- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- puste jajo płodowe? :(
puste jajo płodowe? :(
- Kasiunia
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiunia przestajesz krwawic kilka godzin po poronieniu i czekasz aż za miesiac dostaniesz miesiaczki i tak ok 3 miesiecy trzeba czekac ze staraniami aby organizm się przyzwyczaił do odmiennego stanu. Będzie dobrze;)Mi lekarz powiedziala ze trafila mi sie najlepsza sytuacja zwiazana z poronieniem i musze czekac az poronie samoistnie. Z tego wzgledu ze jajo plodowe bylo puste i zatrzymalo sie na etapie 6 tyg. Niestety byla dzis przede mna dziewczyna w 12 tyg i niestety jej potrzebny jest zabieg. A u mnie juz jest niewielkie krwawienie czyli organizm zaczyna wydalac. Istnieje opcja zatrzymania w organizmie wtedy podaje sie tabletki wczesnoporonne,ale jestem mysli ze sam organizm wydali. Z dniem kiedy bede wydalala skrzepy mam to uznac jako pierwszy dzien miesiaczki kiedy przestane krwawic mozna juz sie starac ponownie
- Kasiunia
- Wylogowany
- gaworzenie
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A mi gin powiedziala ze od kiedy zaczne wydalac skrzepy wtedy mam to liczyc jako pierwszy dzien miesiaczki, tuz po miesiaczce mozna ponownie sie starac. Ona tak zaleca kazdej z tego wzgledu ze w organizmie utrzymuje sie jeszcze poziom czegos tam( niepamietam) i bardzo szybko zachodzi sie w ciaze i z tego co mowila to duzo kobiet wraca po miesiacu w nastepnej ciazy,tym razem z zarodkiem, ona nie widzi zadnych przeciwwskazan aby czekac 3-6 m- cy
no tak, traktujesz ten dzień jako 1szy miesiączki, ale organizm musi sie "zorientować" że nie ma już ciąży i jeśli za miesiąc będziesz mieć miesiączke tzn że wszystko jest ok że organzm wrócił do normy. Raz mówią 3miesiące raz 6 miesięcy, ja napewno niezdecydowałabym się wcześniej. Lepiej poczekać.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja lekarka też mówiła , że nie trzeba czekać ani 3 miesięcy ani żadnych 6-ciu. od razu po pierwszym krwawieniu można się starać. Nie wiem może zachodnich lekarzy podejście jest inne... i chyba wydaje mi się, że dobre (przebywam w Niemczech). Ja po poronieniu mogłam się też od razu starać. Powodzenia Kasiunia
Haniu napewno na zachodzie macie lepiej, Polska wiadomo-same nieporozumienia czy to w nfz czy w polityce:/, tak naprawde każda kobieta powinna wiedzieć kiedy zacząć się starać, ja np w pierwszych tygodniach wogóle nie chciałam się kochać z mężem bo ciągle miałam przed oczami te wielkie szczypce którymi wyciągali mi puste jajo:/
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasiunia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nie wiem jak to jest z pustym jajem płodowym bo przed poronieniem byłam u gina ( co prawda w polsce bo akurat wtedy byłam na urlopie tam) i potwierdził mi ciążę był to 6/7 tydzień wtedy.
Jeśli ginekolog powiedziała Ci, że nie zdarza się by dwa razy kobieta pod rząd miała puste jajo to pewnie tak jest
- Kasiunia
- Wylogowany
- gaworzenie
- katrin88
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Więc zadam pytanie: jak to w końcu jest? Że 2 tygodnie po poronieniu już można zajść w ciąże? Tego to nie słyszałam jeszcze. Ja odczekam i po pierwszej miesiączce po poronieniu(więc z miesiąc albo dłużej) zacznę starania... Wcześniej sprawdzę czy wszystko się oczyściło i czy hormony ok. Już nie wiem kogo słuchać. Jeśli chodzi o psychikę to chcę jak najszybciej zacząć kolejne starania. Ale już nie wiem kogo słuchać ;(
- Kasiunia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kasiunia
- Wylogowany
- gaworzenie
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi też pani doktor powiedziała ze drugi raz puste jajo się nie zdarza ale ja i tak wolalam poczekac na pierwsze usg aby miec pewnosc, bo różnie z ta natura bywa.
- Kasiunia
- Wylogowany
- gaworzenie