- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- puste jajo płodowe? :(
puste jajo płodowe? :(
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzięki Hania za info
Hmm to w takim razie chyba kupię jakiś zestaw witamin i będziemy oboje łykać. Nie zaszkodzą jak będą normalnie dawkowane a mogą pomóc... Polecacie jakiś konkretny preparat witaminowy?
A nie lepiej prawidłowo się odżywiać?
dziendobry.tvn.pl/video/witamina-c-w-tab...,1,newest,46140.html
o kwasie foliowym też warto poczytać
www.punktzdrowia.pl/zdrowie/kwas-foliowy...widlowy-rozwoj-plodu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katrin88
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Muszę zanotować co zawiera potrzebne witaminy i zacząć jeść jeśli nie jemy tych produktów... Zrobię wszystko, żeby zwiększyć nasze szanse...
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- katrin88
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
A co co do starań. Nie myślę podczas seksu "Niech się uda teraz" itp... Cieszymy się tą przyjemnością, jednak jak myślę o staraniach, o zbliżającym się terminie miesiączki to wtedy myślę często o tym, że mogłoby się udać. I wiadomo, że pilnuję żeby w okolicach dni płodnych regularnie uprawiać seks. To chyba normalne podejście do starań... Bynajmniej moim zdaniem
- ewelina88
- Wylogowany
- gaworzenie
Bez przesady... Chyba warzywa i owoce nie zaszkodzą mi... Wręcz przeciwnie
A co co do starań. Nie myślę podczas seksu "Niech się uda teraz" itp... Cieszymy się tą przyjemnością, jednak jak myślę o staraniach, o zbliżającym się terminie miesiączki to wtedy myślę często o tym, że mogłoby się udać. I wiadomo, że pilnuję żeby w okolicach dni płodnych regularnie uprawiać seks. To chyba normalne podejście do starań... Bynajmniej moim zdaniem
oczywiście że jedzeniem witamin nie przedawkujesz i możesz jeść owoce i warzywa w dowolnych ilościach,bo są zdrowe a witaminy w nich znajdujące się są łatwo przysfajalne dla naszego organizmu.jęśli chcecie to Twój partner może spożywać produkty które zawierają sporą ilość selenu.dzięki temu pierwiastkowi poprawia się jakość spermy.jedynie kwas foliowy musisz przyjmować dodatkowo bo mimo że jest on w owocach i warzywach to są go śladowe ilości i do tego jeśli przechowujemy żywnosć dłużej to on po prostu ginie dlatego lekarze zalecają dodatkowe jego branie.witaminy można brać ale zalecane są w okrese jesienno zimowym i w stanach wzmorzonego zapotrzebowania na nie.zresztą lekarz będzie wiedział cz Ci je zalecć czy nie
pozdrawiam
- katrin88
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- katrin88
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Już sama nie wiem co z tymi staraniami... Ginekolog powiedział, żeby zabezpieczać się 2-3 miesiące, żeby wszystko się ładnie zagoiło. Dodał, że jak zajdę wcześniej w ciąże to nic się nie stanie... Usg po pierwszej miesiączce albo później - bo i tak mamy wstrzymać się ze staraniami 2-3 miesiące...
Ale chyba pójdę po miesiączce, jak powie że zagoiło się to zaczniemy starania. Z badań kazał zrobić na razie tylko toksoplazmoze. Później zadecyduje czy jeszcze coś. Jak wyniki histopatologiczne będą ok to nie muszę się śpieszyć z kolejną wizytą. Ale postanowiłam, że po miesiączce pójdę niech zobaczy jak idzie gojenie. Zastanawiam się czy nie wybrać się jeszcze do innego, ciekawa jestem czy też powie, że trzeba odczekać 3 miesiące...
- katrin88
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
- katrin88
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Troszkę czekałam w kolejce, ale było warto. W gabinecie była też położna co mi się spodobało Powiedziałam mu jaka jest u mnie sytuacja itp. Powiedział, że wyniki histopatologiczne w porządku są i że po pierwszej miesiączce możemy się starać, bo wtedy właśnie są większe szanse. I że to puste jajo było losową sytuacją i że możemy śmiało się starać. Powiedział, żebym się nie stresowała i żebyśmy gdzieś pojechali, wyluzowali się i na pewno się uda. Przypisał mi duphaston i mam go brać od 16 do 26 dnia cyklu. Za 2 miesiące mam się zgłosić i wtedy zrobią mi badania – chyba że zajdę w ciąże to od razu mam się zgłosić do niego jak tylko się dowiem. Wyszłam z gabinetu z uśmiechem na twarzy
- justineee
- Wylogowany
- gaworzenie
Nie poddawajcie się. Poroniłam w 8 tyg ciąży samoistnie w grudniu 2012 roku. Obecnie jestem w 13 tyg. ciąży i wszystko jest w porządku. Staraliśmy się z mężem od razu po poronieniu ale musiało minąć pół roku by nam się udało. A udało nam się w miesiącu w którym nasze myśli były zaprzątnięte przez pracę i związane z nią stresy. Myślę, że to pomogło. Nieustanne myślenie o zajściu w kolejną ciąże nam nie pomagało. Trzymajcie się i myślcie pozytywnie.