BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 tygodni temu #493385 przez Madlen
Hej mamuski :)

Gabilee śliczny wózeczek. Twój facet ma db gust :)

Kasiu ta cena za fotelik i nosidełko fantastyczna.

Dołączyłam wreszcie do grupy na fb.

Sylwka727 jesteśmy z Tobą, wkrótce będziesz megaszczęśliwa z maleństwem w ramionach. :kiss:

Wczoraj akcja hipermarket, kupowałam mamie okulary do czytania, tyle trzeba było czekać, to chodziłyśmy po sklepach i w domu padłam na łóżko jak niemowlę...
A w Atlanticu mama mi kupiła ciążowy stanik i majtki ciążowe (rewelacja, innych nie umiem już nosić). Polubiłam miękie cyckonosze w ciąży :)

I znowu jestem rok starsza.. :dry: :dry: :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #493393 przez kasia123m
Madlen wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin :laugh:

Kurd chodze po niktorych posilkach w dzien zeby zbic cukier i w nocy mam takie bole bioder ze masakra.staram sie spac na tym lewym boku ale bol jest duzy i dlugo niewytrzymuje...tak na wysokosc posladkow...no od lazenia tyle...i jak to wyposrodkowac hehe.nie zjadlam wczoraj calej tej buly i dzis minimalne ciala ketonowe.plus minus...ciekawe jak bedzie po sniadaniu...po spacerku pokoj kuchnia...

Fotelik nawet sie udalo...noi nosidelko juz bedzie bo i tak mialam kupowac.czasami zejsc po cos pod blok do sklepu to w nosidelko i idziemy....

Monia jak wstaniesz to mi napisz czy dobrze mysle ze ten insulatard trzeba wymieniac co 28 dni?

Domina zyjesz jeszcze?dzis ostatni dzien...dasz rade....

12 lata 2 tygodni temu #493406 przez gabilee
MAdeln WSZYSTKIEGO NAJ NAJ LEPSZEGO - Niech słonko dziś świeci na jasnym niebie a ptaki śpiewają dziś tylko dla Ciebie. Składam Ci szczere życzenia, aby spełniły się Twe marzenia. :kiss:

madlen dziekuje za docenienie gustu mojego n hheeh sie ucieszyl :D

kasiu fajne te biedronki , ale ja jednak pozostane przy kokardce :)

12 lata 2 tygodni temu #493410 przez Monia_T
Madlen spełnienia marzeń z okazji urodzin :lol: :lol: :lol: Oby poród przebiegł szybko i bezboleśnie, mąż okazał się idealnym partnerem na resztę życia a Ciebie ominęły wszelkie troski :)

Kasia jesli nie zużyłaś tej insuliny w ciągu miesiąca, musisz ją wyrzucić i włożyć nowy nabój z tych, które trzymasz w lodówce. Tylko wyjmij z 30 minut wcześniej, żeby miał temp. pokojową. Fajny ten fotelik i cena dobra :)

Któraś pytała o termometr, ja miałam taki elektroniczny pod paszkę i do pupy, ale one mają do 2-3 stopni różnicy w pomiarach. Teraz mam bezdotykowy na podczerwień do czoła, ucha, wody, mleka itd...podobne jakimi mierzą w szpitalach. Są szybkie, dokładne i bezproblemowe :)

Dominia na fajna babke trafiłaś :) Dobrze, że już tylko jeden dzień Ci został, a później kilka dni będziesz sobie odpoczywać ten weekend we własnym łóżku :)

Alina Twoja córcia to już kawał silnej dziewczynki, współczuję tych bolesnych kopniaków. Moja chyba też sporo urosła, bo ostatnio większość jej przekretów i wygibasów jest dyskomfortowa lub bolesna. Pocieszam się, że jeszcze trochę...:)
Chciałam jeszcze spytać o Wasz wózek...ile kosztował jeśli to nie tajemnica i jakbyś mogła podać model. Ja cały czas jestem na etapie wyboru i szukania, chętnie pooglądam już taki sprawdzony-kupiony :)

Jadzia pewnie parapetówkę przy Piccolo urządza :blink:

Pliszka fajne takie urządzanie pokoiku dla synusia :) Jak już będzie cycuś glancuś to pochwal się foteczką :)

Gabilee masz jakiś sprawdzony przepis na ciasteczka?? Szukam czegoś co można lukrować i dekorować, żebym mogła popiec z córką, która to uwielbia. Miałam przepis, ale przy przeprowadzce cały zeszyt wyparował :huh: Jak znasz, napisz proszę na forum :) Wózek bardzo mi sie podoba. Zwłaszcza podstawka do fotelika samochodowego! I patrząc na konplet cena nie jest jakoś strasznie wysoka :)

Sylwia mój M też niedawno skręcał łóżeczko...Niby takie proste a jednak...w końcu po godzinie udało się :blink: Jak efekt u Was, jesteś zadowolona? Pokaż jakie łóżeczko kupiliście.

Michasia spokojnej podróży. Przy dwóch zimówkach też może Wam dupę w aucie zarzucić także uważajcie.

Nie wiem o co chodzi z tymi biedronkami, chyba jestem tradycjonalistką bo wole kokardkę :silly:

Idę robić śniadanko. Później wrzucę fotki kilku nowych nabytków mojej Iguni.

Miłej niedzieli :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 tygodni temu #493412 przez gabilee
MAdlen ogladalam twoje fotki na fb jaka sliczna z ciebie kobieta szok i te nogi nie wiem gdzie ty sie starzejesz bo mowisz , ze znowu starsza o rok az nie mozliwe

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #493415 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Wczoraj było bardzo fajnie. Wytrzymałam na imprezce do 00:30 :laugh: i jeszcze kierowałam i nawet mi się fajnie jechało, choć troszkę się jak zwykle stresowałam, tym bardziej, że nie siedziałam za kierownicą od paru tygodni.
Dostałam od Mikołaja ceramicznego Aniołka Stróża :laugh: , a Misiek figurkę gejszy :unsure: ;)
Troszkę muszę posprzątać po wczorajszym sprzątaniu ;) , upiekę coś pysznego i odpoczywamy :lol:

Madlen, wszystkiego naj naj!!!! Pięknego porodu, zdrowego Juniorka i spełnienia najskrytszych marzeń!!!! :)

Miłej niedzieli!

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #493417 przez Madlen
Dzieki Kasia Monia Gabilee Pliszka :) :kiss:

Dzięki Gabilee ale zdjęcia są pozowane ;)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #493422 przez Madlen
Udało się zrobić foty z filmiku :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #493423 przez sylwia1986
Madlen wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :) też jesteś strzelec jak ja :D faktycznie troszkę grudniowych mamuś tu jest na forum :)

Monia łóżeczko prawie skręcone, zostały jeszcze półeczki i drzwiczki od komody skręcić. Jestem bardzo zadowolona i za każdym razem jak na niego patrzymy, uświadamiamy sobie że to coraz bliżej gdy pojawi się "nowy lokator" :)

Kasia ale ta biedronka ma duuże oczy :D śmieszna taka, też chyba zostanę przy kokardce :)

Jeszcze znalazłam fajną akcję tablica.pl/nakarm-psa/polec/?id=1V6iX

12 lata 2 tygodni temu #493425 przez kasia123m
Dzieki Monia.problem polega na tym ze ja nie mam insuliny w lodowce...bo mi dali tylko ten 1 naboj.jade tam w srode na badania wiec bede musiala szukac jakiegos lekarza zeby mi recepte wypisal na ta insuline...dzieki..
Jade do teesco po truskawki na pozniej a jak wroce zjem jajecznice na 2 sniadanie...
Chcialam mlodego wziasc na szopki krakowskie ale od jutra w muzeum wiec figa...za tydz moze pojedziemy.

A Wy jakie plany na niedziele?

Milego dnia wszystkim :laugh:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #493427 przez Paulaaa
Hej Wam.

Madlen Wszystkiego Najlepszego. :kiss:
Gabilee ładny wózek.
Kasia mnie też STRASZNIE bolą biodra (?). W nocy nie umiem się przekręcić z boku na bok, taki ból. :(

Na reszcie mi trochę przeszło to nieszczęsne przeziębienie. Jeszcze katar został, ale kaszel odpuścił przynajmniej!
Byliśmy wczoraj z Oliwią na górce. Ale miała radochę jak zjeżdżała z górki na sankach. Pierwszy raz krzyczała ''Tato łap mnie'' ale potem już na luzie, im szybciej tym lepiej. :laugh:

Miłego Dnia! :)

EDIT: Tak czytam co napisałam i lukam na suwaczek a tu już 30 tc!! :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 2 tygodni temu #493430 przez Madlen
Dzieki Sylwia Paula. :)
U mie na bóle bioder, krzyża pomogło pare ćwiczeń, jakby coś się odblokowało..

Idę robić skubańca.
M. na Służbie, mama trochę za mną bedzie, za jakis czas przyjdzie fachowiec połozyć parę płytek na podłogę w łazience..

12 lata 2 tygodni temu #493442 przez sylwia1986
A ja się lenię jeszcze w łóżku :) ale pora niedługo wstać, zrobić jakiś obiadek, ciacho też obiecałam M, bo we wtorek ma urodzinki.

12 lata 2 tygodni temu #493444 przez katarinka1
Witam Was przemiłe i dzielne dziewczyny.
Faktycznie, tak jak Gabilee zauważyła - czytam Was (nie podczytuję) bardzo uważnie i to od samego początku założenia tego forum. Nie odzywałam się dotychczas, bo uznałam,ze mimo wspólnego celu - donoszenia i urodzenia zdrowego dzidziusia, nie bardzo tu pasuję :(
Jestem od Was znacznie starsza - mam 40 lat i to moja pierwsza ciąża, którą traktuję jak cud albo jak kto woli dar Boży...
Jestem teraz w 29 tygodniu, noszę pod sercem małą dziewczynkę, która jak zapewniają lekarze jest zdrowiutka :)
Dużo się od Was dowiaduję, uczę i naprawdę podziwiam, szczególnie te mamusie, które miały lub mają jakieś przykre doświadczenia i dzielnie to znoszą. Tak samo szacun dla mam słodkich - sama się tego obawiałam, ale jest ok, uffff.
Pozdrawiam cieplutko w ten mrożny poranek :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #493450 przez gabilee
o kurcze ile tych urodzinek w grudniu :D mam nadzieje , ze o zadnej nie zapomne :kiss:

madlen pozowane nie pozowane , ale jak modelka :)
a co to jest skubaniec? a w niedziele ktos przyjdzie robic ? to powinno szybko pojsc :)
z kolezankami na kawke nie idziesz?

paula dziekuje :) dobrze , ze juz sie kurujesz powoli :) to corcia miala frajde :) juz sie nie moge doczekac az mojego malego pierwszy raz wezme na rece jak tak sie slucha jak dzieci sie ciesza :D a gratuluje kolejnego szczesliwego tygodnia kochana :*

sylwia wstaw lozeczko :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka