- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nutka apropos części ciała dziecka to u mnie też lekarz zwrócił uwagę na nie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mówisz o śmieciowym jedzeniu: tez tak mam. Kurcze raz w tygodniu bez chipsów lub kukurydzianych koniecznie jakichś pikantnych się nie obędzie. Co ten chłopak dostanie od mamy...
anitka90 mnie ostrzegała kiedyś koleżanka z pracy żeby nie pić soków malinowych i nie jeść malin, bo przyspieszają poród. Jej kolezanka jak nie mogła urodzić miała zalecenie picia soków od lekarza.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Natala no faktycznie drobniutka ta Twoja mała, ale spokojnie, na pewno nadrobi. Nasz znowu za szybko rośnie wg lekarzy, na ostatniej wizycie 2 tygodnie większy był.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kristi my TV nie mamy, więc chciałam na necie coś znaleźć, ale chyba już nie chce. Na początku ciązy jak czytałam o porodach to jakoś tak mnie to nie stresowało, może dlatego, że sobie myślałam, że mam jeszcze tyle czasu, a tu zostały raptem 2 miesiące, a kto wie czy nie mniej

jetazazdroszczę tego braku strachu, u mnie z tym coraz gorzej

JustaAA no to najważniejsze, bo stres Wam nie jest potrzebny. A to nie wysłali Cię od razu na zrobienie glukozy 75g? Moja lekarka mówiła, że jak przy 50g wychodzi zły wynik to zawsze poprawia się go i robi 75g, dlatego odeszli od tych 50g wogóle.
motylek270 moje gratulacje, u nas też synek

Nutka no to duży synuś u Ciebie też się zapowiada jak u nas. Najważniejsze, że wszystko w porządku, to teraz dużo odpoczywaj

Wczoraj byłam na kolejnych ćwiczeniach, a tak mi się iść nie chciało! Ale nie żałuję, bo fajnie było. Chociaż na teorię nas więcej przychodzi, właśnie siódma para się dopisała, to na ćwiczeniach jesteśmy we 2-3. Mam nadzieję, że do samego końca kursu dam radę ćwiczyć z nimi

Dzisiaj, jak tylko mąż skończy pracę, wyjeżdżamy na małą objazdówkę po rodzinie i po urzędach. Jak ja nie lubię urzędów, no ale pewne sprawy trzeba załatwić

Miłego dnia życzę

- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja odkąd się dowiedziałam o ciąży to staram się ograniczać chipsy i te fast foody w mc donald`s. Chociaż powiem Wam, że MC`donalds sam mnie wyleczył ze swoich hamburgerów - trafiłam na "coś!!" twardego w "mięsie" fuuuuuuuuj. Teraz został mi ewentualnie twister w kfc

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

motylek gratuluję synka

ja wg OM mam termin na 12.12., w tabelce mam wpisane 21.12. bo wiem że owu była późno. a słyszałam gdzieś, że najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg ale nie mam pojęcia czy to prawda. później dzieci rosną w różnym tempie. ja generalnie mam te wszystkie daty w głębokim poważaniu

u Kaś wszystko w porządku

temat porodu sobie odpuściłam i na razie o tym nie myślę. na usg w szpitalu Zośka leżała z głową przy prawym jajniku, a następnego dnia na ktg już całkiem inaczej.... lepiej się na nic nie nastawiać

jeszcze się pochwalę, że sikłam na takiego specjalnego testa i nie mam w moczu ani glukozy ani ketonów, więc moja dieta cukrzycowa jest odpowiednia

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

White ciekawa jestem jak tam nasz smyk czy sie odwrocil czy nie.Juz sama nie nie wiem bo raz kopie u dołu raz u góry i bądź tu mądra ;P za 2 tyg wizyta to się dowiem. Czytalam wlasnie ze do 32 albo 35 <nie pamietam dokladnie> tyg jak sie nie przekreci to juz raczej cc ale moja gin stwierdzila ze do samego konca ma czas. Wiec mnie nie pocieszyla bo nie waidomo jak sie nastawiac. HHahahaha no wlasnie jak mnie nie ma to przewaznie u mamuski sie bycze

Termin mam 24.12 a z usg to hmmm dokladnie nie wiem ale na pewno wczesniej musze kuknac jak bede u gin bo ona ma te foty z danymi.
Aintka90 dobry patent z tymi malinami

Co do hamburgerow,chipsow,pizzy itd to ze wstydem sie przyznaje ze konsumowalam. Moze nie w duzych ilosciach bo rzadko ale jednak.Tyle ze hamburgery to bradziej takie w domu robione.Chipsy na poczatku ciazy to zarlam jak swinka przez kilka dni taka mialam na nie zachcianke,potem juz sporadycznie.Mam nadzieje ze to nie wplynie zle na małego.
A ja dzis od wczesnego ranka piore. Nie bylo mnie pare dni i z kosza sie wysypywalo,taka moj mezus ma produkcje brudnych rzeczy

Ahaaaa mialam sie pytac Was jeszcze odnosnie rzeczy dla dziecka-kupujecie gaziki jałowe? Bo gdzies wyczytalam ze trzeba ale jak ma platki kosmetyczne itd to nie wiem juz sama czy kupic czy nie.
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mała 82 z tego co czytalam to tak robią jeżeli nie masz nic przeciwko, ale na te nowinki internetowe tez trzeba wziąć poprawkę

Nam się terminy pokrywają i wszedzie wychodzi 12 ale czuje ze to będzie szybciej

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja jestem leniwiec i dopiero wstałam i wcinam śniadanko

Mi w zasadzie pokazuje tylko dwa terminy z usg 4.12 a z OM 6.12 ale jakieś przecucie mam że to będzie wcześniej a mianowicie 28.11 bo mój mąż wyjeżdża na 1 dzień a jak on gdzies jedzie to zawsze cos mi się dzieje więc strzelam że tym razem będzie to poród

anitka90 ja sny o porodzie mam bardzo często już się przyzwyczaiłam

WhiteBlackberry mojej koleżance dzidzia dopiero w 35tyg się odwróciła ale i tak się skończyło cc przez komplikacje. Mój też coś tam na budowlannce się zna a łazienka stoi nie zrobiona jak to mówią szewc w dziurawych butach chodzi...

U listopadowek dopiero jedna urodziła więc stresu nie ma narazie reszta się przygoyowuję dopiero;p za to u pazdziernikowych jakoś wyjątkowo spokojnie jak na drugą połowę października

motylek270 Gratulacje synka

moofka Super że dieta działa opłaciły sie wyrzeczenia

Gosica Ty mówisz że w gaciorach pełno bo 31 tydzień a u mnie już 33 u mnie to dopiero pełno

Natala Oby maluszek siedział jak najdłużej będzie wiadomo że nic mu nie grozi

Ja zmykam do siostry dzisiaj i później do szkoły rodzenia odezwę się wieczorem buziaki

- JustaAA
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Jakoś cały czas myślałam że mam jeszcze duuuużo czasu ale jesli to na 16.12 termin się sprawdzi .....rany to już tuz tuż a przeciez może nastąpić to wcześniej, przecież nie przewidzimy tego.
postanowione w ten weekend musze poprać wszystkie ubranka bo odkładam to z tygodnia na tydzień a czas leci....

mała82 Mam teraz ograniczyć słodycze, wprowadzić dietkę i przy nastepnej wizycie mam mieć to badanie zrobiona na 75g.
Ale pożyczyłam sobie glukometr od znajomej i dziś na czczo miałam 89 nie wiem czy to ma znaczenie ale wydaje mi się że dobrze że taki

Natala to wypoczywaj dużo żeby mała jeszcze troszkę posiedziała w brzuszku:)
Dziewczyny czy wy też męczycie się z bólem pleców? Nie powiem bo nie każdego dnia ale czasem jak mnie złapie to szok

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258
Natala nie szalej tylko odpoczywaj

Justa wynik na czczo w normie, a po śniadaniu mierzyłaś? mnie ból pleców na razie omija na szczęście, niech tak zostanie jak najdłużej!
i o dziwo zgagi nie miałam już ze 3 dni

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

My też chcemy 12 koła

Też nie znosze urzędów... wiecznie problemy z załatwieniem czegokolwiek.
anitka90 Przez te Twoje maliny, chipsy i inne smakołyki mam ochote na tarte malinową i na Lays'y

A co do wagi to po powrocie z pracy pobiegne się zważyć, bo aż jestem ciekawa ile mi się przytyło

moofka No to jest sukces, że odpowiednio dbasz o diete i nic złego sie nie dzieje

Gosica Hahaha czasami jak czytam co piszesz to jakbym siebie słyszała/czytała

Mam identyczny rozpierdziel w głowie co do położenia mojej małej bo też gnieździ się w brzuchu, rozpycha, już się z niej śmieje, że jakieś układy cheerliderek ćwiczy

No jak Cie nie ma to gdzie możesz być? Tylko u mamy

Nawet mi o praniu nie mów... u mnie jest to samo. Normalnie jakby jakąś produkcje otworzył! Ja się dziwie skąd on tyle rzeczy bierze?!
Kupuje gaziki jałowe i płatki kosmetyczne w razie "w"

Natala No dziewczyny trzymajcie swoje maluchy jeszcze i nie pozwólcie im wychodzić ani nie pomagajcie im póki co!

Kristi A ja już po drugim śniadanku

To prawda! Szewc w dziurawych butach chodzi! Mój ciągle jeździ drzwi, okna wstawia, maluje, robi itd, ale w domu to już czasu nie ma... Nosz kurcze jak o 20 wraca... aż mnie trafia.
JustaAA Mnie ostatnio coś krzyże bolą

Raaany! Biegne ogarnąć piec bo zapomniałam, a już mam 70 stopni i woda mi się gotuje w piecu! Aaa!
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Powoli się zaczynam zbierać do ginka swojego. Niech luknie na usg, zobaczymy co powie. Odezwę się pewni po 16.
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja w dalszym ciągu w pozycji horyzontalnej...
Dzisiaj po południu jedziemy z M na jakis kabaret, bo dostaliśmy bilety. Jak bedzie nędznie to poprostu wyjdziemy wcześniej

A co do chipsów?
Ja na początku miałam jazdę na Lay's Ostre Chilli które wcale nie jest takie ostre