BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632592 przez moofka
Paradise Ty się nie martw bo kiedyś się baby tak nie badały i jakoś rodziły zdrowe dzieci, a ile mniej nerwów miały nie czekając na te wszystkie wyniki.... najważniejsze że się dobrze czujesz :)

Nutka nie denerwuj się! będzie dobrze :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #632603 przez Nutka
Paradise mnie strasznie taka kaszka wysypała na brzuchu.

11 lata 8 miesiąc temu #632609 przez Agacior
Kaś-o, dziewczyny tak ciągle o tym beta, więc i ja się nakręciłam :) Zrobię, zobaczymy co wyjdzie tym bardziej, że u mnie od początku nie jest słodko.

Moofka z tymi naszymi nerwami to racja. Chyba naprawdę niepotrzebnie się nakręcamy ale pewnie dla tego, że każdej bardzo zależy i chciałaby, żeby było wszystko cudnie. Ech niestety ale na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, dlatego trzeba zawsze myśleć optymistycznie i unikać nerwów jak się da :)

11 lata 8 miesiąc temu #632623 przez Paradise1982
Moofka masz całkowitą rację! W końcu co ma być to będzie. Czasem nawet lepiej nie wiedzieć czy beta duża czy jaka, mam mniej nerwów. Juz sie przyzwyczaiłam do tego, ze jestem jedyna, która nic tutaj jeszcze nie wie hehehe ;-)

Oj Nutka to nie jestem sama, ale Ty przynajmniej nie musisz zasłaniać makijażem hihihi!! :-D

No nic dziewczyny, musimy wyluzowac i po prostu poczekać aż bedzie trzech miesiąc :-D

11 lata 8 miesiąc temu #632636 przez nuśka09
Witajcie Mamusie;)
pozdrawiam z forum październikowych mam 2013;) My już wkraczamy w II trymestr a Wam życzę mało mdłości, dużooo spokoju i wypoczynku ;)

11 lata 8 miesiąc temu #632639 przez mefiana
Cześć dziewczyny :)
Dziś na forum rozruch jak trzeba ehheh.
Jutro ide przed 17 na usg, mam nadzieje, że wszystko dobrze.

Nutka prosze nie martw sie zbytnio, kiedyś czytałam, że u kazdej beta może przyrastać inaczej i że poprawnie powinno się sprawdzać co 48h bo wtedy powinna wzrosnąć o 66% a normy są szeroko ustawione. Myśle, że u Ciebie jest wszystko tak jak być powinno :) Dlatego ja wole pozostawić takie rzeczy naturze, bo takie kontrolowanie to jest jednak stres.

11 lata 8 miesiąc temu #632689 przez jeta
U mnie też jakieś krosteczki jak u nastolatki. Jedne znikają, drugie wyskakują.

Paradise - nie jesteś sama. Ja też prawie nic nie wiem - oprócz mojej bety. Dziś sobie wyśniłam, że jestem w 6 tygodniu :)

Nakręcanie to chyba u każdej jest bez wyjatku- a to za bardzo boli, a to wcale nie boli, za bardzo mdli, za mało mdli. I tak źle i tak niedobrze :) Jeszcze tylko niecałe 8 m-cy ;)

Nutka - pamiętaj pozytywne nastawienie, dobre myśli i jak najmniej zamartwiania. Ciężko o to wszystko, ale staraj się. My tu wszystkie wierzymy, że wszystko będzie dobrze.

Mefiana - czekamy jutro na relacje z wizyty :) Może zdjęcie? :laugh:

Zmykam na dziś.
Spokojnej nocy!

11 lata 8 miesiąc temu #632738 przez Kaś_O
Paradise nie przejmuj się ja do tej wizyty w czwartek tez nic nie wiedziałam a to juz ponad 8 tydzień ;) więc jeśli dobrze się czujesz to jest dobrze. Ja panikowałam przy pierwszej ciąży to latałam od lekarza do lekarza :P jedna aż mnie wyśmiała jak jej powiedziałam ze się martwię, a coś się dzieje? boli panią? krwawienie? no nic nie miałam nic nie bolało nawet plamki nie miałam nic.. Więc powiedziała żebym się udała do psychologa a nie do ginekologa.. Ogólnie to nie polecam takich lekarzy moja jest całkiem inna u tamtej byłam żeby moją sprawdzić i dostałam zimny prysznic. Paradise wiem że Ty to jeszcze poczekasz na wizytę pewnie ale nie przejmuj się u mnie jest podobnie. Tutaj do 3 miesiąca to nawet palcem nie ruszają jak sie coś z ciążą dzieje, a żeby dostać leki albo zwolnienie to graniczy z cudem.

Dziewczyny mnie też wysypało. Strasznie, plecy, dekolt, twarz, szyję :| i to w takie bomby. Nawet myślałam że to na @ chociaż po ciąży nigdy tak nie miałam ale przed owszem zawsze. A tutaj taka miła niespodzianka że wreszcie się udało. Z synem tak nie miałam więc liczę że to na córkę objaw :D

Agacior ja bym poszła na USG po prostu i chyba bety żadnej nie robiła. Na USG zobaczy wszystko i też będzie super.

Nutka trzymaj sie dzielnie. Widzicie dziewczyny teraz już zawsze będą jakieś wyniki ktore trzeba będzie przypasować do widełek. Najpierw w ciąży jak betę później jakieś inne a po porodzie siatki centylowe. Im szybciej przyjmiecie zasadę że te widełki są tylko statystycznie przypisane i zawsze są od nich odstępstwa nie świadczące o niczym złym tym spokojniejsze będziecie. Nutka będzie dobrze zobaczysz, musi być. Teraz musisz wypoczywać i zero stresu i będzie dobrze :)

Mefiana zobaczysz piękna fasolkę, i nie będziesz chciała przestać na nią patrzeć i słuchać tylko bicia serducha :) wszystko będzie dobrze :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 8 miesiąc temu #632793 przez aniusiabzyk87
Hej dziewczyny.
Ja jestem po wizycie u ginekologa i już mi lepiej. Po pierwsze miałam USG i już widziałam moją 5-tygodniową dzidźkę. Szok. Po drugie dostałam już leki na nadciśnienie Dopegyt (brać 3 razy dziennie). W ciągu kilku dni powinny zacząć działać a do tego czasu mam nic nie robić. Ze względu na nadciśnienie i tryb pracy dostałam już zwolnienie lekarskie, do którego mój szef podszedł z wielką radością. Kolejny szok. Po trzecie dostałam odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania. Już jestem spokojniejsza. Jak to moja Pani doktor powiedziała, mam żyć na 50%. Mogę chodzić na aqua aerobik nie nadwyrężając mięśni brzucha. Wszystko w granicach normy, po prostu spokojniej.

Jeśli chodzi o wymioty, o których pisałyście to ja ich nie mam. Codziennie od 11 mdli mnie aż do wieczora zwłaszcza w samochodzie. Do tego kręci mi się w głowie. Może niedługo przejdzie.

Wypryski? Na razie takich problemów nie mam ale bardziej się czerwienię co jest moją wielką zmorą.

Czy jesteście dziewczyny jakoś bardziej zmęczone? Bo ja już nie mogę patrzeć na laptopa. Oczy same mi się zamykają. I tak od tygodnia.
Cóż idę chyba, wbrew mojemu kochanemu mężowi, spać.
Dobranoc.

11 lata 8 miesiąc temu #632844 przez Kaś_O
Aniusiabzyk87 teraz to już tylko zmęczenie. ;) tak do końca pierwszego trymestru. Ja dziś w dzień prawie usnęłam na siedząco bawiąc się z synem.

dobrze że już jesteś spokojniejsza to ważne :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 8 miesiąc temu #632918 przez Paradise1982
Mefiana - masz racje, w koncu sie rozgadalysmy :) Mam nadzieje, ze zobaczymy jutro zdjecie Twojego dzieciatka! :)

Jeta - tak jak Ty i Kas_O mowicie, jak sie dobrze czuje, to nic, tylko sie cieszyc, i czekac :) Kas_O haha, niezle mnie tym rozsmieszylas, ale masz racje (lekarka zreszta tez miala z tym psychologiem hahahahaha!!!!) Kas nie wiem gdzie mieszkasz, ale pewnie za granica, bo tutaj tez ciaza to nie ciaza do 3 miesiaca, i jak sie nie utrzyma, to trudno :ohmy: W Anglii jest dokladnie tak samo, jak Ty mowisz.

Nutka - trzymaj sie kochana i pisz do nas - w kupie razniej! :lol:

Aniusiabzyk87 - ja codziennie padam na twarz dosc szybko (tyle, ze u mnie jest godzina do tylu), wczoraj o 22:30 spalam, a nie moglam sie o 8:00 rano obudzic, zeby isc do pracy, ogolnie cale dnie ziewam i marze o tym, zeby sie polozyc, chociaz teraz to jest troche lepiej, bo jeszcze dwas tygodnie temu, to zasypialam o 20:00 hehe :woohoo:

Spijcie dobrze mamuski i do klikniecia. Ja tymczasem przytule sie do Jasia (poduszki i nie-poduszki ;-) ).

11 lata 8 miesiąc temu #632920 przez Kaś_O
Paradise ja bytuje w Norwegii.. Tutaj idziesz kiedy chcesz do lekarza ale zeby do 3 miesiaca cos zrobił to naprawde trzeba trafić na kogos z sercem. Zreszta o czym my tutaj mówimy skoro gin moze Cie nie zobaczyc przez cała ciaze.. Tak słyszałam ze w Anglii bardzo podobne zasady panują.. Chyba na listopadowkach jest sporo i dziewczyny opowiadały ze poszły do lekarza i mowia ze w ciazy i nawet test pokazała, a lekarka dała jej test i kazała sikac.. :p wiec co kraj to obyczaj ;) jeszcze u siebie nie byłam u lekarza tylko polecialam do Pl zeby obejrzala moja zaufana ;) tak to dopiero po 1 maja moge sie zgłosić :)

Ja po pierwszej ciazy wyszlam z tego założenia i tak mi lekarze mówili.. I cos w tym jest. Tak samo jest z uprawianiem sportów, ja duzo rzeczy cwiczylam przed ciaza i nagle przestałam przez co bardzo słabo sie czułam i od razu przytylam niestety.. Och ide spac bo oczy juz same sie zamykają..

11 lata 8 miesiąc temu #633107 przez Rybcia
Karbon uważaj, znajomej też śniły się piękne sny i doszło u niej do tragedii... W znaczeniu snów jest ziarenko prawdy. Kiedyś było u mnie źle a śniłam o pięknych rzeczach. Teraz jest dobrze i męczą koszmary co noc.

11 lata 8 miesiąc temu #633123 przez Rybcia
Paradise mam też taką kaszkę, mój tato stwierdził że to na pewno na synka będzie. Zobaczymy ;). Nie drap tego

11 lata 8 miesiąc temu #633167 przez monisia100100
Moffka ja również nie mogę doczekać się brzuszka, nawet dziś mąż wspominał że chciałby juz większy brzuszek do głaskania.

Nutka kochana uważam że ta beta jest jak najbardziej w porządku, i nie mówię tego aby Cię tylko pocieszyć tylko na 100 % jestem przekonana. Wiem że nie da się zapomnieć o tym co niestety doświadczyłaś, ja ten moment mam za sobą bo to był 6 tydzień ale i tak nie przestałam myśleć i się martwić, ale też cały czas jak tylko zaczynam rozmyślać daję sama sobie pstryczka w nos. Zasługujemy na szczęście, zobaczysz niedługo będziemy przesyłać zdjęcia maluszków, i wtedy martwić co zrobić aby były grzeczniejsze bo wchodzą nam na głowę :lol:

Paradise ja mam tak twarz wysypaną ,że nawet jako nastolatka nie miałam takich problemów z cerą.

Mefiana, czekamy na wieści po usg, no i może jak się uda na zdjęcie maluszka.

Czy u Was dziewczyny tak jak u mnie spodnie zaczynają już być jakby lekko za ciasne. Najgorzej jak jadę samochodem jeansy to muszę odpinać w samochodzie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka