BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 3 miesiąc temu #423193 przez Madeline
Koni może masz malo magnezu?

Kochane jestem przerażona jakieś 2 tyg temu wazylam się z synkiem i potem sama i wyszło że Aleks waży 6,5 kg, dziś zrobiłam to samo i mały waży 5,2 a jak byliśmy na szczepieniu 13 sierpnia to ważył 5,350. Boję się że coś jest nie tak. Czemu on tak schudl? Ehh... Może moje mleko mu nie wystarcza?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #423198 przez chłopek
madeline mi kiedys tez tak wyszło ze Seba wazy 6kg, byliśmy na szczepieniu i 5200 a teraz ze mna sie wazyl i 5400 wiec to przez wage taka domowa

12 lata 3 miesiąc temu #423225 przez Joanna
koni ja też doznałam kilka razy takiego dziwnego uczucia nóg z waty i problemu z ustaniem, ale trwało to krótko i samo przeszło :blink: nie mam pojęcia z czego to wynika :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #423226 przez nataleczka_92
Madeline nie przejmuj się. Napewno wszystko jest ok. Nie masz się co sugerować waga domową,bo wystarczy że maluszek się inaczej ułoży i już inna waga wychodzi:) Koni mi bardzo często nogi drętwieją. Nawet jak małego bujam aż ciężko ustac mam bo robią się jak z waty,ale zaczęłam brać magnez i jest ok:) Młoda mamuska pewnie że możesz zobaczyć fb Natalia Krąp-Borowska. Ja mam nosiedłko po córce,bo ona była tylko raz w nim. A te zdjęcie mąż zrobił z zaskoczenia jak tylko na chwilę małego włożyłam bo pomyślałam że w ten sposób mogę cokolwiek zrobić ale wyjelam go bo dziwnie było mimo to że jest przeznaczone od urodzenia. Iwonka ja jestem z Plonska dokładnie. A Unieck pewnie że wiem gdzie jest,jeździło się tam na dyskoteki;)

12 lata 3 miesiąc temu #423229 przez Joanna
koni nie mam jakiejś super kreacji, w sumie nic nie kupowałam :) mam ładne ubranko jeszcze z obrony licencjata :blink: ale zdjęcia po uroczystości na pewno wstawie :) w ogóle Alicja niedawno zasnęła, zwykle zasypia po 20.00, może dłużej pośpi :)

12 lata 3 miesiąc temu #423231 przez Kasiulka
Joanna Twój tort jest niesamowity. My niestety musieliśmy chrzciny przełożyć bo mój tata nie może na razie przyjechać ze Szwecji, więc odbędą się jakoś w październiku (teraz żałuję żee nie zrobiliśmy ich jakoś krótko po porodzie)

Koni z tymi nogami miałam tak po porodzie krótko - to chyba wyczerpanie tak się objawia, chyba że się mylę?

Joanna Zuzia też zwykle zasypia koło 20 a dzisiaj zasnęła dopiero przed chwilą. może taki dzien :D

12 lata 3 miesiąc temu #423233 przez rybka19834
Koni jednak nie było tego szamponu co używasz,był nivea ale zwykły pielegnujacy a nie do suchej skory:/ i kupiłam ta mustele dzis zastosuje i zobaczymy;)
Joanna torcik cudo!!!ja tez za niedługo będę sie przygotowywac;) czekamy na zdjecia z tego pięknego dnia:)
Madeline nie martw sie,ja codziennie waże sie na wadze i codziennie jest inna....najlepiej idź do lekarza i zważ małego;)nie ma co za wczasu panikowac.a znając życie to pewnie wszystko jest ok;) głowa do góry kochana;)
Iwonka ja tez mam nosidelko ale mysle ze Mateuszek jeszcze za maly do niego...
Młoda mamuska ja daje mleko enfamil nutramigen i teraz naprawdę wszystko jest ok.z te bebilon pepti dawalam w pl mojemu dawidkowi,wiem ze jak na receptę sie kupowało to 50% tylko placilam,te mleko jest okropne ale moj maly nie miał wtedy żadnych dolegliwości po nim także moze warto zeby ktoś z pl ci wysłał ;) a co do tego soku pomarańczowego to ja bym sie chyba bała dawac małemu ale skoro lekarz poleca to pewnie cos w tym jest;)

12 lata 3 miesiąc temu #423238 przez chłopek
koni ja mam tak codziennie rano, tak jak by mi palce drętwiały i ich nie czuje ale zaraz przechodzi

12 lata 3 miesiąc temu #423244 przez chłopek
ale jestem zła ostatnio moja orchidea co dostałam od męża 2 lata temu zrobiła mi prezent :)jak wróciłam ze szpitala zauważyłam ze ma pęd (dodam ze nie miała ani jednego kwiatka tylo listki na pędach)no i ostatnio zauwazyłam chyba mszyce na niej :( kurde nie moge sie ich pozbyc, nie daża mi sie te orchidee co jakąś dostane to zaraz opadają jej kwiaty i mamie daje a u niej pięknie rosna

12 lata 3 miesiąc temu #423262 przez Natalia^^
Hej odnośnie nosidełek, ja mam i byłam zadowolona bo bardzo mi sie przydawało na zakupach ale używałam do czasu az zauważyłam ze obciera nóżki i raczki u Jasia.

dosłownie wczoraj zamówiłam takiehttp://allegro.pl/nosidelko-biodrowe-hipseat-kolory-2012-i2611276854.html rehabilitantka poleciła bo jas ma problemy z bioderkami sa bardzo sztywne a to i dla matki dobre i dle dziecka bo rozszerza bioderka.

Storczyki to moje ulubione kwiatki mam ich 7 i własnie ostatnia przestała kwitnąć. kwitna mi jakos dwa razy do roku ale zawsze po przekwitnięciu obcinam całkiem łodyge

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #423266 przez chłopek
natalia ja też ostatnio obciełam łodygę bo wczesniej wyrastały na niej nowe storczyki juz je po przesadzałam, tylko martwią mnie te robaki na lisciach i kwiatach,ostatnio kupiłam i chyb tam były i na inne storczyki sie przeniosły

ja mam takie nosidło allegro.pl/womar-nosidlo-nosidelko-rainb...ier-i2611620361.html

12 lata 3 miesiąc temu #423286 przez Joanna
Cześć kochane :)

a ja już wstałam wyspana, bo spałam całą noc! Ala zasnęła wczoraj po 22.00, chociaż zwykle kładłam ją spać po 20.00 i wstała dzisiaj przed 7.00 :laugh: :kiss: dostała jeść i dalej sobie śpi :) normalnie złote dziecko:)
odnośnie storczyków to też bardzo je lubię, mam w domu aż 5 :woohoo: ale dba o nie mąż, ja się nie wtrącam :blink:
też chciałam kupić nosidełko, z racji tego że mieszkam na 3 piętrze,ale zmieniła wózek na lżejszy i póki co zrezygnowałam, tym bardziej, że zima idzie. A upatrzyłam sobie nosidełko chicco, ludzie chwalą sobie :silly:

jeju, ale to zleciało jutro mamy chrzciny a Alutka kończy już 2,5 miesiąca :kiss:
dzisiaj jedziemy zawieźć tort i inne ciasta do restauracji a potem mamy obiad u teściowej z innymi gośćmi, którzy będą jutro na uroczystości :)
mam tylko nadzieję, że pogoda na weekend poprawi się :side:

miłego dnia mamusie!

12 lata 3 miesiąc temu #423296 przez nataleczka_92
Hej mamunie. U nas nocka do du..! Jestem padnieta. Bo mały ciągle się budził i jęczał:( zasnął przed 22. A o 23 już nie spał,zasnął dopiero po 3 i do rana budził się co chwila. Na dodatek Oliwka się podziębiła i latałam z łóżka do łóżka:( a dziś po południu wybieramy się na urodziny do mojej siostry.

12 lata 3 miesiąc temu #423297 przez nataleczka_92
Ach zapomniałam jeszcze spytać czy możliwe żeby on tym Bebilonem się nie najadal??czy to mleko jak każde inne? Bo już niewiem o co chodzi...

12 lata 3 miesiąc temu #423301 przez Madeline
Oj kochane, ale za nami ciężka noc. Aleks obudził się przed 2 i po karmieniu do 4 niespal. Tzn drzemal i tylko jak mu smoczek wypadł to był ryk i krzyk. I tak co chwilę do 4. Potem pobudka coś przed 6 i ten sam problem z zasnieciem. Jestem dziś zmęczona. A wieczorem mamy jechać do znajomych na kawke. Obym dała radę.

A co do kwiatów to ja nie mam ręki. Albo mi usychaja albo gnija ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka