BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 tydzień temu #494118 przez gabilee
Hej mamuski :)

mnie mly dzis kopie pod zebrami :) ale to jest bol czasami :(

ja jestem wlasnie w drodze do poznania ale wieczorem wracam do domku :)
wizyte przelozylam na piatek na 8.30 przynajmniej nie bede tyle czekac jak tak z rana :)

madlen jak nie bedziesz miala pokarmu to beda ci kazali przejac odrazu na modyfikowane :) nie martw sie :)
tez chetnie bym juz przeszla na trudy zwiazane z dzieckiem biz ciaza :P

ja juz sie nie moge doczekac jak bede sama ze soba :P A maly bedzie lezal w lozeczku :)

paulaa szkoda ze bez usg ale wazne zeby wszystko bylo dobrze :) a ja tez spac nie moge brzuszek mi przekadza a jak juz sie uloze to Leonek mi przeszkadza bo zaczyna sie wiercic i zasnac nie noge az czasami zla juz jestem bo taka zneczona jestem a tu ani z praeej str ani z lewej lezec ba plecach juz wogole :(

Bananamana pochwal sie po zajeciach co mowili lekarze :)

Pliszka to jak wy zaczniecie to dzieciaczki sie posypia :)

princess tez mam tak ze zawsze sie budze albo nie moge zasnac dopoki n nie zadzwoni ze dojechal albo ze stanal na kawke

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #494121 przez princess
Pliszka moim zdaniem to te lepsze drogi stwarzają większe pole popisu dla idiotów, czują się pewniej, mają więcej miejsca, kozaczą a potem powodują wypadki i giną niewinni ludzie...

Paulaa mnie "tam" goli mąż, ja też już od dawien daena nic nie widzę, nawet lusterko nie spełnia swojej roli. M bierze trymer i raz dwa ogolone :)

Madlen karmieniem się nie martw, bo od nerwów właśnie pokarm może zanikać. A sączy Ci się już coś z piersi? Nawet jak są problemy to teraz jest tyle różnych "pobudzaczy" że są duże szanse aby ten pokarm wywołać. Mnie też to martwi, że może będę miała problemy z pokarmem, choć u mnie w rodzinie wszystkie kobiety to zawsze chodzące "mleczarnie" (to dzięki małym piersiom :P ) i zamierzam przed porodem zaopatrzyć się w laktator i np. herbatkę na wywołanie do karmienia, żeby móc je zabrać ze sobą do szpitala. Mi to już od 5 mca się sączy siara ale to jeszcze o niczym nie świadczy, choć mam cichą nadzieję, że jednak pokarm będę miała, chociaż przez pierwsze pół roku ...

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach, czekamy na wieści :)

Dziewczyny, kupujecie album niemowlaka itp. ? Ja właśnie ostatnio przeglądałam na internecie oferty takich albumów od narodzin ale nie wiem na który się zdecydować, chciałabym móc tam też wkleić fotki z życia płodowego :)

12 lata 1 tydzień temu #494127 przez dominia
Czesc Mamusie :* jak noc minela ? Bo ja spalam jak zabita :)

Obudzilam sie.. I wiecie co.. Stwierdzilam, ze mimo trudnosci kocham juz mojego syna nad zycie i jeszcze bardziej :) jakos wczesniej tak jasno to do mnie nie dochodzilo :) i nawet lubie swoj brzuszek :) rosnie ale narazie mi nie przeszkadza :) jestem szczesliwa, ze mam wspanialego meza i niedlugo bedziemy tworzyc pelna rodzine :)

Kasia to bardzo ladne cukry po tej kolacji :) widac, ze pomelo mozesz jesc a to zawsze co innego niz te kromki.. Ja nie wiem co zjem bo moj maz nie dostal chleba IG w piekarni a nie mam ani kromeczki w domu ;)

12 lata 1 tydzień temu #494136 przez Marlena1888
hej mamuśki!
Kasia dostałam całą dużą reklamówę ślicznych ciuszków, :lol: dziś mam zamiar posegregować je to zrobię fotki :) jestem bardzo zadowolona ;)

wczoraj przyjechałam padnięta, ale na szczęście w nocy odespałam bo tylko 3razy wstawałam :side:
dziewczyny chciałąbym zamówić jakieś kosmetyki dla dżuniorka, jakie polecacie? wacham się między pharmaceris a niwea ';) a nie znam się tym. Może już macie jakieś ;)

12 lata 1 tydzień temu #494141 przez sylwia1986
Ja jeszcze daje radę się tam ogolić, ale jesteście niesamowite, bo wczoraj podczas tej czynności się zastanawiałam jak to będzie jak już nie będę widzieć, a tu proszę taki temacik na forum :D myślę że M stanie na wysokości zadania :)

Princess dobry pomysł z tym albumem dla niemowlaka, jak znajdziesz coś fajnego prześlij link :)

Bananamama zdaj relacje ze szkoły rodzenia :) zawsze to jakaś nowa wiedza.

Paula powodzenia na wizycie.

12 lata 1 tydzień temu #494148 przez chomiczka
Witam koleżanki :)

Teraz na pewno będę się często udzielać bo zaczęłam pierwszy tydzień zwolnienia. Powiem wam, że jestem trochę zdezorientowana i nie wiem co mam robić :) cały dzień sama w domu. Weekend sprzątałam i nawet upiekłam wczoraj pierwszy raz rogaliki drożdżowe z dżemem, wyszły mega pyszne, tak się objadłam że aż brzuch mnie rozbolał :D i tego się boję, będę siedzieć w domu i jeść i tyć. :dry: dzisiaj zaczynam maraton sprzatania po szafkach i zorganizowanie szafek dla małego bo póki co jego rzeczy walają się byle gdzie.

Kasia
fajne te legginsy, chyba też zamówię, tylko z tymi rozmiarami to ja już zgłupiałam, zawsze miałam M-38 a teraz to chyba XXXXXXXL :( a Ty Kasiu jakie zamówiłaś? Jesteś szczuplutka to pewnie S.

Ostatnio się załamałam bo zmierzyłam się w największym miejscu na brzuchu i brakło mi cm!!! Mam taki z IKEI na 100cm, i nie objęłam się nim, brakło 1 cm, czyli mam 101 w pasie!!!! Matko czy ja to kiedyś zgubię :angry:

Madlen spóźnione ale szczere serdeczne życzenia urodzinowe, obyć szczęśliwie dotrwała do rozwiązania. Spełnienia marzeń i wszystkiego najlepszego :)

Paula też mam mega problem z goleniem się "tam", w ogóle taki mam brzuch już że czuję się źle, ciężko i jak słonica :blink: ciężko mi wstawać w nocy siku i w ogóle czuję się taką bambaryłą z tym bencem :) też jak pomyślę że jeszcze 10 tygodni to mnie przeraża jak ja jeszcze urosnę, na razie rozstępów brak ale pewnie i te się pojawią. Ale jak widzę i czuję małego to wiem że warto :) Trzymam kciuki za wizytę!! Ja też idę 28 grudnia na USG :)

Gabile ja też nie mogę się doczekać jak "będę sama ze sobą" :lol: dobrze to określiłaś. Ja ostatnio miałam takie przemyślenia że mały zawładnął moim ciałem i właściwie umysłem też bo nie umiem o niczym innym myśleć tylko o nim. Poniekąd czuję się taka zniewolona i uwięziona :blink: może brzmi to dziwnie ale czasem takie myśli mnie nachodzą. :silly:

Ja od kilku dni przeczesuje aukcje na allegro w poszukiwaniu prezentów. Wczoraj kupiłam portfel dla A, i planuje mu jeszcze kupić perfumy Chanel,nigdy nie miał takich prawdziwych perfum więc postanowiłam zrobić mu tą przyjemność. Jeszcze prezenty dla braci i rodziców. Lubię to :) i też poszukuje sukienki dla siebie na firmową wigilię, która odbędzie się na stadionie wrocławskim (i będzie można nawet wejść na murawę:) i przy okazji na sylwestra żeby była. Tylko szkoda mi dać na ten cel chociażby 100zł bo i tak jej potem nie będę nosić :(

Miłego dnia!

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #494166 przez Madlen
Princess siary nie mam, ale skoro małym cyckom jest lepiej to są szanse..
A z laktatorem to zagadka jaki wybrać.
Album maluszka pewnie kupię, wkleję tam zdjęcia z USG. Podobno bledną, więc robimy zdjęcia zdjęciom.

Ponoć nakładki na brodawki Medela jeśli już (ale rozmiar S) Tak mówiła położna, dodając że specjalistki od laktacji raczej są przeciwne.
A herbatke na laktację też polecała.

Zamówiłam te getry, ostatnio ciepło to priorytet. W Auchan kupiłam kurtkę puchową XXXL. Wyglądam w niej jak Pudzian....

Kosmetyki chciałam Oilan/Oilatum ale czytałam by nie pzyzwyczajać skóry dziecka do kosmetyków dla alergików jak nie trzeba.
Pewnie Nivea/Bambino/Jonson. Może coś polecą w szkole rodzenia. Teraz mamy etap "pielęgnacja"

Chomiczka dzięki

12 lata 1 tydzień temu #494183 przez Pliszka
Słyszałam, ze te rossmanowe kosmetyki dla dzieci z serii Baby Dream są bardzo dobrej jakości i nie uczulają :)

12 lata 1 tydzień temu #494188 przez princess
Marlena fajnie, że Twoja mama szczęśliwie dotarła na miejsce.

Mój M wrócił wczoraj po 3... w sumie to dzisiaj... zmęczony, zły bo o 5.30 musiał wstać do pracy... Od razu mu powiedziałam, żeby się na mnie nie wyżywał bo ja go tam nie wysyłałam, sama zresztą przez to nie spałam całą noc i na koniec dostałam z nerwów okropnej zgagi. Pierwszy raz w życiu wzięłam tabletkę na zgagę i o dziwo pomogła. Wstałam dopiero po 9, to późno jak na mnie. Zaraz wskakuję pod prysznic i poogarniam troszkę w domu. Miałam iść dziś na pocztę i do biblioteki ale mam lenia po męczącej nocy, więc odłożę to na jutro. Dziś do lumpów w mojej okolicy są dostawy, więc jutro od razu walnę rundkę po nich i kupię coś dla Adasia :)

Co do kosmetyków to ja chyba zdecyduję się na Nivea... nie mają w składzie parabenów i nie są testowane na zwierzętach. To mnie głównie przekonuje do zakupu.

Madlen właśnie słyszałam takie opinie, że małe cycki a potrafią robić za całą mleczarnię :D Oczywiście mitem jest, że duże piersi dają dużo mleka :dry: Moja mama ma malutkie piersi a pokarmu miała tyle w obydwu ciążach, że przechowywała i nie miała co z tym robić :D

Jeśli chodzi o Baby Dream to kiedyś chyba Monia wstawiała artykuł, że wykryli w jakimś kosmetyku szkodliwe bakterie...

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #494226 przez sylwia1986
Jeśli chodzi o kosmetyki, to moim zdaniem jak z pieluszkami, każdy musi sam wypróbować co będzie dla jego dzidzi najlepsze. Więc na początek będę kupowała małe opakowanie czegoś (jeszcze nie wiem czego) :)

Ja dziś zaplanowałam sobie iść do przychodni i zapytać o położną środowiskową, potem do drogerii gdzie mają dobre oryginalne niemieckie kosmetyki i podpytać Panie ekspedientki o proszki, płyny i może te kosmetyki :) Ale u nas syyypie śniegiem.

12 lata 1 tydzień temu #494264 przez princess
Sylwia ja też mam koło siebie drogerię z kosmetykami i chemią z Niemiec, zamierzam kupić tam proszek do prania dzidzi.

12 lata 1 tydzień temu #494267 przez Madlen
Princess oby tak było z tymi cyckami :)

A jaką tabletkę na zgagę masz? Mnie też męczy po cieście z wiśniami.
To ważne, że nie testowane. Też zwrócę uwagę. Ale to myślę, że w styczniu.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #494268 przez Monia_T
Cześć Mamuśki :)

U nas za oknem piękny zimowy krajobraz, wszędzie biało :) Mogę na to patrzeć, ale z poziomu cieplutkiego mieszkania, bo za zimnem nie przepadam :blink: Wczoraj były długie zakupy w Auchan, zaczynam świąteczne kupowanie. Już tylko 2 tygodnie do wigilii, kiedy to zleciało...niedawno był dzień dziecka i dowiedziałam się, że jestem w ciąży a teraz już 33 tc.

Madlen nie zamartwiaj się jeszcze pokarmem. Ja przy pierwszej ciąży tez miałam 1000 mysli na ten temat, zwłaszcza, że siary ani widu ani słychu. Pierwszą kroplę wyssała moja córcia po porodzie, później samo poszło :) Przyda się kontakt z dobrym doradcą laktacyjnym, ale z tego co wiem na Markwarta mają do tego fajne podejście. Laktatora wówczas w ogóle nie używałam, teraz dostałam w prezencie Aventu, więc pewnie skorzystam.

Kasia i Dominia ja jem pomelo, moja diabetolog mi poleciła. Co prawda wg niej najlepiej jakbym zjadła pół owocu i do tego kromkę razowca, ja jem bez chleba i cukier bez insuliny jest ok. To mój ulubiony owoc :silly:

Princess rzeczywiście ja wstawiałam ten artykuł o groźnych bakteriach w kosmetykach z rossmana. Wyszły jakieś zakażone partie, podobno później starali się je wycofać, ale mnie to trochę zaniepokoiło.
Każde dzieciątko inaczej zareaguje na kosmetyki, ja zaczynam od Bambino bo uwielbiam ich zapach i moja córka super na nie reagowała :)

Jadzia jak juz się urządzisz i podłączą Cię do netu to wstaw sesję ze swojego nowego gniazdka :)

Sylwia bardzo funkcjonalne to łóżeczko i cena super :) Podoba mi się :) ja wrzucę swoje jak będzie już ładnie uporządkowane :blink:

Katarinka witaj :) Głupoty piszesz, że nie pasujesz, nie wypominając nikomu :) u nas spory rozstrzał wiekowy, a mimo to mentalnie potrafimy się dopasować i wspólnie czekamy maluszki. Pisz, pytaj, wyżalaj się i marudź :) Po to jesteśmy :)

Alina dzięki za info o wózku :) Czytałam o nim bardzo dobre opinie :) Podoba mi się ten, który Princess wrzucała ale Twój tez sobie obejrzę w hurtowni.

Golenie podwozia to ostatnio jazda na ślepo :huh: Szczęście, że nic tam sobie jeszcze nie ciachnęłam, ale teraz mąż przejmuje tą zaszczytną czynność, bo jak ja będę to robiła to może skończyć się trwałym kalectwem :blink:

Poniżej moje ostatnie nabytki:
leżaczek hybrydowy 0-11kg, mata edukacyjna, karuzelka i pluszaczek-przytulaczek, który ma wewnątrz pozytywkę.

Bujaczek-leżaczek kupiłam za 150zł (nowy kosztuje 369zł, a był w idealnym stanie, prawie nieużywany, od znajomej)fajny bo ma różne prędkości bujania, ustawianie czasu, melodyjki, szumy i odgłosy natury, a resztę dostałam w prezencie :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #494322 przez princess
Madlen ja to mam jakieś niemieckie tabletki na zgagę, nazywają się Maaloxan, w ciąży są bezpieczne. W Googlach widzę, że chyba jest polski odpowiednik Maalox, składy też się zgadzają, coś tam z aluminium i magnezem, ze szwabskiej mowy dobra nie jestem ;)

Monia świetne zakupy :)

Co do pomelo to ja je uwielbiam, zawsze naraz jem pół :)

M właśnie mi napisał, że zwalnia się szybciej z pracy bo źle się czuje. Może dziś uda nam się więcej czasu razem spędzić, kto wie...

12 lata 1 tydzień temu #494333 przez Martyna
Cześć Mamuśki!

Dominia tu masz wiecej sukienek w różnych kolorach - ta polecana przez Pliszkę www.esente.pl/sklep-internetowy/category/sukienki-ciazowe/ ja kupowałam kilka rzeczy w tym sklepie w Warszawie i jestem bardzo zadowolona z jakości

bananamana my tez dzisiaj do szkoły rodzenia tylko na 18 do 21 - dzis już ostatnie spotkanie :)

Paula Gabilee ja tez nie wiem jak spać, z każdej strony mnie boli, położę się na lewym czy prawym boku a Mały zaczyna się wiercić kopie, drapie i zamiast spać to ja sie rozbudzam. Pomimo tego, że jak czasami się rozciągnie i kopnie to boli strasznie, uwielbiam to :) wtedy wiem, że wszytsko u Niego w porządku :)

Dominia, Kasia, Pliszka tak to bardzo miłe zwłaszcza jak sie tego w ogóle nie spodziewamy :)

Pliszka tak jak napisala Gabilee może teraz dzieciaczki sie posypią :) my sie w weekend dowiedzieliśmy, że mój brat ze swoją żoną (ślub w sierpniu tego roku) są w ciąży w 7 tygodniu więc dziadkowie w przyszłym roku będą mieli radochę :) to samo wśród znajomych - 2 sąsiadki tez spodziewają sie dzieciaczków :)

Princess mamy juz taki album kupiony na 1 rok dziecka z miejscem na zdjęcia z okresu ciąży www.empik.com/nasz-dzidzius-grez-marcela...1052136330,ksiazka-p

Monia super te rzeczy i milo cos dostać :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka