- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My po wizycie. Mała (chyba) główka w dół więc sn nadal

Ja nic nie przytyłam, schudłam 100 g haha

Jak u Was dziewczyny?
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A do szpitala to spakowałam 3 komplety ubranek dla młodego, rożek, 6 szt pieluch tetrowych, dwie swoje koszule, dwa ręczniki, seksowne jak cholera majciochy jednorazowe/siateczkowe, podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne...saszetki jednorazowe z kosmetyków dla młodego i w sumie siebie bo nie bede całych butel brała. Brakuje nam paczki pampersów, chusteczek nawilżanych, klapków pod prysznic, przyborów toaletowych dla mnie i chyba tyle. Myślicie że coś jeszcze? A no woda mineralna

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Termin mam Sylwestra ew 8.01.2016. Bardziej trzymam się tego sylwka chodź na Wagę złota jest dla nas każdy dzień bo szyjki już nie ma, wszystko miękkie gotowe to porodu...
Noszę w sobie bliźniaki - Lilę i Julka .
Mamy juz 3letniego Maciunia.
Nie pytajcie jak to ogarnę - nie mam koncepcji

Chcę rodzić przez CC .
Jestem z Wwa.
Ciąże przechodzę tą lepiej niż z pierworodnym, nawet mniej przytyłam na 33tc +4dni mam tylko na plusie 12 kilo.

Pozdrawiam, Zuza

- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wczorajsza wizyta ok,wszystko jest w porządku-muszę tylko zażywać żelazo.Następna za 3tyg i reszta badań.Nie wiem czy juz pakować torbę czy jeszcze czas...
Jak u Was pogoda?U mnie straszny wiatr ,deszcz masakra nic tylko spać

paalinkaa chyba wszystko

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja torbę szykuje na dniach, jeszcze nie gotowa, ale po pierwszym porodzie wiem,ze to nie jest takie hop siup , bo przy pierwszych skurczach ogoliłam nogi, umalowałam sie <po co nie wiem do dzis> spakowałam sie i dopiero do szpitala przynajmniej wiadomo było ze to nie fałszywy alarm

- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Ja to nie wiem czy bym się już na drugie zdecydowała po takim nacięciu, ale może to tylko tak strasznie brzmi.
Mam to samo, z jednej strony chciałabym żebyśmy już byli wszyscy razem we czwórkę w domu a z drugiej strony boję się jak to będzie

MagdaM za to ja dość długo po porodzie nie chciałam słyszeć o drugim dziecku, nawet rozważałam czy nie zostać przy jednym. NO to fajnie, że wszystko dobrze na wizycie

paalinkaa w ten sam dzień mamy kolejną wizytę

U mnie w szpitalu było bardzo gorąca na położniczym więc bardzo cieniutkie ciuszki zapakuję małemu. Poprzednio musiał mąż mi kilka wymienić, bo niektóre bawełniane śpiochy były za ciepłe. Koszulę do porodu mam też i szlafrok tez cienki bawełniany dla siebie. Ja jeszcze mam olejek do masażu, tak mnie kręgosłup napierniczał podczas porodu, że masaże męża się bardzo przydały. Smoczek i ręczny laktator też zapakowałam, ostatnio nie miałam bo nie planowałam używać. A i staniki do karmienia, łapcie do chodzenia po szpitalu. Podkłady i te super wielkie wygodne podpaski, ręczniki jednorazowe, telefon + ładowarka, aparat i kamera

Jeszcze wyniki badań.
A no i torbę na wyjście też szykuję dla siebie i dla małego. Kombinezonik, ciuszki, czapeczka i rękawiczki + krem na zimę i dla mnie buty, płaszcz i luźne ciuchy

Zuzu19
cześć

Mastynka no raczej już pora na pakowanie się

Artur cały czas ułożony główką w dół, ale już na kruszynkę nie mam co liczyć przy porodzie. U mnie 13kg na plusie. Wczoraj dogadałam się z położną, która po porodzie nas odwiedzi, wzięłam tą samą co ostatnio. Mówiła, że przed porodem też może wpaść na wizytę jak chce to przypomni mi oddychanie i inne pierdy związane z porodem. Ale nie wiem czy się zdecyduję,
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Mala też muszę kurcze spakować się i małego na wyjście, bo pamiętam, jak się wtedy nie spakowalam, to maz mi przywiózł takie ciuchy do szpitala, że w rezultacie wracałam w tym, w czym przyjechała, a nogi miałam tak spuchnięte, że nie mogłam butów zalozyc,

Ale byś się nie zdecydowała na kolejne dziecko, jakbyś miała takie nacięcia jak ja? W sensie cesarke, czy takie jak Magda?

No właśnie ja sobie nie przypominam, żebym w tamtej ciąży HIV dwa razy robiła.
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Nie prawda ,że bliźniaki rodzą się zawsze przez cc - niestety. Ja sobie załatwiam cesarkę, chodzę do psychiatry z tokofobią i depresja i nie wiem czym jszcze . Bo jest wrecz nacisk na naturalny. Niektóre odważne są i chca sn <wariatki?>
Ja się boje więc ogarniam ten temat okrężną drogą

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Witaj Zuzu. Ja Cię rozumiem z tą cesarką. Kiedyś byłam przeciwniczką, ale teraz po pierwszym sn cesarka wydaje się spełnieniem marzeń, jakimś wymarzonym ratunkiem z tej opresji;) Ktoś wyjmuje bobasa z Ciebie i po wszystkim!
No ale tez mam bardzo pronaturalnego lekarza i w sumie nie będę kombinować. Nawet nie wiedziałabym jak. Z tego co piszesz to nieźle się trzeba nastarać!?!:/
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zuzu19 ja te myślałam, że jak ciąża bliźniacza to raczej małe szanse na sn.
balbina no wizytujemy się razem z paalinkaa i Nefri 2 grudnia. Tzn o ile ja dotrwam bo termin mam na 8 grudnia

A moje streesy przedporodowe przenoszą się już w sferę snów

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie każdy poród sn jest taki zły, serio:)
Ale niestety jeszcze w tym temacie mam pytanie do dziewczyn które miały nacinane lub samoistnie pęknięte krocze. Czy Wy nie czujecie w ogóle dyskomfortu/bólu np. podczas wypróżniania, dmuchania nosa, kaszlu??? czyli takiego napinania się. Albo jak te mięśnie krocza ściskacie to też Was nie boli? Bo już nie wiem czy to normalne ale ja tak mam.
Gin mi mówi że nic nie widzi, że ładnie jest, a ja czuję jakbym tam miała po pierwszym porodzie wszystko niżej i luźniej. Powiedzcie czy też tak macie. Bo jeśli nie macie, to znaczy że mi się coś spaprało. I może uzasadnione są moje obawy że po drugim zrobi mi się jeszcze gorzej?
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

powiem Wam, że dzisiaj mną jakoś tak hormony żądzą - skoro świt zaczełam myśleć o tym, że musze list napisać dla męża i synka w razie gdyby mi się coś stało - potem oczywiście zalałam się łzami...debil ze mnie no ale coż poczne...
orientujecie się czy może są teraz gdzieś pampersy na promocji? przeglądam te gazetki i kurcze wszedzie piszą ze promocja ale tak naprawde nie wiem jak to przeliczac - czy np podzielic kwote na sztuki w opakowaniu i wybrac te ktore wychodzą najkorzystniej?

ide teraz na krótki sen i zawitam tu później