- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

mala82 no niestety maz musi sie na to zgodzic,inaczej pewne by go wywalil szef, a za nadgodziny zamiast kasy ma byc wolne niby. O pracę teraz mega ciezko w naszych okolicach wiec nie mozem sobie na to pozwolic, tym bardziej ze niadawno juz jej brak przerabialismy, gdy firma w ktorej Ł. pracowal wczesniej upadla i kilkadziesiat sob zostalo na lodzie, wiszac nam kupe pieniedzy ktore nie zostaly wyplacone. Wiec teraz trzeba sie cieszyc ze w ogole praca jest.
Ja biore witaminki Pharmaton Matruelle plus do tego magnez i zelazo. Chociaz ostatnio wyczytalam ze lekarze nagminnie kaza brac te suplementy a to wcale nie jest az takie potrzebne i tylko dzieci sie potem mega duze rodza od tego i powinno sie brac tylko w uzasadnionych przypadkach a nie standardowo.. No ale kazala mi gin. lykac to lykam.
monisia100100 super ze remont skonczony

Jesli chodzi o kilogramy to ja juz sama nie wiem

Kristi to bardzo dobrze z tymi kg. Z tego co czytalam to do 5 mies normalne jest 5-6 przytyc, a potem to sie juz zaczna jazda bez trzymanki

U mnie upalow ciag dalszy.
W tym tyg. chyba sie wszyscy uparli zeby mnie powkurw... Wczoraj sie dowiedzialam ze moja "wspaniala" tesciowa byla w odwiedzinach u sasiadow ktorzy sa nasza rodzina i zalila sie ze jestem w ciazy i ciagle tylko spie i leze. Tak kur*a, a w domu mi sie samo sprzata, pierze i gotuje.Poza tym jesli nie mam nic do roboty to co mam robic innego. Miala wsparcie w wujku ktorego synowa tez jest w ciazy(9mies) i tez na nia nadaje ze odpoczywa ciagle. Szlag czlowieka chce trafic. Wie doskonale wredne babsko ze mam problem z skrocona szyjka i musze sie oszczedzac to chodzi i pierd.li. I jeszcze mowi ze co to za czasy ze teraz wszystkie w ciazy takie slabe i tak uwazac musza, dawniej sie w ciazy wszystko robilo. Najlepiej kur..a zebym poszla w pole ktorego nie mam i z jakas motyka zapier..la to by byla zadowolona. A najlepsze jest to ze sama nic calymi dniami nie robi tylko siedzi i pierdzi w stolek swoja gruba dupa a na wszystko zapierdasza tesc, a mi bedzie wytykac. Cala wies sie z jej nierobstwa smieje a ta kretynka tego nie zauwaza.Mowie Wam co za wredna spolecznosc tu jest takie prawdziwe totalne wiesniaki zacofane.Ł. ma ja isc zjebac za to ze tak pier..li farmazony.
Jeszcze z robota mojego cd. bo wspolpracownik chce odejsc i jak by tak bylo to mozliwe ze ł. zostanie sam, nie przyjma nikogo tylko on bedzie zapierdzielal dzien w dzien po 10 godz przez 6 dni.Kasa moze by byla wieksza ale walic te pieniadze ja chce chlopa w domu.
Jak tak dalej bedzie sie dzialo to ja u jakiegos psychologa wyladuje bo zauwazylam ze wpadam w depresje odkad tu mieszkam, ze o nerwicy nie wspomne, a przez sen to mnie telepie nieraz z nerwow.A i brzuchol boli z tego wszystkiego, szkoda mi tej mojej kruszynki ze musi to odczuwac.
Znow sie rozpisalam, przepraszam najmocniej, ale musze wyrzucic to z siebie bo calkiem zglupieje.
Milego dnia Kochane
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Asiula 315 ja mam z rana ochotę często na chałeczkę z dżemikiem i kakałko do tego, pycha.
Nie życzę takich prezentów

Fajnie ci się udało z remontem ja palowałam w sumie tak we wrześniu ale myślę że już nie dałabym wtedy rady
mała82 gratuluje synka

Co do witaminek to biorę tylko kwas i magnez poza tym nic bo jak na jednej z wizyt pytałam co brać najlepiej, to lekarz stwierdził że jak jest z morfologią wszystko ok i nie chce słonika urodzić 5 kg to mam nic nie brać. A i ja i mąż nie należeliśmy do małych dzieci bo prawie po 4 kg.
Na wakacje też chcemy jeszcze wylecieć, w tym roku myślimy o grecji wczoraj nawet byliśmy w biurze podróży coś podpatrzeć, bo w przyszłym roku w okolicach grudnia chcemy już w trójkę się wybrać.
gosia82 ale z ciebie chuderlaczek był, to ja przed ciążą ważyłam 52 jak się przejadłam to czasem 53
WhiteBlackberry ale się uśmiałam z tym tel w kształcie penisa, ja mam htc tylko że wildrire, i niestety takiego kształtu nie ma

Mam też taką nadzieję że to ból od przemęczenia wcześniej pomagał mi tylko olfen a to strasznie silny lek i nie mam mowy aby go w ciąży brać.
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Może najlepiej jakbyś zapierniczała u siebie i jeszcze u nich poszła posprzątać, uprać, uprasować bo przecież nic nie robisz a i tak na bank było by jeszcze źle. Tak to jest jak ktoś ma brak zajęć i interesuje się nie swoimi sprawami. Olej babsko.
A co do siedzenia samej w domu ja mam identycznie mój pracuje 5 dni po 10 godz i co trzecią sobotę 8 godz. Więc wychodzi rano przed 7 kończy o 17 ale też od razu idzie na siłownie i do domu wraca około 19 tak więc w dzień można powiedzieć że się nie widzimy, czasem mam tego serdecznie dosyć i też czuję że na głowę mi pada. Niepotrzebnie później kłócimy się o to że sama siedzę jak palec w domu, i nie mam do kogo się odezwać.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

motylek270 Femibion Natal 2 też wcale tani nie jest bo za opakowanie 30 tabletek płace 59zł. Moja lekarka mi go zapisała bo pewnie coś z tego ma, nawet kartę ciąży i teczkę dostałam tej firmy. Ale pewnie tak wszędzie jest.
Gosica no w takiej sytuacji to faktycznie nieciekawie. Szkoda tylko, że sytuacja na rynku pracy pozwala na wykorzystywanie pracowników. Ale faktycznie lepiej mieć pracę niż jej nie mieć, tym bardziej, że dziecko w drodze. Dobrze, że chociaż wolne będzie dostawał za te nadgodziny, pobędziecie trochę razem

Też się naczytałam o tych suplementach różnych i zdecydowałam się na ten Femibion tylko ze względu na zawartość tego DHA bo moja lekarka uważa, że to ważny kwas w rozwoju dziecka. Ale nie potrzebuję żadnych więcej sztucznych witamin bo uważam, że zdrowo się odżywiam. I podobnie jak u Ciebie lekarka kazała brać to biorę. Dlatego zastanawiałam się jak to jest u Was, czy Wasi lekarze też uważają, że ten kwas taki bardzo konieczny jest?
A ty się nie stresuj bo ani Tobie ani dziecku to teraz nie potrzebne. Ty sama dobrze wiesz co dla Ciebie teraz najlepsze, jak masz ochotę leżeć to leż i nic teściowej do tego. Widać taki typ kobiety co musi kogoś obgadać. I dobrze że Twój Ł ma zamiar ją opierdzielić, może na przyszłość się zastanowi co plecie po ludziach. A co do teściowych to ja o swojej wolę się też nie wypowiadać, całe szczęście mieszka daleko od nas póki co.
monisia100100 też się zastanawiam czy nie wrócić do samego kwasu foliowego, bo wszystkie wyniki (mocz i morfologia) mam dobre, a nawet te ostatnie lepsze od poprzednich. I to wcale nie po tabletkach się poprawiło bo biorę je dopiero kilka dni, badania robiłam zanim je kupiłam. Ja też spora byłam po urodzeniu 4200 i 57cm

Grecja? A wiesz jakie tam temperatury teraz? Bo się zastanawiam czy nie za gorąco

A u mnie jednak upał, a od rana tak przyjemnie było

Pozdrawiam
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
monisia100100 Mój wczoraj robił mi na tej stronce poprównanie no i niby ten penis lepiej wypada

mała82 To jest zrozumiałe

- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Pyśkaa mam bardzo podobnie w pierwszej ciazy lykalam Feminion i dodatków żelazo i jakos wyniki nie były super.. Teraz nic nie biorę oprocz folika i żelaza bo niestety mam słaba krew i czesto mam niskie żelazo nawet bez ciazy.. I wszystko ładnie sie utrzymuje.. Mam zamiar sobie kupic jedynie omege dodatkowo i w sumie tyle.. A wiekiem sie nie martw bo mój Maluszek jest o tydzien prawie starszy.. To tez wynika z faktu ze oni tylko obliczaja teoretyczna datę poczęcia i wiek ciazy a tak naprawde wszystko mogło byc tydzien wczesniej czy pozniej

- mefiana
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja dziś zaliczyłam miasto, musiałam kupić jakieś spodnie na poprawiny w niedziele, a że było pochmurnie to to wykorzystałam, ale wracając zrobiło się tak duszno, że aż przeklinałam pod nosem

Kristi- z tym rodzeniem to mowa o skurczach partych? Moje trwały jakies 10-15min i synek był

Mała- gratulacje dla cioteczki? Dobrze, że wizyta udana

Monisia- no nareszcie jesteś

Pyśkaaa- ale to musiało być słodkie jak synek przymierzał te czapeczki

WhiteB- ja tylko wiem tyle, że ponoć htc są solidniejsze, ale parametrami już nie pomoge

Gosica- teściowej coś się chyba od tych upałów w głowie porobiło. Wstydziłaby się tak gadać

- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1

Chyba takie przykre uroki teściów :| naprawde zastanawiam sie czy ludzie tak całe zycie czy tylko na starość im odwala.. Ja tez mam z teściem przeboje a i z babcia meza, nadrabia za teściowa ...
Czarek tez sie spory urodził bo 4095 56cm i ostatnio lekarz mi powiedział ze mam tendencje do dużych dzieci..
Ja kwas DHA mam zamiar uzupełniać w omga-3

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Co do witaminek to moj lekarz powiedzial ze kwas foliowy by wystarczyl ale producenci witamin mowia ze trzeba brac wiec wszyscy biora. Ja biore Prenatal Classic ale dzisiaj kupilam jakis wlasnie z DHA i jak skoncze ten jeen to bede brac ten tez nie jest zbyt tani bo 30 tabletek kosztyje 46zl a trzeba brac 2 tabletki dziennie wiec slabo...
Gosica Po tym co piszesz to ciesze sie ze mieszkam daleko od rodzicow;p chociaaz pozniej moze byc mi ciezej ale jak bym miala ich sluchac tak jak ty tesciowej to bym oszalala

Whiteblackberry Ja mam sony J i powiem szczerze ze jestem bardzo z niego zadowolona.
Mefiana Moja mama mowila ze on momentu jak jej wody odeszly to 10 min i juz bylam a to byl 7 miesiac.
A co do wylotow na wakacje to dowiedzcie sie czy mozecie samolotem leciek kolezanka mojej siostry po wyladowaniu dostala krwotoku bo taka roznica cisnien inny klimat itp. wiec moze lepiej z lekarzem to skolsultowac.
A u mnie jak upaly byly tak sa licze na to ze dzisiaj troche popada bo nie ma czym oddychac;/
Pozdrawiam i zycze wszystkim milego wieczoru:)
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dziś moja mamuśka zrobiła napój z pietruszki i nawet o dziwo mi zasmakował a to zawsze jakaś dawka witaminek dla mojego synusia

Ja już się modle o deszcz, bo ciężko wytrzymać. Dziś u nas było 39 stopni. Już się rozpływałam.
Dziewczyny, teściami się nie przejmujcie, bo nam się nie wolno denerwować a oni i tak w żaden sposób się na lepsze nie zmienią
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
mefiana zostaję i nie planuję już nawet przez parę lat takich przedsięwzięć

mała 82 co do wakacji to my co roku korzystamy z ofert biur podróży, zostawiamy autko na lotnisku i od tej chwili już, nic nas nie interesuje. Nad pogodą też się zastanawiałm czy nie za gorąco, ale ja bardzo dobrze znoszę ciepło, teraz nawet mi polskie upały nie przeszkadzają, a to wiadomo zupełnie co innego, łazić po mieście a wylegiwać się przy baseniku.
WhiteBlackberry daj znac co wybrałaś, też myślę że ten htc jest fajniejszy no i ma lepsze parametry
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

mam wrażenie ze dzis jest ciut chłodniej

my dzis mamy wizyte połówkowe

Kaś ja nie pisałam że martwie sie o wiek maluszka teraz każde inaczej sie rozwija aby mieściło sie w parametrach

Mefina to było mega smieszne

Gosica smutne ze T taka dziwna zamiast Was wspirac to dupke obrabia
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

U mnie dziś już chłodniej, całe szczęście

mefiana Ooo czyli balujecie w weekend na weselu?

Kaś_O Ja to samo mówie... że teściom to po prostu na starość coś się przestawia

Kristi Nam w Play'u mówili, że niby Sony się zepsuło

anitka90 Moja dieta identyczna

monisia100100 Póki co czekam na pieniążki za telefon. Bo wystawiłam na alledrogo, ktoś kupił we wtorek, wybrał przelew tradycyjny czyli chyba ten z blankiecika z poczty czy cuś i czekam aż kaska wpłynie mi na konto, a wtedy ten co mam wysyłam, a biegne do Play i wybieram HTC albo Sony

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6
Kaś_O chodzi Ci o Omegamed Pregna? Wczoraj też sobie o nim poczytałam i widzę, że w składzie ma samo DHA i dlatego myślę czy też sobie tego nie kupić. Twój lekarz Ci polecał te tabletki czy sama masz zamiar je kupić?
mefiana właśnie też wolę jeść owoce i warzywa świeże niż faszerować się chemią. Dlatego trochę mi nie pasowało, że moja gin mi zmienia na ten Femibion skoro mam wszystkie wyniki dobre.
Kristi Ja już jestem po konsultacji z lekarką i mam zaświadczenie od niej, że nie widzi przeciwwskazań do lotów. Pytałam nawet o dłuższą podróż samolotem ale też nie widziała w tym problemu. Poza tym w ostatnim tygodniu lipca byliśmy na jednych wakacjach, więc pierwszy lot mamy już za sobą z małym

monisia100100 ja tam jednak wolę sama sobie zarządzić co robię wakacje. Ale wiadomo każdy lubi co innego

WhiteBlackberry u mnie też od rana chłodniej, ale ciekawe co to będzie później. Wczoraj też się cieszyłam z rana, że nie ma upałów a popołudniu i tak nie było czym oddychać

Od jutra mamy gości, na kilka dni wpada męża siostra z rodziną popluskać się w morzu

Mój mały dzisiaj szaleje w brzuszku od rana, jak ja to lubię