BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 miesiąc temu #422248 przez chłopek
madeline ja zje to bierz go do odbicia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #422281 przez Kasiulka
madeline może częściej go karm ale niech je mniejsze "porcje"? u mnie Zuzia ulewa jak się tak za dużo naje.

12 lata 3 miesiąc temu #422284 przez Koni
rybka właśnie na piersi takie kupki i do tego głośne to norma :) Nutramingen jest zupełnie innym mlekiem i to może być od jego zmiany, słyszałam nawet że po nim mogą być zielone kupki więc bez paniki :)

madeline może dla niego to za dużo butla i pierś? Jak ja miałam kryzys i dałam Kacperkowi pierś a potem butle to mi wymiotował i od tej pory nie daje i ulewanie jest rzadko :)

12 lata 3 miesiąc temu #422289 przez nataleczka_92
Hej mamuski. Ja już po sprawie. Ale stresa miałam. Ten oszust ma oddać pieniądze. A co do małego. To zrobił się ostatnio strasznie marudny tylko na rączki chce

12 lata 3 miesiąc temu #422290 przez Koni
nataleczka_92 to super że pieniążki odzyskasz :)

Mój Kacper też maruda i nawet od 3 dni noszenie nie pomaga :P

12 lata 3 miesiąc temu #422296 przez Madeline
Kochane zawsze mu się odbija a butle dostaje tylko na noc. W ciągu dnia pierś i wtedy ulewa

12 lata 3 miesiąc temu #422320 przez sister.anna
Widze ze dzieciaczki maja marudny okres mimo ze miedzy nimi jest nawet 4 tyg roznicy...Ala dzisiaj o 5:30 sie obudzila i niezle dawala w kosc, potem tez ani raczki, ani mata, a na cycki to w ogole sie drze ostatnio (wlasnie sciagam mleko) i dopiero jak 130ml milupy dostala to sie uspokoila..eehhhh.

Madeline a to ulewanie to cos nowego teraz tak? mozewarto zmienic pozycje karmienia?

12 lata 3 miesiąc temu #422352 przez iwonka_wwa
Madeline mój Michaś też przez kilka dni ulewał bardziej, ale zaczelam go odbijac po każdycg 10min ssania. Nie zawsze się odbiło, ale chyba pomogło bo teraz rzadziej sie to zdarza. Pozatym pytałam o to pediatrę, a ona powiedziałz ze do 3 miesiaca to norma.

12 lata 3 miesiąc temu #422381 przez Madeline
Dzięki :-*

12 lata 3 miesiąc temu #422420 przez Natalia^^
hej dziewczyny, u nas fajny dzien.

Byłam z Jasiem na rehabilitacji, zasnął o 12 i spał 2 godziny. A ja w tam czasie nie robiłam nic.:P

teraz sie bawi a ja sprzatam po troszku. Ale dostał strasznego rozwolnienia po śliwce aż zafajdolił spodenki. nie wiem macie jakies sposoby na trudne plamy???

dzis chyba jest 6 lub 7 dzien mojej diety... schudłam jakies 2 kg bez żadnej rewelacji ale zawsze:P

Oglądałam wasze profile:) dzieciaczki sliczne po mamusiach.. :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #422425 przez rybka19834
Chyba mialyscie racje z ta biegunka,narazie wszystko ok z małym.ale wystraszylam sie bo załatwił sie dosłownie woda.to pewnie przez ta zmianę mleka.moj Dawidek poszedł juz dzis do szkoły więc mam trochę wiecej czasu dla siebie ,zaraz biorę małego i idę po pieczarki do sklepu;)bo mam dzis w planie obiad zrobic:P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #422426 przez Koni
madeline mojej koleżanki mały też tak ulewal jak za szybko jadł, może to od tego?

Natalia jak Kacper mi upapra białe body kupka której nie idzie sprac to wrzucam do Vanisha i zostawiam na noc a rano po planie ani śladu ;) ze sliwka nie miałam doczynienia ale może warto spróbować?

Kacper przespał się 2h i nawet jak się obudził to leżał spokojnie w lezaczku i dał nam zjeść obiad :D Teraz się cycusiujemy i będziemy szli na spacer.

rybka dobrze że już wszystko ok ;) Na cycu takie wodniste kupy to norma. Po innym mleku zawsze mogą się zmienić tym bardziej że nutramingen to mleko lecznicze dla dzieci z nietolerancja laktozy.

12 lata 3 miesiąc temu #422431 przez chłopek
natalia zapierz szarym mydlemi ciepłą wodą powinno zejsc

12 lata 3 miesiąc temu #422432 przez Kasiulka
u nas taka brzydka pogoda ... byliśmy tylko godzinkę z Zuzią na spacerze bo wiatr silny :( teraz sobie przysnęła :)

12 lata 3 miesiąc temu #422458 przez mloda_mamuska
hej ,troszkę Was znowu podczytuję... :laugh: (mam nadzieje,ze nie macie mi tego za złe) po prostu czytam sobie co tam u Was słychać,jak Wasze maluszki się mają ;)))

My jesteśmy na mleku sojowym,ponieważ maly mial okropną wysypke na twarzy.. juz od 1 tygodnia zycia mial krostki,ale jakies 2,3 tyg. temu zaczely sie nasilać takie czerowny krostki,jedna na drugiej doslownie..........wyglądało to okropnie .... z dnia na dzien bylo tego wręcz coraz więcej .... aż robiła mu się skorupa z tego na twarzy.. no i na główce zaczęły sie pojawiać pod włoskami... H/V health visitor-cos jak polozna przyszedl do nas i powiedzial,zebysmy sprobowali dawac mleko sojowe-ono jest bez laktozy...no i maly na poczatku prawie wymiotowal-nie zasmakowalo Mu.... ale pozniej nie mial wyboru i przywykl...teraz mija prawie 2 tygodnie i juz twarz ma gładziutką. Skro po tym sojowym mleku jest o niebo lepiej to co to moze znaczyc ???? ono jest bez laktozy,ale przy nietolerancji laktozy chyba nie powinien miec żzadnej wysypki? orientujecie sie moze ? bo ja jestem zielona wręcz w tym temacie.

rybka
a jaką masc sotosowalas na ciemieniuche? moj też ma ...to znaczy położny powiedzial,że to nie jest ciemieniucha tylko skóra się Małemu luszczy,ale kazal smarowac na noc oliwa z oliwek.smaruje i nic nie pomaga i tez ma na brwiach i czole... .. w dodatku pełno pieluch i ciuszkow mam codziennie brudnych od tej oliwki :angry:

dzidostwo to super mieliście nocke z Amelką .pozazdrościc ;)))))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka