- Otrzymane podziękowania: 258
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nutka nie denerwuj się! będzie dobrze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moofka z tymi naszymi nerwami to racja. Chyba naprawdę niepotrzebnie się nakręcamy ale pewnie dla tego, że każdej bardzo zależy i chciałaby, żeby było wszystko cudnie. Ech niestety ale na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, dlatego trzeba zawsze myśleć optymistycznie i unikać nerwów jak się da
- Paradise1982
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
Oj Nutka to nie jestem sama, ale Ty przynajmniej nie musisz zasłaniać makijażem hihihi!! :-D
No nic dziewczyny, musimy wyluzowac i po prostu poczekać aż bedzie trzech miesiąc :-D
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
pozdrawiam z forum październikowych mam 2013;) My już wkraczamy w II trymestr a Wam życzę mało mdłości, dużooo spokoju i wypoczynku
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziś na forum rozruch jak trzeba ehheh.
Jutro ide przed 17 na usg, mam nadzieje, że wszystko dobrze.
Nutka prosze nie martw sie zbytnio, kiedyś czytałam, że u kazdej beta może przyrastać inaczej i że poprawnie powinno się sprawdzać co 48h bo wtedy powinna wzrosnąć o 66% a normy są szeroko ustawione. Myśle, że u Ciebie jest wszystko tak jak być powinno Dlatego ja wole pozostawić takie rzeczy naturze, bo takie kontrolowanie to jest jednak stres.
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Paradise - nie jesteś sama. Ja też prawie nic nie wiem - oprócz mojej bety. Dziś sobie wyśniłam, że jestem w 6 tygodniu
Nakręcanie to chyba u każdej jest bez wyjatku- a to za bardzo boli, a to wcale nie boli, za bardzo mdli, za mało mdli. I tak źle i tak niedobrze Jeszcze tylko niecałe 8 m-cy
Nutka - pamiętaj pozytywne nastawienie, dobre myśli i jak najmniej zamartwiania. Ciężko o to wszystko, ale staraj się. My tu wszystkie wierzymy, że wszystko będzie dobrze.
Mefiana - czekamy jutro na relacje z wizyty Może zdjęcie?
Zmykam na dziś.
Spokojnej nocy!
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Dziewczyny mnie też wysypało. Strasznie, plecy, dekolt, twarz, szyję :| i to w takie bomby. Nawet myślałam że to na @ chociaż po ciąży nigdy tak nie miałam ale przed owszem zawsze. A tutaj taka miła niespodzianka że wreszcie się udało. Z synem tak nie miałam więc liczę że to na córkę objaw
Agacior ja bym poszła na USG po prostu i chyba bety żadnej nie robiła. Na USG zobaczy wszystko i też będzie super.
Nutka trzymaj sie dzielnie. Widzicie dziewczyny teraz już zawsze będą jakieś wyniki ktore trzeba będzie przypasować do widełek. Najpierw w ciąży jak betę później jakieś inne a po porodzie siatki centylowe. Im szybciej przyjmiecie zasadę że te widełki są tylko statystycznie przypisane i zawsze są od nich odstępstwa nie świadczące o niczym złym tym spokojniejsze będziecie. Nutka będzie dobrze zobaczysz, musi być. Teraz musisz wypoczywać i zero stresu i będzie dobrze
Mefiana zobaczysz piękna fasolkę, i nie będziesz chciała przestać na nią patrzeć i słuchać tylko bicia serducha wszystko będzie dobrze
- aniusiabzyk87
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja jestem po wizycie u ginekologa i już mi lepiej. Po pierwsze miałam USG i już widziałam moją 5-tygodniową dzidźkę. Szok. Po drugie dostałam już leki na nadciśnienie Dopegyt (brać 3 razy dziennie). W ciągu kilku dni powinny zacząć działać a do tego czasu mam nic nie robić. Ze względu na nadciśnienie i tryb pracy dostałam już zwolnienie lekarskie, do którego mój szef podszedł z wielką radością. Kolejny szok. Po trzecie dostałam odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania. Już jestem spokojniejsza. Jak to moja Pani doktor powiedziała, mam żyć na 50%. Mogę chodzić na aqua aerobik nie nadwyrężając mięśni brzucha. Wszystko w granicach normy, po prostu spokojniej.
Jeśli chodzi o wymioty, o których pisałyście to ja ich nie mam. Codziennie od 11 mdli mnie aż do wieczora zwłaszcza w samochodzie. Do tego kręci mi się w głowie. Może niedługo przejdzie.
Wypryski? Na razie takich problemów nie mam ale bardziej się czerwienię co jest moją wielką zmorą.
Czy jesteście dziewczyny jakoś bardziej zmęczone? Bo ja już nie mogę patrzeć na laptopa. Oczy same mi się zamykają. I tak od tygodnia.
Cóż idę chyba, wbrew mojemu kochanemu mężowi, spać.
Dobranoc.
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dobrze że już jesteś spokojniejsza to ważne
- Paradise1982
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
Jeta - tak jak Ty i Kas_O mowicie, jak sie dobrze czuje, to nic, tylko sie cieszyc, i czekac Kas_O haha, niezle mnie tym rozsmieszylas, ale masz racje (lekarka zreszta tez miala z tym psychologiem hahahahaha!!!!) Kas nie wiem gdzie mieszkasz, ale pewnie za granica, bo tutaj tez ciaza to nie ciaza do 3 miesiaca, i jak sie nie utrzyma, to trudno W Anglii jest dokladnie tak samo, jak Ty mowisz.
Nutka - trzymaj sie kochana i pisz do nas - w kupie razniej!
Aniusiabzyk87 - ja codziennie padam na twarz dosc szybko (tyle, ze u mnie jest godzina do tylu), wczoraj o 22:30 spalam, a nie moglam sie o 8:00 rano obudzic, zeby isc do pracy, ogolnie cale dnie ziewam i marze o tym, zeby sie polozyc, chociaz teraz to jest troche lepiej, bo jeszcze dwas tygodnie temu, to zasypialam o 20:00 hehe
Spijcie dobrze mamuski i do klikniecia. Ja tymczasem przytule sie do Jasia (poduszki i nie-poduszki ).
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja po pierwszej ciazy wyszlam z tego założenia i tak mi lekarze mówili.. I cos w tym jest. Tak samo jest z uprawianiem sportów, ja duzo rzeczy cwiczylam przed ciaza i nagle przestałam przez co bardzo słabo sie czułam i od razu przytylam niestety.. Och ide spac bo oczy juz same sie zamykają..
- Rybcia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Rybcia
- Wylogowany
- gaworzenie
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nutka kochana uważam że ta beta jest jak najbardziej w porządku, i nie mówię tego aby Cię tylko pocieszyć tylko na 100 % jestem przekonana. Wiem że nie da się zapomnieć o tym co niestety doświadczyłaś, ja ten moment mam za sobą bo to był 6 tydzień ale i tak nie przestałam myśleć i się martwić, ale też cały czas jak tylko zaczynam rozmyślać daję sama sobie pstryczka w nos. Zasługujemy na szczęście, zobaczysz niedługo będziemy przesyłać zdjęcia maluszków, i wtedy martwić co zrobić aby były grzeczniejsze bo wchodzą nam na głowę
Paradise ja mam tak twarz wysypaną ,że nawet jako nastolatka nie miałam takich problemów z cerą.
Mefiana, czekamy na wieści po usg, no i może jak się uda na zdjęcie maluszka.
Czy u Was dziewczyny tak jak u mnie spodnie zaczynają już być jakby lekko za ciasne. Najgorzej jak jadę samochodem jeansy to muszę odpinać w samochodzie.