BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1014295 przez Nefri
Hej,
to i ja pokazuję swój brzuch

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Balbina fajny masz brzuch i taki zgrabniutki i cała zgrabna jesteś ;)
Mała Twj brzuch też oczywiście super. Faktycznie bardzo duży, ale myślę, że to dlatego, że pewnie Artur też spory będzie, skoro Filip był taki duży jak sie urodził a ponoć drugie zawsze większe.
Mnie też bolą plecy bardzo i spać nie mogę w nocy. A jak już wstaję na siku w nocy, to potem to już całkiem nie mogę zasnąć i przez to robię się głodna i dzisiaj o 5 nad ranem jadłam banana, żeby zasnąć w końcu :laugh: Ostatnio też mi tak okropnie żebra uciskał po prawej stronie, że nie mogłam w ogóle na tej stronie leżeć, potwornie. Ja mam jakieś 11,5kg na plusie, też mi w miarę ta waga stoi w miejscu.
Paalinkaa 13kg na plusie to dobry wynik, pochwal się zdjęciem swojego brzuchola.
MagdaM czekamy też na Twoją fotę, bo pamiętam, że już kilka miesięcy temu obiecywałaś, że wrzucisz jakąś. Widocznie mąż potrzebował kopniaka w tyłek. Ty się nie stresuj tylko ciesz, może się wszystki super ułoży i będzie razem na co dzień.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1014309 przez Nefri
Balbina ja laktator mam ręczny medeli. W szpitalu, w którym rodzę, jest pokój laktacyjny, w którym można sobie podłączyć taki ręczny laktator do elektrynego adaptera i rozkręcać laktację. Mnie akurat, jak się potem okazało, lepiej ściągało się ręcznym niż elektrycznym, bo sobie wypożyczyłam taki adapter ze szpitala na chyba tygodnie. Ja ma sporo znajomych, które miały od razu cesarkę i nie miały żadnych problemów z karmieniem, a znam też dziewczyny, które rodziły naturalnie a nie karmiły wcale albo bardzo krótko, bo miały problemy. Nie ma reguły. Ja miałam pierwszą cc, ale po 16h porodu naturalnego i miałam pokarm od razu, tylko mały nie potrafił się na początku dossać dobrze i przez to miałam na początku problemy i musiałam laktatorem tę laktacje rozkręcać. Udało się i karmiłam rok. Teraz też nastawiam się na naturalne karmienie, chociaż na pewno będę miała cc, już jestem umówiona na 22 grudnia. A laktator sobie dzisiaj wyparzyłam i pakuję go do torby.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1014318 przez Mastynka
Hej dziewczyny! faktycznie długo tutaj nie zaglądałam ale nie miałam za bardzo czasu.Jeszcze nie rodzę hehe ;) Moja sunia się oszczeniła miesiąc temu i ''małpa'' nie chce karmić małych i spadł na mnie ten obowiązek muszę dokarmiać ze strzykawki .Nie mam już czasem sił,mały w nocy nie daje pospać :) Znów złe wyniki moczu dostałam lekarstwo Monural zobaczymy czy pomoże .
O jakie fajne brzucholki ;) Chyba też muszę się pochwalić ;) pozdrowienia dla Was wszystkich!!!

9 lata 5 miesiąc temu #1014420 przez MagdaM
Zobaczymy jak to będzie, bo obiecywał już 3 lata. Najbliższe dni pokażą, ale może warto jak więcej bajek psioczylo :P
Nefri aleś szczuplutka, ślicznie :)

Laktator miałam medeli ręczny z możliwością wpiecia w elektryczny ale nie wiem jaki model dokładnie. Avent mi każdy odradza.

Paalinkaa to znowu razem się wizytujemy ;)
Mastynka też miałam monural ostatnio...

Jutro pierwsze badania w kierunku porodu. Kurczę niech już ten czas przeleci.
Obiecałam już kiedyś zdjęcie? To nie ładnie, że nie dałam, przepraszam. Postaram się teraz, jesten na telefonie, może się uda.

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #1014455 przez balbina
Ale świetne brzuchy macie. Magda jaki kształtny, wcale nie spiczasty, może z góry tak go widzisz?;)
Ja ostatnio sobie nakręciłam filmik leżąc, położyłam na brzuchu tubkę kremu i na filmiku cały czas się ta tubka rusza:)
Muszę też zrobić takie zdjęcia jak Paalinka pisała, brzuch z zawartością i potem takie samo ujęcie tylko zawartość na brzuchu.
Nefri jesteś nieprzyzwoicie chuda!!!
Wiecie co, pomocy, zaczęłam się bać porodu naturalnego. Nagle jakaś panika mnie dopadła, że cesarka to tak wygodniej, że mi się to krocze już do reszty rozwali jak naturalnie będę rodzić, że po co mi to drugi raz.... I teraz się głowię. Głupio mi tak cc na życzenie, a tak teraz po prostu panikuję, że już nie wiem sama. Przepłakałam od wczoraj już sporo czasu na ten temat...

9 lata 5 miesiąc temu #1014496 przez MagdaM
Balbina dzięki ;) z góry to taki okrągły ale inny niż z córa, a szpiczasty to mi każdy mówi kto mnie zobaczy :P

Nie bój się, ja byłam ostro chlasnieta i popekana a nie chciałabym cc za żadne skarby. To jednak operacja i uważam, że robiona z jakiś względów to wiadomo ok, ale na widzi mi się, strach czy inne dziwne opinie to nie...

Mąż dzwonił. O 18 mieli spisać umowę, Pani o 9 wynajela komu innemu :( widzę, że ludzi traktują jak w Pl całkiem :/
Dobra, nie narzekam

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 5 miesiąc temu #1014498 przez paalinkaa
Załączam zdjęcie - z lewej równo miesiąc temu, po prawej dzisiejsze :D widać postęp z każdej strony :D a koszulka i dresy rosną razem z brzuchem :D:D

Odnośnie porodu to też Wam powiem, że zaczynam panikować - jednak bardziej boje sie tego ze braknie mi sił, że młody utknie w kanale i będzie poród próżnociągiem..wczesniej oczywiscie kwestia tego nacinania i popekania - robie ten masaz krocza ale nie wiem czy to coś da. Musze psychicznie się inaczej nastawiac bo oszaleje :D

Dzwonili ze nasz wózek jest do odebrania :) któraś z Was tez miała Barlete zamawianą w podobnym czasie - nasza już czeka w sklepie jupi
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #1014499 przez Nefri
Balbina ja nie jestem zwolenniczką cc na własne życzenie, tylko z powodu strachu, chociaż ten strach rozumiem, bo też panicznie się bałam w pierwszej ciąży i takie myśli miałam jak Ty. To jest chyba naturalne. Ale Ty już masz za sobą jeden poród naturalny, więc jak się uda, lepiej, żeby tą samą drogą drugie wyszło. Z tego samego powodu ja decyduję się na drugie cc, bo u mnie tak po prostu wtedy wyszło, już mam bliznę, boję się komplikacji teraz przy porodzie naturalnym. Co do samej operacji, to ja ją zniosłam super i doszłam do siebie dużo szybciej niż moje znajome po sn, ale dla mnie to po prostu po tych męczarniach porodu naturalnego to było jak zbawienie.
Magda super masz brzuch, też chyba nie taki wielki, fajnym zgrabny.

9 lata 5 miesiąc temu #1014543 przez MagdaM
Nefri dzięki ;) Nie wielki, ja się tym bardziej cieszę, że mam spora nadwagę a teraz chudne i na prawdę wygląda ok :D
Paalinkaa ale duży!! Kurcze jak to widać u innych wzrost brzuchola :)

Na Ujastku walczą z porodem więc luz ;) nam kleszcze grozily a doktor wycisna raczej Em. Też się trochę boję ale będzie dobrze :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 5 miesiąc temu #1014644 przez mała82
paalinkaa ja też w środę na wizytę, a w pn idę badania zrobić przed wizytą.

balbina pewnie szybko rzuciłaś te 30kg po pierwszej ciąży bo kompletnie ich na tym zdjęciu nie widać :)
Ja na takie używanie pewnie ręczny bym kupiła, ale elektryczny na pewno wygodniejszy w użyciu.
Ja też próbowałam nagrać małego jak się rusza w brzuchu ale nic z tego, co biorę kamerę to cisza!

Nefri super wyglądasz z tym brzuszkiem :) NO pewnie tak będzie, że drugi chłopak też spory się urodzi, choć na badaniach wychodzi za każdym razem mniejszy od Filipa na tym samym etapie ciąży.

Mastynka
to czekamy na fotkę TWojego brzuchola :)

O widzę, że nie tylko ja zaczynam panikować przed porodem, tak mnie jakoś zaczęły dziwne myśli nachodzić w ostatnich dniach. I ten strach, że to już coraz bliżej!

MagdaM ale zgrabniutki brzuszek :) I ja się wizytuję z Wami kolejny raz :)

9 lata 5 miesiąc temu #1014748 przez paalinkaa
Powiem Wam ze boli mnie tak jakby przy dolnej czesci mostka...nie zadne zgagi czy cus tylko normalnie skora mnie szczypie i piecze, tak jakbym sie tam przysmazyla lezac plackiem na sloncu. Najpierw myslalam ze to od biustonosza ale nie... Jak dotkne to miejsce jest takie biedne, obolale:( myslicie ze to przez ten scisk przepony, zoladka i to ze tam dno macicy siega? moze juz za tydzien brzuszek zacznie sie obnizac i przestanie bolec...moze

9 lata 5 miesiąc temu #1014787 przez balbina
Paalinka ja miałam taki ból skóry na górze brzucha. Jakby punktowy, w jednym miejscu. Na usg nic nie było. Lekarz mnie uspokoił.
Kupiłam wtedy taki skoncentrowany krem na rozstępy palmersa, parę razy smarowałam i od razu przeszło. Albo taki zbieg okoliczności i to nie kwestia kremu tylko po prostu przeszło. Tydzien trwało.
A mi się brzuch wyraźnie obniżył teraz. Tydzień temu na zdjęciach miałam piłkę wysoko, a teraz takie jajko raczej i niżej. Kwestia dni. I wszyscy mi to mówią!
Właśnie też mamy barletę i przyszła wielka paczka w zeszłym tygodniu. Już mąż poskładał i jestem bardzo zadowolona. Chociaż po złożeniu myślałam że będzie mniejszy i teraz zakupy samochodowe rozważamy jeszcze przed zakupami łóżeczkowymi:)
I torba mi się średnio podoba od tego wóżka. Ale poza tym super. Ładny ma środek, obszycia, świetny ten na dole taki schowek/torbę na zakupy. Wygodnie zamykany. Wygląda na to że to był dobry wybór:)
Macie rację, nie ma co panikować. Może te lęki wynikają z tego że coraz bliżej. I z tego że już raz rodziłam sn i wiem więcej niż wtedy, wtedy kompletnie się nie bałam tego co teraz. Bałam się tylko bólu, a teraz to lista lęków jest długa. Ale satysfakcja po porodzie też potężna więc już nie wymyślam:)

9 lata 5 miesiąc temu #1014789 przez paalinkaa
Ja palmersa tummy butter uzywam od poczatku ciazy, w sumie trzecie opakowanie teraz uzywam i wydaje mi sie ze to nie poczatek rozstepow, bo odpukac nic nie mam. Ale ten bol jest autentycznie dziwny, taka zmeczona skora w tym jednym miejscu jest, jak by mnie ktos przypalil...zapytam w srode o to.

Polozna mi dzisiaj powiedziala ze w profilaktyce pekniecia czy tam naciecia krocza lepszy jest sex niz masaz samego krocza.. bo to od razu sie masuje od srodka i z zewnatrz. Pozniej dodala ze zreszta jak krocze ma peknac to swiety Boze i tak nie pomoze :D spotkanie z nia jako opieka do porodu jakos mnie tak uspokoilo chociaz na chwile - dam z siebie wszystko by mlody byl caly i zdrowy.

Powiem Wam ze jak przez cala ciaze nie mialam ochoty na slodkie tak teraz mam.. dramat jakis:D

No nic, nie moge sie doczekac srody az zobacze swojego pączusia na usg :) pozniej kolejna wizyta 2 grudnia i 16 grudnia - aczkolwiek ta ostatnia to wiadomo ze moze jej juz nie byc:D

9 lata 5 miesiąc temu #1014795 przez mała82
Hej!
Paalinkaa ale u ciebie widać różnice w wielkości brzuszka ;-) też masz chyba dość spory już,co? Ja dosyć nisko czuję małego od dawna.
Za to ja za dużych porcji nie mogę jeść bo wszystko mi się cofa,mały musi mi gdzie uciekać. A w nocy na prawym boku przez to spać nie.mogę wcale bo zaraz na wymioty mi się zbiera i do tego zgaga. Więc jem mniejsze porcję niż mój dwuletni synek. Mam mam termin na 8 grudnia więc.moja to też.może.ostatnia Wizyta ;-)
Balbina my też zmieniliśmy auto na kombi bo teraz czekają nas podróże z dwójka maluchów. Mam to samo z tym strachem. Tez chyba za dobrze już wiem o co chodzi z tymi poradami i przez to strach większy. Ale cykam coraz bardziej!

9 lata 5 miesiąc temu #1014810 przez Mastynka
Hej mnie dziś od rana męczy biegunka co poradzicie?Wypiłam orsalit dla dzieci i smecte ,jestem głodna a nie dam rady jeść ;/
A i dodaję zdjęcie mojego brzucholka ;)

Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia