- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Milady_de_Winter
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja już po urlopie i nie wiem jak to zrobić żeby nadrobić ok 30 stron waszych wpisów
U nas wszystko w porządku: Maleństwo szaleje w brzuszku, szczególnie w ostatni weekend jak byliśmy na weselu
Powoli kupujemy ciuszki dla maluszka. Dużo dostaliśmy w prezencie
Ogarnę się trochę i napiszę więcej.
Pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Jeta oj to sobie poczekasz. Oby kanapa byla wygodna Ja mam miec robione tylko raz wiec mysle ze obejdzie sie bez dluzszego czekania, ale jak by cos to w moim osrodku tez sa skorzane kanapny bardzo wygodne
WhiteBlackberry ja ostatnio wyspac sie nie moge, klade sie pozno i zamiast pospac dluzej to budze sie raniutko i juz nie zasne a w nocy tez sie krece i wierce. Taaaa znam to, hormony mi tez daja popalic placze przez glupoty, i smieje z rzeczy ktore nie konieczie sa smieszne Moj Mały tez kopie jak szalony A wystraszyla mnie mamuska bo rozmawiala z znajoma, ktorej kolezanka byla w ciazy, dzieciatko sie mega wiercilo, az okrecilo sie pepowiną i udusilo w 4 mies teraz tylko czuwam czy ten moj rozrabiaka sie rusza, a jak jest dluzej nieaktywny to juz panikuje.
Wyspij sie wyspij, przyda się
Wczoraj spotkalam swoja byla nauczycielkę, postalam z nia chwile i nasluchalam sie komplementow Zachwycala sie ze wygladam slicznie, ze bardzo mi ta ciaza sluzy itd W niedziele slyszalam to samo od znajomej Miło posluchac takiego słodzenia Ogolnie ludzie reaguja pozytywnie, ale masa jest takich ktorzy mijajac mnie patrza sie na brzuch jak by kobiety w ciazy nie widzieli,tak ordynarnie wręcz, co mnie irytuje. Wy tez tak macie, czy tylko ja mam pokićkane na ten team w głowce?
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do ludzi - Mi też mówią, że ładnie wyglądam i ciąża służy, tylko się czasem zastanawiam czy tak jest naprawdę czy tak tylko sobie mówią bo pasuje tak powiedzieć. Ja po sobie tej ładności jakoś nie widzę... A ludzie niektórzy patrzą z uśmiechem a niektórzy nie wiadomo jak. Jak by wszystkie ciąże to były wpadki i na pewno niechciane czy coś w tym stylu. Ja jak gdzieś wychodzę to obrączkę zakładam. Po domu chodzę bez, bo przez te upały palce mi zaczęły puchnąć. No ale wyjdź na miasto bez obrączki to zaraz skomentują...
Ech, szkoda gadać..
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosica Jeta a co ja mam powiedzieć? ide z jednym najczęściej w wozku a drugie w brzuchu to dopiero sie gapią ale powiem wam mam to w nosie a przynajmniej staram sie mieć..
WhiteB Gosica ja spać też nie moge teraz chwilke sie zdrzemnełam z Frankiem
a ja zabieram sie za ciasto ze slwika wogole to uwielbiam sliweczki
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeta dzięki za pamięć, faktycznie sie zawieruszyłam. Ostatni mój wpis strona 119. Masakra!
Co prawda podczytywałam Was co jakiś czas, to jakoś nie miałam weny do pisania.
Jesteśmy na etapie mega rozpierduchy mieszkania do którego mamy sie przeprowadzić (remont). Jak wracamy do domu to jedyne o czym marze to wanna i moje łóżeczko do tego w weekendy wesela...
No i małe zmartwienia o naszego skarba. Na ostatnim USG wyszło ze Kubunio ma o 2 tyg i 3 dni za duży brzuszek, co może świadczyć o cukrzycy ciazowej u mnie , choc glukoze normalna mam w normie. Za tydzień idę na glukoze z obciążeniem i bedzie wszystko wiadomo. Strasznie sie martwię...
Wam maluszki szaleją w brzusiach, a ja czasami zastanawiam sie czy aby wszystko w porządku, bo pomimo tego ze czuje smyrania, to nie są one na tyle mocne zeby mógł je poczuć czy zobaczyć mój Mąż. Ale to niestety wina mojego "sadełka". Gin mi powiedziała ze jak Kubulek bedzie ważyć 750-800 gram to wtedy i mąż poczuje. Juz nie moge sie doczekać.
Na maila podsyłam zdjęcie z ostatniego USG. Jak to zwykle bywa synuś nie chciał za bardzo współpracować. To zdjęcie było wykonane za 9 podejściem
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no dobra NUtka się odnalazła a gdzie mefina?
a ja przypaliłam ciasto zapomniałam o nim zaczełam odkurzać i dooopka ale odkroje przypalone i da sie zjeść bo w smaku pyszne
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Pyskaaaa To fakt, Ty jestes w gorszej sytuacji Wedlug ulicznych prorokow to juz mozesz byc jakąs patologią I racja ze masz to w nosie, czy sie bedziemy przejmowac, czy nie to i tak kazdy bedzie swoje myslal. Ciasto na pewno momo wszystko wyszlo super A ze sie troszkę przypalilo to nie musi nikt inny wiedziec
Nutka tzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo ok. Nie martw sie na zapas, bedzie dobrze, zobaczysz
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tak Was podczytuję i od chyba trzech dni nie mam siły aby cokolwiek wyskrobać klikam odpowiedź na temat i po kilku minutach zamykam okno. Dół mnie złapał, do tego brak sił na cokolwiek i jeszcze trochę problemów to juz chyba trochę za dużo jak dla mnie.
Wczoraj byłam u gin. z córeczką wszystko ok waży już 720g . udało się zrobić fotkę buziaczka malutkiej choć nie w całości główki bo zawsze się cwaniaczek mały zasłania. Dla mnie dał skierowanie m.in. na wymaz z szyjki bo mam nadżerkę, a wcześniejszy nic ten wcześniejszy konował nie mówił choć wspominałam o upławach i że coś chyba jest nie tak jak powinno.
Któraś miała w ciąży nadrżerkę?
Dziewczyny co wy na to i przede wszystkim nutka aby może po części wyręczyć nutkę choć na czas jej remontu ( wiem co to znaczy, niedawno skończyłam) i uzupełnić tabelkę bo od zeszłego miesiąca sporo sie pozmieniało, a ja tak lubię do niej zaglądać
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Wiecie co no ja już nie wytrzymam niepewności i jutro ide na badanie 3d potwierdzic nasza dziewczynkę bo to zawachanie blokuje mi zakupy
A co do tabelki to ja siedze w domu i sie nudze to moge ja zrobic jesli wyslecie mi wszyscy od poczatku wszystkie informacje
Pozdrawiam
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Nutka - witaj po przerwie Kochana! Nie martw się na zapas. Wszystko musi być dobrze Tego zawsze się trzymajmy. Jak tylko będziesz miała nowe wieści - pisz! I szybkiego końca remontu życzę
Monisia100100 - dobry pomysł, by odciążyć Nutkę.
Kristi - ja popieram Twoją kandydaturę Skoro się nudzisz. Do tego będzie świeżutka tabelka - z dziewczynami, które są aktywne, bo część z nas niestety przepadła bez wieści... Czy tabelka była by z takimi samymi danymi jak do tej pory?
Ja dziś też szalałam ze śliwkami, aroniami, malinami, jeżynami i teściową Robiłyśmy soki, dżemy. A ze śliwek zrobiłam nalewkę bożonarodzeniową. Pewnie skosztuję jej na kolejnych świętach dopiero, ale podkusił mnie przepis
Zmykam doprowadzić paznokcie do porządku Jutro pędzę na badania i zakupy
Miłego wieczoru
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Chcę Was zaprosić do naszego szalonego konkursu, w którym mamy do rozdania aż 70 nagród
Każda z Was znajdzie coś dla siebie i swoich maluchów - sprawdźcie same
Zapraszam, zapraszam, zapraszam
Szczegóły tutaj: wrolimamy.pl/konkurs-dwa-kolka-na-drugie-urodziny/
Powodzenia
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do tabelki jestem za
Monika super ze z coronia dobrze
Nutka trzymamy kciuki dawaj znac co i jak :*
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Podeślę ja w pliku Word'owskim.
Dzięki serdeczne kochane za wyrozumiałość i za oferowaną Waszą pomoc
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W poniedziałek wzięłam sie za porządki to całe mieszkanie ogarnelam..... W końcu hehe, wczoraj za to po pracy byłam u mojej kochanej szwagiereczki to trochę my poplotkowaly i jakoś czas zlecial.... Najgorzej ze dziś mam wolne... I dużo wolnego czasu a narazie planów brak..... A jak człowiek nie ma zbytnio co do roboty to głupie myśli mu przychodzą....a ja tak sie stresuje ta operacja....odliczam dni normalnie ale juz coraz bliżej..... Moze na rower pójdę.... Hehe byle by sie czymś zając......pozatym to moja waga znów w górę....heh przeraża mnie TO....
WhiteBlackberry.... Świetne zdjecia.... Uśmialam sie jak je oglądałam..... Fajna pamiatka
Anitka90.... Fajnie ze podróż sie udała.... Życzę sloneczka
Marta82.... Fajnie ze juz tyle rzeczy zakupionych.... Ja dalej sie wstrzymuje bo nie mam płci potwierdzonej a czasem mnie normalnie skręca.... Hehe tak bym na zakupy ruszyła...
Misiaczek1312.... Witamy wakacje we Włoszech, piękna sprawa. Odpoczywaj!
Agacior.....mnie tez czesto doskwieraja bole pleców.... A niekiedy to kość ogonowa tak mnie boli ze se na tyłku usiąsc nie idzie... Hhe jakbym se miednice stlukla.... No ale nie wiem.... Uroki..... Damy radę a co do maści przeciwbólowych.... To nie wiem bo na każdej co sprawdzalam to ze nie mozna stosować w ciazy .... Ale moze faktycznie tez spytam lekarki... Moze cos doradzi
Gosia82.... Fajnie ze tyle sie u ciebie dzieje....ja czasem to tak tęsknię za rodzina ze szok.... urlop z rodzicami fajna sprawa.... A plecak na smyczy to bardzo kusząca propozycja hehe tez bede sobie musiała takie cudo załatwić dla mojej rozrabiaki
Brukselka..... Skoro tak mówisz ze ta glukoza nie taka straszna hehe to tez jakoś ja przełkne....
Gosica... Oj współczuje.... Ja tez kiedys tak charatnelam nogę ze do dziś paskudna blizna.... I od tego czasu zakupilam depilator i teraz tylko nim gole nogi:) hehe chociaż jestem tak zdolna ze i depilatorem kiedys se skórę wciagnelam i sie zranilam...hehe Polak potrafi Życzę zdrowia dla
Taty Ja jak narazie spotkałam sie z bardzo miłym reagowaniem na moja ciążę...wszyscy życzą wszystkiego dobrego, uśmiechają sie, to bardzo miłe . Takze co do negatywnych doświadczeń to sie nie wypowiem
Nutka...życzę szybkiego uporania sie z remontem, mam nadzieje ze wszystko z dzidzia w porzadku i ze to nie cukrzyca ciazowa.... Ale znam mamy ktore miały cukrzycę ciazowa ale jak sie potem do diety stosowały to wszystko było w porzadku... nie ma sie co martwić trzymam kciuki, bedzie dobrze a co do ruchów malenstwa to powiem ci ze jestem w 22 tygodniu ale tez rzadko i słabo odczuwam, mysle ze to właśnie sprawa tego "sadelka" jak to okreslilas...hehe ale mysle ze za niedługo tak mnie bedzie kopać... ze bede prosić zeby sie chodź trochę uspokoiła dzidzia..a co do tabeli to bardzo dobry pomysł... Jesli Kristi ma czas to moze cię trochę odciążyć i przejąć jej prowadzenie.... a tez bym tak zaglądnela jak to teraz wyglada....hehe
Monisia100100... Ale dzidzia juz duża ja miałam nadzerke ale przed ciaza.. I jedna gin... Odrazu chciała mi to wycinać... Ja sie nie zgodziłam... Poszłam do innej i przepisala mi leki i przeszło.... I juz nigdy nie wróciło.... Takze nie martw sie bedzie dobrze życzę poprawy nastroju
Jeta.... To porzadzilyscie z teściowa.... Mi mama dzwoniła i tez mowi ze robi przetwory z malin i aroni... Niestety ja jej pomoc nie moge ... A fajnie tak zrobic cos razem a co do nalewki to napewno przepyszna.... I poczeka aż będziesz mogła skosztować... I bedzie jeszcze lepsza bo dłużej polezy...
Oj ale sie spisalam hehe..... Ale co sie stało z mefiana ? Napisz co u ciebie
Miłego dnia życzę, buziaki
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
kristi super że miałąbyś czas na porządki w naszej tabeleczce.
asiula315 narazie lekarz na ten temat nadżerki niewiele powiedział, tylko to że robimy wymaz i zobaczymy na wynikach jak to wygląda, więc spokojnie poczekam.
Dziewczyny czy szpitale w których chcecie rodzić odwiedzałyśćie wcześniej, dzwoniłyście dopytać o wszystko. Bo ja niby wybrałam wcześniej szpital ale doczytałam na jednym z forum że znieczulenia zoo nie stosują tylko ewentualnie Dolargan, a nie chciałabym mieć go podanego. Bez znieczulenia też nie chcę rodzić. Sale jakieś wielkie po 5 osób. Plusem jest niby opieka na oddziale, no ale już sama nie wiem. W ogóle jeszcze doczytałąm na stronie szpitala że dopiero można oddział zobaczyć jak się opłaci szkołę rodzenia jakieś 350zł, a co jak mi się nie spodoba to pieniądze wydane w błoto, bo do szkoły zapisałam się ale bezpłatnej.