- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie od rana ogarnęła totalna bez moc. Katar mija za to kaszel jakiś się przyczepił. Piję ten syrop, ale dla mnie jest tak okropny, że ojej...w końcu lekarstwa nie mają być dobre heh
Za oknem zima. Prawdziwa zima...Śniegu napadało mnóstwo. Ale mnie to cieszy w końcu coraz bliżej do lutego. W sumie w styczniu już się u nas zacznie wszystko rozkręcać...ani się obejrzymy i będziemy podziwiać zdjęcia naszych szkrabów. Ahh...
Co do kosmetyków to mi znajome polecają Ziajkę i od tego zacznę A i każda znajoma, ciotka...polecają z pampersów Dada biedronkowe podobnież lepsze niż pampersa. Zobaczymy...napewno wypróbuję. Zaraz się wezmę za torbę szpitalną...to co mam to już powkładam bo póki co wszystko leży w wózku hehe
Właśnie widzę, że w czwartek Titanic leci znam na pamięć, ale uwielbiam.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia ten lezaczek hybrydowy jest swietny...mi sie tez na allegro podoba jeden co wydaje odglosy oceanu..nie wiem czy sie nie skusze..jakbym znalazla uzywany...
pedze po chleb do piekarni potem do domku zmierzyc cukier i po mldoego...na taki mroz poszli na inne osiedle zwiedzac jakas szkole..szkoda slow..mam nadzieje ze sie ubral cieplo..
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Satine mi też po głowie chodzi Ziajka tylko najpierw muszę poczytać składy. O pieluszkach Dada też słyszałam same pozytywne opinie. Dzięki za przypomnienie o torbie do szpitala, też w końcu muszę zacząć kompletować jej zawartość
A tak swoją drogą to ciekawe, która z nas z forum pierwsza urodzi?
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Do tego myślę, jak to będzie kiedy mi wody odejdą. Czy będzie wtedy Szymek w domu czy nie...kto mnie zawiezie. Czy w dzień czy w nocy...a może wogóle nie odejdą heh Zaczynam mieć takie rozkminy.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Ja myślę, że na sam początek będę małego smarować zwykłą parafinką z apteki a później przerzucę się na jakiś balsam, chyba nivea chociaż zobaczymy
Kasia wynik po takim pysznym posiłku świetny ja dzisiaj będę też się zajadać pomelo, uwielbiam w tesco jest po 4 zł więc bardzo się opłaca, z mężem zawsze kupujemy wtedy więcej
Monia ten leżaczek bardzo ładny ja mam dostać niby od szwagierki z fisher price z takim lwem, niebieski chyba on jest i jeszcze huśtawka jest u Zosi po Milenie, niedługo wyrośnie to akurat mój malec będzie się bawił
Ja dzisiaj czuję się średnio.. boli mnie pachwina i kurde coś krocze pobolewa czasem .. głowa też mnie ćmi nie mówiąc o gardle zawsze tak jest jak jade na uczelnie, że coś próbuje mnie złapać
Princess ja nie myślę, która urodzi pierwsza bardziej mam na uwadze to żebyśmy wszystkie urodziły bez komplikacji piękne, duże i zdrowe dzieci
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
To chyba tyle album kończy się pierwszymi urodzinami
Oglądaliśmy wiele albumów, ale ten jest na prawdę ok. Są też albumy bardziej rozbudowane ale nie wiem czy będzie czas aby na bieżąco tak uzupełniać.
Co do kosmetyków to wiem tyle, że odradzają Johnsona bo uczula
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie niby cały czas ryzyko przedwczesnego porodu i boję się, czy donoszę małego do terminu. Za to wszyscy mi na odwrót mówią, że pewnie jak na złość przenoszę
Dominia ja też nam wszystkim kibicuję, żeby wszystko obyło się bez przebojów i komplikacji, ale też nie ma co się nakręcać bo nie mamy na takie rzeczy wpływu...
Martyna dzięki za wyczerpujące info, naprawdę fajny ten albumik
No i 30 tydzień nam stuknął
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Kosmetyki mam dla dziecka sprawdzone Beaming baby i Alphanova bebe i mam nadzieję, że u córki też się sprawdzą. Pieluszki też się starałam wybrać takie aby zawierały jak najmniej chemii i kupiłam do szpitala Bambo Nature. Po synku mam taką huśtawkę i leżaczek :
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=1273&%3CosCsid%3E
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=1832&%3CosCsid%3E
O pokarm nie ma co się martwić. Jak nie będzie to są mleka modyfikowane. Trudno. Wiadomo naturalny sposób karmienia najlepszy ale jak się nie da to jest alternatywa.
Ubranka piorę w orzechach indyjskich lub używam płynu/proszku Bio-D.
Albumu nie kupuję bo siostra zrobi nam fotoksiążkę podobnie jak dla synka.
- vini-miki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja tez mam 28 grudnia wizyte, to juz 3 jestesmy
U mnie 2 pierwsze porody zaczely sie skurczami, a blony mialam zawsze przebijane po jakims czasie juz w szpitalu, zeby skurcze wzmocnic, a znowu moja siostra dwa razy zaczynala od peknietych wod
U nas w rodzinie tez sie dzieciaki teraz posypia. Ja w styczniu, moja siostra w maju, i moj brat niedawno oswiadczyl, ze zostanie tata, czyli gdzies ok. sierpnia pewnie, a i jeszcze moja kuzynka w kwietniu . Bedzie pelna chata
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Więc w przychodni nie załatwiłam nic, muszę dzwonić po 14.. W drogerii kupiłam pół kilową paczkę płatków mydlanych i płyn do płukania, Pani też polecała Ziajkę dla dzidzi, stosunek ceny do jakości najlepszy z dostępnych u nich kosmetyków, ale mieli tylko kosmetyki powyżej 1 mca życia.. Więc jeszcze się wstrzymam.
Co do tych wód płodowych to mi się dziś w nocy śniło, że mi odchodzą koleżanka w pracy opowiadała że ona wieczorem jak leżała w łóżku to dosłownie słyszała dźwięk, jakby jej balon w brzuchu pękł ;D na co mój M stwierdził że musimy kupić ceratki na łóżko (co bym nie przemoczyła - największy jego problem)
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kosmetykow jeszcze nie wybralam ...
dziewczyny a jaki laktator lepiej wybrac reczny czy elektrycznu? Bo juz czysto glupia jestem
a czy kupujecie sterylizator z podgrzewaczem ? taki ster do mikrofalowki czy elektryczny /parowy?
ach i niania jaka? z czujnikiem oddechu czy bez ?
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *