- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Rety, pęknięta szyjka!? To super że tak się to zagoiło że zapomniałaś.
Palinka rozumiem Cię. Ja się popłakuję na jakichś nawet średnio ckliwych momentach na filmach, co dopiero na własny temat;)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Inaczej bym musiała SN.
Pierwszy poród 17godz i zakonczony krwotokiem i przetaczaniem krwii , dziękuje bardzo naturo

U mnie hormony rządzą od 7miesięcy. Mogę płakać bo mnie zdenerwuje krzywo stojący kubek albo paproch na podłodzę . Albo jak mąż pozmywa i nie umyje zlewu po zmywaniu naczyn toz to załamać się można...

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Niestety nie podpowiem gdzie są jakieś promocje na pieluchy, ja kupiłam ze dwa tygodnie temu w agito były w promocji, ale sprawdziłam i już nie są. Najlepiej zobaczyć ile za sztukę wychodzi.
balbina ale gdyby mi nie powiedzieli, że szyjka była pęknięta i że musieli założyć szwy rozpuszczalne to bym nawet nie wiedziała. Za to o bólu porodowym długo pamiętałam i przez to nawet myślałam, że Filip będzie jedynakiem, nie chciałam słyszeć o drugim porodzie przez rok.
no mi się wydaje, że nie powinnaś nic odczuwać takiego, a po takim czasie to już w ogóle! Ja na pewno wybrałabym się do jakiegoś dobrego lekarza!
Zuzu19 no nieźle. Po takim porodzie jak Twój to już wg mnie powinna do Ciebie należeć decyzja jak drugi poród będzie wyglądał. Też bym na Twoim miejscu nie widziała innego wyjścia jak cesarka. Faktycznie sporo z tym kombinacji. Ale z tego co piszesz to wszystko na dobrej drodze. A na kiedy cesarkę planujecie?
A mnie coraz częściej chwytają takie bóle w kroczu. Normalnie jak idę to muszę stanąć taki to ostry ból i nie jest to obijanie pęcherza przez synka.
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mastynka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Zuzu to czemu tak się upierasz na ta Karowa? Może w innym szpitalu by Ci te cesarze zrobili. Ja rodziłam na Żelaznej, 16 h, ogolnie masakra, ale z tego co piszesz, to miałaś jeszcze gorzej, tak naprawdę to zrobili mi cesarke, bo ich o to wyblagalam, bo już nie dawałam rady. Wg mnie ciąża bliźniacza i jeszcze po takim pierwszym porodzie, gdybyś miała dobrego lekarza, to powinna być wskazaniem do cc. Moja ginekolog na pewno by mi takie zalecenie wystawiła, a przecież to twoj lekarz wystawia takie wskazanie, wiec jakbyś miała spoko lekarza, powinien Ci wystawić i tyle.
Paalinkaa ja mam bardzo podobne jazdy hormonalne do Twoich, też na punkcie takich pierdol, wiec to wszystko normalne

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dobra , mam skierowanie na CC poprzez epizody depresyjno - lękowe

Karowa ma najwyzsza referencyjność neonatologiczną bliźniaki zawsze są małe i potrzebuja opieki neonatologicznej szczegolnie ,że ja mogę rodzić w każdej chwili.
Ginekolog mam faktycznie masakryczną, zero empatii, ale do ciąż bliźniaczych specjalistów jest mało. Może srednio sympatyczna ale specjalizuje sie tylko w ciązach wieloraczych.
Powiedzcie jak to jest z CC?? Boli?? Długo dochodziłyscie do siebie? LEkarz bierze skalpel i co? Rozmawia z Wami, mówi coś , coś odczuwacie?
JAk" wyszarpują" dziecko z brzucha słychać to ?
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
A jeśli ma być u babci to ile, bo okres inkubacji to od 10 do 20 dni, to tyle czasu...
No i za tyle czasu jeśli ja będę miała tą ospę to w najgorszym okresie bo okołoporodowym i to niebezpieczne dla dziecka. Rozpacz, mówię Wam. Nie wiem co robić, gin mówi żeby czekać na krostki bo badanie to da wynik ewentualnie dopiero po 14 dniach...
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zuzu19 ja to z telefonu pisać nie lubi bo też często jest coś nie tak

Super, że już masz to skierowanie, ale pewnie nieźle się nadenerwowałaś do tego czasu. Ja w ogóle myślałam, że Ty już masz to załatwione od dawna.
Rodziłam naturalnie więc nie wiem jak to jest z cc, ale dziewczyny pewnie Ci opowiedzą.
balbina o jaa co za pech, że akurat teraz u synka epidemia. Ale miejmy nadzieję, że ani on ani Ty się nie zarazicie. Wcale Ci się nie dziwię, na pewno też bym nieźle panikowała. Mały nadal u babci?
paalinkaa no to może pierwsza z nas wylądujesz na porodówce i zobaczysz swoje maleństwo

U mnie mam od dzisiaj jest, więc jestem trochę spokojniejsza. Jak zacznę rodzić to mąż może spokojnie jechać ze mną na porodówkę a mały będzie pod dobrą opieką w domu