BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 6 miesiąc temu #984264 przez agadzie84
Ja w listopadzie 31 kończę. Ale nie czuję się na ten wiek;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #984366 przez iwkaa
hej listopadówki
Ja w lipcu skończę 28
troche tutaj nie zaglądałam tamten tydzien byl to dlamnie jakis koszmar dobrze ze juz się skończył pierwsze zmarł mój teść a później teściowa miała wypadek wracając z za granicy bo tam mieszkali moi teściowie ciągły stres ciągłe nerwy to było coś strasznego. Teść już po chowany a teściowa na szczeście cała i zdrowa tylko auto nadaje się na złom
Mam nadzieje że te całe emocje nie udzielą się dziecku
agadzie bardzo mi przykro z powodu twojego dziadka
a co tam u was dziewczyny jak wizyty kiedy macie ja ide za tydzien na razie bez badan

9 lata 6 miesiąc temu #984495 przez agadzie84
O kurcze iwkaa to strasznie wspolczuje straty teścia... A jeszcze ten wypadek... Kurcze strasznie wspolczuje. Wygląda na to ze obie mialysmy emocjonalnie ciezki tydzień, z tym ze u mnie na pewno mniej bo dziadek był w hospicjum, z ciężką choroba, wiec w zasadzie wiadomo było ze prędzej czy później odejdzie.

Jutro juz wracam do Hiszpanii, maz czeka;) ale leci ze mną mój brat, będzie 2 tygodnie, a na poczatku lipca będą moi rodzice:) tez 2 tygodnie, a potem na poczatku sierpnia znów tu będę, na miesiąc:)

9 lata 6 miesiąc temu #984509 przez iwkaa
trzeba zyc dalej i staram sie juz nie myśleć o tych nieszczęściach mój teść nie chorował byl po 50po prostu zasnął i się nie obudził....
To planów masz duzo na najbliższy czas szybko ci ciąża minie ani się nie obejrzysz i bedzie wrzesien fajnie a ja siedze w domu i się nudze ale wole się nudzis niż mieć takie rozrywki jak ostatnio
Straszna tu cisza się zrobiła....

9 lata 6 miesiąc temu #984517 przez Patrizia
Hej mamcie :D

U mnie z czasem ciężko okazało sie ze nasi znajomi z PL wprowadzaja sie tera pietro nizej nas tu w DE :D bede mial gdzie na kawke chodzic i tak im pomagamy w tej przeprowadzce, w ten wekend znow czeka mnie park rozrywki tylko teraz juz bardziej dla doroslych a mi znow zostanie trzymanie torebki i robienie zdjec :(
Odczulam ostatnio tylko dwa ruchy gdzie wydawalo mi sie ze to moj babel ale teraz nie czuje go i tak sie zastanawiam czy faktycznie to byl on kurcze u mnie juz 18 tydz chcialbym juz go czuc codziennie :)

iwkaa wspolczuje tescia, ja moja tesciowa musialam pozegnac dwa dni po naszym weselu i w dzien wyjazdu na Majrke nasz miesiac miodowy to byly dopiero emocje ehhhh

agadzie o Ty skubańcu to załatwiłaś sobie do września obstawę rodziny :P :P super :D

Dobra co do wizyt to ja mam 9 czerwca i juz bzika dostaje czy tam wszystko dobrze no i glukoza mnie czeka

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #984525 przez iwkaa
patrizia musisz sie dobrze wczuć w ruchy malensta powinnaś cos poczuc ja juz czuje takie łaskotanie jak przyłoże rękę ale tylko na leżąco narazie jak brzuch zrobi mi sie płaski

9 lata 6 miesiąc temu #984552 przez patruska91
Hej dziewczyny u mnie weekend udany , w niedziele najpierw byliśmy na dniu dziecka z pracy męża więc mała się wybawiła a później na koncert pojechaliśmy strachy na lachy i Dżem grał :laugh:
A dziś ledwo na oczy patrze tak mnie oczy bolą od alergii , a na dodatek jeszcze mnie osa w palec u nogi użądliła i mam pół stopy spuchniętej :S i piecze strasznie .
Ja wizytę 10 mam . A jeśli chodzi o ruchu to też rzadko czuje zazwyczaj rano jak na łóżku leże to coś tam czzuć :)

9 lata 6 miesiąc temu #984565 przez Patrizia
Właśnie skontaktowałam sie z położną obecnie jest na urlopie w PL ale powiedziała żebym dała jej znać 8 czerwca bo tak wraca więc mam nadzieje że mnie przygarnie pod swoje skrzydła :D bo tak to bym mi chyba od razu powiedziała ze nie ma już miejsc więc jestem dobrej myśli :)

patruska91 współczuje alergii bo ona chyba bardziej mecząca niż użądlenie osy poboli i zaraz przestanie a alergia troche potrwa :/
iwkaa a Twoja wizyta kiedy??

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #984583 przez agadzie84
Patrizia ale czad, to bujne życie towarzyskie Cię czeka:) Ale bym chciała żeby jacyś moi znajomi się w pobliże nas wprowadzili...chociaż czeka nas niedługo zmiana mieszkania, wiec kto wie, świat jest mały;)
A z rodzina jakoś tak wyszło ze się zjeżdżają wszyscy, ale ja się cieszę:)

Patruska wspolczuje osy i uczulenia... Mnie uczulenia na szczęście omijają, ale mój tata ma i widzę co się z nim dzieje ;/

Iwkaa kurcze młody teść. Ale obys miała jak najmniej negatywnych emocji.
Teraz odpoczywaj, czytaj książki lekkie mile i przyjemne ( osobiście polecam wszystkie Izabelli Frączyk, babka ma rewelacyjne pióro, czyta się szybko i wciąga!) ;)

Ja mam najbliższe USG w lipcu, 6 albo 9, nie pamiętam dokładnie, muszę spojrzeć.
Natomiast w czwartek mam tylko siku do analizy dac a potem w czerwcu jakoś 17 mam wizytę ale nie pamiętam co to:p

Jak u Was dziewczyny z sensacjami? Bo mi się utrzymują dalej, zelzaly, owszem, ale są cały czas. Juz się do nich przyzwyczailam, dobrze ze chociaż energia mi wróciła. Przynajmniej część.
Moja mama i babcia miały mdłości i sensacje do 5 miesiąca wiec pewnie mnie tez to czeka :p 3 tygodnie jeszcze jakoś wytrzymam ;)

9 lata 6 miesiąc temu #984658 przez Patrizia
Ja sie tak martwiłam ze juz ladnych pare dni nic nie czuje pukniec ale wczoraj mowie mojemu ze nic mnie nie kopie a on przez brzuch gada do babla pukaj tu mamie :D i po jakis paru minutach czuje puk ( maz caly czas trzymal glowe na brzuchu ) pozniej chwila przerwy i znow puk ale sie uspokoila bo zaczynalam miec glupie mysli ehhh chociaz zastanawiam sie dlaczego bąbel mamy nie slucha a tatus slowko powiedzial i juz puka oj musze popracowac nad swoja stanowczoscia !! bo widze ze jeszcze sie nie urodzilo a taty slucha a mame ma za miekka fajke :P :P :P

agadzie84 ja na szczescie nie mialam problemow z sensacjami tylko tym moim jednym problemem juz jest troszke lepiej ale zeby normalnie to nie moge pwiedziec

Tak mi sie nudzi ze chyba cos spróbuje uszyc dla bąbla nie wiem czy dam rade ale spróbuje naigladalam sie na necie tych pierdulek ze az mnie krci tylko ze ja jestem beztalencie ale sie postaram :)
U mnie 27 stopni teraz wiec ide umyc wlosy i mykam do sklepu moze po jakis material albo filc hihihi

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #984700 przez Patuśka
Cześć Dziewczyny
Chciałabym dołączyć do waszego grona . Mam na imię Patrycja to moja pierwsza ciąża, będzie synuś ;)
Termin mam na 2 listopada więc mam nadzieję że zostanę mamą listopadową :P

9 lata 6 miesiąc temu #984741 przez iwkaa
cześć PATUSKA fajnie ze do nas dołaczyłaś
Ja wizyte mam za tydzien ale nie wiem kiedy sroda albo czwartek w pon bede dzwonic do mojego gina i sie umówie.
Moje sensacje mineły jem dużo ale w małych ilościach bo po wiekszych porcjach mnie mdli miesa nadal nie jem ogiadowego tylko wędliny sam zapach mnie rozwala takie pieczone czy smożone bleee na obiad sa zupy zmieniaki jajko i brokuł tyle tylko jest w moim jadłospisie :)

9 lata 6 miesiąc temu #984762 przez Patrizia
Patruska Witaj fajnie ze dołączyłaśdo nas :) ja tez mam termin na 2 listopada :)

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #984763 przez agadzie84
Część Patuska i gratulacje:)
Ahh ja czekam z utesknieniem kiedy mi płeć podadza. Jakoś jeszcze nie chcą:p

Iwkaa tez jem male porcje i w sumie nieduzo, mdłości jak mdłości, ale bardzo często mam odruch wymiotny:/ jajek w dalszym ciągu nie dotykam, ale jak ktoś mi zrobi to zjem.
U mnie awersja na mięso gotowane, natomiast o ile wczesniej byłam za kapusta tak teraz nie ruszam.

A ogólnie jest mi smutno bo czas w Pl się skończył. Tak długo czekalam i strasznie szybko zlecialo.
Ale z drugiej strony stesknilam się za mężem ;)

9 lata 6 miesiąc temu #984800 przez Patuśka
Bardzo mi miło :)
Ja się dowiedziałam w 16-tym tygodniu jak to lekarz powiedział " widzę fistaszka" :P Ale szczerze mówiąc odkąd się tylko dowiedziałam że jestem w ciąży to czułam że to synuś :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia