BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 tydzień temu #493878 przez princess
Sylwia to fajową masz teściową, skoro mówisz o niej "kochana"... ;) M dojechał na miejsce no ale jeszcze powrót go czeka, oj coś czuję, że oka nie zmrużę dopóki nie zobaczę go w domu.

Leżaczek mi się taki podoba, w kolorze czarno-szarym chyba :) To ta sama firma, z której kupiliśmy łóżeczko ;)

allegro.pl/lezaczek-caretero-astral-6-kolorow-i2834050607.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #493904 przez Martyna
Cześć Dziewczyny!

Miałam kiepską końcówkę tygodnia ale wczoraj mój Mąż spakował nas i pojechalismy do moich rodziców. Spędziałam z nimi super czas i od razu lepiej się czuję :)

Nadrabiam Was bo trochę naskrobałyście :)

Póki pamiętam Madlen wszytskiego najlepszego!! spełnienia marzeń, spokoju i szczęsliwego rozwiązania :*

12 lata 1 tydzień temu #493940 przez Madlen
Dzięki :)

Ale się wynudziłam dziś..

12 lata 1 tydzień temu #493956 przez Marlena1888
Hej dziewczynki!
ale mam do nadrobienia! 100 postów prawie, ale to jutro będę miała do poczytania;)
Madlen sto lat! spełnienia najskrytszych marzeń, zdrówka i radości i bezproblemowego lutowego porodu :lol:
Moja mama przyjechała szczęśliwie i w sobotę wróciłam do domku ok północy bo wróciła po 20.00 i troszkę posiedzieliśmy ;) a dziś od ranka szybko szybko, pojechaliśmy z M do kuzyna na uroczystość przyodziania sułtanny;) bardzo ładnie było, kuzynowi zostało jeszcze 2,5 roku i będzie księżulkiem :) ale on taki wesoły, ma podejście do ludzi:P śmialiśmy się czy na chrzciny się wyrobi hehe;)
idę się kąpać, miłej nocki:* :*

12 lata 1 tydzień temu #493958 przez dominia
jestem w domu :lol: jechaliśmy niecałą godzinę z Krakowa do Tarnowa :ohmy: szok .. otworzyli kawałek 'autostrady' :) będę częściej wykorzystywać męża żeby po mnie jeździł :silly:

Kasia ja jem zazwyczaj 2 te listki pamelo .. boję się więcej :dry: a Tobie jak wyszło po tej ilości ? ja tego owoca uwielbiam :) widzę w kuchni, że jest kupiony i czeka na mnie :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #493968 przez Madlen
Marlena dziekuję.

Podajcie linka do jakichś ciepłych getrów ciążowych.
Kasiu Ty zamawiałaś. Zadowolona?

12 lata 1 tydzień temu #493969 przez Martyna
w końcu przeczytałam :)

aniajulia2, Satine, bananamana ciesze sie, że wizyty udane i wszytsko ok :)

Pliszka cieszę się, że udała się impreza mikołajkowa :) długo wytrzymałaś

Katriss dbaj o siebie i odpoczywaj!!

Sylwia upolowałaś pampersy?super mi sie nie udało do tej pory. My w najblizszym tygodniu rozpoczynamy przemeblowanie w pokoju i kupujemy komodę dla Malucha

Princess widziałam nowy Zmierzch i trochę się zawiodłam, lepiej obejrzec w internecie

Andzia prawda Nietyklani rewelacja! kilka razy juz oglądałam, świetny film

Dominia mam nadzieję, że dałas rade i dobrze się czujesz po męczącym weekendzie, super, że udało się tak z tym zaliczeniem :)

Gabilee bardzo fajny wózek

Jadzia mam nadzieje, że już jesteście u siebie :)

Sylwia ja tez grudniowa ale juz koziorożec :)

Katarinka witaj u nas :)

Jak wracalismy dzis od moich rodziców to koleżanka nas wezwala do siebie :) i dostalismy krzecełko chicco do karmienia Małego jak będzie starszy, nosidełko taką wkładke plastikową do wanienki, troszke ubranek i zabawek i jeszcze 2karuzele do łóżeczka - jedną nakrecaną a druga na baterie :) a najlepsze jest to, że się nie spodziewaliśmy, miło sie tak pozytywnie zaskoczyć :)

12 lata 1 tydzień temu #493971 przez dominia
Martyna no takie prezenty są najlepsze :) z zaskoczenia :)
My prócz łóżeczka mamy dostać materac i cały sprzęt sypialniany do niego, chodzi mi o pościelke :silly:

Sprzedaliśmy stare auto !!! :lol: tak się cieszę .. jutro zamawiam sobie sukienkę na święta :lol: może widziałyście jakieś fajne na allegro albo innej stronie ?

Jejku Mały już mi zaczął grzebać pod żebrami .. jak zacznie 'drapać' to od razu siedzę jak bym miała 'kołka w dupie' :) wtedy chyba śpi i tak smyra .. bo jak nie śpi to kopie aż brzuchem rusza, chyba urósł :blink:

12 lata 1 tydzień temu #493988 przez kasia123m
Domina cukier 104 po kolacji...a jadlam 2 IG z wedlina i ogorkiem kiszonym plus cwiartke tego palmeo...
Martyna to super masz kolezanke:)mile...

ja zjadlam bulke i wypilam mleko i krde mam wrazenie ze dalej jestem glodna...a dzis rano mialam minimalnie ketonow..

Madlen ja kupowalam u tego sprzedawcy..
allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazow...e-m-i2705764661.html
i chodze w nich na okraglo...jeszcze jedno musze sobie zamowic...naprawde cieple...i fajne

Marlena jak tam prezenty od mamy dla malego?

alinka bardzo ladny ten lezaczek.on jest chyba do 9kg...patrzylam na ten drugi bo on jest chyba do 18 czyli starczylby na dluzej..moj syn wazyl prawie 8kg w 7mies...
allegro.pl/listing/product.php?product=M...%C5%BCaczek+bujaczek
choc moj M to patrzyl na takie z hsutawkami i pierdolami ale bez przesady...chce moc w to wklada c mala jak jestem w kuchni zeby mnie widziala...Moze tesciowie kupia ajak nie to kupie uzywany...
zmykam spac...dobranoc

12 lata 1 tydzień temu #494044 przez Madlen
Dziękuję Kasiu. Jak zawsze jesteś pomocna :) :kiss:

12 lata 1 tydzień temu #494054 przez Pliszka
Dzień dobry :laugh:

Princess, ja też się zawsze zamartwiam jak Misiek jest w podróży :( Dobrze, że teraz jest coraz wiecej dobrych dróg, ale i tak nie lubię jak wyjeżdża :dry:
Do tych polskich filmów, które wymieniłaś dodałabym jeszcze "Generała Nila", zrobił na mnie mega wrażenie, ale to niestety smutne kino :( Pamiętam, że byliśmy na tym w kinie ze znajomymi i po wyjściu z kina szliśmy na przystanek w zupełnej ciszy, po prostu zabrakło nam słów...
Ja też lubię kompot z suszu, natomiast jest to jedyna rzecz, która nie smakuje mojemu Miśkowi i której nie przełknie ;) On jest bardzo wdzięcznym obiektem wszelkich działań kulinarnych, bo wszystko zawsze je z apetytem aż miło popatrzeć :laugh: natomiast na hasło "kompot z suszu" mina mu rzednie ;)

Jadzia, super, że już mieszkacie sami :) Pochwal się zakupami w Ikei ;)

Martyna, fajnie, że spędziliście taki miły weekend :) Ekstra są takie prezenty :) My niestety, mimo nie najmłodszego wieku, jesteśmy wśród znajomych pionierami jeśli chodzi o dziecko, więc raczej nie mam się co spodziewać takich niespodzianek :(

Dominia, super, że udało Wam się sprzedać auto. Na Allegro jest mnóstwo słodkich sukienek ciążowych, na pewno coś fajnego znajdziesz :) Jedna z moich uluionych to ta (tylko ja mam różową z czarnym paskiem):
allegro.pl/new-ciazowa-sukienka-firmy-qb...6-s-i2851444412.html

Miłego dnia!!!

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #494079 przez sylwia1986
Princess moja teściowa nie jest zła, choć różnie bywało (raz nawet zdarzyło mi się przez nią płakać), ale to pewnie wynika z tego że nie musimy na co dzień ze sobą egzystować, tylko widujemy się kilka razy w miesiącu. A "kochana" odnosiło się głównie do tego że naprawiła śpiworek :)

Madlen szkoda że w Twoje święto się wynudziłaś.. Ale u mnie tydzień temu też nie było szału, staram się wiele nie oczekiwać, bo wtedy jest mi przykro, a lepiej zaskoczyć się na plus :)

12 lata 1 tydzień temu #494081 przez bananamana
Cześć mamusie :)

Madlen spóźnione ale szczere, pozwolilam sobie podbladnac twoj profil na fb kurcze powiem ci niezla laska z ciebie :)

Katarinka witaj zagladaj i pisz milo ze ktos nowy do nas dolaczyl :)

Ja kurcze znow aktywny weekend mialam czlowiek to chyba nigdy nie wypocznie, jak to mawia moj dziadek odpoczywac sie bedzie w grobie hehe no ale nie ma co narzekac jak jest wszystko dobrze. Jade dzis na 13 na szkole rodzenia taki maly maraton ma byc od 13-18 jakies wyklady z lekarzami z ginekologiem neonatologiem pediatra i nie wiem czy kims jeszcze w kazdym razie obiad chyba do termosu :P dzis jade smama niestety bo m w pracy jest a kawalek mam do tego szpitala bo ok 25km w jedna strone, tak cos czuje ze juz na kilka dni do porodu bede sie musiala wprowadzic do mamy od niej to 6km zaledwie bo jakby sie cos zaczelo a to zima bedzie pewnie na calego to ciezko widze ten dojazd. No nic dziewczynki odezwe sie po zajeciech pozdrawiam :)

12 lata 1 tydzień temu #494083 przez Paulaaa
Cześć Wam. :)

Kurcze spać nie mogę. Brzuch mam wielki, nie wygodnie mi. Wstałam z A. o 6. Wyprawiłam go do pracy i zaczęłam się ogarniać, bo na 11 do gina. Choooolera, ogolić się ''tam'' to koszmar. Nic nie widzę!!!!!!! :(
Wiecie co, ciąża z Oliwią zakończyła się w 32 tc. Więc nie wiem jak to jest donosić brzuch do 40 tc. Teraz mam 30 tc i brzuch jak na finiuszu z Oli. Więc co wstaję rano to patrzę w lustro ile znowu urósł i szoook. Dziś jak wyszłam z łazienki to córka do mnie ''Mamo jaki Ty masz wielki brzuch. Amela się rozpycha?'' Ciekawe ile on jeszcze urośnie.

Dziś wizyta, ale bez usg. :( Na usg jestem zapisana dopiero na 28 grudnia do mojego gina prywatnego. Ale może ten dzisiejszy da mi skierowanie na usg wcześniej... zobaczymy. :P

Idę powoli ubierać mojego starszego szakala. Młodszy chyba śpi, bo cisza w brzuchu. :)

Miłego Dnia! :)

12 lata 1 tydzień temu #494100 przez Madlen
Bananamana dzięki :kiss:

Co prawda była wczoraj mama, potem kumpela, ale późne popołudnie i wieczór sama. No z Juniorem i psem.
Ja ja bym chciała już trudy ciąży zamienić na trudy opieki nad dzidzią.
Boje się jedynie, że nie będę mogła karmić, a teraz wszędzie taki nacisk na to..
Moja mama karmiła chwilę, moja siostra prawie w ogóle. Ciekawe co mnie czeka...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka