BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 5 miesiąc temu #1013853 przez Nefri
Paalinkaa właśnie przed chwila też wyczytałem tego newsa :laugh: tragedia!!!
Mnie boli w pachwinie jakbym miała nadciągnięty mięsień. Tak mi się zrobiło jak chodziłam na dluzsze spacery z małym i teraz przez to ciężko mi się w nocy z boku na bok przekrecac.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1013854 przez Nefri
Up

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1014002 przez mała82
MagdaM przykro mi :-(

Nefri ja na razie zrezygnowałam z szumisiu na korzyść słonika.z.Fisher price z wibracji. Dostanie go na gwiazdkę od mojego brata.

Balbina laktator wymieniony? Masakra z tym zamówieniem

Paalinkaa ja mam medele elektryczny ale nie mam.porównania z innym więc nie wiem czy jest lepszy czy gorszy. Jak coś to polecam bo mi.się sprawdził, ale też kupiłam po porodzie jak sieokazalo że czeka.mnie długie ściąganie. Na trochę to by mi wystarczył ręczny Aventu bo taki sobie kupiłam na początek.
Ja nie mam póki co żadnych skurczy. Tylko jak się schyłku to mnie kluje brzuch!

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1014005 przez mała82
A to.My

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #1014008 przez mała82
A jak tam Wasze brzuszki?

9 lata 5 miesiąc temu #1014056 przez paalinkaa
Ja zdjecia nie wstawiam bo mnie obiektyw nie obejmie:D heh

Tez poki co zdecydowana jestem na medele swinga ale to wyjdzie w praniu czy bedzie potrzebny:) moze jutro uda mi sie spakowac torbe do szpitala

Jutro moze skusze sie na jakis krotki spacerek

9 lata 5 miesiąc temu #1014091 przez balbina
Fajny brzuchol Mała! Też wstawiam swój:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Czy mi się wydaje czy dawno Mastynka nie pisała?
Hop hop?! Wszystko ok Mastynka?

9 lata 5 miesiąc temu #1014207 przez MagdaM
Hej :)
Dzięki dziewczyny :*
Mała!! Ty moje guru dosłownie!! Już Cię uwielbiam :woohoo: :woohoo: Masz krótkie włosiaki hihi :laugh: Brzuś cudny!!
Balbina piękny! :)

Mój ponoć duży i inny niż z córą - teraz spiczasty ;) Wstawię może później jak się dorobię lepszej foty :P

Zaczynam cierpieć na bezsenność... Mój kręgosłup, moje biodra auć... Grudzień mi się marzy :D

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 5 miesiąc temu #1014214 przez balbina
Dziewczyny róbmy sobie duzo zdjec teraz bo to potem tak fajnie powspominac!! Ja z calej tej ciązy baaardzo mało mam. Chociaż teraz trzeba to zmienić! Chociaż się wygląda coraz gorzej chyba. Zdjęcie z 40 tygodnia tamtej ciąży mam głęboko ukryte na kompie żeby nikt nie widzial ;)
Tez mam zupełnie inny brzuch w tej ciąży, okrąglejszy, a w pierwszej miałam takie jajo.
Laktator odesłałam i czekam. Zniechecilam się do zakupów na odległość. Juz jak urządzaliśmy dom to stwierdziłam ze nie warto bo a to umywalka przyszła pęknięcia w transporcie, a to bidet źle odlany, niby wszystko wymieniają ale tylko problem z odsylaniem no i w czasie się przedłuża...

9 lata 5 miesiąc temu #1014229 przez MagdaM
Jezu nagadalam mężowi straszliwie i dzwoni teraz do mnie, że ma dom... Że wyprowadzka luty jak chciałam itp. Chyba urodze z tego stresu zaraz

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 5 miesiąc temu #1014239 przez balbina
No nieźle Magda! A my tak na tego Twojego męża napsioczyłyśmy tutaj. Może on to czyta????!?:)
Dobrze zrobiłaś ze nagadałaś, super że się chłopak ogarnął. Teraz będziesz miała rewolucję:)
Wyobraźcie sobie że się właśnie okazało że w tym przeklętym sklepie internetowym nie mają jednak elektrycznego Aventu. Tylko ręczny. Pomyłka na stronie, więc zapłaciłam 400 zł za ręczny, straciłam tydzień, teraz jeszcze czekam na zwrot pieniędzy więc też pewnie do poniedziałku. Skandal. Strach pomyśleć co by było gdybym czekała z tym do porodu, przecież w pierwszych dniach laktator bywa niezbędny.
Mają co prawda Medelę Mini Electric ale to mini to chyba nie za dobre? Jak myślicie? Chyba któraś z Was pisała o Medeli? Nie wiem czy o Mini czy jakiś inny większy Medeli? Może jednak też kupię Medele, co Was przekonało?

9 lata 5 miesiąc temu #1014244 przez mała82
paalinkaa oj objął by objął na pewno :P Poza tym każda mamuśka cudnie wygląda z brzuszkiem :) No nie kupowałabym na zapas laktatora bo to spory wydatek. Ale na dłuższą metę jednak polecam elektryczny, od ręcznego ręce mi odpadały :P U nas deszczowo cały czas więc nawet krótkie spacerki odpadają :(

balbina ale y Ciebie zgrabna laseczka i ten brzusio jaki fajny :) No fakt, dawno Mastynka nas nie odwiedziła :(
Ja też nie mam za dużo zdjęć w ciąży, ale w niedzielę to nadrobimy bo wybieramy się na małą sesję :) Ja za to prawie wszystko zamawiam przez neta, jeszcze mam zamiar spożywkę zacząć zamawiać na tesco online z dowozem, ale jeszcze się za to nie zabrałam. Zostanie mi tylko odwiedzanie mięsnego i warzywniaka :)

MagdaM krótkie włosy mam od bardzo dawna i bardzo się do nich przyzwyczaiłam :) Jak mi tylko trochę odrosną to zaraz marudzę, że mam za długie i muszę obciąć :D:D:D Czasami myślałam o zapuszczeniu ale nie dam rady raczej :) I Filip nie miał za co mnie ciągnąć, Artur też nie będzie miał :) Jednak chyba przy Arturze zostaniemy :) Teściowej się nie podoba to imię, ale jakoś przeżyję :D:D:D:D
Oj mnie też bezsenność zaczyna męczyć :( Kręgosłup też mnie boli często,a tego uczucia nie znam z pierwszej ciąży :( Poza tym mały ostatnio nieźle wyżywa się na moich żebrach i też bolą :(
No oby coś dotarło do tego Twojego faceta :) Może porządny opieprz mu się po prostu należał :) Trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twoje myśli.
Dawaj fotkę brzuchola :)

Moja waga stoi od kilku tygodni też tak macie? 12-13 kg na plusie cały czas. Jem często ale małe porcje bo więcej nie mogę i tak w siebie wcisnąć.
Ja mam spory brzuch i tak też miałam w pierwszej ciąży. Ale teraz mi bardziej przeszkadza w codziennych czynnościach, takich jak np zawiązywanie butów :( W pierwszej ciąży wszyscy mnie pytali czy bliźnięta będą :) A teraz od dawna słyszę, że to już pewnie na dniach poród z takim brzuchem.

9 lata 5 miesiąc temu #1014247 przez mała82
balbina ja mam medelę swing, ale nie mam porównania do innych. Zanim go kupiłam to poczytałam opinie na necie, bo wszystkie znajome miały tylko ręczne i najczęściej właśnie z aventu no i jeszcze babka z poradni laktacyjnej tez mi właśnie tego poleciła. Ale ten z Aventu może równie dobry a może lepszy nie mam pojęcia. Ale jak za dużo nie będziesz ściągać to nie wiem czy jest sens wydawać tyle kasy. Jak masz jakiś ręczny to na początek bym nie kupowała drugiego. Mojego brata dziewczyna nie używała w ogóle żadnego laktatora po porodzie bo nie było takiej potrzeby, karmiła małego od początku przez półtora roku.

9 lata 5 miesiąc temu #1014266 przez paalinkaa
MagdaM oddychaj! Jeszcze poczekaj chociaz dwa tygodnie;)

My jak w weekend bedzie lepsza pogoda to sie wybierzemy na spacer, mam tez w planie zrobic takie zdjecie ze leze w topie sportowym, moj nade mna buziaka mi daje i brzucho widac a pozniej na brzuchu polozymy mlodego i bedzie takie zestawienie do ramki:)

Tesciowa mi powiedziala ze spory mam brzusio ale ze nie widac ze jakos nabralam na siebie te 13 kg. A ja sie czuje jak sloniatko:D w srode wizyta to zobaczymy ile Mikolaj wazy:) dostane tez wtedy skierowanie na badania do porodu juz:)

9 lata 5 miesiąc temu #1014271 przez balbina
Mała82 tak mi mów:) po przytyciu 30 kg w pierwszej ciąży teraz mam bzika na punkcie trzymania się w jako takiej formie.
Paalinka tak się właśnie trochę zastanawiam czy potrzebnie ten laktator już teraz kupuję, ale wszystko wskazuje na to ze się przyda. mąż nie chce słyszeć o tym żeby nie mieć laktatora bo on czasem tez chce dać jeść albo mnie wypuścić z domu. po drugie boję się że jakby się okazało że cesarką się jednak skończy albo że mało jakoś mam mleka, to trzeba jakoś rozbujać to całe karmienie nie? ręcznego nie mam, miałam elektryczny dziwnej firmy i sprzedałam. do tego jeszcze mam wyjazd 3 dniowy w marcu więc będę odciągać tam na pewno wiec chyba tak czy siak będzie potrzebny.
czyli medela albo avent w takim razie.
MASTYNKA? rany, a jak ona już rodzi albo w szpitalu? Hop hop?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia