BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 7 miesiąc temu #373338 przez chłopek
asia ja mam na 18 czerwca

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #373344 przez Koni
chłopek ja takie uczucie wilgoci mam już od dawna i mnóstwo śluzu. No cóż porody nam się zbliżają wielkimi krokami :)

12 lata 7 miesiąc temu #373374 przez nataleczka_92
Blue jaka piekniutka ta Twoja królewna.
a ja znow od rana rozwolnienie,po poludniu zaczely mnie lapac skurcze nie regularne. ale co do bolesnosci w skali 1-10 to tak 5... :huh:
juz bym chciala zeby sie wkoncu ten porod zaczal. i miec malego przy sobie.

12 lata 7 miesiąc temu #373391 przez Joanna
blue01 córeczka prześliczna, jak tak patrzę na nią to wyobrażam już sobie swoje maleństwo :kiss:
nataleczka_92 a jak wysokie masz to ciśnienie? ja jestem już na 4 tabltkach dopegytu, od wczoraj w zasadzie i było ok do tej pory...znowu mi skoczyło :(

12 lata 7 miesiąc temu #373392 przez nataleczka_92
Joanna to roznie, moge co 5minut mierzyc i bedzie inne. rano 139/92,poludnie 146/97 wieczor 153/95...

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #373394 przez Joanna
nataleczka_92 no ja miałam od rana w granicach 105/65, a teraz 143/97 :(
blue01 powiedz, czy Twoją córcię zaliczono do wcześniaków? czy jako donoszona?

12 lata 7 miesiąc temu #373399 przez nataleczka_92
Joanna ja takiego niskiego cisnienia juz od dawna nie mialam... w sumie chyba od 34tyg jest ciagle podwyzszone. dlatego jestem ciekawa co mi powie na wizycie, bo podobno takie wysokie cisnienie jest bardzo niebezpieczne dla maluszka.

12 lata 7 miesiąc temu #373401 przez Joanna
nataleczka_92 wiem, że jest niebezpieczne...ciekawe co u mnie będzie, moja ginekolog już wspominała o ew. wywołaniu porodu...

12 lata 7 miesiąc temu #373405 przez nataleczka_92
Joanna a mowila Ci w ktorym tyg mogloby byc te wywolywanie? i jakie musi byc cisnienie zeby do tego doszlo???

12 lata 7 miesiąc temu #373416 przez Joanna
nataleczka_92 o tym nie rozmawiałyśmy, ponieważ przepływy były dobre ( wizytę miałam we wtorek ) a ciśnienie 140/95...wysoki jak do tej pory miałam rzadko...ale widzę, że to się nasila...dlatego mam się pokazać znowu we wtorek na przepływy, poza tym jestem z nią ciągle na telefonie i póki co biorę dopegyt 4 razy dziennie...sądzę, że jeśli do wtorku nie unormuje się to pewnie dostanę skierowanie do szpitala :( poza tym chcę wytrzymać do poniedziałku, wtedy skończę 37 tydzień....nie powiedziane też, że w szpitalu będą starali się walczyć z ciśnieniem a ostatecznie wywoływać poród...

12 lata 7 miesiąc temu #373420 przez nataleczka_92
Joanna no ja wizyte mam w srode. i wtedy ma mi zrobic usg itp. zaczynam juz powoli myslec zeby moze sie postarac samej wywolac porod skoro ciaza jest donoszona:) bedzie bezpieczniej niz mieliby mnie ciac;)
a co do Blue pisalam z nia i jej malutka uznana byla jako wczesniak, ale bardzo dobrze sobie poradzila

12 lata 7 miesiąc temu #373425 przez Joanna
nataleczka_92 moja ginekolog mówiła o domowym sposobie po 37 tygodniu, seksie :lol:
a słuchaj, może Ty masz za małą dawkę dopegytu? jak byłam przedwczoraj w szpitalu, to lekarz mi powiedział, że moja dawka jest malutka, ponieważ w szpitalu potrafią aplikować 2 tabletki 4 razy dziennie...q

12 lata 7 miesiąc temu #373429 przez nataleczka_92
Joanna w sumie to juz sama niewiem. bo jak na ostatniej wizycie powiedzialam ze biore 3razy to kazal mi brac po dwie dziennie bo ze moge sie czuc ospala itd. wiec tak biore.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #373435 przez Joanna
nataleczka_92 ja też miałam opory, ale teraz już ciężko mi nawet wytrzymać :laugh:
nie bój się, bo w ten sposób można pomóc sobie i dziecku...
u blue01 wcześniaczek, ale tak naprawdę wszystkie dzieciaczki na naszym etapie są gotowe do przyjścia na świat :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #373441 przez nataleczka_92
Joanna no dzis to i tak nic z tego bo maz w pracy :silly: ale moze jutro...:)
zobaczymy. w sumie nawet teraz jakbym urodzila to ciaza donoszona a tak jak u Blue ze malutka jest wczesniaczkiem jest tylko napisane na papierze i nic pozatym... dzieci urodzone przed 36tyg ciazy moga miec problemy ale nie teraz:)
mykam sie kapac i malutka i sie kladziemy spac:) dobranoc kobietki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka