BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 6 miesiąc temu #985641 przez Patrizia
hehe tak to z tymi teściami jest :P a egzamin jak egzamin jak sie uda bedzie git a jak nie to konca swiata tez nie bedzie ale i tak trzymam kciuki :)
dziewczyny macie jakies imiona nad ktorymi sie zastanawiacie dla naszych babli?? ja mam metlik w głowie :)

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #985651 przez agadzie84
U mnie w rachubę wchodzi raczej imię międzynarodowe, najlepiej nie różniące się zapisem między polskim a hiszpańskim - nie wiemy, gdzie nas rzuci w przyszłości, nie mogę dać imienia typowo polskiego ani typowo hiszpańskiego (np. Jesus dla chłopaka :p)

Dla dziewczynki mamy wymyślone w sumie, będzie Maria, Marysia - zapis taki sam a imię i ładne i uniwersalne.
A dla chłopaka - jakoś nie mamy pomysłu.

9 lata 6 miesiąc temu #985659 przez patruska91
My imienia też nie mam jeszcze wybranego , jakoś do porozumienia nie możemy dojść z mężem :)
Patrizia jeśli chodzi o rozstępy to w poprzedniej ciąży nad pępkiem zrobił , więcej to mi sie na tyłku zrobiło :laugh:
Ja mam egzaminy 22,23 czerwca i koniec szkoły w końcu będzie .

9 lata 6 miesiąc temu #985667 przez Patrizia
No właśnie u nas też problem z imieniem dla chłopca dla dziewczynki mieliśmy Zuzia :)

Ja na szczescie p pierwszej ciąży miałam jeden rozstep z boku brzucha ale malutki na 1cm moze 1,5 cm wiec go nawet nie wida mam nadzieje ze teraz tez tak uda mi sie przetrwac :P za to na cyckach mi sie porobiły cienkie niteczki mogły by zostac takie cycuszki juz na stałe :D

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #985674 przez Patuśka
My z moim S długo nie mogliśmy się zdecydować nad imieniem :) Ale w końcu ustaliliśmy jednogłośnie że synuś będzie Dawid :P Jak byłaby dziewczynka to byłaby Zuza :)
A co do rozstępów to mam i mam na dzieję że to będzie tylko na tyle. Tez mam na cyckach takie cieniutkie . :(

9 lata 6 miesiąc temu #985841 przez iwkaa
agadzie to trzymaj się tesciowa to teściowa ja na moja nie narzekam ale ostatnio tez mnie wkurza ale to mozna wybaczyc przez ten pogrzeb teścia może byc jeszczenie swoja na szczeście już wyjechała a tobie duzo cierpliwosci zycze na ten dzień :) no i powodzenie na egzaminie
Patruska to konczysz studia sesja Cie czeka???? ja edukacje zakonczyłam w marcu mialam obrone po tylu latach nauki mam juz dośc a pasowała by jeszce jakieś kursy zrobićno ale finanse i chęci potrzebne narazie rozkoszuje się ciążą a potem maleństwem jak podrośnie bede mysleć z Majką cała ciążę studiowałam no i całe jej 5 lat życia czasem było ciężko
A co do imion to ja mam dla chłopca Karol albo Antoś dla dziewczynki nic mi jakoś nie pasuje także podsuwajcie swoje pomysly bedzie łatwiej cos wybrać :)

9 lata 6 miesiąc temu #985919 przez Patrizia
cześc mamuśki :)

patruśka91 jak tam po wizycie?? dawaj znać :)

A ja sobie dzisiaj zrobiłam pyszny barszczyk czerwony z krokietami mmmmm już mnie nudza te normalne obiady musze zaczac cos nowego bo wieje u mnie nuda na talerzu :/ mieszkanko ogarniete więc może udam sie na spacer nie wiem właśnie czy mi się chce :P :P a u Was jak samopczucie??

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #985924 przez iwkaa
u mnie grzeje niesamowicie 27 stopni w mieszkaniu na zewnatrz nie chce sie wychodzic ale plac zabaw jeszcze musimy dzisiaj zaliczyc
Ja mialam obiad dzisisj typowej ciężarnej :) rosól ana drugie nalesniki z czekolada i koktajl truskawka-kiwi taki mix :) pyyyyychaaa
ale mi teraz Patrizia narobiłaś smaka na barszcz czerwony :) a dopiero co zjdlam ten obiad i juz bym tego barszczu sie napiła ach te zachcianki.... :) moja wizyta tuz tuz juz jutro ale dopiero o 17.30

9 lata 6 miesiąc temu #985936 przez agadzie84
A u mnie teściowie siedzą. I siedzą. I siedzą.
I męża brat z nimi przyjechał.

Gorąco jak diabli, co chwilę się nawilżam chłodną wodą, ulga na parę minut i znowu.

Rany niech ten dzień się skończy!!!

9 lata 6 miesiąc temu #985963 przez patruska91
U mnie po wizycie z maluszkiem wszystko w porządku ma około 17 centymetrów, tylko glukoza oczywiście źle wyszła nadczo w normie ,po godzinie w normie a po 2 godzinach podwyższona norm 9,5 a ja mam 10,7 .Dostałam skierowanie do diabetologa termin mam na 18 czerwca . Następna wizyta 1 lipca a usg połówkowe albo 29 czerwca albo 2 lipca ma dzwonić jeszcze.

9 lata 6 miesiąc temu #985970 przez Patrizia
patruśka91 jak dobrze z maluszkiem wszystko oki a glukoza wspolczuje bo z tego co wiem jesli sie potwierdzi to dieta biedaku do konca ciazy tak??? potwierdzony siusiak??? mam do Ciebie pytanie bo ty w PL blisko mnie mieszkasz a orientujesz sie czy jakis lekarz wykona mi badanie połówkowe w sobotę np nie wiem czy bede miala mozliwosc przyjechac na poczatku lipca na dluzej niz weekend a w sierpniiu to troche za pozno na takie badanie

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #985986 przez patruska91
No stwierdziła że tam na pewno siusiak ale na połówkowym jeszcze sprawdzimy :)
No wiem w poprzedniej ciąży tez musiałam dietę trzymać i się kłuć po każdym posiłku ... ale jak trzeba będzie to nic już nie poradzę.
A jeśli chodzi o badania to w Chrzanowie Bojar robi prywatnie na ul. Wyszyńskiego , najlepiej to sobie zadzwonić i zaklepać wizytę jak wiesz którego przyjedziesz.
Podziękowania: Patrizia

9 lata 6 miesiąc temu #986030 przez Patuśka
Cześć Dziewczyny ! :)
Bardzo się ciesze że u was wszystko ok :) My mieliśmy wczoraj lekarza powiedział że wszystko dobrze :) posłuchałam bicia serduszka mojego krasnala :) Ale niestety na USG czekamy do 24 :( ponieważ kazał się wstrzymać żeby zrobić odrazu badania połówkowe także jeszcze 2 tygodnie czekania :( a ja za każdym razem nie mogę się doczekać aż go zobaczę :p Chociaż myślę że nie wytrzymam i wybiorę się prywatnie :laugh:
Z samopoczuciem u mnie dobrze :) tylko najgorsze to zgaga tak mnie pali że czasami nie da się wytrzymać.
Miłego Dnia :) :) :kiss:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #986045 przez agadzie84
Hej dziewczyny:)
Ochlodzilo się u nas!!! Rany jakby mi ktoś kiedyś powiedział ze będę się cieszyć z ochłodzenia w czerwcu to bym śmiechem zabiła, a jednak;)

Patuśka mnie czasem też zgaga dopada, próbowałaś mleka? Mi pomaga, jak wypije mleko albo cos mlecznego - jogurt, kakao, cos w ten deseń.

Patruska91 ojjj oby wszystko dobrze wyszło tam u diabetologa! Trzymam kciuki! No i super ze znasz płeć:))
Póki co same chłopaki...i to u wszystkich 3 Partycji;)

Mnie połówkowe czeka 9.07, i oby mi powiedzieli:p
A glukoza nie wiem kiedy, za tydzień mam konsultacje wiec pewnie wtedy dostane skierowanie na kolejne badania.

Iwkaa wizyta teściowej przebiegla i się skończyła. Uff ;)

9 lata 6 miesiąc temu #986050 przez iwkaa
agadzie fajnie ze juz masz tesciowa z głowy :)
same chłopy ładnie to sobie wyliczyyscie :) ja takliczyłam owulacje że ma byc córka no ale się okaże czy się nie przeliczyłam :) pasowała by tu jakaś pannica do tych waszych chłopaków

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia