BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 2 miesiąc temu #761391 przez mała82
Agacior niestety podobno dla kobiet w ciąży mających cukrzycę ciążową nic nie ma za darmo już. Normalnie cukrzycy dostają też receptę na paski do glukometru i płacą 10zł zamiast 40zł za opakowanie 50 pasków, ale dla ciężarnych niczego takiego nie ma od jakiegoś czasu. Tak mi powiedziała moja lekarka i w aptece to potwierdzili. Niestety :( A takie opakowanie 50 pasków to mi wystarczy na 10 dni.
2200 to faktycznie spora ta Twoja mała, ciekawe ile nasz będzie miał na następnej wizycie, czy przy diecie też będzie tak szybko rósł. A ty wyniki glukozy miałaś prawidłowe?
Moja lekarka też mówiła, że jeszcze trochę czasu na ułożenie mały ma, jakoś do 35 tygodnia, więc na razie się wcale tym nie martwię :)

monisia100100 przeglądnę tego linka z tą pianką do smażenia, dzięki

Pranie wstawione, kuchnia posprzątana :) Zaraz mąż wraca z pracy, zjemy obiad i może na jakiś spacerek nad morze się przejdziemy. Wieczorem idę na drugie zajęcia do szkoły rodzenia, dzisiaj same kobitki na ćwiczenia przychodzą. Ale mąż mnie zawiezie i poczeka na mnie bo potem jedziemy prosto do znajomych na gorzką herbatkę bez ciacha :)

Miłego popołudnia :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #761402 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny!
Duże już Wasze dzieciaczki,ja wagi naszego Jasia nie znam,tu brzuch tylko mierzą i na siatkę centylową rzucają.Moja Martynka wg.usg ważyła 2800g a urodziła się 3350g,więc tak naprawdę dowiemy się wagi w TYM WIELKIM DNIU
Monisia-ja płaciłam za skojarzone prawie 5 lat temu i teraz z perspektywy czasu żałuję,jedyna różnica pomiędzy nimi to ,że mniej ukłuć,ale tak naprawdę dla malutkiego bobaska to bez różnicy:moja córcia płakała przez 3 sekundy a za chwilę znowu zadowolona,jako noworodek nawet nie reagowała na ukłucie.Za to zaprowadzenie takiego 4,6 latka na szczepienie...to dopiero przygoda :ohmy:Może zamiast skojarzonych lepiej wybrać jakieś dodatkowe(rotawirusy,pneumokoki-które moim zdaniem też powinny być za darmo)...
Tu nie mam możliwości kupienia skojarzonych,więc mam o jeden dylemat mniej...
Brukselka,White-patelnie Tefal rewelacja-ogólnie teflon super wynalazek,miałam różne teflonowe np. z Ikei,ale nie ma porównania z Tefalem,

11 lata 2 miesiąc temu #761413 przez anitka90
Winka sto latek!

Mnie już zaczynają męczyć sny o porodzie. Tzn jako tako nie jestem na samym porodzie, ale śni mi się, że albo poród ma być albo już jest po i mam już swojego synka na rączkach. Niby nie czuje strachu przed porodem, bo podchodzę do tego, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i jak weszło to musi i wyjść :) ale boję się, że nie będę wiedziała, kiedy poród się zacznie. Co będzie jak będę w domku sama, do szpitala mam 50 km... buuuu.....

11 lata 2 miesiąc temu #761429 przez motylek270
anitka90 z tymi snami mam tak samo. Powoli zaczyna mi sie śnić poród, pobyt w szpitalu itp. Dzis miałam jakiś długi sen o tym właśnie.

Winka sto lat, sto lat! Radości i powodzenia oraz wytrwałości w oczekiwaniu na Maleństwo!

11 lata 2 miesiąc temu #761458 przez WhiteBlackberry
anitka90 Pociesze Cie, bo ja też mam tyle do szpitala.
Niby masz racje, że jak weszło, to i wyjdzie :D Szkoda tylko, że wyjdzie dużo większe niż weszło :D

11 lata 2 miesiąc temu #761488 przez anitka90
WhiteB no właśnie, szkoda, że takie duże. Ale cóż... Damy rade :)

11 lata 2 miesiąc temu #761505 przez WhiteBlackberry
anitka90 Ale za to jakie kochane i słodkie :D

11 lata 2 miesiąc temu #761522 przez jeta
Kurcze, spore już te nasze dzieciaczki. Ostatnie pomiary mojego były jak ważył niecałe 500g, a teraz taki skok będzie :)

WhiteBlackberry -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Winka_ - wszystkiego naj naj! Lekkiego i szybkiego porodu! :kiss:

anitka90 - mam takie same obawy i tyle samo do szpitala :) Niby M ma mieć zaległy urlop od ok.10 grudnia. Termin mam na 15. Ale co jak się zacznie wszystko wcześniej?!?!?

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #761565 przez Nutka
Winka Wszystkiego najlepszego kochana :kiss:

Moofka daj znać co tam u Ciebie :)

A może by tak do tabelki dodać rubrykę urodzin mamusi :) zebyśmy wiedziały z kim świętować :)

Ehhh.. czuje sie dzisiaj jakby mnie czołg przejechał... coś mnie chyba rozkłada ;/ a jeszcze humor sobie poprawiłam zakupami na allegro... same pierdoły kupiłam a 500zl poszlo..
Ahh te nasze maluszki.. jeszcze sie nie urodziły a juz kase z nas ciągną :)

11 lata 2 miesiąc temu #761622 przez Agacior
mała82 - ja miałam glukozę tylko w połowie jakoś robioną to było wszystko ok ale podsunęłaś mi pomysł, mam glukometr w domu to zaraz sobie spr jak to u mnie z tym cukrem :)

winka- bajecznego życia i szybkiego porodu ;)

11 lata 2 miesiąc temu #761660 przez Gosica
Agacior to chyba mamy to samo i tez mi sie wydaje ze to strach przed porodem i w ogole przed tym co bedzie,bo w koncu nasze zycie sie ulegnie calkowitej zmianie.Ojojoj to Wasze malenstwo faktycznie duze. Ale co tam, wiecej do kochania :)

White innego wyjscia nie ma jak dac rade, jedyne pocieszenie :silly: kto jak nie my ;) To Ty usmiech dawaj a nie przejmuj sie. To normalne ze jestes rozdrazniona. A co do oddalania sie od siebie to czasem tak juz jest,takie czasy ze praca wymaga tyle czasu i poswiecen.Ale urodzi sie Dzidzia to Twoj bedzie narzekal i doceni te chwile bliskosci :)

Anitka90 Ty sie przynajmniej porodu nie obawiasz, a ja nie dosc ze prod mnie przeraza, to tez mam obawy ze nie bede wiedziec czy tu juz czy nie no i do szpitala tez mam dosc daleko. A maz w pracy calymi dniami jest.Masakra

Winka wszystkiego co najlepsze :)

My w koncu zamowilismy lozeczko. Juz nie moge sie doczekac az go dostarcza :)

[/url]

11 lata 2 miesiąc temu #761720 przez GOSIA82
Hejka! Co do porodu to tez mam pewne obawy,przede wszystkim kiedy sie zaczna objawy itp. W pierwszej ciazy bylam na wywolaniu,wiec to mnie ominelo,ale teraz jest calkiem inaczej. Moj maz pracuje na nocki,ok 50km od domu,ciekawe czy zdazy na czas jak akcja sie zacznie.ja mam w domu corke i nikogo do pomocy kto by sie mogl nia zajac,wiec presja jest.pocieszam sie,ze zauwaze pierwsze oznaki i tej nocy maz juz do pracy nie pojdzie...
a poza tematem to dzisiaj mnie naszlo na przysmak z dziecinstwa:kasza manna z sokiem z malinami,pychota.rano kupilam maliny,zasypalam cukrem,a jak puscily sok to do sloika i zagotowalam. Maz i Martynka zajadali sie,az uszy im sie trzesly,corka dodatkowo mnie ochrzanila,ze jak moglam nie przewidziec dokladki dla niej;-)sorki za brak znakow,pisze z komorki...

11 lata 2 miesiąc temu #761758 przez WhiteBlackberry
Jeny ale za mnie gapa... :blush: Winka_ Wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i jak każdej z nas życze mało bolesnego i szybkiego porodu :D

jeta On już świruje na punkcie małej, a co dopiero będzie jak się urodzi :) Oczko w głowie tatusia.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Głupia ja.

Nutka Identyczną sytuacje dzisiaj miałam z allegro :lol: też 500 zł poszło na same pierdółki.

Gosica
Jakaś się zrobiłam ostatnio taka strasznie przygnębiona i sama nie wiem o co mi chodzi :pinch: My łóżeczko mamy już wybrane, tylko zamówić musimy :)

GOSIA82 Mmm...kasza manna z malinkami...uwielbiam! :) Dawno nie jadłam, chyba jutro sobie na śniadanko zafunduje :D

Ide zjeść Nesquiki z mlekiem.
Dobranoc :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #761821 przez j_kamilka
Heja. Do wszystkich kobitek, ktore martwia sie, ze albo nie zdaza, albo maz nie zdazy- spoko! Z pierwsza zajelo nam 3 dni wielkich boli i dopiero porodowka. No i na pewno nie przeoczycie tego wlasciwego momentu. Matka natura tak nas stworzyla, ze doskonale bedziemy wiedzialy kiedy akcja rozpoczeta. Moze troche sie madrze, ale uwierzcie straszbie ciezki porod mialam, a jednak kolejny bobas w drodze, co to oznacza? Nie taki straszny diabel jak go maluja. Dobrej nocki

11 lata 2 miesiąc temu #761885 przez anitka90
Witam czwartkowo mamusie :)

Wyspane dziewczyny?

j_kamilka mnie pocieszyłaś :) dzięki :)

WhiteB też czasem mam tak jak mój M zacznie się do mnie tulić to mnie denerwuje. Wszystko przez te hormony :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka