BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 9 miesiąc temu #718271 przez Pyśkaaaa
dziewczyny spokojnie to jest do przezycia :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #718291 przez jeta
Panika się sieje :) Mamy jeszcze czas na takie zamartwianie, a poza tym - nie my pierwsze i nie ostatnie. ;)

Moni31 - dziewczyny już Cię uspokoiły :) Ja myślę podobnie jak one. Więc głowa do góry, cyc do przodu i spokój :silly:

Ja powoli sobie sprzątam. Jutro wyjazd, po powrocie w piątek wizyta, a w sobotę wesele. Więc by miło było wrócić do domu, trochę doprowadzam go do stanu użyteczności.

Pozdrawiam!

11 lata 9 miesiąc temu #718330 przez anitka90
Dziewczyny, jeszcze odnośnie porodu :) jak to moja koleżanka mówiła "do żołądka nie przyrośnie i jak weszło to też wyjdzie". Więc ja się tego trzymam :)
a u mnie dziś znów gorąco...
miłego weekendu :blink:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #718342 przez WhiteBlackberry
mefiana Fajna fryzurka :D W krótkich włosach o wiele lepiej i lżej w lecie... :) Miałam 2 lata temu takie króciutkie włoski, a teraz mam już do cycków i strasznie ciężko już mi je umyć :(
I ogólnie w lecie od razu mokrą mam głowe :dry:

Dziewczyny ale się rozpisałyśmy o tym porodzie :D No ale nie ma co...teraz to już nam bliżej niż dalej :D
Trzeba się powoli przygotować psychicznie :)
Ja się okropnie boje, bo miałam bardzo bolesne miesiączki. Do tego stopnia, że aż mdlałam z bólu i pogotowie było wzywane, 2 zastrzyki w dupsko i dopiero wtedy po 2 godz. przechodziło... Więc nie mam pojęcia jak zniose ból porodowy, skurcze... tragedia.

Ja sobie dzisiaj przy autku pogrzebałam :) Póki co dolałam sobie płynu do spryskiwaczy, a później sobie odkurze mojego Miecia :D

Nie wiem czy Wy też tak macie ale ja się strasznie nie wysypiam :angry: Idziemy spać ok 23, wstaje o 7 i mam wory pod oczami okropne... ludzie jak mnie widzą to pewnie myślą, że wpierdziel dostaje od mojego hahaha :D

11 lata 9 miesiąc temu #718344 przez mefiana
pyskaaa. kas o- To tez Nie poszlo tak gladko u was. No ale coby Nie Bylo To fakt Jest taki.ze Jest To do przezycia:-) final Wynagradza wszystko:-) marta- Ja Nie mialam robionych genetycznych.wiec sie Nie wypowiem. Na pewno z synkiem wszystko Dobrze:-) Pisz kiedy bedziesz chciala. Do tabelki reszte ddanych wyslij nutce Na priv

11 lata 9 miesiąc temu #718350 przez mefiana
Kurde Pisze z tel i Nie dosc ze Nie Mam pl liter To mi cos tu szwankuje Na bogato wrecz. Ale tu sie upal Rozkrecil, Te mury nagrzane.zaraz biore reczniki i uciekam do wody heh. White b - Dziekuje:-) Zjadlam plackow Ziemniaczanych.polozylam sie Na chwile a tu po jednej stronie brzucha stozek sie zrobil heh. Smiesznie:-) przyjemnej reszty dnia:-)

11 lata 9 miesiąc temu #718357 przez motylek270
WhiteB ja też okropnie boję się pająków. Jak byłam ostatnio u rodziców to w letniej kuchni nad drzwiami wejściowymi siedział taki wielki gad, ze o mało nie dostałam zawału. No i mam chcąc go zabić zrzuciła na podłogę, a ten zwiał pod lodówkę. Stwierdziłam, że do letniej już nie wchodzę. Potem 2 dni później gdy jedliśmy obiad mój brat zauważył coś na nodze stołka, na którym siedział mój małżonek i okazało się że to właśnie to bydle i dopiero tato go pokonał...ale traumatyczne wspomnienia pozostały.

Mefiana piękna fryzurka :)

Moofka milutki brzusio!!!

Gosica ładny wózeczek, a jak się prowadzi? Powiedz jak sprawdza się jedno koło na przodzie?

Dziewczyny a co wiecie na temat szyjki macicy. Na pierwszym usg wyszło mi, ze jest zamknięta- no i to dobry znak. Koleżanka robiła usg i jej wyszło nisko ułożone łóżysko, odpoczywała sporo i sie podniosło. Powiedzcie mi jak to jest: czy może się w trakcie ciąży łożysko obniżać? No i czy wasi lekarze cos na ten temat mówią?

Ciężki jakiś dzis ten dzień. Głowa mnie boli, w szyi kręgi. I podobnie jak Ty WhiteB chodzę niewyspana, z workami pod oczami...

11 lata 9 miesiąc temu #718367 przez Pyśkaaaa
Mefina fiu fiu :)ja niestety nie mogę se pozwolic na taka fryzurke moje loki mi na to nie pozwalają :P
Martus tak jak dziewczyny piszą Nutce wyślij dane do tabelki a aktualna na mailu :*
WhiteB tez miałam takie miesiączki po ciązy wcale nic sie nie zmieniło dalej były bolesne chodz słyszałam takie opinie że mniej będzie bolało a tu dooopa :(
Gosica fajny kolorek wózeczka :) uwielbiam zielony :) a za trojkołwcami nie jestem ale każdy ma swoje zdanie :)

matkoooo ktos smaży jakaś śmierdząca rybę fuuuj :(

11 lata 9 miesiąc temu #718369 przez Gosica
Hej hej :)

Widze ze nie tylko ja mam obawy co do porodu, drogi do szpitala itd. :)A juz myslalam ze tylko mi sie panika wlancza na sama mysl :) Moj maz o tyle dobrze ze pracuje blisko domu jakies 5 min drogi wiec w razie "w" bedzie szybko. Tez mu powiedzialam ze blizej porodu ma poinformowac swojego zmiennika ze ma byc zwarty i gotowy przyjsc za niego. Tyle ze ten zmiennik to taki uadny ze obieca a nie przyjdzie i wtedy lipa, szef sklepu zamknac nie pozwoli bo pazerne to takie ze szok.Wiec wcale spokojniejsza nie jestem. Jeszcze jak czytam o tych wszystkich przezyciach porodowych.Uchhhh dlaczego to my kobitki musimy tak cierpiec...
Podeslalam na maila zdjecia wozka :) Niby to dla dziecka a my z mezem mamy radoche jak by to dla nas było :P

Mefina fryz pierwsza klasa :) Tez sie musze wybrac do fryzjera na jakies podciecie koncówek i cieniowanie bo wlosow mam juz mega duzo. Ale sciac nie zetne na krotko bo akurat mi nie pasują i wygladam jak przychlast :P Poza tym jak bylam mlodsza to mama,fanka wlosow krotkich zawsze strzygla mnie "na chłopaka" i mam traume :P Udanej wycieczki nad wode :)

WhiteBlackberry o kurcze z tym okresem to mialas przezycia. Tez mialam bolesne, ale konska dawka dwoch tabletek typu forte pomagala na pare godzin.Kurde no jakos musimy urodzic. Chciałabym zeby kobiety rodzily a bol odczuwał facet :P albo chciaz pol na pol :P
Dam w lape lekarce co by w karcie wpisala ze znieczulenie trza(bo jak dopiero w szpitalu poprosze to pewnie anestezjologa nie bedzie) bo bez sobie nie wyobrazam.
O wysypianiu sie to juz zapominam jak to smakuje :P Krece sie wierce, a to siku, a to nie ten bok itd. Hahahaha ludzie lubie sensacje to mozliwe ze Cię obsadza w roli ofiary przemocy :P

Motylek270 z pierwszych obesrwacji to prowadzi sie fajnie. Koło tez ok myslalam ze moga byc z nim problemy przy jezdzie ale na razie dobrze jest.

Ja od rana pucowalam domek, lsni az milo. Przy okzaji nie obylo sie bez wpadki, bo zachaczylam noga o wiadro z mopem i oczywiscie zawatrosc wylalam. Niech zyje zgrabność :P
Ł. wroci z roboty, zezre obiada, i ogien po rodzicielke :P

Milego popoludnia Mamuski :)

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #718392 przez moofka
Mefiana fajny fryz :) ja tak jak Gosica za młodu dzięki mamie nosiłam raczej krótkie włosy a teraz mam długaśne i nie widzę się w innych :)

ja właśnie usmażyłam górę naleśników i już się cieszyłam że mąż niedługo wróci a on napisał, że zostaje dłużej.... ludzie pobrali urlopy a ci co zostali nie wyrabiają na zakrętach :angry:

motylek mi ginek na każdej wizycie sprawdza szyjkę czy zamknięta, wiem że jak się skraca to trzeba uważać. łożysko to wiem że mam na przedniej ścianie, tak mam zapisane po ostatnim usg. i tyle w tym temacie wiem :)

11 lata 9 miesiąc temu #718509 przez jeta
Mefiana fajna fryzurka :)

Ja wręcz przeciwnie - w dzieciństwie długaśne włosy, teraz krótkie. I bardzo mi z nimi wygodnie :)

Dziewczyny, żegnam się z Wami na prawie tydzień. Wyjeżdżamy jutro, ale pewnie nie będę miała czasu by napisać - bo pewnie zajrzę ;)

Piszcie, będę nadrabiać po powrocie!
Pozdrawiam i do napisania!!!

11 lata 9 miesiąc temu #718526 przez anitka90
jeta udanego wyjazdu! i wracaj szybko do nas :)

11 lata 9 miesiąc temu #718539 przez Kaś_O
O to powiem wam ze ja jestem przypadkiem bardzo bardzo bolesnych miesiaczek dokładnie tak jak WhiteB opisuje jak nie wzielam zapobiegawczo tabletek to potrafilam zemdlec.. Masakra.. Porod tez był bolesny chociaz to tez dlatego ze byłam podpieta pod KTG i kroplowki i oxytocyne.. Wiec to ze nie moge sie ruszac strasznie mnie dolowalo.. Ale bez znieczulenia dało rade a jak dziecko jest juz na brzuchu to w ogole nie pamięta sie o bólu.. A teraz okresu w ogole prawie nie czuje..

Mi tez zawsze sprawdza szyjke, długość i czy zamknięta.. Lozysko bodajrze tez na przedniej mam.. Ale jak co i w ogole to nie jestem pewna..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 9 miesiąc temu #718704 przez WhiteBlackberry
Dzień dobry mamusie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mefiana Jak tam wypad na basen? :D

motylek270 O jeny... ja już bym była łzami zalana :D

Pyśkaaaa Też tak słyszałam i też wiele moich znajomych mówi, że to za przeproszeniem gówno prawda :(

Gosica Rozsiałyśmy panike haha :D Ja też tak planuje zrobić z tym znieczuleniem :D Ja tak mam z zasypianiem... że zasnąć nie moge bo się wierce, kręce, a to siku jeszcze :) U mnie w mieście ludzie uwielbiają sensacje...

jeta Udanego wyjazdu! :)

Kaś_O Moja lekarka też zawsze mi sprawdza szyjke :)

11 lata 9 miesiąc temu #718722 przez Asiula315
Hej dziewczyny.... Po chwilowego nieobecności melduję sie i ja.... Właśnie przywiozlam męża ze szpitala.... Po wielu badaniach stwierdzili ze jednak sarkoidoza... Cieszę sie ze to nie nic innego... Jednak z ta sarkoidoza to do końca życia.... Jakoś damy radę...... Ja byłam wczoraj u gin... Trochę mnie najstarszyla bo mowi ze w pewnym momencie spowolnienia akcje serca widziała .... Więc odrazu skierowanie do szpitala w szpitalu wysiedzialam sie ponad półtora godziny no ale w końcu mnie wzięli.... Przez godzinę robiła mi pani usg.... wszystko sprawdzała dokładnie... Na szczęście wszystko w porzadku..... Powiedziała ze to moglobyc spowodowane tym ze długo lezalam juz na plecach i dzidzia uciskala jakaś żyle i dlatego.... Powiedziała ze trzeba to pózniej skontrolować ale narazie wszystko w porzadku.... Pomimo juz rozpoczynającego sie 20 tygodnia nie znamy nadal płci.... Hehe w sumie wczoraj poogladalam dzidzie ok. 2 h ale przez ten czas nie dało rady sie podgladnac.... Taka dzidzia moja wstydliwa... Ale to nie ważne najważniejsze ze jest zdrowa... ;)
Ja od rana jakaś markotna.... Humor nie dopisuje... Sama nie wiem dlaczego.... Po nocach raczej tez kiepsko sypiam... Tyle sie ostatnio dzieje ze o porodzie nawet nie mysle... Moze przyjdą niedługo lepsze dni.....
Mefiana.. Fajny fryz...odrazu lżej na głowie... Mnie ostatnio tez strasznie moje denerwują juz są za długie... Ale aż tak ich napewno nie skróce.... Bo raz sie szarplam na całkiem krótkie i to była masakra hehe....
WhiteBlacbberry... współczuje teścia... I życzę aby jak najszybciej udało wam sie pójść na swoje, ale jak cos do ciebie gada wpuszczaj prawym a wypuszczaj lewym uchem.... Staraj sie nie denerwować... :) bo wcale nam to nie pomaga :)
Motylek270... Na temat szyjki to sie nie wypowiem bo w sumie moja gin Nic mi o tym nie mówiła aż spytam na następnej wizycie... A cco do lozyska to mówiła ze ładnie wyglada i jest dorze umiejscowione.... Więc chyba nie ma sie czym martwić...
Gosica....fajny wozeczek... Wyglada na zgrabny...i na pewno sie go fajnie prowadzi... Ja jak kupiłam wozeczek to tez miałam taki zaciesz ze szok... Ale to chyba normalne.... Juz widzę jak sie będziemy fajnie z nimi prezentować :)
Jeta....udanego wypoczynku.... :)
Pozdrawiam wszystkich gorąco....buziaki... :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka