- Otrzymane podziękowania: 71
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Paalinkaa o matko, juz czop? Wstrzymaj się jeszcze trochę z tym porodem. Nie jestem psychicznie przygotowana na to, zeby grudniowki już rodziły, to mi uświadamia, że to już niedługo u mnie nastąpi. Troszkę jestem przerażona.
Poza tym to tak mi hormony dają we znaki, że masakra. W weekend cały czas byłam sfochowana na męża, że nic nie zrobil w domu, że wczoraj o 8 rano przed basenem małego posprzątal łazienkę a jak wróciliśmy to reszte mieszkania i balkon. Od razu mi się lepiej zrobilo, ale naprawdę już odpierdzielalam strasznie, plakalam i darlam się na przemian...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Otrzymane podziękowania: 0

W sumie nie wiem nic nowego, zapisali mnie na CC na 30.12 (planowo 31.12) bo nie ma miejsc ale jak przyjade wczesniej niespodziewanie wczesniej to mnie " pokroją" I love Poland

Chodzicie z partnerami na wizyte? Jezu , mój jest nieobliczalny... Ostatni raz!!!!!
Pyta , gada, wyciąga, szpieguje, naczytał się w google i mądraluje , dzizas

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Hej, jak to czop!? Już!? Kobiety, ja też kompletnie nie jestem gotowa na Wasze porody!!!!
Nie wierzę że zaraz zaczniecie tu pisać że już, że skurcze, że się dzieje... Nie wierzę że to już za chwilę.
Mała już ma mamę u siebie, Nefri ma termin, Zuzu ma termin, Paalinka cała gotowa, Magda? tez już skurcze miała długie... Jak tam Magda???
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
dzisiaj badania robilam:) z tego co widzialam to wszystko ok, jedynie morfologia nieco sie rozjezdza. GBSa odbiore przed srodowa wizyta:)
Powiem Wam ze roznie sie czuje, wczoraj chodzic nie moglam, krocze i pachwiny tak mnie ciagnely ze szok a dzis w ogole nie czulam ze w ciazy jestem.
Maz ze mna od samego poczatku na wizyty chodzi, teraz wszedzie mnie wozi...no kochany jest:) pamietam pierwsza wizyte gdy zobaczylismy bijace serduszko ktore bylo pikselem na ekranie...
MagdaM cos sie nie odzywa...rodzisz?

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mam problem z laptopem, znowu nie otwiera mi wszystkich stron i nie mogę Wam odpisać ani nadrobić

Grudzień już blisko

U nas ok. Czop nie odchodzi, czasem krzyże bolą i brzuch się mocno stawia i ciągnie i oczywiście spojenie... W piątek odstawiam magnez i będziemy patrzeć co dalej.
Zła jestem bo znowu remontuja ulice pod przedszkolem córki i nie da się dojechać, trzeba iść pod wielka górę. Ale spoko, chodziłam, tylko dziś tak kopia i ustawili kopare, że ja z Tosia się nie miescimy

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

U mnie już pojawiają się skurcze przepowiadające a kręgosłup też daje się we znaki.Ale miesiąc jeszcze wytrzymam

Jak myślicie kiedy lekarka karze mi odstawić luteinę?Mam ją od początku ciąży tyle co zmniejszyła mi się dawka.
A ja już nie wiem jak to jest z tym terminem skoro ja nie miałam okresu przed ciążą bo wcześniej poroniłam a z USG wychodzi na 30 grudzień a zawsze liczone jest od 1 dnia ost.miesiączki ...
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Teraz termin z om mam na 8.12 a z USG 17.12 i idzie idealnie wg usg, dlatego, że ja mam długie cykle i wiem kiedy mogło dojść do zapłodnienia a termin z om jest raczej przy książkowych 28-dniowych

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Zuzu19 ja mojego synka rodziłam 31.12.2013

Mój mąż ostatnio opuścił pierwszy raz wizytę, chociaż bardzo żałował, ale nie mieliśmy z kim zostawić synka, a tego dnia był bardzo marudny

balbina uff to dobrze , może udało się nie zarazić. Nooo u mnie mama, właśnie sprząta mi kuchnie

paalinkaa ale grudniówki a nie listopadówki, na listopad gotowa nie jestem

MagdaM u mnie podobne dolegliwości ciążowe

Mastynka Nigdy luteiny nie brałam więc nie pomogę. A na karcie ciąży jaki termin porodu masz wpisany? MI to z USG zawsze co innego wychodzi, ostatnio było na 1 grudnia.
Wczoraj byłam u pediatry synka po receptę na szczepionkę Engerix dla braciszka i całe szczęście wypisała mi bez problemu

- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Jak sądzicie, to przesada?
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Mała - nie znam jeszcze blizniat które by sie urodziły po terminie , jest to nie realne z samej fizjologii nawet szybciej starzejacego sie łozyska

Zaczynam podżerać w nocy, masakra, mam cukrzyce ciążową, więc nie mogę chapnać czegoś czego najbardziej chce... A ssie mnie

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Najchetniej o ile tak bd przesiedziałabym wigilie i ogolnie swieta w domu. Ew mąż niech idzie z synem. A nie targać noworodki po nowych osobach, buziakach , gestej atmosferze od ilości zgromadzenia. Zakłądając ,że wgl bd w domu, mało bliźniaków wychodzi szybko do domów...
Was też już zaprosili?
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zuzu zależy kto zaprasza. Mnie moi rodzice i to dla mnie sytuacja jak najbardziej normalna. I gdyby nie to, że będzie dziewczyna brata z synem, a oni są zawsze chorzy i zarazaja i mają w dupie wszystko, to bym była. A tak to zostanę w domu a mąż że starsza na moment przyjedzie w wigilię a święta już tylko nasze

Mala ale kto klepie roboty ziemne na zimę, jak twarda gleba? Porażka....
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A jezeli chodzi o rodziców spoko moge jechać, duzy dom , duzo pokoi zawsze jest gdzie uciec , miec spokój,
a najszczesliwsza bede jak wpadnie moja mam z tata przywioza mi barszczyk i takie swieta moge miec, jakos przeraza mnie wizja cmokania sie ze wszystkimi i odp na pyt jak sobie radzisz bla bla bla bla ... Ech..
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-