BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 7 miesiąc temu #634126 przez mefiana
Nutka- dziękuje. Infekcja mnie tak nie martwi. Niech ten krwiak szybko znika, bo ponoć kobietki często muszą leżeć, a ja nie specjalnie mogę przy synku ;)
Nim sie obejrzysz będzie 15:30, trzymam kciuki :kiss:

Kaś_O- No właśnie z tą macicą to jakiś cyrk, byłam u 3 lekarzy i żaden nie stwierdził obniżenia macicy, dopiero czwarty doktor :angry: Za 10 dni ide ponownie i sie podpytam o tą macice, po porodzie ćwiczyłam mięśnie Kegla i miałm fizjoterapie, bo wiem że kobietki pózniej miewaja problemy etc. Aj teraz byleby się nie denerwować.

Spokojnej nocy dziewczynki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #634135 przez Kaś_O
Mefiana a w jakim wieku masz syna? Wiesz ja sie podpytalam lekarki swojej czy ten krwiak mogl byc przyczyna dźwignia czy cos ale powiedziała ze nie. Ze to nie moja wina tak po prostu jest. Macica sie rozrasta i czasem pęknie jakies naczynko.. Powiedziała tez ze jakby śluz sie zaczal w najbliższych dniach podbarwiac ciemno brazowawo jak pod koniec @ to zeby sie nie przejmować to znaczy ze schodzi krwiak.. I teraz sie dopatruje i nic nie widze :|

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 7 miesiąc temu #634276 przez monisia100100
Mam do Was dziewczyny pytanie, od kilku dni znacznie zwiększyła mi sie wydzielina z pochwy, czasem wygląda jak ta w dni płodne, a czasem o kolorze białawym, nie ma zapachu. Nie wiem czy zgłaszać to jak najszybciej u lekarza czy to normalne.

11 lata 7 miesiąc temu #634292 przez moofka
Monisia to normalne :) ja też mam więcej wydzieliny, możesz powiedzieć lekarzowi dla pewności ale dopóki jest taka jak opisujesz to nie ma się czym martwić :)

11 lata 7 miesiąc temu #634310 przez Nutka
Monisia potwierdzam słowa Moofki :) u mnie jest dokładnie to samo. Gdzieś czytałam że wydzielina ta pozwala zachować naturalne pH dzięki czemu niemrozwijają się bakterie. No chyba że wydzielina zrobi się żółtawa lub zielonkawa i do tego wonna, to wtedy koniecznie migusiem do lekarza. Dzisiaj będę u swojej gin to podpytać czy mnie nie okłamali :) da Ci później znać :)

A tak btw Dzień doberek wszystkim :)

11 lata 7 miesiąc temu #634312 przez monisia100100
No to kamień z serca bo nic nie mogłam ciekawego na ten temat znaleźć w internecie.

Jeszcze od wczoraj wzieło mnie jakieś przeziębienie , gardło boli,ale do lekarza narazie nie chcę iśc bo wolałabym uniknąć brania leków. Zobaczymy czy do jutra trochę się polepszy.

11 lata 7 miesiąc temu #634337 przez Nutka
Monisia ja zgodnie z zaleceniami dziewczyn zaczęłam stosować ten syrop Prenalen. Do tego witamina C. Muszę przyznać że pomaga. A że syrop trzeba zużyć w ciągu 7 dni od otwarcia to tak sobie go biorę codziennie po 3 razy :)

11 lata 7 miesiąc temu #634374 przez mefiana
Witam kochane :)
Ale u mnie szarawa pogoda a jak jest u was?

Kaś_O- mój syn 11 maja 4 latka kończy, ale bywa, że go noszę na rękach jak sie wygłupiamy lub jak przyfasoli w coś. Lekarz tylko powiedział bym nie dżwigała. Postram się uważać na to przez te 10 dni.

Monisia-zwiększona wydzielina jest całkowicie normalna, wiele kobiet nie obchodzi się bez wkładek. Ja mam teraz infekcje bakteryjną (ponoć środowisko w pochwie podczas ciąży bardzo im sprzyja) i moja wydzielina była szarawa, ale mi się wydawała biaława i była bez zapachu, więc to może dopiero był początek, bo to chyba ma nieprzyjemny zapach. Lekarz sprawdził stan mojej szyjki takim sprzetem dosyc sporym podobnym do mikroskopu i widziałam siebie od środka tak jak na tym zdjęciu:
www.beautifulcervix.com/age-21-day-4/

11 lata 7 miesiąc temu #634392 przez monisia100100
nutka pójdę zaraz kupić sobie ten syropek. Czekamy niecierpliwie na wiadomości po dzisiejszej wizycie, :kiss:

mefiana u mnie pogoda taka w kratkę na chwilę wychodzi słoneczko, i po kilku minutach aż szarawo się robi jak się chowa za chmurkami. Ale twój lekarz ma sprzęcior , nawet nie słyszałm o czymś takim

11 lata 7 miesiąc temu #634431 przez mefiana
Dziewczyny a co ma w składzie ten syropek? Może sobie też kupie na wszelki wypadek :unsure:

Monisia ja pierwszy raz byłam u niego, tak samo nie wiedziałam.

Czy któraś z was miała takie badanie?

11 lata 7 miesiąc temu #634438 przez mefiana
Znalazam w internecie. Nazywa się to kolposkopia.
www.mikroskopy.pl/uploads/511cc4b9d8402.JPG

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #634444 przez jeta
Hej dziewczyny!

Mefiana - Zawiera koncentraty soku z malin i czarnych porzeczek oraz stanowi źródło naturalnych, biologicznie czynnych substancji z czosnku i witaminy C.

Nie wiedziałam, że takie narzędzie w ogóle istnieją. Ile to się człowiek dowiaduje na tym forum ;)

O wydzielinie była dyskusja. Ja miałam przez jeden dzień wydzielinę o kolorze lekko brązowym. Czytałam różne opinie na ten temat. Jaka jest wasza opinia?

11 lata 7 miesiąc temu #634469 przez Agacior
Cześć dziewczynki :kiss:

U mnie też dużo chmur i słoneczko mi zakrywają, więc z leżakowania na dworze muszę chyba zrezygnować :(

Mefiana- no mój gin chyba nie ma takiego sprzętu :) w każdym razie nie miałam takiego bad. No i mi też zalecił natamycynę. Biorę już 2 tyg i o wiele lepiej jest, przynajmniej nic nie swędzi ;) no i jest całkowicie bezpieczna bo działa tylko miejscowo.

Monisia - Prenalen zawiera gł. czosnek i czarną porzeczkę, co jest dużą dawką naturalnej vit. C. Na gardło polecam aerozol Argentin T (bezpieczny w ciąży), użyłam 2 razy + płukanie wodą z solą przeszło raz dwa.

Nutka- ja bym vit C odstawiła. Prenalen zawiera dużą dawkę naturalnej vit c, a jej nadmiar raczej nie jest wskazany w ciąży.

Jutro lecę na kontrolę do lekarza. Mam nadzieję, ze uda mi się i moją fasolkę Wam pokazać ;) Co prawda mam już 2 zdjęcia, ale była malutka i praktycznie nic nie widać.

11 lata 7 miesiąc temu #634520 przez mefiana
To skład ma całkiem całkiem:) Jak tylko będe w aptece to kupie by sobie był w domu. Wiem też, że na katar dobra jest woda morska w sprayu.

Jeta ja myśle, ze takie lekko brązowe plamienia mogą być wlaśnie pękającymi naczynkami przez bardzo ukrwioną macice i chyba to nic grożnego jak sobie wypływa a nie zostaje w środku, jednak pewności nie mam.

Agacior- własnie mi doktor powiedział, ze leki takie muszą działać miejscowo. Mam nadzieje, że za te 10 dni bedzie już dobrze, bo mam szlaban na przytulanki chyba przez to lub przez tego krwiaka :angry: No ale taki zakaz to nic strasznego wiadomo :)

11 lata 7 miesiąc temu #634545 przez Agacior
Mefiana myślę, że jedno i drugie ma wpływ na zakaz czułego przytulania ;) A 1 dziennie czy 2 bierzesz. Bo ja raz dziennie całe opakowanie muszę wybrać. Ale już jestem na mecie, więc i mi może przywróci przytulanie ;) Chociaż wątpię, pewnie do końca 3 miesiąca będę miała zakaz, ale najważniejsze żeby fasolka dobrze się rozwijała :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka