- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
mała82 gdybym ja była z Gdańska to wybrałabym Kliniczną , wszystkie moje znajome, nawet te z Gdyni tam rodziły i chwalą sobie, no i z tego co wiem to jedyny szpital w 3mieście, który ma znieczulenie, Wejherowo już nie ma takich opinii jak kiedyś, no i kawał drogi, a na Zaspie to słyszałam , że OIOM noworodkowy mają super, z reszta jak się coś dzieje czy w Redłowie czy w Wejherowie to tam właśnie dzieciaki zwożą , co do porodówki to nie wiem...
Ja tez jakieś skurcze mam dziwne i do tego humor podły, te hormony są straszne
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
a mnie dziś od południa męczy zgaga. Normalnie nie da się żyć. Nabiał nie pomógł. Co tu jeszcze stosować?
Kristi takich bólów nie miała, ale za to masakrycznie mi brzuch twardnieje. No i nie wiem czy to te skurcze, czy za dużo się ochodziłam?
Wczoraj wieczorem jemy rodzinną kolację, a mój brzuch szaleje...Jak narzeczony mojej siostry zobaczył jak podskakuje to aż osłupiał- nie mógł uwierzyć.
Dobrej nocy, padam normalnie!
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zrobiłam sobie przed chwilą płatki z mlekiem i przeszło... zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy.
Ale masakra jakaś... aż spawać mi się chce
A poza tym zaczęły mi puchnąć palce... z trudem ściągnęłam pierścionki.
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
White no i mnie dopadła. Straszne uczucie! Na szczęście jak dziś się obudziłam było po zgadze i powiem Ci ze nie wiem co tu jeść żeby jej znów nie mieć!
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mam takie pytanko do Was... siedzę tu u mnie w pracy ale od 3 dni strasznie śmierdzi tu farbą albo rozpuszczalnikiem i nie mam pojęcia skąd bo nie mogę namierzyć żadnej buteleczki
Czy ten smród chemikaliów może wpłynąć na małą?
Dzisiaj w nocy zgagi nie miałam, chyba dlatego, że zjadłam ostatni posiłek o 19, a nie o 21/22, a spać poszłam o 23 także nie leżałam od razu po zjedzeniu. Raz tylko poczułam w przełyku pieczenie jak wstałam w nocy siku.
Na śniadanko też zjadłam płatki z mlekiem i póki co odpukać w niemalowane zgagi nie mam
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie w domu szpital.. Jedyny zdrowy domownik to kot. Moj mąż wczoraj przez ręce sie przelewał, mnie tez coś dopadlo.. Kaszel meczy, gardło boli... Masakra.
Przez ostatnie 3-4 dni robiliśmy sypialnie (malowanie i układanie paneli). Jakis horror. Nie wiem jakie materiały były używane przez poprzedników, ale nam przy malowaniu ścian wszystko na wałku schodziło do gołego tynku. I tak co sie pomalowało to trzeba było zedrzeć, położyć nowa warstwę cekolowalismy, zagruntowac i malować. Wszystko powinno nam zając max 2 dni a my jeszcze nie skończyliśmy.
Ehhh wykonczy mnie to mieszkanie.
W postach widziałam ze któraś z was bedzie chciała kupić podgrzewacz do butelek. Jakby co ja mam do odsprzedania podgrzewacz Tommee Tippee. Jeden sami ustrzeliliśmy na Alledrogo, a drugi dostalismyw prezencie. Wiec jakby któraś z was była zainteresowana piszcie na PW o szczegóły
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Zgaga... Podobno najważniejsze to jeść małymi porcjami, unikać leżenia po posiłku i szybkich ruchów typu schylanie się, podnoszenie. Mnie kiedyś trzymała od rana, a zaczęła się od kichnięcia!
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
WhiteBlackberry
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Tantum Rosa też mam, dostałam dwie saszetki od szwagierki, ale jeszcze trzeba mieć je w czym rozpuścić w 0,5 litra przegotowanej wody
Kristi niestety nie pomogę bo nic takiego mi nie dokucza. Mam nadzieję, że już się lepiej czujesz
Natala a to nic nie czytałam takiego, że się pogorszyło w Wejherowie, no ale wszystkiego na necie się nie wyczyta. No to utwierdzasz mnie w wyborze Klinicznej. A o tym znieczuleniu to nie wiedziałam, że tam jest możliwość otrzymania. Ciekawe czy cały czas tak jest łatwo tam z tym znieczuleniem, czy jak się trafi, masz może jakieś świeże informacje na ten temat?
motylek270 i WhiteBlackberry mnie kilka razy wcześniej męczyła zgaga, mi pomagała herbata ze świeżym imbirem i migdały,a posiłki jeść w małych porcjach mi też palce zaczynają puchnąć, na szczęście ja nie noszę żadnych pierścionków, mój brat musiał przecinać mojej szwagierce pierścionek jak jej latem nagle spuchły palce
Nutka a ja Wam zazdroszczę tych remontów, my póki co na wynajmie, a komuś remontować nie będziemy, bo wiemy, że tu długo nie pomieszkamy. Już nie możemy doczekać się kiedy pójdziemy w końcu na swoje. Na razie tu musimy pomieścić się jakoś z małym, ale nie ma co narzekać
Wieczorem wybieramy się na kolejne zajęcia w szkole rodzenia, dzisiaj zajęcia w parach
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do wyboru szpitala nie mam zbyt dużego. Wojewódzki i stary w jednym i w drugim znieczulenia nie ma. A wybrałam wojewódzki bo moja gin w nim pracuje no i maja OIOM noworodkowy.
Dzieciaczki po porodzie naturalnym są z mamusiami (jeżeli wszystko jest ok) , po cc maluszek przywożony jest do mamy po kilku godzinach.
Szczepionki. Hmm.. Raczej pozostaniemy przy tych refundowanych. Skojarzone moze i są dobre ale... Swoje niestety kosztują, a przy maluszku tych wydatków niestety bedzie sporo. Będę wolała chyba ta kasę przeznaczyć na coś innego. W końcu my tez kiedyś byłyśmy takimi maluchami a wtedy nie było tych skojarzonych i sie dobrze mamy
Zgaga i mnie czasami dopada. Staram sie wtedy pic gorące mleko. Jak jeden kubek nie pomaga pije drugi. Jeżeli to nie pomaga to wtedy Rennie idzie w ruch.
Gosica miałam pytać. Ktory szpital wybrałaś??
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
mała82 zdrowie.trojmiasto.pl/Jesli-rodzic-to-gd...orodowki-n66814.html nie wiem czy miałaś okazję przeglądac ten artykuł, może Ci trochę bardziej wszystko rozświetli, świeższych informacji niestety nie mam, ale one z marca więc raczej aktualne
Nutka mała82 my też na wynajmie, więc też nie chcemy tu nic robić bo nie wiemy ile tu posiedzimy, a domek to super sprawa, zwłaszcza jak się ma dzieciaczka, my już nawet ziemię mamy ale na domek póki co brak funduszy, a też nam się taki mały marzy ...
a zgagę to już mam od dawna, i już wszystkiego próbowałam, przyzwyczaiłam się do niej, co nie oznacza, ze jest mi z nią dobrze, czasami to najchętniej bym albo nic nie jadła albo to co zjadła zwróciła, ale wiem, ze to nie koniecznie dobry pomysł... i pomyśleć, że przed ciążą to nie miałam pojęcia co to zgaga...
Zdrówka dziewczyny!
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas już lepiej dzwoniłam rano do lekarza i chciał żebym do szpitala przyszła ale przyjmował dzisiaj prywatnie po południu więc poszłam do niego tak dla świętego spokoju i stwierdził że to musiała być jakaś niestrawność a mój mąż się naczytał o odklejającym się łożysku i tylko mnie nastraszył.. Ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze
Ja na szczęście odpukać zgagi jeszcze nie miałam i współczuję wam bardzo bo to podobno okropne jest
Nutka U nas łazienka już drugi rok czeka na kafelki mnie już szlag trafia bo nie wiem jak mam do tego mpjego męża dotrzeć że już czasu nie ma...
WhiteBlackberry nie denerwuj się bo Ci nie wolno. Niestety często tak bywa że to my mamy rację ale co z tego jak i tak następnym razem też jest tak samo że nas nie słuchają Faceci....
Pozdrawiam
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Widzę, że nasi mężowie coś dają popalić... ale tak to już z nimi jest. A naszych hormonów nikt niestety nie zrozumie, że jak ma być coś już to już a nie za chwilę
Dziś była u mnie koleżanka z córeczką, miała się dopiero rodzić po połowie października a już ma miesiąc. Taki słodziak z niej, że nic tylko przytulać
A mój malutki coś dziś spokojny. Mnie ostatnio nie tylko zgaga męczy ( na to rennie) ale też bardzo często mam okropne bóle żołądka... a tu dwa miesiące jeszcze przed nami...
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
A u nas dziś jakoś cicho...Nie za wiele czytania.