- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- j_kamilka
- Wylogowany
- gaworzenie
widze, ze wszyscy jeszcze w dwupakach super. U nas jeszcze 2 tyg di terminu. Co do gazu rozweselajacego, przy pierwszym porodzie korzystalam z niego i przez 4h cos tam pomagal. Jednak moja uparta szyjka nie chciala,sie rozwierac i dostalam oksytocyne. Pozniej bez znieczulenia nie obeszlo sie.
czasami zastanawiam sie jak moja mama mogla urodzic dqie cory, bez wspomagaczy, dodam ze siostra wychodzila posladkowo. Mama jak wspomina porod to mowi, ze calkiem sprawny. Moj pierwszy normalny, bez komplikacji, a bolalo.
Tym razem postanowilam, ze nie poddam sie tak latwo i sprobujebporodu w basenie. Oczywiscie jesli bedzie wolny
U nas z imieniem tez troszke klopot, ale...... To nie my rodzice go mamy tylko np szwagierki, tesciowa, babcia, a mianowicie nasz potomek bedzie mial na imie Mieszko, wiem, wiem nietypowo, ale mi sie podoba i nie zamierzam go zmieniac
goraco pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
na wizycie doktor powiedział, że wszystko jest ok, z wyników morfo i moczu zadowolony. posiew pobrany, zobaczymy co wyjdzie z tego.
WhiteB ładnie Ci w tej fryzurze
j_kamilka u nas też nie wszyscy zadowoleni z imienia ale mam to głęboko w
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Gosica widzisz, on też rośnie przez to, że WhiteB robi nam ciągle jakieś smaki. A z resztą Ty druga taka sama ;p
Ja jutro mam wizytę. Ciekawa jestem co mi gin powie. Mam nadzieje, że nie wymyśli znów jakiś badań prócz morfologii i moczu...
Dziś to miałam dzień na pełnych obrotach. Pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie, zakupy... ten mój maluszek zaraz mi przez skórę wyleci tak się wierci mam nadzieję, że go coś pospieszę, bo tak bardzo chce, żeby już był z nami
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do imienia to olać wszystkich.. Nasz Czarek to tez była krzywda dziecku tak gadala siostra męża.. A teraz Max to imie jak dla psa i w ogole takie nie polskie.. Eh szkoda nerwów..
Ja dzis byłam na wizycie kontrolnej serduszko ładnie bije a tak to umyłam okna w szpitalu mam zapis ze jeśli żadnej akcji nie będzie to w 41tc i 3dniach wywoływać bedą.. Tak sobie wyliczylam ze chyba chodzi o 5.12 ale wole bez oxytocyny :| wiec mam nadzieje ze w tym tyg sie rozpalające szczególnie ze teść wpada do nas od soboty do wtorku a pozniej zobaczymy sie chyba dopiero jakos styczeń luty to by zobaczył maluszka
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dzisiaj fantastycznie przespałam całą noc... nareszcie!
Ale mimo wszystko i tak nadal chce mi się spać haha Także po powrocie z pracy obowiązkowo poprzytulam się z kołderką
Jakiś taki spadek formy mnie dopadł i kompletny brak chęci do czegokolwiek, że szok. Nawet siedzieć mi się nie chce w pracy... mam ochote zamknąć się w sypialni i niech nawet nikt do mnie nie mówi
Jak sobie jeszcze pomyśle, że dzisiaj do miasta muszę podjechać...
Do Pepco muszę wstąpić... w ogóle zauważyłam (rychło w czas), że nie mam dla małej ani jednej pary półśpiochów... także chyba z 2 pary kupie Ale wezme w rozmiarze 62. Lepiej żeby były za duże niż za małe.
Dziewczyny, mam w domu stado dzikich odkurzaczy Pochłonęli już wszystkie 5 blach ciasteczek Nie ma ani jednego... Zostawić ich samych w domu no
Gosica Ale w ciula polecieli No faken kobitki się nastawiają na znieczulenie, a tu lipa?! Beznadzieja... Ja wyczytałam na necie, że dają w tym szpitalu co chce rodzić znieczulenie... no zobaczymy jak jest rzeczywiście.
anitka90 Obowiązkowo zdaj relacje jak tam po wizycie
Moja też wczoraj jakichś wariacji dostała w brzuszku. Tak się wierciła, że myślałam, że wyskoczy zaraz
Kaś_O Czaruś prześliczne! Ja myślałam nad Czarusiem gdyby był synek Teraz zaś z Amelki na Zosie zmieniliśmy i też u nas niektórzy nosem kręcą... Ale to nasze dziecko i my decydujemy!
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
dziś moja kolej na wizytę u fryzjera. Ścinam na bardzo krótko, bo nie wiadomo kiedy następnym razem udam się na wizytę. Na pewno przed 26 kwietnia- ślubem siostry mojego męża:) Moja noc była średnia- obudziłam się o 2:54 i tak do 4:04 pamiętam zegarek. Oczywiście nie obyło się bez chrupkiego pieczywa. Słuchajcie a jak wyglądały Wasze wizyty u stomatologa? Chodziłyście w czasie ciąży? Ja nie czuję żeby się u mnie coś działo, ale na wszelki wypadek w tym tygodniu wybieram się na sprawdzenie u siostry męża.
Miłego wtorku,
Pozdrawiam
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
tak się ostatnio skupiłam na praniu Zośkowych ciuchów, że nie zauważyłam że nasz kosz jest przepełniony ale już nadrobiłam i teraz znowu Zośkowe siedzi w pralce. już prawie koniec ufff
anitka czekamy na relację z wizyty
motylek ja byłam u dentysty parę miesięcy temu, w sumie nie miałam wyjścia bo wypadła mi plomba pozbyłam się przy okazji kamienia, reszta zębów była okej. dentystka powiedziała, że mogę jeszcze na wszelki wypadek przyjść na przegląd pod koniec ciąży ale nic się nie dzieje jak dla mnie więc odpuściłam sobie.
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
J_Kamilka Przeiez Mieszko to fajne imie. Nie przejmuj sie innymi, wazne ze Wam sie podoba
WhitheBlackberry ślicznie Ci w tej fryzurce Ja mam tak samo-polozyc mnie do lozka, nie przeszkadzac i nic wiecej do szczescia mi nie trzeba A co do znieczulenia to kurde kupie sobie ta gazete i im pokaze jak bym chciala znieczulenie a beda mi odmawiac.I niech mi sie sam pan ordynator tlumaczy dlaczego mowi ze jest ogolnodostepe a tak naprawde nie ma
Anitka90 ooo doklanie a moje robienie smakow sie chyba skonczy bo juz mi sie nie che szalec w kuchni
Prosze prosze na mnie gadala ze nie potrafie na tyłku usiedziec a sama robi to samo
Motylek270 Ja bylam u stomatologa i to w sumie calkiem niedawno.Ale wszystko jest ok wiec tylko wbiła w karte ciazy ze taka konsultacje mialam i za jakies pol roku kazala sie zglosic na kontrole.
Znow nie mam checi do niczego.Mialam zaczac robic porzadki juz takie swiateczne bo pozniej nie bedzie kiedy, szafki czekaja na odswiezenie ich w srodku,szklo ktore w nich mamy tez itd a mi sie kurde nie chce.Chyba dzis sobie jeszcze to odpuszcze i poleniuchuje
- Natala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja tez byłam u fryzjera wczoraj ale tylko farba, mam nadzieję, ze do świąt wytrzyma chyba zaczynamy się stroić na poród
WhiteBlackberry bardzo ładna fryzurka jednak się zdecydowaliście na zmianę imienia??
motylek270 ja już w czasie ciąży u dentysty byłam 2 razy, regularnie chodzę co 6 miesięcy, kiedyś to zaniedbałam i miałam problemy, więc teraz chodzę nawet jak nic się nie dzieje, kontrolnie, zwłaszcza, ze u mnie często gołym okiem nic nie widać, a dziurka jakaś jest. Znieczulenie brałam normalnie, za zgodą mojego gina i dentystki, nie mieli żadnych przeciwwskazań.
Gosica
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dzisiaj my na wizytę, i po łóżeczko, w końcu, mam nadzieję, że w tym tyg kącik dla naszej księżniczki będzie już zrobiony
buziaki
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moja babcia ostatnio do mnie mówiła "Natala weź idź już do fryzjerki, bo jak Ty na porodówce będziesz wyglądać?!" Nie martwi ją to, że będzie mnie boleć, tylko moje włosy!
Teraz mam ombre haha Bo miałam takie mega odrosty... ale fryzjerka powiedziała, że narazie nie będziemy farbować, żeby odpoczęły mi te włoski, dopiero po porodzie coś zadziałamy delikatnie
Gosica Dobry pomysł z tą gazetą! Kup i pokaż w razie czego! Niech nie robią ludzi w bambuko!
Natala Mnie też bolały przed otwarciem...
Dziewczyny, dzisiaj będąc w Rossmannie i aptece mam zamiar kupić przy okazji kosmetyki dla małej.
Doradźcie mi, co do pupy? Jaki krem do buźki? Oliwką będziecie dzieciaczki smarować? Co kupić?
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja kupilam do kąpieli płyn 3w1 z johnson baby,mleczko do ciała z nivey,oliwke i krem do buzki z bambino,do pupy mam z firmy sweet baby to jakas nowa marka wiec zobacze czy to jest cos warte ale dokupie jeszcze moze sudocrem cos w tym rodzaju w razie czego,krem na mroz z tej firmy rossmanowskiej i z kosmetykow to chyba tyle.
- paulainka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziewczyny pewnie widzialyscie juz ten filmik bo dosc glosno o nim jest w ostatnich dniach,ale nie mogę się oprzec zeby go tu nie dodac bo te maluszki są przekochane