BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 9 miesiąc temu #988473 przez paalinkaa
Ja pochodze z Chrzanowa ale mieszkam w Krakowie i tam pracuje.

agadzie84 -pisałaś o Ujastku? Ze tak tam jest?

Z tego co wiem to jeżeli było jedno cc to raczej przy kolejnych ciążach jest wskazanie do cc,no chyba że inaczej zadecyduje lekarz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #988475 przez agadzie84
Paalinkaa nie, wszelkie sprawy z badaniami i porodem mam prowadzone w Hiszpanii, nie w Polsce. A z Polski jestem z północy więc do tej miejscowości mam kawałek :p

9 lata 9 miesiąc temu #988553 przez iwkaa
kiedys tak było jak pierwszy poród był cc to kolejne miały takie wskazanie teraz to zależy z jakiego powodu było cc u mnie było brak postepu porodu a potem okazało się że mała sie przekręciła i potylicą miała wychodzic co by się nie udało a teraz to moge wybrać jak chce ale to juz zalezy od lekarza mój daje mi prawo wyboru ja juz wiem jak wygladaja bóle parte bóle krzyżowe i nie dziękuje pojade na gotowe :) choć tez troche przy cesarce obaw teraz mam bo koleżanka miałą powikłania po operacyjne i miała problemy z jalitami ponoć straszny ból także czy tak czy tak kobieta musi się na męczyć nie miłosiernie taki nasz los :) ja po cc szzybko wróciłam do formy po 10 godz poszłam pod prysznic a miałam znieczulenie podpajęczynówkowe nie ogólne

9 lata 9 miesiąc temu #988560 przez agadzie84
Iwkaa jak masz możliwość cc i ostatnie zniosłaś dobrze to czemu nie:) a powikłania - albo będą albo nie ;)

Póki co staram się w ogóle o porodach nie czytać, bo jak czytam to się zaczynam bać :p
Ok, bolało i tak będzie, czy cc czy sn.
Pomyślę o tym w przyszłości, już przed samym faktem ;)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #988570 przez patruska91
Ja moją córcie rodziłam siłami natury , dałam rady a po urodzeniu i zobaczeniu małej o bólu to już nie pamiętałam. Tym razem mam nadzieje że też sn urodzę bo bardziej to się boje znieczulenia do kręgosłupa po nim znajoma miała też komplikacje.

Moja mała kuzynka Anetka ur18.06.2015 imgcdn1.przelom.pl/im/v1/gallery-900-wid...5141403_91129100.jpg

9 lata 9 miesiąc temu #988591 przez agadzie84
Patruska91 wow, jaka czupryna na głowie małej :))
Fajna niunia.

Ja to w ogóle żadnych doświadczeń porodowych nie mam :p

9 lata 9 miesiąc temu #988602 przez patruska91
No moja to miała na głowie 5 włosów na krzyż :laugh: na roczek nawet tyle nie miała :laugh:
Ja sie od mamy nasłucham dużo o porodach bo jest salowa na ginekologi :P

9 lata 9 miesiąc temu #988644 przez agadzie84
O kurczę, to pewnie się nasłuchałaś historii ;)

Mieliśmy iść dziś wieczorem na ferię, ale nie idziemy, bo głowa mnie boli przeokropnie, i nie byłoby żadnej przyjemności.
Jutro pójdziemy. A w piątek zaliczam swój pierwszy wypad do kina tutaj, na jakąś komedię, podobno super. Mam nadzieję że coś zrozumiem;)

A tymczasem lecę w kołdrę, bo muszę przespać. Jutro do apteki po jakieś środki przeciwbólowe dla ciężarówek, bo te co mam są za silne.

Do jutra!

9 lata 9 miesiąc temu #988705 przez iwkaa
Ja w niedziele miałam taką migrenę że myslałam że umre nie chciało samo przejść tez ratowałam się lekami wzięłam APAP i przeszło na szczęście w ciąży na ból mozna jedynie paracetamol nie wiem jak tam u ciebie ale w PL tylko to
agadzie ty specjalnie nie bedziesz miusiała sie skupiac nad mysleniem o porodzie przed terminem to juz jest zakodowane że im blizej kobieta się boi porodu a pierwszy poród to już wogóle nie wiesz co Cię czeka choć kazdy poród jest inny ja mam kolezanke położną to też się czasem nasłucham teraz to juz mi nie chce nawet opowiadac tylko jakieś fajne przypadki
W poprzedniej ciąży dwie znajome urodziły martwe dzieci jedno udusiło się pępowiną a drugie nie pamiętam chyba też jakie to było przezycie i strach masakra teraz wiem że takie sytuacje się zdarzają czasem ale sten strach na pewno znowu wroci pod koniec ciąży okropne przezycie ale sytuacje niestety nie zalezne od naszej woli

9 lata 9 miesiąc temu #988769 przez Patrizia
Hej mamcie :)

paalinka Witaj :)

agadzie84 a ja ci powiem ze moje kolezanki taki mi poopowiadaly o porodzie ze tak sie nastawilam ze to tak strasznie boil ze jak juz przyszlo co do czego to nie moge powiedziec ze cos mnie blalo :) nie wspominam zle porodu teraz tez bede rodzic naturalnie bez zadnego znieczulenia dalam rade za pierwszym razem to teraz tez dam :)

patruska91 ale kuzynka ma duuuuzo włosów no tyle jeszcze nie widzialam u noworodka :) Ty tak jak ja najbardziej boje sie znieczulenia w kregosłup dlatego go nie weme

U nas wszystko oki oczywiscie wczoraj zaliczylismy park rozrywki :) ale szczerze ostatnim razem lepiej mi bylo teraz brzuch duzy nogi mnie trche bolaly ale maly sie wybawil wiec jest oki ja sie dobrze czuje chociaz ostatnio caly dzien kuło mnie tak jakby w jajniku ale przeszlo na drugi dzien
Pozdrowionka tak na bieżąco bede od wtorku :D trzymajcie sie mamuski :)

Ksawerek(*)

9 lata 9 miesiąc temu #988771 przez Patrizia
zapomniałam zapytac jak tam Wasze bąble daja juz czadu??? u mnie czuje mojego ale przez to łożysko na przedniej scianie nie tak strasznie mocno ale codziennie czuje kopniaczki :D

Ksawerek(*)

9 lata 9 miesiąc temu #988813 przez iwkaa
no to sie patrizia wyszalejesz :)
ja teraz moge powiedziec że czuje ruchy są delikatne w porównaniu do tego co bedzie się działo za jakiś czas ale czuje

9 lata 9 miesiąc temu #988839 przez Patuśka
Cześć Dziewczyny ! :)

Dziś wysprzątałam calutkie mieszkanie i brak mi sił teraz odpoczynek się należy :P
Pogoda dopisuje, cieplutko :)

A mój to mnie tak "leje" :P Najwięcej i najmocniej kopie mnie wieczorem :) podoba mi się to ze jak wsiadam do samochodu czy do autobusu to po chwili zaczyna się tak wiercić że szok i tak za każdym razem jak jadę :P Super uczucie ! :)

Miłego dnia :)

9 lata 9 miesiąc temu #988858 przez agadzie84
A moje jeszcze nie, jeszcze chyba muszę poczekać... chociaż w sumie wczoraj wieczorem poczułam jakieś takie łaskotanie w brzuchu, nie wiem czy to juz oznacza że zaczynam czuć ruchy :)

Patrizia fajnie czas spędzasz co?:)

Patuśka Ty całe mieszkanie a ja się zabrać za nic nie mogę, jakiś leń mnie ogarnął...okropny. Ale trzeba się zmobilizować :p

Iwkaa ja właśnie nawet apapu nie mam, a kurczę migrena to przerąbane, nie znoszę tego..zresztą, kto lubi..
Dobrze że nie mam aż tak silnych żeby nie móc tego przespać, dziś już o niebo lepiej, jedynie takie ćmienie mam, ale jutro będzie już zupełnie ok:)

9 lata 9 miesiąc temu #989021 przez Patrizia
Oj wyszaleje sie za wszystkie czasy chyba :) dzisiaj w planach basen ladna pogoda 26 stopni akurat na wypoczynek nad woda :)

agadzie84 łaskotanie w brzuchu to juz sie zaczyna Żubrówka sie rozkręca :D a jak rodzice juz przyjechali??

Mj maly jest aktywny rano i na wieczór a w ciagu dnia to sporadycznie go czuje jak nie zwracam uwagi na brzucha to nie odczuwam ale jak juz poloze reke i poczekam chwile to czuje :D

patuśka to mały rajdowiec Ci rośnie w brzuchu skoro lubi tak jazde autem :D

Ksawerek(*)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia