BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 miesiąc temu #422508 przez Joanna
My dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u prababci Alutki :) potem zrobiłam obiad i teraz zbieram się żeby Alę nakarmić i położyć spać, bo marudzi, pewnie jest zmęczona, poza tym ostatnio koło 19-20 faktycznie jest niespokojna i płaczliwa, więc pewnie już wyrobiła sobie swój rytm :blink: na szczęści, pomimo że zasypia tak wcześnie śpi do 4.00 :)

rybka może synek reaguje tak na nowe mleko? to bardzo prawdopodobne
nataleczka_92 ciesze się, że odzyskasz pienążki
młoda-mamuska moja Ala też ma na policzkach czerwone krostki, takie suche pokazałyśmy się pediatrze i potwierdziły się moje przypuszczenia, że to trądzik niemowlęcy...u Was to jednak coś innego?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #422510 przez Koni
mloda_mamuska z mlekiem nie pomogę ale może to był trądzik niemowlęcy który sam zszedł? Akurat mogło się to zbiec z czasem podania nowego mleka ;) Musiałabyś spróbować normalnego mleczka i wtedy będziesz wiedzieć ;)

Co do ciemieniuchy to są takie grube tłuste łuski :pinch: Paskudnie wyglądające i śmierdzące a oliwa z oliwek lub oliwka może pogorszyć sprawę bo to zapycha pory :S Spróbuj mu smarować tą oliwą godzinę przed kąpielą i załóż mu czapeczkę i przed samom kąpielą delikatnie wyczesz. U nas była sucha skóra i zmieniłam szampon i pomogło :)

Zapraszamy do nas częściej :D

Kacper przysnął mi na rączkach :blink: W ogóle to mnie głowa pęka :(

12 lata 3 miesiąc temu #422513 przez chłopek
włąsnie ogladam wiadomosci: rodzice zakatowali 2 miesieczna dziewczynke

12 lata 3 miesiąc temu #422518 przez rybka19834
Młoda mamuska ta masc to "ketonazole" nie wiem czy w pl jest taka
Koni a jaki szampon teraz używasz????bo ja wyczesuje mu jest ok użyje główkę szamponem Aveeno i znow sucha skora,kOlezanka mówi żebym kupiła mustela ze po nim zero ciemieniuchy
Młoda mamuska ja tez robiłam oliwa z oliwek ale było tylko gorzej :/ powiedz lekarzowi niech ci cos wypisze
Joanna tez mysle ze to po mleku
Ja trochę sie zdrzemnelam teraz nakarmie mateuszka i po mojego lObuza do szkoły musze iść:)

12 lata 3 miesiąc temu #422519 przez Koni
rybka19834 początkowo używałam zwykłego Nivea dla dzieci ale przeszłam na ten Nivea sensitive taki biały do suchej skóry i jak wcześniej jego główka wyglądała jakby miał łupież tak teraz już to schodzi ;)

A szampon dokładnie taki : www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemo...osow-NUTRI-SENSITIVE

12 lata 3 miesiąc temu #422524 przez rybka19834
Koni wielkie dzieki;) pójdę zobaczę do sklepu ciekawe czy będzie :/

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #422525 przez Kasiulka
Joanna Zuzia też miała trądzik niemowlęcy - utrzymywał się 4 tygodnie i zniknął bez śladu.

Zuzia już śpi :)

12 lata 3 miesiąc temu #422527 przez chłopek
a ja mojego musze do mycia obudzić, a tak sobie słodko spi

12 lata 3 miesiąc temu #422571 przez mloda_mamuska
Joanna na poczatku mial takie krostki wlasnie jak tradzik wygladalo z bialymi koncowkami.ale pozniej zupelnie inne krostki.

Koni tak wlasnie nam zalecil ten polozny,zeby za 3 tygodnie sprobowac podac z powrotem te SMA zwykle a nie sojowe. i zobaczymy czy krosty wrócą .
Tylko nie wiem jak wprowadzic te mleko z powrotem,zeby nie bylo rewolucji dla brzusia.... maluszki źle znoszą takie zmiany. Moj Maly i tak wiecznie ma zatwardzenie .Jedynie po bebilonie pepti robił na rzadko a tak ciagle mega zatwardzenie...mimo,ze przepajam go nawet 250 ml na dzien -tyle zalecil polozny.

U Nas na kupki pomaga sok pomarańczowy,podaje sie Malemu np.40 ml soku swiezo wycisnietego plus 40 ml wody. zamieszac i podac. moj na dwa razy wypil dzisiaj.ale po 3 godzinkach zrobil piekna kupkę ;)
a bez soku w ogóle sam nie robi. a jak mu pomagam,to jest naprawde bardzo 'zwarta' i widze ze ma zatwardzenie i mimo przepajania ;/

rybka ja mieszkam w Anglii a Ty gdzie ???

12 lata 3 miesiąc temu #422572 przez Koni
rybka19834 nie ma sprawy :) To nie jest dużo więc może ktoś by Ci mógł wysłać z PL?

Joanna u nas na trądzik pomógł krem Oilatum Junior dokładnie taki www.laleli.com/urun.php?ID=13981

Ja po kolacji i idę Kacperka kąpać :)

12 lata 3 miesiąc temu #422575 przez Madeline
Mój synus dostaje krostki jak ja wypije mleko lub zjem coś mlecznego :(

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #422590 przez Joanna
koni słyszałam o tym kremie, ale Ali już powoli ten trądzik zanika, myję jej buźkę wodą przegotowaną i na wieczór po kąpieli lekko smaruje sudocremem, tak jak nam polecił pediatra, ale dziękuję za zainteresowanie :)
kasiulka robiłaś coś z tym trądzikiem u Zuzi czy przeczekałaś? w ogóle widzę, że jesteś z Bydgoszczy, tak? mamy tam z mężem rodzinkę, byłam w Twoich stronach już kilka razy :blink:
młoda-mamuśka a jakie mleczko pije Twój synek?

Dziewczyny zawzięłam się i od jutra idę na dietę!!! muszę zrzucić 8kg, wtedy będę bardzo zadowolona, mam nadzieję że uda mi się, mąż obiecał mnie wspierać :blink: chcę zrezygnować z kolacji, nie będę jeść słodyczy i podjadać między posiłkami. Tak popatrzyłam na swoje zdjęcia z Alutką i sobie myślę, że trzeba coś ze sobą w końcu zrobić...

12 lata 3 miesiąc temu #422599 przez nataleczka_92
Joanna super trzymam kciuki żebyś wytrwała na diecie:) jaki czas sobie dajesz na schudniecię tych 8kg? Jaką dietę będziesz stosować? Ja też chciałabyś zrzucić ok 10kg, i przy tych moich problemach żołądkowych teraz byłby najbardziej odpowiedni moment,ale chyba nie mam na tyle silnej woli żeby schudnac:( choć bardzo bym chciała. Może razem zaczniemy:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #422622 przez Joanna
Zapraszam, razem zawsze raźniej :laugh: będę jadła po prostu mniej, rezygnuję ze słodyczy i kolacji, włączę też trochę ćwiczeń i zobaczymy :blink: stosowałam już wiele różnych diet, ale po nich zawsze był efekt jojo niestety :( chciałabym chudnąć około 1kg na tydzień, więc w 2 miesiące powinnam osiągnąć cel...

12 lata 3 miesiąc temu #422647 przez nataleczka_92
Joanna ok:) także ja też od jutra próbuje schudnac:) bo co z tego że mało jem jak podjadam słodycze:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka