miała od niej ale i tak dużo zamierzam sama kupić:) takie zakupy to sama przyjemność :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #719849 przez Gosica
Dzięki Dziewczynki za rady :) Magnez mi faktycznie ginekolozka zalecila brac 3x dziennie, ale z wstydem przyznam ze czesto o tym zapominalam i o witaminkach tez. To teraz mam za swoje.

Witam nową mamusię :)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #719850 przez WhiteBlackberry
moofka No to Ci się pospało :D

GOSIA82 Na ile zostajecie w Pl? :) Oby mężu wracał jak najszybciej :) Też nie lubie takich rozłąk :(

motylek270 Ooo :D Jaki fajny pomysł miał Twój z zabawą z dzidzią :D
A o pająkach to mi nawet nie mów :D

Gosica A jakoś wyższa na zdjęciach się wydajesz :D
A co do skurczy to niestety Ci nie pomogę :( Ja biorę witaminki Doppel Herz Activ MAMA ;)

anitka90 Uuu to niefajnie macie z tym małym sąsiadem :( Widać mama już przywykła...

Kristi Witam nową mamusie :D

Marta82 Ten wózek też oglądaliśmy w sobote! :D
Ale my chyba zdecydujemy się na Maxi Cosi... strasznie nam się podobają :) W sumie mi strasznie podobają się takie retro wózki ale są za wysokie dla mnie :angry:

mefiana Ja też z każdym tygodniem czytam z moim newsy co tam u malutkiej słychać :D
Nie dziwie Ci się, że zrobiłaś się głodna przez reszte dziewczyn, bo ja tez zgłodniałam jak ciągle o smakołykach piszą i wysyłają zdjęcia! :silly: Tylko ochoty nam robią :D Ale mamy z malutką ochote na pizze i chyba sobie zamówie :D

A ja już powinnam być po pracy ale czekam na mojego i pojade do Rossmanna kupić dla naszej Stokrotki bajke i tatuś z mamusią będą czytać Kubusia Puchatka :D

11 lata 4 miesiąc temu #719858 przez Kaś_O
Witam nową mamę,

cieszę się dziewczyny że was uspokoiłam.. Pamiętam jak kilka tygodni temu miałam takie bóle że z łóżka nie mogłam się podnieść i lekarka na wizycie dała mi niezły wykład właśnie o tych więzadłach i bólach.. Bo wtedy naprawdę sie zdenerwowałam szczególnie że w pierwszej ciąży żadne takie mi nie doskwierały.. Niestety bardzo szybko się można przeforsować. Ja robiłam ten tort a i tak ledwo żywa byłam..

Dzięki dziewczyny za miłe słowa.. Sama robiłam i strasznie lubię.. mam nadzieje że kiedyś sie rozkręci to w większe zamówienia.. na dole pochwalę się kilkoma innymi pracami :)

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-a...7890_482514291_n.jpg

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-a...8374_576053235_n.jpg

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-a...455_1637909757_n.jpg

:)

och idę was doczytać..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #719920 przez mefiana
Kristi- jakbyś miała chęć to zapraszam do pokazania i swojego brzuszka :)

WhiteB- kurde pizze to bym zjadła aj :blush: Dawno nie miałam przyjemności :)

Kas_O- super te torty :) Masz do tego ręke nie ma co :)

Siedze u babci, bo siostra z synkiem zawitała na pare dni (mieszka 25min spacerkiem od niej) bo tak to widzieć ją to rzadkość :) Jem i odpoczywam :) Poniedziałek jakoś zleci :)

11 lata 4 miesiąc temu #719931 przez Kristi
Z pewnością pokażę swój brzuszek i gadżety jakie już mam jak tylko zrobię zdjęcia:)
Bo jak narazie to w ciąży nie mam ani jednego;/

11 lata 4 miesiąc temu #720016 przez Marta82
Wyslalam na maila zdjecie buzki mojego syneczka z dzisiaj.
Nie moge sie na nie napatrzec. W rzeczywistoscie jest troche bardziej wyrazne.
Piekne to moje dziecko :)

WhiteBlackberry - mi tez sie bardzo podobaja wozki MaxiCosi ale tutaj niestety ich nie ma. Wybor byl sredni i te wozki ktore naprawde bardzo mi sie podobaja sa tutaj niedostepne. Z tego ktory kupilismy jestesmy zadowoleni.

11 lata 4 miesiąc temu #720079 przez moni31
Hej hej

Kristi witaj, rozgość się:)

Mefiana nie wiem o co chodzi, ja dziś w nocy nie dość że się budziłam do toalety to chyba wypiłam z 0,5 litra wody... Jakoś mnie suszyło, goraco mi było, nie wygodnie... I to w sumie coraz częściej mam takie nocki...

A mnie dzis dopadły dolegliwosci pierwszego trymestru...wymioty, zawroty głowy.. ech czyżby do końca mnie miało męczyć

Kaś_O zdolniacha z Ciebie:) Ale ten z jajkami jest the best, nawet mężowi pokazałam:)

Marta82 fajnie, że mogłas zobaczyc buźke swojego dziecka... ja mam za niecałe 3 tyg usg 3/4 d i mam nadzieje że synuś nam się pokaże

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720136 przez WhiteBlackberry
Hej hej dziewczęta :D
Cóż tam u Was słychać? U mnie od rana słonce daje popalić, jutro ponoć ma być 37 stopni :ohmy: Nie dam rady. Kupiliśmy wczoraj malutkiej bajke Kubusia Puchatka, tatuś wieczorem poczytał na dobranoc :D A ja bawiłam się wczoraj z moją małą :D Ciągle ją gilałam przez brzuszek, a ona kopała :D

Kaś_O WOW :ohmy: Suuuper te torty! Ten z różami baaardzo przypadł mi do gustu :D A jaki sisior! :D
Moja chrzestna jest cukiernikiem i ona jedyna w cukierni torty robi i zdobi :D Też jej się spodobały Twoje dzieła :D

mefiana Aj napaliłam się wczoraj na tą pizze jak dzik na żołędzie i nie zamówiliśmy :( Pojechaliśmy do moich dziadków bo babcia coś wspominała że leczo zrobi, ale okazało się, że dopiero dzisiaj robić będzie więc dziś jade na leczo :D Mniam! Aż ślinka mi cieknie :D

Kristi Pokaż się pokaż :)

Marta82 Śliczne zdjęcie, buziunia słodka :D

moni31 O! No prosze... mnie ostatnio też straszne zawroty głowy męczą i z rana mdłości też się zdarzały... ostatnio już mnie ciągło i myślałam, że już przy kibelku będę sie modlić, ale jednak obyło się bez... czyli nie jestem sama. A ciekawe czemu tak się dzieje... może przez te upały?

A tak w ogóle to dopiero dziś ogarnęłam, że to już połowa ciąży i że już bliżej niż dalej :ohmy:

11 lata 4 miesiąc temu #720139 przez moofka
hej mamuśki :)

przyszłam zameldować, że wczoraj miałam usg u lekarza u którego będę rodzić i na 99% będziemy mieć dziewczynkę :) za 3 tygodnie mam jeszcze przyjść żeby wykluczyć ten 1% ;) nasza mała dama trzymała rączkę pod brodą i nóżkę na nóżkę miała założoną :lol: przy okazji potwierdziło się wszystko z usg połówkowego sprzed tygodnia i dzidzia jest zdrowa i ma wszystko tam gdzie trzeba :)

wybrałam już chyba szkołę rodzenia, do której będziemy chodzić. w tym tygodniu pewnie się zapiszemy.

11 lata 4 miesiąc temu #720153 przez Gosica
Hej :)

Dostsosowalam sie do Waszych rad, tj. masaz nog, itd i uwaga - noc obyla sie bez skurczy. Oby tak dalej :)

WhiteBlackberry to tylko na zdjeciu tak wyglada :P ale w sumie i tak te moje 165cm to duzo bo jakos w moim otoczeniu duzo nizszych osob jest wiec nie odczuwam zebym byla jakas niewyrosnieta :)

Kaś_O torty fantastyczne :)

moofka super ze z córa wszystko ok. Tez planuje szkołe rodzenia, tyle ze moj Ł. raczej nie da rady ze mna chodzic bo praca taka :dry:

U mnie od rana tez upał niesamowity. Ciezko w tych dniach mi sie zyje :) Do tego w brzucholu cos kluje itd. Ten 20 tydzien jakos pechowy. Dobrze ze za tydz wizyta u gin. to sie dowiem czy wszystko ok.
A ja sie Was jeszcze chcialam poradzic. Wiem ze ten temat sie juz chyba przewinął ale nie pamietam juz co i jak. Wybieramy sie nad zalew i tak sobie mysle czy moglabym sie popluskac. Bo do tej pory to tylko nogi moczylam, z tego wzgledu ze boje sie co by mnie jakies syfstwo nie dopadlo. Niby tam woda badana, ale co o tym myslicie?

Milego dzionka :)

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #720156 przez GOSIA82
Hej Dziewczynki!
WhiteBlackberry-zostajemy w Polsce tak do 10 września,tak więc najdłuuuuższy urlop w moim życiu,a 12 września do pracy :(

Wczoraj moja siostra urodziła :)
Rano odszedł jej ten czop śluzowy i lekko pobolewał brzuch,gdy dostała skurczy i były co 10 minut to pojechała do szpitala(tak ok 20:30),o 23 odeszły wody dopiero,a urodziła o 23:30,szybko poszło.Synuś zdrowy :)

11 lata 4 miesiąc temu #720164 przez moofka
Gosica w niektórych szkołach można sobie wziąć nauki indywidualne, w tej co ja wybrałam też jest taka możliwość i wtedy się umawiasz kiedy Wam pasuje. tyle że trzeba za to więcej zapłacić.... my akurat damy radę normalnie bo mąż ma stałe godziny pracy.

Gosia gratuluję Ci ciociu :) będę pamiętać kiedy wyjeżdżasz bo 10 września mamy rocznicę ślubu :)

11 lata 4 miesiąc temu #720192 przez anitka90
moofka gratuluje córy!

ja mam taką nadzieję, że moja żabka się dziś pokaże, bo wizyte mam o 14.30 więc się już doczekać nie mogę.

Kaś_O torty boskie! ten z różami prześliczny! jednak co talent to talent ... ja nawet z plasteliny nie jestem w stanie nic ulepić :( nie mówiąc już o pieczeniu :)

Marta82 Buźka śliczna!

Motylek270 i tutaj widać relaks :) a brzusio jak pięknie rośnie... mojego to prawie w ogóle nie widać. Zamierzałam wysłać fotke brzuszka na maila ale za bardzo nie ma się czym pochwalić. Nie wiem czemu mi nie chce rosnąć... a na wadze ciągle przybywa... ech te dzieciaczki...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka