- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
na pęcherz biorę zurawine żeby zapobiegać problemom, bo zazwyczaj mnie dopadaja co jakiś czas
udało mi się z samego rana przed praca skoczyć na bete, teraz niecierpliwie czekam na wyniki....
- Rybcia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Rybcia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Przy poprzedniej ciąży brałam Vita-Miner Prenatal. Niedrogie a zawierają wszystko to co mają wszystkie inne witaminki dla mamusiek są 2 rodzaje Vita-Miner Prenatal i Prenatal + DHA z Omega-3 itp.
www.doz.pl/apteka/p45349-Vita_miner_Prenatal_tabletki_60_szt
www.doz.pl/apteka/p55683-Vita_miner_Pren...HA_30_tabl.__30_kaps .
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie chłodno, ale słońce wychodzi co jakiś czas. Mierzyłam ciśnienie, bo coś mnie glowa bolała i mam niskie dosyć, to zrobiłam sobie kawe i tak popijam siedząc, jak minie to może coś sprzątne żeby nie było.
Monisia- przez 9mscy pierwszej ciąży żaden z kilku lekarzy u których byłam w tym jedna profesor nie miało żadnego problemu z moim tyłozgięciem,podczas badania stwierdzali fakt "ma pani tyłozgięcie" i na tym koniec. Teraz jak byłam u lekarza też tylko stwierdził, że mam przechyloną do tyłu. Jedyne co słyszałam o tyłozgięciu to to, ze ponoć utrudnia zajście w ciąże co uważam z mit Także główka do góry, zastrzyk optymizmu
Ja brałam jakieś 4msce kwas foliowy i od około tygodnia jem Vita-miner prenatal. Może mi się kondycja tych moich biednych paznokci poprawi W ogóle to łupież dostałam i muli częściej, nie mdli a muli. Ciekawe czy na tym się skończy czy to cisza przed burzą
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja jak na razie łykam sam kwas foliowy - Folic.
Monisia - w każdym przypadku można znaleźć dobre i złe rzeczy. To że masz tyłozgięcie o niczym nie musi przesądzać. Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze. No i do tego my wszystkie tu tak myślimy i trzymamy za to kciuki - tak więc nie ma wyjścia - na pewno będzie ok! Głowa do góry!
Mnie też chyba powoli zaczynają dopadać mdłości czy jak to nazwać. Nie jest to zbyt miłe...
Wracam do sprzątania. Wieczorem mają przyjść znajomi.
Dziewczynki, pozwalacie sobie czasem na piwko karmi?
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ważyłam się wczoraj i albo waga mi szwankuje, albo 3x z rzędu pokazało, że przytyłam 2kg Muszę chyba sprawdzić na innej wadze. W pasie na poziomie pępka miałam 66cm, póżniej sprawdze czy tu też coś poszło w szerz.A jak u Was z tym? Sprawdzacie?
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja łykam Folik i Duphaston, a witaminy jak na razie tylko naturalne
Nutka praktycznie na wszystkich ulotkach z lekami jest, że nie można stosować w ciąży ale to dlatego, że nie robi się badań na ciężarnych i producent się zabezpiecza. Urospet jest ziołowy, to nie powinien zaszkodzić, ale dla pewności najlepiej skonsultować z lekarzem prowadzącym.
Mefiana ja też dostałam łupieżu Nigdy nie miałam z tym problemu i teraz zwaliłam to na szampon, ale chyba nie słusznie
Co do piwka mnie na szczęście jak na razie nie ciągnie, ale Karmi jest bezalkoholowe, więc chyba od czasu do czasu można
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kobietki wspominałyście o dzienniczkach ciążowych. Może i ja się zaopatrzę Polecacie jakiś konkretny ?
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No właśnie jak to z tymi dzienniczkami wygląda? Z chęcią zaopatrze się w jakiś
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja zakupiłam sobie ten:
www.brioko.pl/dzienniczek-ciazy.html
Jest miejsce na różne notatki - między innymi pomiary. Ostatnio sobie je robiłam i będę aktualizować co jakieś 3 tygodnie. Jest sporo miejsca na pamiętnik. Można wpisywać różne myśli, później pokazać dziecku.
Teraz to już naprawdę idę sprzątać.
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeta nie chcę nawet myśleć że mogłoby coś iśc nie po naszej myśli. Dosyć marudzenia musi być dobrze. Tak sobie pomyślałam że pare miesięcy temu to myślałabym aby coś w wyglądzie poprawić, poćwiczyć itp a teraz życzę sobie , mdłości, wymiotów, i pryszczy na twarzy no i wam też ciotka monisia tego samego zyczy he he
Wiecie że ja dziś stałam przed lustrem chyba z dwie godz bo nie wiedziałąm co na siebie włozyć, większośc ubrań mam bardzo dopasowanych, a tu niespodzianka jakoś wyglądam jak szyneczka w tych nie wiem jak to sie fachowo nazywa sznureczkach, pewnie bedziecie wiedzieć o co chodzi. Wagowo przytyłam 0,5-1 kg zalezy o której sie zważę, a co do cm to na bank doszło kilka.