- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Milady_de_Winter
- Wylogowany
- gaworzenie
Dawno mnie nie było ale już jestem i się melduję. Przede wszystkim witam wszystkie nowe grudnióweczki.
Podjęłam wstępną decyzję o zmianie gina. Obecnie chodzę prywatnie i koszty troszkę mnie przerażają. Każda wizyta 120 zł + pakiet badań 155 zł. W czwartek wybieram się na kase chorych do lekarza u którego leczyłam się na samym początku. Zobaczę jakie jest jego podejście. Poza tym mój prywatny gin. jest z Torunia i musiałabym chyba tam rodzić a mi się to nie uśmiecha. Możliwe więc że już w piąteczek pojawię się ze zdjęciem
Od początku 8 tc śpię na stojąco czym zaskakuję samą siebie. Poza tym mam twarz jak nastolatka... nawet makijaż niewiele pomaga :/ Poza tym i ciągle pobolewającymi piersiami czuję się wręcz rewelacyjnie. Chodzę na dłuuugie spacery przez co śpię jeszcze lepiej... o ile to możliwe!
W pracy powiedziałam wczoraj : szef pogratulował i stwierdził, że jego żona już mu niedawno przebąkiwała, że mogę być w ciąży widziała mnie ostatnio tylko raz za to w obszernej bluzce... więc pewnie stąd te domysły. Ogólnie wszyscy przyjęli wiadomość bardzo dobrze.
Pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie 16,6 stopni w cieniu Ależ mnie wieczorami muli okrutnie Dziś nie wstałam w nocy na siusiu hehe. Sny to ja mam dziwne, nie są to koszmary, ale są dziwne. Np że ide na stype do domu zmarłego, ale nie w tej sytuacji nic smutnego, wszyscy sie zachowują normalnie jacyś zadowoleni jakby nic sie nie stało- całkowicie dziwne sny, porąbane wręcz
Paradise i Kaś_O- ja też mało co wiem, tyle co wynik bety z 8 kwietnia, bo 11 miałam usg i to tak expresowe, że w sumie to nie zdążyłam za wiele zobaczyć A następna wizyte mam wyznaczona na 23maja i wtedy też wyniki Dlatego ide dziś prywatnie zobaczyć kto mi tam w środku zamieszkał i czy wszystko jest dobrze.
Ja pierwszą ciąże miałam prowadzoną w Irlandii i pierwszą wizyte w szpitalu( badania, usg, karta ciąży, wyniki etc) miałam w 13 tygdniu. Do tego czasu byłam pare razy prywatnie, bo bym oszalała z niepewnosci
Anusiabzyk87- no to moje gratki, teraz będziesz już spokojniejsza Reakcja szefa bezcenna
Monisia- w jeansach długo nie wysiedze i wychdze, więc chyba tam wszystko sobie ładnie rośnie
Milady- ja też chodzę na kase chorych, prywatnie pójde sobie pare razy, tak jak np dzisiaj. Może żona szefa poznała po twarzy Moja siostra jak tylko mnie zobaczyła to wiedziała i czekała tylko aż sama powiem. Na razie z tym spaniem sie uspokoiło u mnie, ale też bywało niebezpiecznie hehehe
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziś u mnie 40 dc, poprzednim razem poroniłam w 45 dc, choć plemienia zaczęły mi się w 33 dc. To niby powinno mnie uspokoić, ale człowiek głupi to się nakręca. Zwłaszcza ja. Mam to niestety po tatusiu no nic jutro jadę do mojej Gin. Zobaczymy co tam w brzuszku piszczy.
Monisia ja też zaczęłam mieć problem ze spodniami. Trochę wcześniej niż wy, ale to dlatego że nie zdążyłam przed ciążą z brzuszkiem zrobić porządku. Byłam w trakcie ćwiczeń z Ewą Chodakowską jak się dowiedziałam o kruszynie
Polecam ze swojej strony, jeżeli macie możliwość i nie przeszkadza Wam to popatrzeć za takimi spodniami w second hand'ach. Jak patrzyłam na ceny spodni ciążowych w sklepach czy na internecie to za głowę można się łapać. Od 150 do 250 zł za spodnie które tak naprawdę ponosisz kilka tygodni a potem (do ewentualnej następnej ciąży) zalegają Ci w szafie. Ja koło siebie mam taki sklep i udało mi się kupić 2 pary spodni. Jedne takie na teraz ze wystawkami z bawełny zamiast kieszeni z przodu a drugie już z "golfem". Te drugie kupiłam jeszcze nowe. Sama metkę ściągałam a wydałam na nie całe 15 zł mam jeszcze jedne spodnie z "golfem" dostałam od teściowej, ona z koleji kupiła je sobie heh fajne w sam raz na lato, lniane.
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Milady - Miło, że szef fajnie zareagował. Ciekawe jak z moim będzie
U mnie jeszcze nie jest grubo w spodniach Ale już trochę bym chciała. Dziś wysiadłam przystanek wcześniej, żeby się przespacerować do pracy, ładna pogoda jest. Mijałam kilka kobiet z wózkami i kilka z brzuszkami. Tak fajnie wyglądały. Uśmiechałam się sama do siebie... Dobrze, że nam wszystkim się udało, inaczej bym pewnie patrzyła na nie wszystkie ze smutkiem i zazdrością..
Mefiana - daj znać jak po wizycie.
- Rybcia
- Wylogowany
- gaworzenie
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nutka ja tez zaczęłam chodzić na siłownie i basen przed tym jak dowiedziałam się o ciązy wykupiłam karnet na 3 miesiące z góry i teraz nie korzystam, miałam w planach zgubić co nie co. Ale brzuszek na lato będzie napięty tylko troszkę wystający Muszę się też wybrać do szmatolka na zakupki bo za spodnie ciążowe napewno nie dam 200zł. Zawsze myślałam że do 2 trymestru to w ogóle nic nie widać, a później rano się człowiek budzi i ta tam brzuszek ciążowy. ale jestem głupol.
Rybcia zobaczysz jeszcze kilka tygodni i te zmiany nastroju ustąpią. A wtedy tylko będziesz się cieszyć
- Paradise1982
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
Nutka - kombinuj z tym zdjeciem! Chcemy je zobaczyc!!
Rybcia - nie przejmuj sie kochana, ja co drugi, co trzeci dzien placze bez powodu i jak sobie uswiadomie, dlaczego placze, to zaczynam sie smiac, moj biedny John ma przekichane, ale dzielnie to znosi Ale dosc czesto czuje, ze za chwile sie wsciekne, ale staram sie trzymac nerwy na wodzy.
No nic, zgaga mnie dzisiaj dobija, ale za 12 minut do domu
Trzymajcie sie!
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Paradise jak uda mi się okiełznać wystawianie zdjęć. Chciałam Wam pokazać jak wyglądają te spodnie na teraz bo zdjęcie malucha to być może jutro będę mieć
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja już po wizycie. Dzidzia ma 1.34cm, serduszko bije, widziałam rączki i nóżki oraz ciałko żółte. Wg usg to 7tydz i 5dni +/-5dni, przewidywany termin porodu na 5 grudnia.
I teraz mniej przyjemnie: mam infekcje bakteryjną i przepisał mi na nią natamacyne unia, obniżoną macice prawdopodobnie po porodzie z komplikacjami, i krwiaka który powinien sie ładnie wchłonąć i nie wiadomo czy on był 11.04 jak mi dr zrobił to ekspresowe usg czy jak i mam to za 10dni skontrolować a do tego czasu brać duphaston.
Zdjęcia wrzuce jutro, bo skaner mam u babci, bo tam rodzeństwo korzysta częściej a mieszkamy 2 bloki dalej.
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja tym czasem mówię dobranoc. Jakoś dzisiaj wyjątkowo szybko mnie muli na spanie. Może dlatego że chcę żeby już było jutro. A już najlepiej 15:30 bo wtedy wyjeżdżamy do mojej gin
Dobrej nocy kochane śpijcie dobrze i nie biegajcie zbyt często
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Nutka powodzenia jutro