BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 miesiąc temu #727019 przez anitka90
Hej dziewczyny. Jestem już na miejscu a droge wzniosła wyjątkowo dobrze. Wczoraj była piekna pogoda ale się popsulo i zobaczymy co dzisiaj będzie

Misiaczku Witamy nowa mamuske! Masz termin tak jak ja - 18 grudzien:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #727028 przez moofka
hej dziewczynki :) ja już wróciłam do domu, skończyło się pływanie w jeziorze :( oczywiście wyjeżdżając musiałam się poryczeć jak głupia, ale cieszę się że już mam męża obok siebie :)

ja mam wizytę 26.08. i pewnie wtedy dostanę skierowanie na glukozę, muszę sobie zapisać żeby kupić tą cytrynę jak radzicie :)

lecę na maila pooglądać nowe fotki :)

11 lata 4 miesiąc temu #727039 przez WhiteBlackberry
Cześć wszystkim! :D
Jak Wam minął weekend? My nie spędziliśmy tak jak chciałam :( Znowu pół soboty przepłakałam, pokłóciłam się z moim ale to standardowa kłótnia jak my to nazywamy '5-cio minutówka' bo za chwile zapominamy o co poszło i jest znowu super :D Niedziele chciałam spędzić jakoś inaczej, aktywnie, pojechać na wycieczke, ale wyszło jak wyszło i kolejna niedziela u dziadków jednych, drugich, trzecich... W końcu dostałam tel...w sobote dał mi mój kochany, ale jeszcze nie mam aktywnego nr i ciągle czekam na aktywacje.
Coś cicho zrobiło się na forum :(

Pyśkaaaa Od czasu do czasu taki foszek też jest potrzebny :D A poza tym, jesteśmy w ciąży i mamy 'immuniunium' jak ja to mówie :D

Asiula315 Tylko się cieszyć jak mąż tak kochany i poprawia humorek na każdym kroku :D

monisia100100 Kochana wiem, że ciężko ale musimy opanowywać nerwy :( Chociażby z troski o maluszka :) Więcej uśmiechu i glowa do góry! :)

misiaczekk1312 Witamy kolejną mamusie :) Nasze grono ciągle się powiększa :D

karbon Eee no :D Nawet Makłowicz się zjawił :D Uuu szkoda szafki :(

anitka90 Może pogoda jeszcze dopisze :) Dobrze, że podróż dobrze przeszłaś :)

moofka Ja wizytę mam 28.08 i też dostanę na glukoze i te inne skierowanko więc też o cytrynke zapytam, bo ostatnio nikt mi nic nawet słówkiem nie pisnął w szpitalu, że tak można...

Na maila wrzuciłam zdjęcia z wczorajszych wygłupów z brzusiem :D

11 lata 4 miesiąc temu #727047 przez anitka90
Hej dziewczyny. Jestem już na miejscu a droge wzniosła wyjątkowo dobrze. Wczoraj była piekna pogoda ale się popsulo i zobaczymy co dzisiaj będzie

Misiaczku Witamy nowa mamuske! Masz termin tak jak ja - 18 grudzien:)

11 lata 4 miesiąc temu #727048 przez Pyśkaaaa
hej
Anitka super :)aby pogoda dopisała
WhiteB ekstra zdjęcia :) a brzuszek super
Karbon szkoda szafki ale cóz...
Moofkahormony czasami trzeba popłakac :P
Mefina a gdzie Ty sie podziałas?
Misisaczek witamy powiedz nam cś wiecej o sobie :)

a u nas weekend spokojny :)

11 lata 4 miesiąc temu #727118 przez Marta82
Czesc Dziewczyny,

Ja wczoraj wieczorem napisalam sie do Was jak szalona i cos sie stalo i wpis sie nie dodal. Nie wiem czemu ale bylam juz zmeczona i nie mialam sily pisac drugi raz tego samego.

Dzisiaj juz pisze z pracy. Dlugi weekend za mna i musze teraz czekac miesiac do urlopu. :( Szkoda ze tak dlugo.

Weekend minal nam bardzo fajnie, mimo ze nigdzie nie bylismy. Zrobilismy male zakupy dla synusia, glownie akcesoria takie jak butelki (chcialabym karmic piersia ale nigdy nic nie wiadomo i lepiej byc przygotowanym), kocyki, opcinaczki do paznokci, smoczki itp. Ciesze sie bardzo bo nasz lista wyprawkowa staje sie coraz mniejsza. Mam nadzieje ze do konca pazdziernika uda nam sie zakupic wszystko.

W pracy nudy to sobie dzisiaj poszperam w necie i poszukam list wyprawkowych do szpitala dla mnie i malucha.

Zycze Wam milego dnia :)

11 lata 4 miesiąc temu #727120 przez Marta82
A zapomnialam dodac ze ja jeszcze nie mialam badania na glukoze.
Do lekarza wybieram sie w przyszlym tygodniu to pewnie wtedy lekarz karze mi zrobic.

11 lata 4 miesiąc temu #727168 przez misiaczekk1312
Witam po raz kolejny , :)
Coś więcej o sobie hmmm ?
Jak narazie wakacje spędzam u mamy we Włoszech , czujemy się dobrze, podróż jadąc autobusem z 30 godzin też zniosłam wyjątkowo dobrze, wracam dopiero do domu w połowie września i mam nadzieję że też tak dobrze zniosę podróż.
Termin mam na 18 grudnia , ale chciałabym już mieć maleństwo przy sobie , może wcześniej sie urodzi to piękny prezent bym dostała na swoje urodziny bo mam 13 grudnia , więc to kilka dni różnicy tylko.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki :)

11 lata 4 miesiąc temu #727203 przez Agacior
Hej Brzuchatki :kiss:

Melduję się i ja :) Ogólnie czuję się dobrze, tylko ten ból i kręcenie kości ciągle mnie męczy i przez to nie mogę spać w nocy :dry: Mam nadzieję, że w końcu to przejdzie, a na wizycie zapytam czy jakieś maści mogę stosować, żeby chociaż trochę ulżyć. Malutka ostanio jest w miarę spokojna i mocno nie szaleje w brzuchu ale jak już zacznie to oj :laugh: Raz tak mi skopała podbrzusze i pęcherz, że całą noc skręcałam się z bólu. Ale jak na razie tylko jeden jej taki wybryk :silly:
Co do wahań nastroju na razie u mnie spokój :silly: ,

Asiula- miło słyszeć, że jesteś taka szczęśliwa :) Dobrze, że mąż wspiera, razem zawsze jakoś łatwiej wszystko przejść i skoro tak się kochacie to musi być wszystko ok jestem tego pewna ;)

Anitka -udanej wyprawy i dużo słoneczka :laugh: Kiedyś byłam w Kołobrzegu na Sunrise. Ach, rozmarzyłam się bo było bosko :woohoo:

Monisia100100- no niestety faceci lubią mieć swoje humorki i trzeba jakoś to przetrzymać :angry: Myślę, że jak jednorazowo się zdenerwujesz to nie zaszkodzisz maleństwu. Może kopało bo chciało, żebyś wiedziała, że nie jesteś sama i wspierało mamusię :)

Misiaczekk1312- witamy witamy i do gawędzenia zapraszamy ;)

Karbon- oj tak to już jest z tymi dziećmi. Ja to najbardziej się boję,że mi cierpliwości w takich chwilach zabrkanie:(

Marta82 - pewnie dużo radości dają takie zakupy :laugh: Ja też w końcu muszę wziąć się za stworzenie listy i jej realizowanie, bo jak na razie tylko ciuszki mam :)

Dużo uśmiechu i spokoju dziewczynki życzę :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #727284 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny,wracam po dłuższej przerwie,ciągle u rodziców,na urlopie,ale zawsze jest co robic.A to wypad do miasta(rodzice na wsi mieszkają),a to trochę porzadkow porobię żeby mamie pomóc...a resztę czasu na ogródku.W weekend byliśmy z rodzicami w Parku Dinozaurów w Łebie-super miejsce,dużo do zwiedzania i bardzo imponujące.Wzieliśmy też mojej siostry synka(20 miesięcy),bez wózka,biedny namęczył się,ale miałyśmy go na smyczy z plecaczkiem i nigdzie nie uciekł :laugh:
Asiula-z Twoim mężem będzie wszystko dobrze,zobaczysz
Anitka-Kołobrzeg...jesteś blisko,my koło Koszalina.Zyczę udanego wypoczynku
Karbon-jak wpomniałaś o Makłowiczu to zgłodniałam-ten facet tak mówi o jedzeniu,że aż ślinka leci.
Marta82-widzę,że zakupy pełną parą.

Jeśli chodzi o cytologię to miałam robioną rok temu,w Anglii nie robią w czasie ciąży
Glukozę miałam 8 lat temu,w pierwszej ciąży-nigdy więcej. :)

11 lata 4 miesiąc temu #727454 przez Kristi
Hejka wszystkim :laugh: :laugh:

Zrobiłam dzisiaj tak generalne porządki , że zrobiło mi się tyle miejsca aż kusi żeby je zapełnić :laugh: :laugh: więc zrobiłam też ,,listę wyprawkową,, więc pewnie te szafki puste już nie długo będą puste :P

Poza tym co do humorków to mi się chyba udzieliło i miałam dość kiepski weekend :dry: może nie cały ale jakoś na nic nie miałam ochoty i w ogóle taka rozbita jakaś byłam :dry:
Na szczęście dzisiaj już jest lepiej :)

misiaczekk1312 Witamy nową mamusię :)

karbon Jak myśle o Makłowiczu to mi się od razu kabaret paranienormalni kojarzy bo oni go super parodiowali :P

anitka90 Super że już jesteś na miejscu :) miłego wypoczynku :)

moofka no niestety to co dobre z reguły szybko się kończy :dry:

WhiteBlackberry super fotecziki poprawiły mi rano humor :laugh: a co do kłótni to ja mam tak samo chociaz ostatnio sobie myśle ,, dawno już sie tak bardzo nie pokłóciliśmy,, i jakbym sobie wykrakala w sobote była mała wojna... :dry:

Marta82 do kiedy zamierzasz pracować? z jednej strony ci zazdroszczę bo ja już w domu to szału dostaję ale z drugiej czasem mam takie dni że mogłabym leżeć cały dzień wiec w takie dni współczuję...

Agacior ja takie szaleństwa mam praktycznie co wieczór wystarczy że położę się do łóżka i chciałabym sobie tak po prostu zasnąć to moje maleństwo zaczyna dawać czaduu :P

Pozdrawiam wszystkie mamusie :laugh: :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #727532 przez Brukselka
Miałam dziś glukozę i jak dla mnie - to legenda. Nastawiałam się na obrzydlistwo, a było normalnie, nawet się zdziwiłam. Cytrynę wcisnęłam, dla świętego spokoju... Wyszło ok. Tylko nie wiem, ja miałam badanie, 75 g i po 2 godzinach kolejne badanie. Czy któraś z was robiła to podwójne obciążenie, tzn. badanie - 75 g - godzina przerwy - badanie - 75 g - godzina przerwy - badanie?

Niestety mam anemię... Ale nastrój przedni :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #727537 przez Gosica
Hej Mamuski :)

Brukselka wymówka super ;) Oczywiscie wykorzystalam, podkolorowalam trochę, zrobilam maly melodramat i mi sie upieklo :P

Winka Gratuluję zakonczenia semestru :)

Asiula315 fajnego masz tego męża, super ze tak Cię wspiera i w ogole :)

Jeta ja kupilam glukoze w aptece, mam rozpuscic w malej ilosci wody, dodac soku z cytryny na lepszy smak i wypic, wszystko to w domu a potem wybrac sie na pobranie krwi, tyle ze najlepiej zeby ja pobrali ok 2 godz po wypiciu, nie pozniej.

Monisia100100 te chłopy... potrafią krwi napsuc

Misiaczek1312 Witaj :)

karbon no witryny to kurcze szkoda

WhiteBlackberry nie plakusiaj juz wiecej :kiss: a co do planow to niestety czesto sie ukladaja inaczej niz bysmy chcialy

Agacior oby te bole przestaly Cię napastowac.

Kristi czyzby szal zakupow :P to kupuj kupuj i podziel sie pozniej koniecznie zdjeciami :)

Ja w wekeend mialam swoich przypadkow ciag dalszy. Jakis pech mnie dopadl. Jak zaczelam golic nogi, to jedna prawie ucielam :P No przesadzam oczywiscie ale zrobilam sobie konkretną, dlugą, dosc gleboką i bolącą ranę, tak przyciachałam. Potem upieklam mufinki to zachcialo mi sie kakao do nich zrobic. Lezelismy z mezem zajadajac te mufinki, popijajac kakao i oczywicie wylalam to gorące kakao na siebie, na brzuch i trochę go sparzylam ale na szczescie nic wielkiego. Nie minelo 10 minut dostalam tel ze mojego tate bierze karetka do szpitala (zaniedbal sobie chorobe lekcewazac nasze prosby i grozby i sa skutki), wiec ogien w samochod i do domu, pozniej na izbe przyjec gdzie nie bylo nikogo a i tak wyczekalismy sie ponad 2 godz zanim go z tej izby przewiezli na oddzial i w domu bylam przed polnoca. Wczoraj znow w domu rodzinnym i w odwiedzinach u taty, potem u brata,znajomej i tak zlecialo.Dzis znow w szpitalu, potem bylam na zakupach, oczywiscie nie wroclam bez ciuszkow dla Malego :) A po poludniu myknelismy nad wode sie popluskac

Ufff wrazen mi w ostatnich dniach nie brakowalo, marze o tym zeby juz ich tyle nie bylo i zebym mogla w koncu porzadnie odpocząć.

Buziaki :kiss:

[/url]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727547 przez jeta
Gosica dzwoniłam dziś do lab i powiedzieli że można mieć swoją lub oni dają i doliczają do ceny. Cytrynkę też mogę wziąć. No i ja mam mieć najpierw na czczo, później spożywam i mam po 1 godz i po 2 godz. Więc książka w dłoń i trzeba jechać. Widziałam ostatnio, że zmienili niewygodne drewniane krzesła na skórzaną kanapę, więc może nie będzie tak źle. :)

Gdzie się podziała Nutka????

11 lata 4 miesiąc temu #727736 przez WhiteBlackberry
Dzień dobry mamusie! :)
Powysypiałyście się? :)

Pyśkaaaa Całe szczęście, że weekend spokojny i bez żadnych niespodzianek :)

Marta82 Też tak miałam kilka razy że rozpisałam się jak nie wiem, już chciałam dodać wpis, a tu wyskakuje 'kod niepoprawny' odświeżam, a mnie wylogowało i oczywiście nie ma już tego co się napisałam... dlatego teraz mam sposób i zawsze przed dodaniem wpisu najpierw kopiuje wszystko, odświeżam, jak mnie wylogowało to loguje się ponownie, i wtedy wklejam i dodaje normalnie wpis :D

Kristi Bardzo się cieszę, że poprawiliśmy Ci humorek :D Aj no czasami tak bywa z tymi facetami... ale ja zawsze mówie, że czasami źle z nimi, ale jeszcze gorzej bez nich :D

Brukselka Miałam identycznie jak Ty... pierwsze pobranie krwi, glukoza 75g i po 2 godzinach kolejne pobranie krwi. :) Nie wiem jakie ma znaczenie to podwójne...?

Gosica Staram się, ale wiesz... te hormony :D Czasami mam tak, że denerwuje mnie po prostu wszystko... nawet w jaki sposób ktoś widelec trzyma :D a po 5 minutach sie śmieje. Z boku to chyba wygląda jak bym psychiczna była hahaha :D Co te dzieciaczki z nami robią :D
Eeej! Uważaj tam na siebie! Myśle, że juz dość Ci przygód. Trzymaj się kochana :kiss:

jeta Właśnie też miałam pytać gdzie Nutka i Mefiana nam się podziały?

U nas deszczy od wczoraj, dzisiaj aż nie miałam siły z łóżka wstać. Nie mogłam oczu otworzyć haha :lol:
Także wracam z pracy do domku po 16 i od razu w kimonko, bo muszę odespać.
Moja malutka wczoraj rozbrykała się jak Tygrysek z Kubusia Puchatka :D Kopała aż brzuch się trząsł :D Ależ się przy tym uśmiałam :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka