BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 miesiąc temu #720199 przez GOSIA82
Gosica-ja plywam w jeziorze czesto ,woda nie jest tak czysta jak w Morskim Oku,ale mysle,ze nie ma przeszkod.Nie mozna odmawiac sobie wszystkiego,w szczegolnosci w takie upaly:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #720203 przez Kristi
Hej dziewuszki:)
Powiem szczerze , że dołączyłam wczoraj a już jestem od tego forum uzależniona :P Pierwsze co zrobiłąm jak wstałam to włączyłam komputer i zaglądam tutaj:)
Co do szkoły rodzenia to u mnie spawa wyglada dość sympatycznie poniewasz szkola jest w szpitalu , w ktorym bede rodzic i prowadza ja polozne i z tego co slyszalalam to nawet jak mi jakas podpasuje to mozna sie dogadac zeby byla ze mna przy porodzie wiec super:)
A co do jeziorka to tez sie zastanawiam mamy z mezem na weekend zamiar jechac na mazury i tez chcialabym sie popluskac bo napewno bedzie goraco ale nie wiem czy sie zdecyduje.
Marta82 Śliczny pysiaczek na tym zdjeciu:)
Miłego dnia dziewczynki:)

11 lata 4 miesiąc temu #720219 przez moofka
laski nie wiem czy pamiętacie ale ja w lipcu byłam nad jeziorem i przez 1,5 tygodnia codziennie latałam się kąpać. co więcej jutro jadę na 4 dni znowu i też zamierzam pływać! osłonowo biorę sobie trivagin a ginek życzył mi udanego wypoczynku :)

Kristi to fakt, że forum wciąga :)

Anitka trzymam kciuki za wizytę :)

11 lata 4 miesiąc temu #720221 przez motylek270
Kristi zgadzam się z Tobą, że forum wciaga. Nie ma to jak zjednoczenie dziewczyn mających to samo zainteresowanie :)

Marta82 piękny synio. Niech zdrowo wzrasta.

Anitka90 nie przejmuj się. Mojej koleżance dopiero w 6 miesiącu objawił się brzuszek. Nie martw się, najważniejsze że waga rośnie, znaczy ze maleństwo też :)

Moofka tez myślałam nad szkołą rodzenia. Koleżanka jednak mi odradziła, bo wg niej niczego nie naucza Cie tam czego by Ci po porodzie, czy w trakcie porodu nie powiedzieli. Argumentem "za" może być poznanie środowiska szpitala, w którym się będzie rodzić.

Gorący dziś dzień, a ja siedzę sobie pod wierzbą w cieniu, z laptopem, muskana letnim wiatrem i popijająca wodę mineralną.Bajka:)

11 lata 4 miesiąc temu #720225 przez Kaś_O
Motylek a ja jestem innego zdania. Faktycznie w szkole rodzenia za duzo nie uczą ale jednak pokazują rozne ćwiczenia, co robic przy porodzie i jak sie zachowywać.. Przynajmniej na mojej szkole rodzenia tak było.. Teraz sie na zadna nie zapisuje ale to dlatego ze niedawno rodzilam i chodziłam.. Troche o dziecku mówili.. To oczywiscie zaley od tego jakie położne beda ale chyba warto sprobowac..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #720226 przez moofka
motylek wiadomo, że najwięcej to się nauczymy w trakcie w praktyce, ale stwierdziliśmy z mężem, że po takiej szkole już jakieś podstawy będziemy mieli i poczujemy się pewniej i spokojniej. my do tej pory stroniliśmy od dzieci oboje, więc nam się przyda :)

11 lata 4 miesiąc temu #720231 przez Gosica
Dziękować moje Miłe :) Co ja bym bez Waszych rad zrobiła :)

Kristi ja z szkola rodzenia mam podobnie- tez jest przyszpitalna tam gdzie chce rodzic, wiec raczej na nia sie zdecyduje, bo bede miec juz obczajone na pozniej co i jak :)

A teraz wybywam do mojej przyjaciolki tez przyszlej mamuski :) Spacer mi sie przyda, zeby jeszcze tylko nie bylo takie goraco :)

Buziaki :kiss:

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu #720237 przez moofka
aaa jeszcze przeglądałam program zajęć i chętnie się dowiem od położnej co zabrać dla siebie i dziecka do szpitala, etapy porodu, tatuś niech się dowie jak pomagać :) jakoś sensownie to wszystko brzmi, więc postanowione i my idziemy :)

11 lata 4 miesiąc temu #720252 przez Kaś_O
Moofka masz racje taka szkoła duzo daje mężowi.. Mój to sie tak wprawil ze w trakcie ostatniej fazy sam dyrygowal porodem az położna sie spytała czy moze juz prowadzic sama :p aaa i bardzo dobry pomysł chodzic na te gdzie chcecie rodzic.. Ja poznałam na nich położne i lekarzy z tego wlasnie szpitala to napewno pozniej pomaga jak sie widzi te same twarze..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #720263 przez Pyśkaaaa
hej :)
Moofka gratuluje córóni :)
Gosica ja bym sie wymoczyła :P i dobrze że skurcze przeszły
witamy nowa mamę :)
Kas torty przepiekne :)
Moni no nie fajnie z tymi wymiotami może od upałów co?
Anitka zaciskamy kciuki za ujawnienie sie dzidzi

a szkoła rodzenia moim zdaniem sie przydaje ja mimo tego że niedawno rodziłam to wybieramy sie :P

a wogole skwar nie z tej ziemi chyba umre

ide na maila popatrzec co nowego :)

11 lata 4 miesiąc temu #720300 przez moni31
Hej

Tez mi się wydaje, ze to upały sprawiają, że się żle czuję... Dziś od rana mnie znowu dopadło:(
Ale z dobrych wiadomości młody mnie dzis skopał:) Hehe bezboleśnie, ale po raz pierwszy widziałam jak brzuch mi się ruszał... Juz zapomniałam jak to jest . To uczucie wynagradza wszystko

moofka gratuluję dziewczynki:)

Gosia gratulacje dla siostry. Super , ze dziecko zdrowe i zazdroszczę ze ma juz maleństwo przy sobie... A my jeszcze mamy tyle czekania...

Miłego dnia

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 4 miesiąc temu #720301 przez WhiteBlackberry
moofka Widzę, że też masz taką agentke jak ja :D Moja na ostatnim USG też połówkowe miałam robione też z nóżka na nóżke leżała :D Hahaha uśmiać się idzie z tych naszych dzieci :D Takie małe, a tyle radości :D Najważniejsze, że zdrowe! :)

Gosica No kochana czyli codziennie tabsy z magnezem, masaże... kurcze, normalnie jak w SPA :D U mnie zaś wszyscy wysocy, a ja ciągle z głową w górze :D My chcieliśmy się wybrać do Aquaparku do Wrocławia, ale w wakacje przepełniony jest strasznie...pytałam ostatnio moją panią gin czy możemy na basen chodzić, powiedziała, że nie widzi przeciwwskazań więc możemy ale żebym sobie później zaaplikowała coś zapobiegawczo... tylko nie wiem właśnie co.

GOSIA82 Gratulacje dla siostry! :D
Wypoczniesz przynajmniej :)

moofka Aż muszę poszukać o tych indywidualnych naukach... bo my z moim Ł. nie mieliśmy styczności z małymi dziećmi i chcemy pójść do szkoły rodzenia żeby chociażby nauczyć się jak przewijać i kąpać maleństwo, ale właśnie mamy tak samo jak Gosica, z tą pracą mojego :dry: Czasami wyjeżdżają do roboty już o 5/6, a wracają nawet o 21 :huh:

anitka90 Zdaj relacje po wizycie :D

Kristi Mam tak samo :D Pierwsze co jak włącze laptopa to od razu forum :D

motylek270 No prosze, jakie wakacje pod wierzbą :D

Ja siedze w pracy, popijam 0,7 l wody Żywiec Zdrój hahaha :D
Flacha musi być obowiązkowo :D

11 lata 4 miesiąc temu #720314 przez Kristi
A tak skoro juz rozmwiamy o tej szkole rodzenia to kiedy najlepiej sie do niej zapisac?
Wyslalam na maila pierwsze gadzety dla mojej krolewny:)

11 lata 4 miesiąc temu #720327 przez moofka
WhiteB widziałam kursy standardowe, przyśpieszone, weekendowe i indywidualne, hulaj dusza :silly: tylko cen jeszcze nie znam :P

Kristi ja planuję w tym tygodniu jeszcze zadzwonić zaklepać sobie termin żeby się później nie obudzić z ręką w nocniku B) najwyżej mi babka powie że za wcześnie :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #720330 przez WhiteBlackberry
Kristi Też właśnie nie wiem kiedy się zapisać... póki co szukamy i rozmawiamy którą wybrać.

Ale super gadżety dla malutkiej :D Nawet mocia już kupiłaś :D
Ja ostatnio wyczytałam, że Avent wprowadził na rynek smaczki Smoothie. Nie są jeszcze dostępne na Polskim rynku i najprawdopodobniej poprosze ciotke z USA żeby mi kupiła i wysłała :) Dostępne są też z maskotkami! :D
Ponoć rewelacyjne są.

No i są z Żyrafkami :D
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka