BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #373786 przez Joanna
Hea, sister.anna dzieciaczki prześliczne! :) tylko tulić i całować takie maleństwa :) troszkę Wam zazdroszczę, że macie już dzieciaczki przy sobie, ja też chcę! :laugh: naprawdę nie mogę się już doczekać naszej Alicji :kiss:
chłopek ja też mam zwiększoną ilość śluzu, ale to od miesiąca, więc to raczej nie czop...Ty jesteś tydzień dalej, więc u Ciebie wszystko możliwe...korzystaj ze 'spotkań' z mężem póki możesz :lol:
Madeline śliczne łóżeczko, ładne kolorki :) widzę, że nie ja jedna zachwyciłam się baldachimem
koni postaram się dzisiaj wstawić zdjęcie, czekamy też na Twoje :blink:
nataleczka_92 jeszcze chwilę i wszystkie będziemy rozpakowane, ja tez już powoli mam dość ;)

jejku z tym kręgosłupem wcale nie jest lepiej, myślałam że to po wczorajszym bieganiu po mieszkaniu, ale dziś też boli, więc już sama nie wiem... :(
Gratulacje dla martynki, czekamy na wieści i zdjęcie maleństwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #373789 przez Madeline
Sister.anna malutka jest cudna, a Ty kochana odpoczywaj ile wlezie, żebyś w końcu doszła do siebie.

Mamusia nie przejmuj się, jeśli Ci to pomaga to pisz, bo lepiej jest się wyżalić niż to trzymać w sobie.

Koni co zrobiłaś? Przemęczyłaś się pewnie?

Joanna dziękuję, a jeśli chodzi o bóle kręgosłupa do też mi dokuczają, szczególnie wieczorem jak się położę do łóżka.

12 lata 10 miesiąc temu #373842 przez blue01
hejka:)na poczatku gratulacje dla "rozpakowanych",widze,ze troche nas sie juz posypalo,jesli chodzi o karmienie piersia to u mnie byl problem przez cztery dni,bo po cc nie mialam pokarmu przez ten czas,na piaty dzien dopiero sie pojawil i teraz malutka ssie z takim zapalem ze az milo :) ,ja nie posiadam poscieli,stwierdzilam,ze jest za cieplo by klasc dziecko pod koldra,spi owinieta w rozku i przykryta kocykiem,lubi byc tak opatulona :)

12 lata 10 miesiąc temu #373847 przez Joanna
ja mam ubraną cienką kołderkę i do tego płaską poduszeczkę, ale myślę że latem wystarczy kocyk, pieluszka tetrowa, a dziecko będzie spać na płasko tak jak zalecają :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #373977 przez Koni
Dziewczyny mam takie pytanko czy u Was jak dzieciaczki mają czkawkę to odczuwacie ją tak bardzo nisko jakby do słownie w pupie? Jakoś mi tak dziwnie nisko mały czka czyżby aż tak się obniżył?

Madeline tak przeczekałam, mąż chciał do szpitala ale ja nie chciałam i tak by mi nic nie pomogli :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #374007 przez asia886
Finał X faktora obejrzany teraz kąpiel i do łóżka. Malutka cały czas kopie. Jak narazie to naszym mamusią urodziły się takie pociechy jakie miały się urodzić prawda chodzi mi o płeć. Jeszcze 2 egzaminy mi zostały by zaliczyć 4 rok studiów:) jak się czujecie? Mi dużo śluzu odchodzi tak od 2tygodni nie wiem czy to czop czy nie. A wczoraj nie mogłam zasnąć wszystko nie bolało. A dziś w dzień miałam kilka sytuacji że czułam że popuściłam i miałam mokra bieliznę też tak macie czasem?

12 lata 10 miesiąc temu #374044 przez Kasiulka
Dziewczyny dzieciaczki cudowne! Gratuluję Wam wszystkim :)

Zwiększoną ilość śluzu obserwuję u siebie od kilku dobrych tygodni. Nieraz to aż nawet
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
za przeproszeniem :blush:

Czkawkę Zuzi też odczuwam tak bardzo nisko. Ale to już też od dawna, od początku ciąży miałam nisko brzuch...

Każda z nas czuje co innego, ciekawe to wszystko no nie? :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #374045 przez Koni
Kasiulka a co się stało że straciłaś swój dochód? Na razie będziesz pewnie na macierzyńskim a potem wychowawcze dacie radę!

Co do śluzu to ja też mam go strasznie dużo i za każdym podtarciem mam go na papierze ale jest taki kremowy.

asia886 jak na razie prognozy się sprawdzają ;)

12 lata 10 miesiąc temu #374051 przez iwonka_wwa
Martynka gratuluję!

sister.anna Ala jest naprawdę śliczna! Gratuluję pociechy :D

Ja dla maluszka mam mam kołderkę, ale cieniutką. W lato w domku jest chodniej niż w miesżkaniu w bloku, więc mam nadzieję będzie akurat. Kocyk też mam na wszelki wypadek.

Kasiulka co się stało? Może nie będzie tak źle - są zapomogi, można też poszukać czegoś żeby dorobić w domku. Na razie nie martw się na zapas.

12 lata 10 miesiąc temu #374053 przez Koni
Dziewczynki u nas jest teraz 14'C w domu bez grzania 20'C więc ja muszę mieć coś ciepłego, sama zresztą śpię pod kołdrą więc małego nie położę pod kocykiem ;) a podusie też mam bardzo płaską choć nie wiem czy mu na początek będę kłaść.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mały się strasznie wierci więc nie mogę spać ale kocham te jego kręciołki :) dziwnie mi będzie bez nich :P

12 lata 10 miesiąc temu #374076 przez nataleczka_92
hej mamusie.
cisza od rana tutaj:)
ja jak wstalam to mialam majtki mokre od sluzu,tyle tego bylo...
jakos mnie jeszcze glowa nie boli,az dziwne :)
ten ostatni miesiac ciazy jest dla mnie najgorszy,te wyczekiwanie... chcialabym zeby juz sie maly urodzil

12 lata 10 miesiąc temu #374092 przez Madeline
Hej kochane :)

Ja już na nogach od 8, jakoś spać dłużej ostatnio nie mogę :( Przygotowałam mężusiowi kanapki do pracy, zjedliśmy razem śniadanko i tak teraz czas niech zleci do tej 19. Wczoraj mój malutki też się wypinał na wszystkie strony aż mnie bolało, bo robił to do maxymalnego wyciągnięcia mojej skóry :D Koni masz rację, mi też będzie tego brakować, ale z drugiej strony nasze szkraby będą się wiercić teraz na "zewnątrz" :P W nocy bardzo dokucza mi drętwienie rąk :( A dzisiaj jak wstawałam w nocy do wc to aż mi się w głowie kręciło, nie wiem czemu...

Kasiulka co się dzieje? Nie martw się kochana :)

12 lata 10 miesiąc temu #374094 przez magda__kielce
Hej dziewczynki ja dzis tez sie kiepsko czuje a wzasadzie od wczoraj moj synus tak sie wygina ze mam wrazenie ze mi zaraz wypadnie :ohmy: :P Kladac sie spac bolal mnie brzuszek i ciagnol, a dzis wstalam z takim samym bolem niewiem czy to nie skurcze ale na razie nie jest to nic regularnego, jutro ktg wiec moze kto wie dzidzi bedzie chciala wyjsc :unsure:

Mamusie rozpakowane dzieciaczki sa przesliczne, cudne i wogole przeslodkie

12 lata 10 miesiąc temu #374096 przez Kasiulka
Hej dziewczyny :) Ja dziś od rana sprzątam, nie mogę sobie miejsca znaleźć. Nie mogę wciąż uwierzyć, że już czerwiec i za chwilę wszystkie będziemy rozpakowane i szczęśliwe z naszymi Maleństwami :)

12 lata 10 miesiąc temu #374101 przez magda__kielce
mamusia-85 tesciowa nigdy przenigdy nie zastapi matki i powinna to zrozumiec

Kasiulka nie zamartwiaja sie na zapas napewno sie jakos poluklada, ja niestety tez jestem w dosc kiepskiej sytuacji pracowalam tylko na pol etatu(teoretycznie) wiec moj dochod z macierzynskiego nie przekroczy 500zl a w naszej sytuacji to dramat bo za samo wynajecie mieszkania kosztuje nas800zl plus oplaty, ja pracuje jako fryzjer wiec na reke kiedy pracowalm mialam calkiem inne pieniadze no ale coz musimy sobie poradzic napewno mozesz sie starac o dodatek do becikowego taka zapomoga po urodzeniu dziecka drugie 1000zl a jak bedzie dzidzius to napewno rodzice troszeczke zmiekna i jak pomagali do tej pory to tez pomoga. Niemartw sie bo dzidzia tez bedzie smutna i zdenerwowana

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka