- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie to jest mniej wiecej tak: jem co trzy godzyny,
wypijam w ciagu dnia 1,5 wody
staram sie jesc bez soli
zrezygnowałam z ziemniakow
jem duzo białego miesa i twarogu
ostatni posiłek o 18
z owoców nie jam tylko bananów i winogron ale za to sporo arbuza.
cukier do herbaty zastąpiłam słodzikiem
jak juz nie moge wytrzymac to pije cole zero i żuję gume
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
Z tym że ja nie mogę tak do końca dietować jak bym chciała ze względu na Kacpra Wiem że jak tylko go odstawie od cyca a waga nie będzie lecieć to dzwonie do mojej dietetyczki
Co do zasad diety Joanna z kolacji nie wolno rezygnować! Trzeba jeść 5 posiłków dziennie licząc że jogurt czy owoc to posiłek. Nie wolno pić więcej niż szklanka soku na dzień, na wieczór warto wypić meliske bo uspokaja i pobudza trawienie. Nie wolno łączyć ryb i mięsa z ziemniakami, makaronem i ryżem. Trzeba jeść dużo drobiu i czerwonego mięsa oraz ryb. Tak dla przykładu to zamiast na obiad jeść ziemniaki, surówkę i kotleta to trzeba zjeść mięsko np. pierś z kurczaka z warzywami ale nie ziemniakami Jak już ziemniaki to same bez niczego można je sobie nawet upiec w piekarniku. Kolacje można jeść najpóźniej o 20 i pić dużo wody. Co do owoców można jeść wszystkie banany i winogrona też byleby nie zjeść tego pół kilo
Dziewczyny ja na tych zasadach schudłam 18kg! Gdyby nie ciąża to pewnie bym nie przytyła ale ja zawsze mam takie szczęście
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
u nas super, Ala wczoraj zasnęła po 20.00, wstała na jedzonko o 4.00 i śpi do teraz
nataleczka_92 właśnie mam ten sam problem, mogę jeść mało w ciągu dnia, ale słodyczom nie potrafię odmówić niestety w ciąży jadłam co chciałam i ile chciałam, ale bez obżerania się a przytyłam około 13kg i od porodu mi to praktycznie spadło, ale brzuch nadal jak galareta nawet gorzej jak przed ciążą, duże uda...i niby wróciłam do wagi sprzed ciąży ale zawsze miałam nadwagę...w ciąży jakoś schudłam parę kilo to wyglądałam dobrze, ale do czasu bo potem rosłam razem z dzidzią
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Tak sobie przypomniałam kiedy zakładałam suwaczek ciąży:) i marzyłam żeby czas szybciej uciekał.. a teraz nasze dzieci takie duze.
szkoda tylko ze było nas tak duzo a teraz juz dużo mniej:(
Ale jak obejrzałam was to wszystkie wydałyście mi sie tak realnie jakbysmy przynajmniej znały sie poza forum.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Natalia^^ mam dokładnie takie same uczucia od kiedy zobaczyłam Wasze zdjęcia
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
nataleczka_92 nasz Ala je średnio co 3,5 godziny i sama też się dopomina głównie wypija 150ml a jak przerwa między jednym posiłkiem a drugim jest krótsza to 120 ml i do tego przepajamy herbatkami z hipp'a. Czyli na dobę wychodzi około 5 butelek po 150ml co daje razem 750 ml. Na opakowaniu Enfamil jest tabela wg. której Alcia mogłaby spokojnie wypijać już 900ml w ciągu doby, czyli porcje już po 180ml albo częściej po 150ml. Ostatni posiłek mamy koło 20.00, kąpiel i Ala idzie spać, sama się dopomina bo płacze i jest nerwowa. Potem budzi się koło 4.00 i koło 9.00 na jedzonko
A Ty jakim mleczkiem karmisz Filipka i ile Ci wypija na raz?
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I po tym wlasnie wszystkie krostki zeszly.
on po zadnym nie robil mi kupy-mial albo jak plastelina a teraz ma strasznie twardą i suchą-ewidentnie zatwardzenie. Tylko po bebilonie pepti robil i to na rzadko sam.Ale strasznie malo spal po tym mleczku,bo 2 godzinki tylko .a wypijał cala butle. no i ja tutaj w uk nie mam dostepu do tego mleka niestety.mialam jedynie jedna pusszke ,bo kuzynka z polski mi przywiozla,ale nie wiedzialam,ze na 3 dni wystarcza . w poniedzialek lece do polski to odwiedze znajomego lekarza i podpytam co i jak. moze on powienien pic ten pepti i moze dostaneimy recepte to po prostu jak bede wracala to wezme z 10 puszek a reszte bedą mi przysylać z polski. tutaj w aptece internetowej wychodzi 60zl za puszke 450gram. a ona wystarcza na 3 dni.masakra.
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
U mnie o niebo lepiej,kurcze te mleko jest zarabiste,nawet moja siostra była w szoku jaki maly teraz spokojny:) jest drogie jak cholera ale i tak będę kupować,lekarz odrazu mógł mi zmienić na to mleko atak meczylismy sie 2 miesiące...i na tym mleku pisze ze jest dla dzieci z kolka i uczulonych na mleko krowie także musze powiedzieć lekarzowi zeby zrobiła mu testy w ty
Kierunku.bo skoro tamte mleka mu nie pasowały a te toleruje to moze być uczulony na mleko krowie ...także mam teraz dziecko anioła:)
Co do odchudzania to trzymam za was kciuki kochane;) ja na szczęście nie musze waże mniej niż przed ciaza ale to tylko dlatego ze w ciazy miałam ta dietę cukrzycowa bo tak to bym wyglądała jak słoń...a teraz tez uważam i nie jem raczej słodyczy bo mam straszna tendencje do tycia...moj maly wypija 90 ml z ledwa bieda co 2,5 -3 godz
Młoda mamuska ja mieszkam w USA...moj maly tez ma problem z kupka 2 razy dałam mu czopek ale juz zaprzestalam bo organizm sie przyzwyczaja i pozniej cieżko będzie mu samemu sie załatwić...ja daje duzo wody...
Ja lecę do sklepu po ten szampon co koni używa o ile będzie w polskim sklepie a jak nie to kupię mustela koleżanka mówi ze jej mała zero ciemieniuchy po nim.a pozniej pochodzę po sklepach z ciuszkami moze cos wpadnie w oko bo jutro wieczorem relaksuje sie u siostry na imprezce;)