- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z tą wspólna zabawa jest różnie, chwilę się bawią razem a za chwilę.sobie zabawki wyrywaja. I Artur i Filip akurat chcą przeważnie ta zabawkę która bawi się drugi. Ale nawet jak mają takie same to np Filip chce obie na raz. Masakra! Myślałam że wojny o zabawki czekają nas za jakies dwa lata
No Filip podobno do mnie podobny, ale za to Artur to wszyscy mówią że czysty tata.
Filip ma brązowe, a Artur niebieskie oczy. Filip tez miał pp urodzeniu niebieskie ale w tym wieku co jest Artur to już mu się zmieniały.
A jak u was z posiłkami małego? Co dajesz oprócz cycka? Artur zjada 2 porcje mleka po 210, 1 Kaszka, duży obiadek i duży deserek. Ogólnie straszny z niego zarlok pewnie jak by dostał to dużo więcej by zjadł. Waży ok 8600.
Artur sztywno stoi ale jeszcze mu się nogi mocno uginaja jak kroki próbuje robić, a ja też wcale nie zachęcam go do stania czy chodzenia, sadzam go od razu jeszcze ma czas.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
O to faktycznie podobnie jedzą i nawet tyle samo ważą. Tylko że twój mały jest pewnie dłuższy
Fajna fotka, super jak dzieciaki mają swoje pasje
A my wczoraj wróciliśmy na Gdańsk, w ostatniej chwili się zdecydowałam. Filip po miesiącu jak zobaczył swój pokój to widać było że jest szczęśliwy, choć wracać nie chciał. Ale nie wiem czy za tydzień znowu nie pojadę na tydzień do dziadków. Mąż będzie miał sporo pracy i dużo go w domu nie będzie ten tydzień więc mój tata może po nas przyjedzie i znowu pomieszkamy sobie u nich. Po weselu powrót a Gdańsk i potem we wrześniu mamy dwa tyg wolne i albo na wczasy albo też do dziadków
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Nefri-widzę,że w tym samym czasie zaczynamy wakacje,my też 28 ruszamy
Mala- Filip z gadaniem się ładnie rozkręca,u nas nadal tylko pojedyńcze słowa i to bez szały.
Dzieciaki super
Ja dziś znów tylko co u nas. Po pierwsze i najważniejsze,moje dziecko zaczęło koszystać z nocnika. Sam,bez żadnych ceregieli zaczął sikać a potem sam usiadł i zrobił kupkę,od tej pory papmersów prwie nie używamy,tyle co do spania i na dłuższy wyjazd,ale ogólnie to woła że chce siku,albo sam się rozbiera i robi
Dostał w końcu doroślejsze lóżko,ale ile było ceregieli z tym to szok,czekania dwa tygodnie,a potem i tak na magazynie wydali nie ten wzór co trzeba,i znów czekanie aż dowiozą. Dziś pierwsza noc na nowym łożu,młody podjarany
Ja nadal pracuję,teraz ciągnęłam 8 dni dniówek,byłam wykończona,z niecierpliwością czekam na urlop.
Poza tym po staremu
Pozdrawiamy
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co z tą pracą? Zostajesz na dłużej?
Jak po nocy na nowym wyrku?
Kurde kupiłam ciuszki filipowi na wesele, ale krótkie spodenki i koszulę na krótki rękaw a tu kurde pogoda się spoerdzielila! I teraz nie wiem czy szukać czego innego czy liczyć na poprawę pogody :-o
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Może akurat pogoda dopisze i strój będzie w sam raz:) Co do pracy to zostaję jeszcze wrzesień,potem się zobaczy. Na stałe raczej nie chcę,wszyscy się dziwią dlaczego,a ja jakoś bez tej kasy się obejdę,a chcę być przy Szymku no
Motylek-wytrzymałh chłopak A u nas z jedzeniem masakra,są dni,kiedy ładnie zje,ale przeważnie to cyrk na kółkach.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Motylek za to Filip to uwielbia zjeżdżalnie, huśtawki i inne drabinki. Jak widzi plac zabaw to raczej nie ma mowy żebyśmy nie weszli chociaż na chwilę.
Gosica a ja cię rozumiem, też wolę z dzieciakami siedzieć i widzieć wszytskiego ich postępy Filip tez przychodzi do nas w nocy
Kurde dzieciaki zaczynają mi kaszlec jutro chyba zabiorę ich na przebadanie
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak tam budowa? Na jakim etapie jesteście? My właśnie sprawdzamy jedna działkę i jak będzie ok to chyba się zdecydujemy chociaż jest rekreacyjna. Ale mężowi się podoba bo ma dostęp do jeziora. Jeden minus jest tej rekreacyjnej, nie można się na niej meldowac, ale z tym chyba sobie poradzimy jak coś
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
motylek270 - fajnie, że się odezwałaś Dzięki za gratulacje. Bardzo mi przykro z powodu waszej straty. Czas na kolejne starania nadejdzie sam. Będziesz wiedziała, że odzyskałaś siły i jesteś gotowa.
Jaś super chłopak.
U nas nie ma z załatwianiem się na łonie natury - mówię tylko o sikaniu. No niezły twardziel z niego. Dorosłemu ciężko było by wytrzymać.
Nefri - dziękuję za komplement
U nas nie działa nic. Prośby. Groźby. Obiecanki. Cacanki. Dosłownie nic. Ręce już mi opadają, Za chwilę mija drugi miesiąc bez pieluchy w dzień, a kupę do kibelka robił przez dwa dni. On nawet nie zawoła, że chce. No czasem mu się zdarzy, ale wtedy jak ta kupa już mu wychodzi, więc rzadko udaje mi się zdążyć do sedesu. Czasem chce mi się krzyczeć. Czasem płakać. Czasem mam dość. Boję się, że do pojawienia się siostrzyczki mu to nie minie, a jak zobaczy, że dzidzia robi do pieluchy to jeszcze się cofnie z sikaniem. Chociaż to jeszcze 4 miesiące...
U nas waga 14,5 kg.
Ale wam fajnie z przeprowadzką. Podeślij jakieś fotki nowego domu! Sporo plusów przełożenia wakacji, więc nie ma tego złego
Gosica - u nas za chwilę mija rok, jak nam się dziecko wyprowadziło z sypialni i na palcach mogę policzyć noce, kiedy nie trzeba po niego było chodzić. Zwykle przebudza się około 3 nad ranem i chce do nas. Rzadko kiedy budzi się około 7 i dosypia jeszcze ze mną. Czasem mi się wydaje, że nigdy już nie prześpię całej nocy...
mała82 - minął kaszel?
Co u nas... Julek ogarnął rower biegowy. Powoli jeździ, ale wie już co i jak i chętnie sam na niego wsiada. Bywa nieznośny. I najbardziej mnie dobija ta jego kupa w majtki....
Ja rosnę. Od kilku dni zaczęła mi dokuczać wieczorna zgaga. Taka sama jak z Julkiem. Ale jakoś sobie radzę. Po za tym 5 września powrót do pracy. Czas do porodu mi zleci migusiem!