BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 6 miesiąc temu #986056 przez patruska91
Ja Iwka się cieszę z chłopak bo będę mieć parkę :) Mam sąsiadki co będą w wakacje rodzic i same dziewczynki mają mieć , więc synuś będzie miał w czym wybierać :laugh: Taty siostra ma termin teraz na 23 czerwca będzie miała córcie Anetke , więc mój maluch ciocie 5 miesięcy starszą od siebie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #986073 przez iwkaa
fajnie bedą się razem wychowywać???mój mąż też ma taka ciotkę 4-5mcy starszą troche to zabawne :)

9 lata 6 miesiąc temu #986095 przez Patrizia
hehe faktycznie wszystkie Patrycje maja syneczków :) :)

iwkaa to trzymam kciuki za dziewczynkę skoro celowałaś wiec sie uda :) ja o tym nie mam zielonego pojęcia

Zgada mnie tez ostatnio dopada ale nie jest jeszcze meczaca wiem ze mleko pomaga i wypijam szklanke lub kakao i jest oki

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #986276 przez agadzie84
Hej dziewczyny, jak tam?

Jak Wasze samopoczucie?
Strasznie swędzą mnie cycki, i znów zaczęły rosnąć, muszę jak najszybciej zaopatrzyć się w nowe staniki, bo moje już prawie do niczego :p
A tak ogólnie - mam lenia ;)
Czytam książki, oglądam seriale i w sumie tylko pobieżnie ogarniam w domu.
Jutro się wezmę za większe porządki.

Smarujecie się już czymś na rozstępy?
Przyznam się, że nie kupowałam żadnych specjalnych kremów, tylko codziennie po porannym prysznicu, zanim jeszcze się wytrę, smaruję brzuch, biodra i piersi oliwką, taką zwykłą, dla niemowlaków. I powiem Wam - dawno nie miałam tak gładkiej skóry! A rozstępów póki co (tfu tfu!!) ani śladu:) Więc póki co, nic nie kupuję, skoro najtańsza metoda przynosi efekty;)
Ale słyszałam też że można uniknąć rozstępów smarując się kremem na blizny (ale np. taki Cepan strasznie dla mnie jedzie cebulą) albo olejkiem jojoba.

9 lata 6 miesiąc temu #986303 przez Patrizia
Hej :)

Ja dzis wstałam z bólem pleców no masakra zastanawiam sie czy nie kupic czasem tej poduch rogala duzo dziewczyn chwali

agadzie84 ja poprzednia ciaze smarwałam sie oliwka dla dzieci z Johnsona i na sam koniec wyszedl mi tylko jeden rozstep i to moze mia niecałe 1,5cm teraz smaruje sie czerwonym garnierem bo oliwka mi sie skonczyla i musze tu poszukac w rossmanie jak narazie tez jest dobrze nic nie peka :) no i ja tez musze sie zaopatrzyc w stanik bo juz mi nie wygodnie, a tak tez mam lenia zaraz biore sie za siebie trzeba wlosy umyc ułożyc moze w koncu zeby wygladac jak kobieta :P :P :P a porzadki tez jutro zaczynam bo w srode przylatuje siostar mojego z naszym chrzesniakiem wiec mieszkanko trzeba ogarnac bo znajac zycie przez 2 tyg ich pobytu nic sie nie zrobi :P :P

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #986308 przez agadzie84
Patrizia, to mnie utwierdziłaś z tą oliwką;) Też mam z Johnsona:)
Właśnie, ja również zastanawiam się nad rogalem, chyba sobie kupię jak w PL będę, mojego kuzyna żona miała podczas ciąży i mówiła, że rewelacja.
Ale fajnie, gości będziesz miała:)) Mój brat wyjeżdża już w poniedziałek wieczorem ale 4.07 rodzice będą. A potem tylko 2,5 tygodnia i do Polski:) Na miesiąc. A potem jak wrócę to długo nie pojadę - już chyba trochę ciężko będzie z brzuchem a i podróż męcząca. A potem z takim maleńkim Żubrem to ciężko będzie, trzeba odczekać do któregoś miesiąca...

9 lata 6 miesiąc temu #986319 przez Patrizia
Ja na poczatku lipca jade do PL zrobic te badania polowkowe i chyba wlasnie tez tam na miejscu kupie poduche :) pozniej rodzice w sierpniu tez przyjezdzaja do nas a pozniej juz oczekiwanie na syneczka nigdzie sie nie ruszam :)
Ciesze sie ze przylatuja a dla malego troche atrakcji mamy w planach legoland, zoo, oceanarium, parki rozrywki i oczywiscie basen jesli bedzie pogoda a nich sie maly wyszaleje :) tak daleko go mamy :(

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #986321 przez MlecznaMama
Patyzia jak tam u Ciebie? znasz już płeć?

Edit: dobrze widzę Synciu będzie?

9 lata 6 miesiąc temu #986328 przez agadzie84
Patrizia o jaa, adoptuj mnie;) zazdroszczę Ci tych parków rozrywki, uwielbiam takie miejsca:) Mimo, że sama nie lubię się za bardzo kręcić, to uwielbiam na to patrzeć:)

Też mam daleko swoją chrześniaczkę, 15.07 kończy 5 lat, jak będę w sierpniu to z zaległym prezentem małą odwiedzę:)
I jej brata też, młody ma 8 lat, też w lipcu kończy... super dzieciaki są, jak się kochają to na zabój, jak kłócą to na amen ale jedno za drugim w ogień by skoczyło:)

9 lata 6 miesiąc temu #986333 przez Patrizia
Mleczna mama Tak synus :D jestem przeszczesliwa a moj to juz w ogole od poczatku gadal do brzucha jak do syna :P :P

agadzie84 to wpadaj ale nie wiem czy ty znalazlabys woly czas w swoim kalendarzyku u Ciebie tez caly czas ktos jest :P :P :P umowimy sie za rok jak nasze dzieciaki beda na swiecie a matki sie wybawia na karuzelach :P :P

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #986337 przez agadzie84
Patrizia oj tak, to prawda, co chwilę ktoś;) w międzyczasie mieszkania szukamy, ale cholera, nic ciekawego.
A w parku rozrywki szczyt moich możliwości to słoniki;)

9 lata 6 miesiąc temu #986364 przez Patrizia
iwkaa co sie nie meldujesz po wizycie???? !!!!!!! dawaj znac jak tam pokazała sie sisiunia czy siusiak??? :P :P

agadzie84 to teraz moim szczytem też były łabądki :P :P :P :P

godzinny spacerek za mna i do domu pod taka górke że aż sie zmeczyłam teraz siedze i wypoczywam kakao wypite i tak kminie co by tu na kolacje hmmmm :)

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #986377 przez agadzie84
Patrizia, łabądki to za wysoko dla mnie :p

Iwkaa właśnie, odezwij się!

Na kolację jakiś jogurt zjem, jakoś nie mam ochoty na nic bardziej konkretnego.
Ostatnio namiętnie pożeram owoce, głównie brzoskwinie, nektarynki i ufo:)
Ogólnie jakoś tak zaczęło mnie odpychać od fastfoodów, a ciągnąć do warzyw i owoców, to jest na duży plus, bo wcześniej różnie z tym bywało.
A mój mąż robi przepyszne gazpacho. Na upalne dni rewelka, jeśli chcecie to napiszę jak zrobić takie andaluzyjskie:)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #986392 przez MlecznaMama
Ale się cieszę! W końcu wiadomo! Daj znać jak wybierzesz imię!!!
a na karuzelę też bym się przeszła ale na taką wiecie... starej generacji, jak w przedszkolach kiedyś były, już dawno takiej nie widziałam.
ja tam Wam nie chcę tu SPAMOWAĆ, ale ja chętnie zobaczę ten przepis na gazpacczo :) Serdeczne pozdrowienia

9 lata 6 miesiąc temu #986393 przez Patrizia
agadzie84 dawaj przepis zawsze to cos innego :) ja w koncu nie zrobilam jeszcze tej kolacji poczekam az moj z pracy wroci i zrobie cos na ząb :)

Mleczna mama moj to caly czas gada ze Eustachy nie wiem czy on mi na złość :P a ja sie jakos nie sklaniam do tego imienia i tak sie przemarzamy ja mowie ze Leon a on ze Eustachy :P a znajac zycie bedzie calkiem inne :) nie mozemy dojsc d porozumienia dla dziewczynki mielismy Zuzka a chlopak hmmm nie wiem :P

Ksawerek(*)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia