BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 1 miesiąc temu #772792 przez Nutka
Napisałam wiadomość do Mefiany na fb (po zlustrowaniu profilu i zdjec to chyba ona, zreszta niewiele jest dziewczyn o tym imieniu i nazwisku).
Mam nadzieje ze da nam jakis znak co tam u niej :)
Trzymać kciuki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #772816 przez Kristi
Hejcia :laugh:

My po kolejnych zajęciach w szkole rodzenia wczoraj obgadywalismy dokładnie dokumenty krok po kroku i troche się poruszaliśmy :laugh: Mój P to tyle ruchu chyba przez ostatni rok nie miał :silly: Na koniec dostaliśmy jakieś gadżety z próbkami i następne zajęcia mamy we wtorek bo jest spotkanie z Neonatologiem.

moofka Biedna jesteś z tą dietą ale to wszystko dla maluszka:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kaś_O Trzymaj się w tym szpitalu i daj znać co tam wyjdzie :kiss:

Winka_ Ehh.. te kilogramy ale szybciutko je zrzucimy później :silly:

GOSIA82 :ohmy: :ohmy: :ohmy: Jak zobaczyłam to zdjęcie to od razu mojemu pokazałam aż nie chce się wierzyć że to sala porodowa a nie jakiś 5* hotel :silly:

motylek270 Ja też dostałam od mojego tablet na święta i powiem Ci że praktycznie go nie używam bo jakoś lepiej mi na laptopie ale tablet w szpitalu mi się przydał.

anitka90 Ja tez tak zawsze sobie mówię że to dziecku się chce nie mi :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja dzisiaj będę fugę kłaść w łazience UWAGA sama będę to robić więc efekt może wyjść nie pożądany :silly:

Pozdrawiam :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #772838 przez WhiteBlackberry
Nutka

Gosica Hahaha :D Ameryke od razu powiadasz ? :D
No jakoś musimy dać rade dalej :kiss:

Kristi Ale za to kurtka zimowa z normalnego działu H&M r.S już nie zapne na brzuszku :(
Tak samo M, a L za duuuże jak worek. I weź tu bądź mądra. chyba nago będę w zimie zapierdzielać.

11 lata 1 miesiąc temu #772917 przez Natala

11 lata 1 miesiąc temu #772918 przez Agacior
WhiteBlackberry - oszczędzaj się kochana oszczędzaj, żeby Amelka jeszcze podrosła trochę :)Dupcia na łózko nogi do góry i dyryguj z łóżeczka ;) Aż mi się łezka zakręciła w oku jak przeczytałam Twoja historię :( Ja też w życiu miałam ciężko ale przynajmniej teraz mi się układa (wypluć, żeby nie zapeszyć ;))i mam ludzi przychylnych przy sobie mam nadzieje, że i u Ciebie przyjdą takie dni. Jesteś bardzo silna i tak trzymaj i walcz o szczęście bo zasługujesz na nie w 100% :kiss:

motylek270 - oj mnie głód w nocy też dopada aż kiszki skręca ale ja się nie daję, nie wstaję bo i tak mam już 16kg na plusie :cheer: Ps. Goscica Ci bardzo dobrze napisała :) Hh\ehe niezła historia ta z Twoją mamą :laugh: Śliczny ten Wasz wózeczek ja dostałam w spadku więc nie miałam okazji do wyboru :) Co do prezentu to pozazdrościć :) A wydatki są i zawsze będą :) No my mamy rocznicę w tą niedzielę ale u mnie chyba na prezent odswojgo M się nie zapowiada chociaż już od tyg gadam swojemu o kwiatach :laugh:

Gosica - hehe Ty to masz życie pełne atrakcji ze Swoim :silly: ale przynajmniej się nie nudzicie i rutynowa nuda chyba Was nie dopadnie :laugh: Ciekawe czy dzidziuś po mamusi odziedziczy charakterek ? ;)

Natala -korzystaj i ciesz się z tych przespanych nocy :) Organizm chyba już się regeneruję przed wielkimi zmianami :)

moofka - u mnie też każdy z rodziny i znajomi krytykują imię,że brzydko, starodawane, że zdrobnienia nie ma itp. Szczerze był okres, że zaczęłam się zastanawiać czy nie zmienić, tak mi w głowie namieszali :dry:

anitka90 -napisz koniecznie jak tam wyniki i pochwal się fryzurką ;)

Kristi - odważna jesteś z ta fugą :laugh: kurde a ja z swoim M nawet malarza zatrudniliśmy do malowania, takie dwie lewe ręce z nas :silly:

Dziewczyny jak czytam jakie macie przeboje z teściami to aż mi przykro się robi, ze ludzie w rodzinie się tak traktuję :( Podziwiam Was za wytrwałość i silę. Tak trzymajcie, na szczęście macie już swoja rodzinę to ona jest najważniejsza :) Trzymajcie się

Kaś_O - u mnie 3 tyg temu też był kolosek a teraz mam wizytę w poniedziałek i się okaże co z tą wagę. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok :kiss:

GOSIA82 - wow jaki luksus w porównaniu do klitki w moim szpitalu to jest prawdziwy hotel 5* :silly: Super, pozazdrościć takie luksusu przynajmniej psychicznie człowiek będzie czuł się lepiej a tym bardziej, jak możesz mieć swojego przy sobie nawet w nocy.

A u nas ciągle wykończenie domu. Teraz mam duży dylemat co do kuchni czy wziąć elegancką, ładną ale drogą czy jednka postawić na tańszą ech bo z tego naszego kredytu to chyba uda nam się tylko kuchnie zrobić, drzwi wstawić i pomalować :laugh: Aj przerażają mnie te ceny są kosmiczne ale z drugiej strony robi się na lata i chciałoby się mieć solidnie wszystko zrobione ech.

A mam jeszcze do Was pytanko czy Wam też puchną nogi? Bo moje ostatnio wyglądają jak bułeczki a gł.prawa i nie ważne czy leże cały dzień i nic nie robię czy chodzę, po przebudzeniu jest to samo :dry: Trochę mnie to zaniepokoiło i zrobiłam badania wątrobowe i wyszły ok i tak się zastanawiam czy zatrucie ciążowe zawsze wyjdzie w badaniach czy nie koniecznie ? Może któraś się orientuje jak to z tym jest?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #772923 przez WhiteBlackberry
Natala

Agacior

11 lata 1 miesiąc temu #772943 przez motylek270
Dziewczyny przyszedł wózek i nawet go sama rozłożyłam :) Jak zadzwoniłam do męża się pochwalić zrugał mnie że niepotrzebnie, bo i tak trzeba będzie składać. Ja o tym wiem, ale sama chciałam się przekonać czy dam sobie z nim radę. Kurcze jest taki fajny, duży, ale jestem uchachana. Tak samo jak Gosica.

Gosica z mojego męza taki czasem romantyk. Nawet Wam powiem, ze coraz częsciej z jego ust słyszę "Kocham Cię". Kiedyś sama mu non stop powtarzałam, a teraz on przejął inicjatywę. Jak piszesz o Waszych początkach. To mi przypominają się nasze. Co prawda my mieszkaliśmy ze sobą przed ślubem rok i nie było kolorowo. Wyżywałam sie za wszystko na mężu- nawet miałam pretensje o to, ze źle odłożył sztućce do stolika. Że on wtedy nie uciekł to cud. Dziś wspominamy to z uśmiechem na twarzy, a ja czasami myślę że może u mnie były to już objawy staropanieństwa????

Agacior Ty będziesz obchodzić rocznicę ślubu, a ja urodziny, już 29 :huh: Natomiast co do puchnięcia nóg to nie mam z tym problemów. Zresztą żadne stawy mi nie puchną. Normalnie w pierścionkach chodzę.

11 lata 1 miesiąc temu #772956 przez jeta
Gosica - Ty to jesteś baba z jajami :silly:

motylek270 - super wózek. Bardzo ładny. A mąż -- kochany! :lol: Niedługo moje urodziny, ciekawe jak mój się spisze :silly:

OOO! Przydałby mi się taki zestawik w pracy :) Dawaj fotki fryzurek! :)

Winka_ - Niespodzianki są super! Właśnie, koniecznie się pochwal paczuszką! :)

GOSIA82 - jeny!!!! Ale Ci zazdroszczę! Ten pokój nie wygląda jak te zimne porodówy! Luksus normalnie! Obyś wytrzymała do tego 37 tygodnia! :laugh:

Nutka - daj znać jak będą jakieś wieści od mefiany.

Agacior - ja mam cały czas podpuchnięte i nogi o dłonie... Co do zatrucia - nie wiem.

Pora na jabłuszko!

11 lata 1 miesiąc temu #772995 przez jeta
Dziewczynki, kolejna listopadówka rozpakowana! 2 tygodnie przed terminem!

11 lata 1 miesiąc temu #772998 przez Gosica
WhiteBlackberry Kochana naprawde Cie los nie oszczedza. Ale pamnietaj ze co nas nie zabije to wzmocni.Tyle juz przezylas i wyszlas na ludzi a nie zadna "patologie" jak Cie okreslili(debile jedne!) Nie jednego by to zalamalo.A Ty Jestes silna baba, dajesz rade i zobaczysz - w koncu sie wszystko ulozy,los sie usmiechnie i bedziecie"zyli dlugo i szczesliwie" Amen ;)

Agacior Nuda nam nie grozi.Znajomi sie smieja ze u nas to czasem darmowy kabaret jest :lol: ło matko jak bedzie mialo moj charakterek to mam przerabane :laugh: No ceny wyposazenia domu sa ogromne.Chcac kupic cos porzadnego to trzeba zabulic. My z racji tego ze nie mielismy kasy to kupowalismy rzeczy z tych tanszych, ale nawet to jakos wygląda i funkcjonuje :) z nogami to faktycznie poradz sie lekarza, roznie to moze byc, lepiej dmuchac na zimne

Motylek270 i taka romantycznosc sie ceni :) Mojemu jakos bycie romantycznym przeszlo, chociaz"kocham Cie" slysze czesto :) Ja znow jestem z tych co trudno im wyrazac uczucia wiec ode mnie nie slyszy ciaglych zapewnien o milosci, wyrazam to raczej w czynach niz slowach :)

Jeta powiedz lasce ze jak szuka przyjaciela to niech kupi sobie psa :lol: o kurde, zaczyna sie dziac, niedlugo pora na nas...

Ja skonczylam sprzatanie, Zostalo tylko jaki obiad mezowi uklecic.Ale dzis bez zadnych wymyslanek i fajrant :)
A byla dzis tesciowa u mnie poogladac jak to z tymi naszymi tapetami pokoje wygladaja i o dziwo(!!!) tak jej sie spodobało ze tez sie napalila na taki wystroj. Totalny szok :silly:

[/url]

11 lata 1 miesiąc temu #773126 przez monisia100100
Cześć dziewczyny
Długo nie zaglądałam bo ciągle coś się u mnie działo
Tak po krótcy, to przede wszystkim skończyłam już szkołę rodzenia, powiem szczerze że w sumie nic nie wyniosłam więcej, co wyczytałam wcześniej w internecie
Spotkałam się już z położną z którą chcę rodzić. Bałam się tego spotkania że będzie jakaś nie bardzo sympatyczna, ale okazało się że całkiem całkiem, uspokajała mnie aby się nie martwić na zapas, i wyjaśniła co i jak. Zobaczymy jak sie spisze i wielkim dniu.
W ostatni weekend odwiedziliśmy teściów, a w ten weekend mamy jeszcze zamiar moją mamę odwieść do domu bo odwiedziła nas na kila dni, i nie ma czym wrócić a do domu prawie 400 km. Strasznie mi się nie chce, no ale co robić głupio mi odmówić.
Zdecydowaliśmy się też na wózek, po ciężkich negocjacjach, i fochach bez których się nie dało. Będzie x-lander, x-move. Czekam tylko za dostawą , ma przyjechać na początku przyszłego tygodnia. Kończę już kompletować wyprawkę dla małej, i rzeczy dla mnie, jedyne co to nie mogę dostać jakiś fajnych biustonoszy do karmienia, wszystko takie jak dla babć, a na allegro z moim szczęściem pewnie w rozmiar nie trafię.
Zabieram się za czytanie wcześniejszych postów, ale kiedy to nadrobię to nie wiem. :(

11 lata 1 miesiąc temu #773143 przez jeta
monisia100100, zerknij sobie na tę stronę. Ja tu wcześniej zamawiałam takie "normalne" a teraz mam w planach kupić do karmienia, tylko za jakiś czas, bo pewnie jeszcze rozmiar mi się powiększy. No i jest 30 dni na zwrot. Czasem robią akcję z darmową wysyłką i ogólnie często są promocje. Żeby wyświetliły Ci się same do karmienia, zaznacz w rubryce "typ" filtr "specjalistyczne"

www.wyprzedazebielizny.pl/pl-PL/segment/372/Biustonosze/

11 lata 1 miesiąc temu #773167 przez anitka90
i już po zmianie, z blond przeszłam na ciemny brąz. mój mężuś aż był w szoku. w końcu sie nie będą śmiać, że blondynka ze mnie :) a co do wyników badań, to toxoplazmoza ok, morfologia troszkę gorzej, a w moczu bakterie i pasma śluzu. Z moczem zawsze mam ten problem ;/

Mówicie, ze kolejna listopadówka się rozpakowała. To ja Wam powiem, że znam grudniówkę, która się już rozpakowała. Termin miała na 6 grudnia, ale łożysko się odkleiło i miała cesarkę.
A dziś zostałam przyszywaną ciocią :) moja przyjaciółka urodziła chłopczyka, termin miała na 27 więc tak prawie :)

11 lata 1 miesiąc temu #773270 przez Marta82
Czesc Dziewczynki :)

Obawiam sie ze ja jako pierwsza opusze Wasze grono bo my raczej do grudnia nie dotrwamy. :( Obecnie mam nadzieje ze doczekamy polowy listopada czyli 37 tygodnia.
Ja od poniedzialku biore tabletki na obnizenie cisnienia i wreszcie widac pozytywne efekty ale leze caly dzien i w sumie nie robie nic. Na koniec dnie wydaje mi sie ze to lezenie meczy mnie bardziej niz caly dzien pracy.
Moj lekarz mowi ze jezeli przez 14 dni brania tabletek nie bedzie poprawy i cisnienie dalj bedzie wysoki to nie bedziemy czekac i od razu bedzie mnie cial.
Na szczescie w moczu nie mam bialka wiec stan przedrzucawkowy wykluczony.

11 lata 1 miesiąc temu #773288 przez Marta82
Agacior - ja mam problem z puchnieciem stop i jezeli Twoja opuchlizna schodzi po odpoczynku lub przespanej nocy to nie musisz sie martwic bo puchniecie to nic nadzwyczajnego w ciazy. Gorzej jesli opuchlizna utrzymuje sie caly czas. Wtedy skontaktuj sie ze swoim lekarzem. Warto tez zebys sprawdzila swoje cisnienie bo to puchniecie moze byc z nim zwiazane.

Natala - ja na rozstepy cala ciaze uzywam krem Elancyl i dodatkowo Bio Oil i niestety nie sprawdzily sie jak trzeba. Na poczatku pojawily sie rozstepy na piersiach a teraz mam kilka bardzo jasnych wokol pepka. Dziwne takie ale rozstep to rozstep. Niestety mam skore ze sklonnosciami do rozstepow i obawialam sie ze jednak mnie to nie ominie. ehhhh

Gosia82 ja bede rodzila w prywatnej klinice ale powiem Ci ze ona w porownaniu to Twojej kliniki sie nie umywa i wyglada jak tani szpital. Ja mam nadzieje ze mimo cesarki wszystko bedzie z nami dobrze i po 2 dobach pojdziemy do domu.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka