- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak się nie będę odzywać, znaczy, że zamknęli mnie w wariatkowie... :/
Ja od wczoraj czuje niżej małą, rusza się mniej. Chociaż dziś nadrabia na szczęście!
Ciekawe czy 10 będę już na oddziale. Dowiem się w środę, w każdym razie dziś został miesiąc! 9 miesiąc zaczynamy - rety, rety!!

Balbina my też zmieniliśmy samochód

Mastynka śliczny!
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Chociaż ja też już czuję że wariuję z tymi myślami o porodzie, że nie dam rady, jak pomyślę że znowu będzie ponad 4 kg i po terminie to płakać mi się chce i się dołuję. No więc się chyba w tym wariatkowie spotkamy:)
Mastynka, mi na biegunkę pomógł błyskawicznie Trilac.
No i wiecie że posłuchałam Was i wstrzymam się z tym laktatorem na razie.
Może pójdzie gładko a potem może lepiej jak karmienie ładnie idzie to nie kombinować i nie odciągać tylko po to żeby dał mąż bo tylko się można rozregulować nie?
- nadinchen
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 11

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

MagdaM czemu w wariatkowie? Przez cukrzyce wcześniej Cię mogą położyć do szpitala tak?
Szkoda, że nie wyszło z tym mieszkaniem które mąż załatwiał. Ma coś jeszcze na oku? A to już za kilka miesięcy myślicie się tam przenieść do niego jak dobrze pójdzie? Za granicą niestety też nie zawsze wszystko wychodzi tak jak byśmy chcieli, ludzie są wszędzie tacy sami, ale często żyje się jednak lepiej.
balbina u mnie też Filip ważył ponad 4kg i też łatwo nie było, urodził się 5 dni po terminie i 5 razy poród był wywoływany.Pewnie laktator to kupisz z dnia na dzień jakby co. A w szpitalu jakby CI był potrzebny to może mają, dowiadywałaś się. Tam gdzie ja rodziłam to można było dostać. A nie wiem czy się laktacja rozreguluje jakby od czasu do czasu się ściągnęło trochę mleka.
Po drzemce małego lecimy po moje wyniki bo jutro wizyta. A wczoraj w końcu zadzwoniłam spytać o wyniki posiewu bo cały czas zapominałam, ale wynik ujemny

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Czy tylko ja będę miała parkę??? Chyba tak? Synek podniecony już planuje co będziemy robić i jak będzie jej śpiewał i jak będzie ją kąpał ostrożnie, najpierw zatka odpływ żeby jej stópka nie wpadła tam do wanny:) Najbardziej podobają mu się jej różowe rzeczy, które i tak raczej ograniczam, ale to niepokojące;)
Ciekawe jak to będzie, to już zaraz!
ale czas zasuwa nie?
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Czesc z nas jest przed wizyta gdzie bedziemy robic badania do porodu - poza morfologia, moczem i gbsem wiecie co tam jest? Czy np przy zzo do sn sa jakies dodatkowe badania?
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Paalinkaa ja mam do porodu póki co tam morfologia, mocz, anty HCV, anty HIV, kila i coś jeszcze ale nie pamiętam w tym momencie. I gbs jutro
Acha Mala my już mieszkania długo szukamy, tylko tam są castingi i ciężko wynająć Polakom bo nie mają najlepszej opinii... Niektóre bez odpowiedzi a nadal stoją wolne i generalnie tam mało mieszkań jest w cenie nas zadowalające i metrazu
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chyba faktycznie tylko Tobie się parka trafiła

No zapierdziela ten czas jak nie wiem!! Tylko patrzę, że to minął znowu kolejny tydzień ciąży! Szok!!
paalinkaa wr (kiła), hbs i posiew to chyba najważniejsze. Ja nie miałam żadnych badań przed porodem, żeby dostać zzo, którego i tak nie dostałam. Tu u mnie zależy to od szpitala, w tym co aj rodziłam to nic takiego nie ma, ale w innym już trzeba wcześniej spotkać się z anestezjologiem w którymś tygodniu ciąży, żeby móc dostać znieczulenie. No i to czy dostaniesz znieczulenie zależy od dostępności anestezjologa przynajmniej tutaj.
MagdaM mój mały też coraz mniej ruchliwy, ale w końcu mają do tego prawo bo coraz mniej miejsca mają

No to fakt z tą opinią o Polakach jest różnie, ale na pewno uda Wam się coś znaleźć fajnego i szybko przenieść się, żeby całą rodzinka była w komplecie

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja miałam 23 szwy... Pękłam i nacięli mnie bardzo aż posladek i to poza skurczem

Ale żeby nie było to właśnie szaleje u fryzjera

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

i tak pewnie coś zapomne

MagdaM a co robisz u tego fryzjera? Jakiś całkiem nowy look?
- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A mężowi na pewno coś uda się w końcu znaleźć fajnego

paalinkaa ja niby spakowana jestem. Cho na pewno czegoś brakuje, choćby właśnie tych klapek pod prysznic, dobrze, że przypomniałaś o nich

Do małego muszę jeszcze dokupić krem na zimę, ale już mam wybrany, wystarczy poklikać trochę w sklepie internetowym, może wieczorem po wizycie się za to zabiorę.
Mastynka mi teraz tez powychodziły jakieś bakterie, dam znać co lekarka na wizycie na to. Morfologia spoko, tylko pewnie dalej żelazo będę łykać, tylko w moczu jakieś cyrki. Wizytę mam dopiero o 18:45 jak żadnych opóźnień nie będzie. Pierwszy raz jadę sama na wizytę, Filip ostatnie dni marudny jakiś jest więc odpuszczam targanie go po gabinecie. Mąż dowie się wszystkiego po.
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mastynka ja morfologie mam od kilku msc rozwalona ale tak jest w ciąży więc się nie martwię. W moczu miałam dużo leukocytow i miałam antybiotyk potem spokój a teraz znowu mam więc pewnie coś dostanę

Małą bardzo, bardzo zadowolona! Od dawna już mi się tak gębą nie cieszyła

Dam znać na pewno. Emi wie chociaż trochę rozpacza za domkiem tu, ale też chcę z tatą mieszkać. Tylko znowu tam tyle muzułmanów posciagali i sama nie wiem... Nie mam nic przeciwko, ale boję się i tyle...
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Magda powiem Ci, że po takim porodzie jak Ty miałaś, tyle szwów i w ogóle, to bym zapłaciła za cc od razu, bała bym się powtórki.
Ale mi ochotę tym fryzjerem zrobiłaś. Chyba się wybiorę kilka dni przed porodem, bo potem to nie wiem, kiedy znajdę na to czas. Coraz też bardziej wydygana jestem tą perspektywą nowego człowieka w domu. Nie mogę się doczekać, ale też boję się jak to będzie, to już tak niedługo, ciężko w to uwierzyć. A, i rozumiem Twoje obawy w związku z tymi muzułmanami. Ja jestem przerażona tym co sie teraz dzieje, czuję taki niepokój wewnętrzny jak oglądam ostatnie wiadomości...
Mała jak po wizycie?
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-