- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzisiejsza sobota nie jest taka zwykła sobota bo świętujemy 200 stronę
Nie zazdroszczę Wam tych problemów ze spaniem. Ja w nocy czasami wstaje na siusiu ze 4 razy i za każdym razem jakoś udaje mi sie zasnąć (no chyba ze nasz kociak zacznie buszować po mieszkaniu, albo skręci mu sie zeby zacząć lizać jakaś siatkę).
Anitka90 jak juz wybierzecie sie na to ognisko to uważaj na siebie kochana... Brak cieplejszych ubrań.. Skąd ja to znam
Widzę ze temat położnych został poruszony ja muszę z moja gin pogadać którą ewentualnie z naszego szpitala mi poleca, no i muszę sprawdzić czy u nas przestrzegają tego co sie ciężarnej należy. Ja sie cieszę ze oprócz położnej tej z NFZ bede mialajeszcze wizyty położnej z ubezpieczenia grupowego mojego i mojego męża. Zawsze to trochę więcej pomocy.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Kukam tu i az sobie zanuce chyba "jaki tu spokoj..." Cisza jak nigdy
motylek270 ale trafilas na france jakas. Bo łaske robi,mogla inny zawod wybrac jak jej nie pasuje,a jak juz ma taki zawod jaki ma to niech sie zapozna z swoimi obowiazkami.
My sie czasem smiejemy z takich roznych wierzen, a kurde cos w tym chyba musi byc.
anitka90 czy ja wiem czy wszystkie na NFZ sa takie.Duzo pewnie tak. Mi sie akurat udalo i naprawde fajna sie trafila.Sama mnie w osrodku dopadla, dala dokumenty, wziela nr tel itd do tego jest mega sympatyczna.Chyba mam farta
Kochana chłop to nigdy nie zrozumie tego. Bo on nie ma takich problemow, nie odczuwa tego wiec mysli ze kobieta ma tak samo. Echhh nierozumne istoty
WhiteBlackberry czyzby jakies wilkołacze cechy tylko do ksiezyca nie zacznij wyc <z bezzsilnosci ze sen nie nadchodzi oczywiscie> A na powaznie to slyszalam cos o zwiazkach pelni ze snem, ale ja akurat tego nie doswiadczam
Kristi dokladnie tak zrobilam jak dzwonil do mnie z pracy juz skruszony to gadalm z nim od niechcenia a jak wrocil z przeprosinami na ustach to udawalam ze sie focham jeszcze hehehe I jak zwykle wyszlo na moje
Nutka ale ruszylysmy z kopyta, a dopiero bylo 100 stron
Milego weekendu Kochane
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
W zeszłym tygodniu post za postem, a dzisiaj... Idealnie trafiłaś z piosenką
A co do naszego świętowania. Faktycznie całkiem niedawno swietowałyśmy 100, a dziś juz 2 x wiecej. Ciekawa jestem na ktorej stronie będziemy jak sie pierwsza mamuśka wysypie
P.s. Wczoraj zostałam ciocia moja przyjaciółka urodziła, kto wie, moze przyszłą moją synową heh
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Faktycznie cisza dzisiaj ja się usprawiedliwiam caly dzień kleiliśmy kafelki i już tylko pół ściany zostało na poniedziałek
200 stron to nieźle jak ja dołączyłam było ok 130 ale to szybko poszło
Mam pytanko do wszystkich czy Wy też czujecie ruchy maluszków tak bardzo nisko? Ja czasem mam wrażenie że Oliwka wystawi głowę pomacha mi i się schowa Tak niziutko czasem jest i to dość mocno boli jak ona tak nisko się rusza.
Miłego weekendu
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
My dzisiaj trochę szalejemy , pierwszy raz od tygodnia wyszlam na dwór, po badaniach pojechalismy nad morze, później trochę ogarniania w domu i dzień zlecial a teraz czekam na randkę , ja kakako mezus piwko i jakaś komedia
Kristi -Co do bólów, to ja juz mam takie typowo ''przepowiadajace'' niby to juz w takim okresie normalne wiec jakoś mocno sie nie martwie, może tez Cie łapią? Moja mała tez tak fika, ze czasami zaboli niestety:(
Nutka- gratulacje synowej !
Buziaki !
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Cisza tu ze łooo....
Jeśli chodzi o kopanie Maluszka to u mnie jest dziwnie. Jeden dzień jest taki, że mnie Jasiek kopie non stop i to w różnych częściach brzucha a raz tak, ze muszę czekać, nasłuchiwać i słabo pomagają słodycze na rozruszanie synka! Ale w samym dole nie czuję kopów, tak jak już pisałam główka Jasia często spoczywa na moich jajnikach.
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
a dzisiaj w ogóle jest piękny dzień dla mnie bo moja starająca się koleżanka z innego wątku zobaczyła w końcu 2 kreseczki
Nutka gratulacje
Kristi mnie czasami coś zaboli ale nie wiem jak Zośka jest ułożona.... a żadnych bóli przepowiadających jeszcze nie zauważyłam. najgorsze uczucie jest obecnie jak mi przywali w pęcherz
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Na całe szczęście ognisko mnie ominęło ale to nie z mojego powodu, tylko, że córka braciszka mojego męża się pochorowała i nie dali rady przyjechać
Wczoraj złapałam takiego doła, że aż musiałam jechać na zakupki. Oczywiście zakupy odbyły się w sklepie dziecięcym. Miałam już żadnych ciuszków nie kupować, ale jak zobaczyłam śliczne śpioszki i pajacyki to było silniejsze ode mnie dziś byłam w kościółku i stwierdziłam, że mój synek strasznie nie lubi jak ludzie śpiewają tak zaczął kopać, że nie mogłam już na nogach stać.
Natala już przepowiadające?
Gosica z tą położną to faktycznie masz farta, szkoda, że niewiele st takich położnych.
miłej nocki :*
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anitka gdzieś czytałam ze przepowiadające mogą zacząć sie juz w 28 tc. Dobrze ze ognisko cię ominęło zakupy ach zakupy tez muszę sie na jakieś wybrac
Moofka ja tez dzisiaj sobie pofolgowałam z dieta. Od dłuższego czasu chodziło za mną ciasto z jagodami i w końcu dzisiaj upiekłam
Kristi z racji tego ze Kubuś jest ułożony juz główkowo i jest nisko to bardzo często czuje jak mnie rączkami okłada po pęcherzu albo gwizdnie czasami tak w szyjkę macicy aż mnie wygina ciekawie jest jak czasami próbuje moj brzuch rozciągnąć w szerz
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Skurcze przepowiadające faktycznie pojawiają się od 3 trymestru. No i te twardnienia brzucha kłucie gdzieś czasami to właśnie one. To ze mamy problemy z przekręcaniem lub gdy wstajemy i boli nas brzuch to rozciągnięte wiązadła macicy.
U mnie wczoraj byli teściowie. Robiłam na deser jabłka z kruszonką, bo one takie dobre i ciasto czekoladowe. Tak więc też nie poszczę
A dziś leniwa niedziela. Miłego dnia dziewczyny.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
motylek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Co to rozciągania w brzuszku to często czuje właśnie jak tak mi się rozciąga i z jednego i drugiego boku mam takie kulki odstające wczoraj z mężem to tak się śmialiśmy z naszego malucha, jak nóżkami w górze ruszał i stópkę prostował już niedługo nam pewnie zacznie brakować tych fikołków w brzuszku.
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do tych przepowiadajacych to u mnie jeszcze dochodzi ból taki typowo miesiaczkowy, skurcze z macicy, a brzuszek twardy to chyba mam cały czas . Rozmawialam wczoraj z Meza bratowa ( 4 dzieciątko urodziła tydzień temu ) i mnie uspokoiła, ze to normalne tylko tak zazwyczaj miesiąc przed planowanym porodem, a nam zostalo 7 tyg wiec moze pierwsza sie rozpakuje
Nasza królewna chyba sobie upodopala przeponę, bo ostatnio jakoś ciężko mi się momentami oddycha...
Buziaki niedzielne
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przez ostatnie 3-4 dni mam rozwolnienie..a jem to co zawsze
a wczoraj bolało mnie podbrzusze bo zle sie podniosłam a w nocy dzis miałam skurcze ud no i drentwiały mi nogi i bolały biodra.
a dzis mnie boli troche pisia w srodku. czy wy tez tak macie?
Natala spokojnie o tym piszesz ja sie boje aby nie było za szybko jakies 2 tyg temu Synus wazył 1300 wiec wolała bym aby poczekał z wyjsciem
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moze poczekam do jutra zobacze bo dzis nic nie robie tylko leze wiec moze przedzwigałam sie